21 Aralık 2008, Pazar
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

SKY Havayolları ve Tahir Görgülü

Geçen hafta yoğun işlerimin arasında bir günlük Antalya ziyareti yaptım. Bu ziyaretin amacı Antalya Havalimanları işletmecisi ICF’in 9 milyonuncu yolcusunu karşılama töreni idi. Antalya’ya ayak basar basmaz karşımızda Antalya Havalimanı Mülki İdare Amiri Antalya Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu ile karşılaştık.

Hiç mübalağasız söylemek gerekirse Hayrettin Balcıoğlu, bir vali gibi değil bir nefer gibi çalışıyor. Antalya Havalimanı’nın 2008 yılında ağırladığı 9 milyonuncu yolcu için düzenlenen tören öncesinde SKY Havayolları Genel Müdürü Tahir Görgülü, bir araç göndererek beni aldırdı ve SKY Havayolları’nın binasına gidiverdim. Zaman darlığından dolayı 20 dakika kalabildim.

Aslında bu 20 dakikaya çok şey sığdırdık. Tahir Görgülü anladığım kadarıyla şirketiyle alakalı olumlu yada olumsuz çıkan haberlere gelen yorumlardan oldukça muzdarip. İşte bu yorumları çürütmek için Tahir Görgülü tüm binayı oda oda gezdirdi bana.

Daha önce de gittiğim SKY Havayolları’nı ilk kez gezme fırsatı buldum. Gezimiz sırasında yine AirportHaber’de sık sık eleştiri yorumlarına muhatap olan Genel Müdür Yardımcısı Aydan Mungan da bize eşlik etti.

SKY’da gördüklerim kurumsal bir şirkette olması gerekenler gibiydi. Tahir Görgülü belindeki rahatsızlıktan ötürü zor yürümesine rağmen şirketin tüm departmanlarını gezdirdi.

SKY’ı basite almamak gerektiğini gezdiğimiz son noktadan anladım. Şirketin en alt katında kabin memurları için yeni bir eğitim alanı hazırlanıyor. Bir uçağın içinde ne varsa hepsi aslına uygun olarak dizayn edilmiş. Kısa sürede bitirilecek olan bu dershane niteliğindeki eğitim odasında kabin memurları aslına uygun, uygulamalı bir eğitim süreci geçirecekler.

İşte bu eğitim bölümü şirketin nasıl bir ciddiyet içinde çalıştığını gösteriyor.

Şirketteki kısa gezintimizin ardından Tahir Görgülü ile Antalya Havalimanı’na kadar birlikte gittik. Tahir Görgülü, yol boyunca havacılık sektöründeki acımasız rekabeti anlatırken, “Ben Türkiye’ye geldiğimde çok sivri dilli idim. Hatta seninle de bazı tartışmalarımız oldu” dedi. Bu itiraf bana Tahir Görgülü’nün Türkiye şartlarını anladığını hissettirdi. Artık adımlarını daha dikkatli atacağı imajını verdi.

SKY veya bir başka şirketimiz. Hangisi olursa olsun. Benim için sağlıklı ve düzgün iş yapan tüm firmalarımızın desteklenmesi gerektiğini ifade etmek istiyorum. Zira içinde bulunduğumuz bu zor dönemde şirketlerin ayakta kalmaları için destek görmeleri gerektiğine inanıyorum.

Burada Antalya’daki misafirperverliğinden dolayı başta Vali Yardımcısı Hayrettin Balcıoğlu, İbrahim Çeçen, Serhat Çeçen, Ferda Yakar, Yaşar Döngel ve tüm ICF çalışanları ile birlikte SKY Havayolları Genel Müdürü Tahir Görgülü’ye teşekkür ederim.

Değerli okurlar, bu hafta önemli bir konuğum olacak Airport TV’de sunduğum Sorun Cevaplasın Program’ımda. Evet, bu güne kadar o hep sustu. Onun için söylenmedik şey kalmadı. Sivil Havacılık Genel Müdürü Ali Arıduru sessizliğini Airport TV’de bozacak ve tüm soruları cevaplayacak.

Bu Cuma Airport TV ekranlarında saat 21.00’de yayınlayacağımız Sorun Cevaplasın Programı’nı kaçırmamak için şimdiden randevularınızı ayarlayın.

Haftaya yeni bir yılda görüşmek dileğiyle sevgi ve saygılarımı sunuyorum.

İçinde bulunduğumuz zorlu dönem sizleri yıldırmasın. Umudunuzu yitirmeyin.

Umut var ve hep var olacak. Umudunuzu yitirmemeniz dileğiyle.

Hoşcakalın…

SKY Havayolları ve Tahir Görgülü

Yorumlar

Misafir ~ 13 yıl önce
şikayette bulunacamda, şikayet edebileceğim bir yer bulamadım eğer sizden bir cevap gelmezse savcılığa baş vuracağım. ben uçak bileti aldım 193 tl'ye uçuşa 2 gün kala biletimi iptal ettim vakat bana verilen ücret 134 tl,normalde kesintinin %10 olması gerekirken benden %30 kesinti yapıldı en kısa sürede bana olumlu yada olumsuz bir cevap verirseniz sevinirim aki halde savcılığa sizin hakkınızda davacı olurum numaram.05319756944

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sefilleri oynuyan çalışanlar ~ 15 yıl önce
görkemli binalar karın doyurmuyor çalışanların karnı doysun müdürleri besleyip çalışanları mağdur ede ede uluslar arası şirket olunmaz sivil havacılık uyutuluyor sizde öyle 2 aydır maaş alınmıyor sky da

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tail commender ~ 15 yıl önce
Ali bey, dışı sizi, içi bizi yakar derler ya. Her gelen konuğa yapıldığı gibi, bina turu sizede yapılmış. Keşke birkaç sky personeli ile, yalnız görüşebilseydiniz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 15 yıl önce
Gitmisken Antalya ya Omer Torosluoglu nada bi ugrasaydiniz hertarafa taktigi borclardan sonra toparladigi paralar ile ne yapacakmis?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000