11 Mayıs 2020, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • HAMDİ VE TEMEL BEYİN YÖNETİMLERİNİN DEVAMIYIZ DEMİŞLERDİ. RESMİNİ ONLARIN YANINA ASMAK GEREK.MEVCUT TUTUMUNDAN VE PASİFLİĞİNDEN ÖTÜRÜ BİLAL BEYİN RESMİ HİÇ ASILMAMALI.
  • Mektubu güzel yazmışsınız ama anlayacak olana değil. Adam çalışanını aşağılıyor, aldığı karalar tek taraflı, böyle bir adama borozanla çağrı yapsan yine duyarsız kalır. Son yıllarda liyakat sahibi değil itaatkâr, koşulsuz bir şekilde krala bağlı kalanlar iş yapıyor. En son bir hakim daha işinden oldu acaba neden! Dünya dönüyor sen ne dersen de...... Ama bu dönüşün bir duruş olacak tepe taklak olacaklar. Bunu cani gönülden bu güzel günlerde Kadir Gecesini arayıp bulmak için ümit eder gibi diliyorum. Ya sabır Allahım bunlar da geçecek elbet.
  • Anlaşıldığı, görüldüğü ve bilindiği kadar yüksek EGO'lu bir şahsiyet. Ne yazık ki bu egosu havacılık bilgi ve kültüründen daha yüksek. İlker Bey'in Pilotlar Mercedeslerini satsın yesin, evlerini satsınlar, daha önce verdiğimiz maaşlara saysınlar şeklindeki talihsiz ve hınç dolu söylemleri ne yazık ki THY içersinde tamiri imkansız yaralar açmakta ve yine bu yüksek egolu şahıs bilerek veya bilmeyerek THY'nin altını oymaktadır. Sizin yazar olarak kendisine yazmış olduğunuz bu mektubu anlıyabilecek kapasitede biri olmadığını düşünüyorum. Bu kapasitede olan biri özveri ile çalışan pilotlara karşı bu talihsiz söylemler yapmaz, diğer havayolu şirketlerinin bu zor zamanlarda pilotlarını neden desteklediğini, neden sahip çıktığını ve neden 'PASTA YESİNLER' demediklerini görür, anlamaya çalışır ve hakettikleri şekilde davranırdı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türk Hava Yollarının başına getirdiği bu şahsiyeti THY'ye daha fazla ziyan vermeden görevinden almalıdır.
  • Dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu, uçakta en iyi ikramı veren havayolu, dünyanın en büyük..! havalimanına konuşlanmış havayolu; bu iddialarla ilgilenmeyen ve kendi yağı ile kavrulan bir Pegasus kadar olamadı. Bu büyük havayolunun yöneticileri o küçük gördükleri Pegasus yöneticileri kadar olamadı. COVID 19 krizi başlar başlamaz Pegasus tüm çalışanlarını her konuda bilgilendirirken bu bilgiilendirme sürekli olarak bugüne kadar devam etmiştir. Pegasus bu zor zamanda çalışanlarına ve özellikle de uçucularını İŞKUR rezaletinin eline bırakmadan sahip çıkmıştır. Yanlış anlamayın ben bir Pegasus çalışanı değilim. Ben dünyada en fazla ülkeye uçan bir şirketi yönetemeyenlerin şirketinde çalışıyor ve HAKKIMI BU YÖNETİCİLERE HELAL ETMİYORUM.
  • Delikanli olun hepimizi isten atin, bizde ozgurleselim, o yasak bu yasak grev yasak sirket degisimi yasak, kimseye muhtac degiliz, biz onurlu, profesyonel insanlariz, bu yazilanlar bu mobbing utanc verici, bize danisilmadan fikrimiz sorulmadan onu kestim bunu kestim kararlari, adamsaniz atin bizi, yeni sartlarinizda yeni sozlesme yaparsiniz, ihtiyac duydugunuzda, bu rezillik nedir ve calistigim Tk bu mu?
  • Kaptanlar ulaşım aracını kullanan, teknisyen ise bakımını yapan personel. Bu ulaşım aracı ha otobüs olmuş ha uçak. Uçakları havada tutma sürdürülebilir yönetim kabiliyeti ile olur. İflas eden bunca şirketi kaptanlar, teknisyenler kurtarsın bakalım. Stratejik yönetim operasyonel yönetimden her
  • Bu nedir ya, resmen hak dileniyorsunuz! Hakkınızı alin! Ne o oyle ona mektup buna sesleniş, dilenin! Hak alınır söke söke yeterli birlik olunsun! Çoğunluk birlik olamazsa Ayci'yı herkes çe ke cek! Bitti nokta!
  • Yazınız ve Bekir bey'den alıntınız çok güzel olmuş. Yazılarınız,tecrübeleriniz bizlere yol gösteriyor,akıl veriyor çok teşekkürler. Bir sözüm de thy başkanı şahıs için,fetocuların mobbingleri ve din kardeşleri thy yönetiminin bunlara ne de olsa bizden diye göz yumması sonucu işten haksız yere atılan,çoğunluğu eski sicilli personelin pas bilet hakları için açıp kazandıkları davanın mahkeme kararını uygulamadı hala uygulamıyor,devlet de sen nasıl mahkeme kararını uygulamazsın diyemiyor,bu zihniyetteki bir şahıs ve sistem çalışanına değer verir mi,korur mu? Hiç sanmıyorum. Onlar için dışarda işsiz gezen çok zira. Saygılar,hürmetler.
  • sağa sola atıflardan başımız döndü,anlam bütünlüğü olmayan kopuk kopuk yazılar...:(
  • ilker ayci daha beter konuma gir uğursuzluk getirdin thy ye benden isten atılmasına sebep olanlardanım sendikal davadan tabi 20gunluk raporum bahane edilerek insallah kan kusarak can verirsin

Sn. İlker Aycı’ya Kişiye Özel, Herkese Açık Bir Mektup.


 

Sn. İlker Aycı.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı

Bu aralar herkesin düşündüğü bir hususu belirterek sizden bir ricada bulunmak istiyorum. Malum bazı mesleklerin taşıdığı sorumluluk diğerleri ile kıyaslanamayacak kadar büyük. İşletmenizde bu gruba dâhil olan Pilotlar ve teknisyenler mevcut. Evet; bunlar uçakları havada tutan insanlar.

COVİD-19’un tüm dünyada yarattığı olağanüstü şartlar nedeni ile bütün dünyadaki Sivil Havacılık Sektörü çalışanların da fazlası ile yıpranmış oldukları bir gerçek. Tabii ki Türk Hava Yolları çalışanların da bu durumdan soyutlanması mümkün değil.

Türk Hava Yollarının bir dokümanında: söz konusu meslek gruplarında görev yapan çalışanların faaliyetlerinin değerlendirilmesi esnasında göz, kulak, beyin, duygusal stres, bedensel yorgunluk, dikkat, uyku, beslenme, solunum, öğrenme ve unutma gibi insanı insan yapan özellikleri de mutlak dikkate alınmalıdır der. Çok güzel, eksiksiz bir anlatım.

Yüzlerce yolcunun canının emanet edildiği Pilotlar kalkış için levyeyi çekerken, teknisyenler ise bir uçağın motorunu onarıp onu kanatlara tutturan mekanizmanın son vidasını sıkarken kendilerini yalnız ve yalnız yaptıkları işe vermeleri gerek.

Sizden istirhamım THY yolcu taşımacılığı faaliyetine başlamadan bu iki grupta bulunan çalışanlar için nasıl bir düzenleme yapacaksanız bunu THY tekrar havalanmadan yapın. Ne pilotlar ne de teknisyenler yarın ne olacaklarını, işten çıkartılıp çıkartılmayacaklarını, evlerini, çocuklarını, takip eden günlerin onlar için neler getireceğini vb şeyleri düşünmesinler. Çalışanlar açısından şayet menfi bir karar verecekseniz bundan sizin de mutlu olmayacağınızı biliyoruz.

Bakın, dünyanın önde gelen Havayolları COVİT-19 sonrası için istihdam, filonun yapılandırılması da kısmen dâhil olmak üzere alınacak olan tedbirleri açıklıyorlar. Size nasıl inanırlar onu bilemem ama çalışanlarınıza karşı iyisi ile kötüsü ile hiç olmadığınız kadar net ve açık olun lütfen. Corona insanlarımızı nasıl tedirgin ettiyse bu durum ve yaşanmakta / yaşanacak olan belirsizlik onları zihnen yıpratmakta ve gerginleştirmekte. Bu da söz konusu olan her iki meslek dalı için hiçbir şekilde arzu edilmeyen ve işlerini menfi olarak etkileyen bir durumdur.

Evet; pilot ve teknisyen çalışanlar bir yana içinde bulunulan süreçte vereceği kararlardan ötürü onlardan daha büyük sorumluluk taşıyan bir görevli daha var şirketinizde. Hiç şüphe yok ki, o da sizsiniz. Ve de tüm dualarımız manevi açıdan sorumlusu olacağınız bir durum yaşanmaması için. Allah size de kolaylık versin. Saygı ile.

BU ZİLİN SESİ BAŞKA.

2019 yılı Ramazan bayramı öncesiydi yanılmıyorsam. Devamlı okuduğum Sözcü Gazetesinde Bekir Coşkunun köşesine takıldım. Sn. Coşkunun seslenişi bayram için yazılan okuduğum en güzel yazıydı. Tabii bundan kendisine ders çıkaracak olana. Biraz karıştırınca usta kalemin aynı yazıyı ilk kez 2005 yılında Hürriyet gazetesinde de yayınlamış olduğunu hatırladım. Kendisinin rahatsız olması nedeni ile Sözcü’deki arkadaşlarının onun bu anlamlı yazısını bayram seslenişi olarak tekrar yayımladıklarını düşündüm. Daha iyi bir seçimde yapamazlardı bana göre. Sn. Coşkunun yazısını sesli dinlemek isterseniz, TIKLAYIN lütfen.

2005 yılında İstemiştim ki bu güzel yazı Sn. Bekir Coşkunun izni ile yazdığım sitemde yer alsın. Kendilerini arayıp müsaade talep ettim. Verdiler. Müteşekkirim. Ve de Bekir Coşun Beyin yazısını Gökyüzü Habercide Bayram öncesi köşeme yerleştirmiştim. O tarihte almış olduğum o müsaadeye istinaden Sn. COŞKUNUN söz konusu yazısını şimdi Airporthaber’ de bir kez daha sizlerle paylaşmak istedim. Umarım hoş görürler.                                                                                   

Hatırlar mısınız bilmem, 2012 yılı   “ Şeker Bayramı “ öncesinde bir televizyon reklamı vardı ekranlarda. Kent Şekerlemelerinindi.  İyice yaşlandık mı ne? Bu reklam çok duygulandırmıştı beni. Boğazımdaki düğümün gözlerimi ıslatmadan içime yaş olarak aktığını hissetmiştim. Bu reklam bana düşünmekten kaçtığım, aklıma getirmek istemediğim bir takım gerçekleri hatırlatmıştı. İster istemez bu reklamı Sn. Coşkunun yazısı ile bağdaştırdım.  Bu reklamı seyredince, rahmetli anne ve babam İstanbul’da iken uzun bayram tatillerini güneyde geçirme tutkumu hatırlayarak ne kadar utanmıştım. Ve de o zaman anladım ki yaşlanmışım. Kent Şekerlemelerinin o dokunaklı reklamını seyretmek istersiniz Lütfen, TIKLAYIN. Bir reklam bu denli etkili olabilir mi? O gün bu gün her bayramda KENT mamullerini evimden eksik etmiyorum.

Şimdi Cep telefonları var yaşamımızda. Bir mesaj yazıyor ve tüm sevdiklerimize aynı mesajı gönderiyoruz.  Yeni yılı da böyle kutluyoruz, bayramları da. Ve de özel günlerini yaşayan dostlarımıza da aynı sevimsiz yöntemle sesleniyor ve kutluyoruz. Ruhsuz bir hatırlama ve ruhsuz bir kutlama.

Önümüzdeki bu Ramazan ( Şeker ) Bayramında muhtemelen sokağa çıkma yasağı uygulanacak. Anne ve babalarımız, büyüklerimiz kapı zilinin çalmasını bu kez beklemeyeceklerdir. Eğer her gün onları aramak gibi bir alışkanlığınız yoksa onları bayramın üç günün de bir kez arayın. Eminim ki telefonlarının her çalışında arayanın siz olduğu mutlak içlerine doğacaktır.

Sayın COŞKUN hepinizin bildiği üzere rahatsız ve yazılarına ara verdi. Deniz Zeyrek Bey COŞKUNUN sağlık durumunun iyi olduğunu ve zaman zaman çektiği ağrılar yüzünden yazamadığını ifade ettiler Sn. Coşkuna sağlıklar dilerken mümkün olan en kısa sürede köşesine dönmesini yürekten temenni ediyorum. Kalemini özledik.

Evet, Bekir Bey sesleniyor, KENT ise aynı konuyu ekranda başka bir anlatımla gösteriyor, ben ise, “ Bayramda “büyüklerinizi pencerelerde zil çalsın diye bekletmeyin.” diyerek onları saygı ile anıyor ve hatırlatmalarından ötürü teşekkür ediyorum.

Kent’in reklamını izlediniz zannederim. Bekir COŞKUNUN yazısını dinlemediniz ise, seslenişi aşağıda.

ZİL SESİ:

Nur içinde yatsın sevgili ustam, ilk Yazı İşleri Müdürüm Ahmet Nadir, İstanbul’a yerleştikten sonra dostlarını yitirmenin ve yalnız kalmanın acısıyla mektubunda yazmıştı:

’Gönlüm kapı zilinin sesini özler

Ben de kendi kapımın zilini çalarım

Komşular kimi kimsesi yok demesinler...’

Kapının önüne geldiğinizde zili mi çalacaksınız, yoksa anahtarla mı açacaksınız kapıyı? Kapının arkasında zil sesini bekleyen kimse yoksa... Ya da varsa; kapının arkasına yaklaşan bir terliğin sesini duyuyorsanız...

Sevgili meslektaşım Emel Aygören Şen’in ‘Zil sesi’ mesajını almasaydım, ustamın ne demek istediğini ve ‘Zil sesi ’nin önemini hiç düşünmeyecektim. Dün ilk kez bizim kapının önünde durup zile baktım.

Hiç böyle bakmamıştım. Bastım: ‘Dınnn...’Bu, kapının arkasındaysanız ‘Arayan-soran-geleniniz var, yalnız değilsiniz ’in sesidir ‘Dınnn...’ şeklinde.

Eğer kapının önündeyseniz ‘Bekleyeniniz var’ demek: ‘Dınnn...’ Bakıp bakıp bir gün elbette kapımızın zilinin artık çalmayacağını düşündüm.

Neyse ki ustam öğretti; zilimi kendim çalıp çalıp içeri kaçarım ve belki de seslenirim:

‘Kim o...’ Ya da. Kapı zili çaldığında arkasında ben yoksam? Orasını söylemedi ama artık nasıl oluyor, biliyordur ustam.

Bugün bayram. Kapı zilleri bugün daha anlamlılar. Her zil sesi, yani ahbaplar, arkadaşlar, dostlar, akrabalar, komşular, çocuklar... Her zil sesi vefa demek, özlem demek, hasret demek, sevgi demek.

Size mutlu bayramlar. Kapınızın zili hep çalsın. İyi ki kapı zilleri var

Evet değerli okurlarım, Sn. COŞKUNUN yazısı bu.

Büyüklerini dostlarını aramayan, özel günlerde tatile çıkıp onların hatırını sormayan, ziyaret etmeyen ( bundan – gençlik dönemim için - kendimi de soyutlamam maalesef mümkün değil ) tüm gençlere ithaftır.

Sn. COŞKUN’ un son dört kelimesi ile aynı şeyi temenni ederek sonlandırayım yazımı.

Dilerim ki “Kapınızın zili hep çalsın. ”Zilin önemini yaşlanınca sizler de anlayacaksınız.

Sn. İlker Aycı’ya Kişiye Özel, Herkese Açık Bir Mektup.

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

CVP COVİD-19 ~ 4 yıl önce
HAMDİ VE TEMEL BEYİN YÖNETİMLERİNİN DEVAMIYIZ DEMİŞLERDİ. RESMİNİ ONLARIN YANINA ASMAK GEREK.MEVCUT TUTUMUNDAN VE PASİFLİĞİNDEN ÖTÜRÜ BİLAL BEYİN RESMİ HİÇ ASILMAMALI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Silker ~ 4 yıl önce
Mektubu güzel yazmışsınız ama anlayacak olana değil. Adam çalışanını aşağılıyor, aldığı karalar tek taraflı, böyle bir adama borozanla çağrı yapsan yine duyarsız kalır. Son yıllarda liyakat sahibi değil itaatkâr, koşulsuz bir şekilde krala bağlı kalanlar iş yapıyor. En son bir hakim daha işinden oldu acaba neden! Dünya dönüyor sen ne dersen de...... Ama bu dönüşün bir duruş olacak tepe taklak olacaklar. Bunu cani gönülden bu güzel günlerde Kadir Gecesini arayıp bulmak için ümit eder gibi diliyorum. Ya sabır Allahım bunlar da geçecek elbet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
COVID19 ~ 4 yıl önce
Tüm dünyayı krize sürükleyen acımasız Corona Virüsü bile yavaş yavaş yok olmaya ve etkisini kaybetmeye başladı. Yani yokuş aşağı inmeye başladı. Koca Osmanlı İmparatorluğu, Roma imparatorluğu çöktü. Demek ki herkes tepeye ulaşınca inişe başlar. Sn. Aycı da tepeye çoktan ulaştı ve inişe başladı. THY'nin tarihine kara harflerle yazılacak bir şahsiyet daha işte.
İlker Aycı ~ 4 yıl önce
Anlaşıldığı, görüldüğü ve bilindiği kadar yüksek EGO'lu bir şahsiyet. Ne yazık ki bu egosu havacılık bilgi ve kültüründen daha yüksek. İlker Bey'in Pilotlar Mercedeslerini satsın yesin, evlerini satsınlar, daha önce verdiğimiz maaşlara saysınlar şeklindeki talihsiz ve hınç dolu söylemleri ne yazık ki THY içersinde tamiri imkansız yaralar açmakta ve yine bu yüksek egolu şahıs bilerek veya bilmeyerek THY'nin altını oymaktadır. Sizin yazar olarak kendisine yazmış olduğunuz bu mektubu anlıyabilecek kapasitede biri olmadığını düşünüyorum. Bu kapasitede olan biri özveri ile çalışan pilotlara karşı bu talihsiz söylemler yapmaz, diğer havayolu şirketlerinin bu zor zamanlarda pilotlarını neden desteklediğini, neden sahip çıktığını ve neden 'PASTA YESİNLER' demediklerini görür, anlamaya çalışır ve hakettikleri şekilde davranırdı. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Türk Hava Yollarının başına getirdiği bu şahsiyeti THY'ye daha fazla ziyan vermeden görevinden almalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İLKER AY.. ~ 4 yıl önce
YK BŞK.NIN BU SÖZLERİ SARF ETMİŞ OLMASI BÜYÜK TALİHSİZLİK. BU İNSAN HAKKINDAKİ GÖRÜŞÜM SİZİNKİNDEN FARKLI DEĞİL. DOĞRUSUNU İSTERSENİZ SİZE YANLIŞ NAKLEDİLDİĞİNE İNANMAK İSTERİM.KENDİSİNDEN BÖYLE BİR ŞEY BEKLENİR Mİ SUALİNE İSE VERECEĞİM CEVAP MAALESEF EVET.
Çetin Bey ~ 4 yıl önce
Sn. Aycı'nın pilotların Covid19 nedeniyle düştükleri bu (geçici) çıkmazdan adeta öfori seviyesinde zevk aldığı besbelli. Türkçemizde çok güzel atasözleri vardır. Bunlardan bir tanesini kendisine ithaf ediyorum: KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELIR HESAP DÖNER ...
Pegasus ~ 4 yıl önce
Dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu, uçakta en iyi ikramı veren havayolu, dünyanın en büyük..! havalimanına konuşlanmış havayolu; bu iddialarla ilgilenmeyen ve kendi yağı ile kavrulan bir Pegasus kadar olamadı. Bu büyük havayolunun yöneticileri o küçük gördükleri Pegasus yöneticileri kadar olamadı. COVID 19 krizi başlar başlamaz Pegasus tüm çalışanlarını her konuda bilgilendirirken bu bilgiilendirme sürekli olarak bugüne kadar devam etmiştir. Pegasus bu zor zamanda çalışanlarına ve özellikle de uçucularını İŞKUR rezaletinin eline bırakmadan sahip çıkmıştır. Yanlış anlamayın ben bir Pegasus çalışanı değilim. Ben dünyada en fazla ülkeye uçan bir şirketi yönetemeyenlerin şirketinde çalışıyor ve HAKKIMI BU YÖNETİCİLERE HELAL ETMİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 4 yıl önce
Gerçekten Thy bu krizde, pilotundan memuruna kadar çalışanlarına vefasız davranıp resmen yüz üstü bırakmış, maddi olarak çok mağdur etmiştir.Bu mudur büyük olmak , bu mudur bayrak taşıyıcı olmak!?
Daha dur ~ 4 yıl önce
bu başlangıç..
Pilotum ~ 4 yıl önce
Delikanli olun hepimizi isten atin, bizde ozgurleselim, o yasak bu yasak grev yasak sirket degisimi yasak, kimseye muhtac degiliz, biz onurlu, profesyonel insanlariz, bu yazilanlar bu mobbing utanc verici, bize danisilmadan fikrimiz sorulmadan onu kestim bunu kestim kararlari, adamsaniz atin bizi, yeni sartlarinizda yeni sozlesme yaparsiniz, ihtiyac duydugunuzda, bu rezillik nedir ve calistigim Tk bu mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Utanç ~ 4 yıl önce
Ve rezillik kesinlikle haklısın...
Terli Maske Bey ~ 4 yıl önce
Merka etmeyin vazgeçilmez zannettiğiniz sizlere de birgün sıra gelecek.
Terli Maske Bey ~ 4 yıl önce
Merka etmeyin vazgeçilmez zannettiğiniz sizlere de birgün sıra gelecek.
bir bilen ~ 4 yıl önce
Kaptanlar ulaşım aracını kullanan, teknisyen ise bakımını yapan personel. Bu ulaşım aracı ha otobüs olmuş ha uçak. Uçakları havada tutma sürdürülebilir yönetim kabiliyeti ile olur. İflas eden bunca şirketi kaptanlar, teknisyenler kurtarsın bakalım. Stratejik yönetim operasyonel yönetimden her

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ~ 4 yıl önce
Drone bile kullanamayacak seviyede ama dio ko otobüs.Şirketleri batıranlarda bunlar zaten.Laf ola beri gele.
Çok bilen ~ 4 yıl önce
O kaptanlar olmasa o şirketi yönetecek sen gibi çok bilenlere de ihtiyaç olmayacak. Buraya yorum yazan yorumculara da. AirPort habere de. Uçmayan uçağı yönetirsiniz artık. Bir grevde ortaya çıkan zarar belli. Gücü olmayan da ancak işten çıkarma, maaş kesme günü mobbing faaliyetlerinde bulunuyor. İnsanlar sesini çıkarmıyorsa büyüklüklerinden. Çıkar bakalım işten çıkarabiliyorsan. Kapıda pilot kuyruğu var ama biri de bu işin tecrübe ile yapıldığından bahsetmiyor. Ben meslektaşlarıma sesleniyorum camianın durumu orta da ama güç bizde. Yiyorsa yapsınlar. Çok bilen yöneticiler ve aramızdaki birkaç şakşakçısı uçursun uçakları. Şimdi bana yolcu mu var muhabbeti yapmayın biraz öngörülü olun. Bir şirketin en büyk varlığı YETİŞMİŞ insan kaynağıdır. Bunu çok bilen yönetici bizden daha iyi biliyordur.
stratejikler sizi ~ 4 yıl önce
elit sehirlerde ense yapan dis istasyon mudurleri , su an pilotlarin 10 kati para aliyor . is cokmus gibi gosterip , cok para alma stratejisi. en ufak sorunda telefonlarinizi acmazsiniz . isten ayrilsaniz bim de kasiyerlik yapamazsiniz . kimse bilmez aldiginiz paralari ama herkesin gozu pilotlarin aldigi maastadir .. o da gitti kardesim rahat uyuyun.
Hak Dilenmeyin ~ 4 yıl önce
Bu nedir ya, resmen hak dileniyorsunuz! Hakkınızı alin! Ne o oyle ona mektup buna sesleniş, dilenin! Hak alınır söke söke yeterli birlik olunsun! Çoğunluk birlik olamazsa Ayci'yı herkes çe ke cek! Bitti nokta!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HAK DİLEN.. ~ 4 yıl önce
EVET, OKUMAYI MUTLAK BİLİYORSUNUZ AMA OKUDUĞUNU ANLAMAK BAŞKA BİR ŞEY.ONDAN YOKSUNSUNUZ HERHALDE. HAK DİLENMEYİ NEREDEN ÇIKARTTINIZ. NE YAPACAKSAN PİLOT VE TEKNİSYENLER GÖREVE ÇIKMADAN YAP SÖZÜNÜ HAK DİLENMEK OLARAK ANLAYAN BİRİNE CEVAP VERMEK ZOR.SİZ BU GÜNE KADAR BİRLİK OLAMADINIZ. CORONANIN ETKİSİ İLE BELKİ TEK YUMRUK OLURSUNUZ?
Sn Çetin bey ~ 4 yıl önce
Yazınız ve Bekir bey'den alıntınız çok güzel olmuş. Yazılarınız,tecrübeleriniz bizlere yol gösteriyor,akıl veriyor çok teşekkürler. Bir sözüm de thy başkanı şahıs için,fetocuların mobbingleri ve din kardeşleri thy yönetiminin bunlara ne de olsa bizden diye göz yumması sonucu işten haksız yere atılan,çoğunluğu eski sicilli personelin pas bilet hakları için açıp kazandıkları davanın mahkeme kararını uygulamadı hala uygulamıyor,devlet de sen nasıl mahkeme kararını uygulamazsın diyemiyor,bu zihniyetteki bir şahıs ve sistem çalışanına değer verir mi,korur mu? Hiç sanmıyorum. Onlar için dışarda işsiz gezen çok zira. Saygılar,hürmetler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SN. ÇETİN.. ~ 4 yıl önce
BEĞENİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.EVET BENİMDE MAHKEMEYİ / MAHKEMELERİ KAZANMIŞ OLAN ARKADAŞLARIM VAR.MAALESEF UYGULAMIYORLAR. NE YAZIK Kİ UYGULAYAN VE DE SORAN KİMSE YOK. ŞAHSIN YAPISINI ARTIK ANLADIK.ANCAK PİLOT VE TEKNİSYENLERİ KAPI ÖNÜNDEN TOPLAYAMAZLAR. ALLAH İZAN VERSİN.İNŞALLAH BU KEZ DOĞRU DAVRANIRLAR. SAYGILARIMNLA.
bu nasıl yazı ~ 4 yıl önce
sağa sola atıflardan başımız döndü,anlam bütünlüğü olmayan kopuk kopuk yazılar...:(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BU NASIL... ~ 4 yıl önce
başınızın dönmesine imkan tanımayın. Bir daha okumayın.
Bu nasıl yazı ya ~ 4 yıl önce
Yazının anlam bütünlüğü değil,senin bütünlüğü anlama seviyen yok.Yazar doğru demiş,okuma bir daha..Şunları dene "Oku Ali oku"...Koş Ali koş"..
eski Kabin amiri ~ 4 yıl önce
ilker ayci daha beter konuma gir uğursuzluk getirdin thy ye benden isten atılmasına sebep olanlardanım sendikal davadan tabi 20gunluk raporum bahane edilerek insallah kan kusarak can verirsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ESKİ KABİN.. ~ 4 yıl önce
KARDEŞİM. BU KADAR AĞIR BEDDUA ETMEYİN. ALLAHINDAN BULSUN DEYİN YETER.
eski Kabin amiri ~ 4 yıl önce
nasil canımı yaktiysa benim gibi yüzlerce kişinin yine olsun yine ederim. Ekmegimle oynandı rızkımla hakmidir bu
Mehmet ~ 4 yıl önce
İlkel bey çalışanı zorla emekliliğe sevk ediyorsun kabul etmeyince atıyorsun . Neden bunu eşit bir şekilde yapmıyorsun madem kuralın var müdürlük yapmış vefat etmiş kişinin karisini alıyorsun yüksek maaşla calistiriyorsun kendisinin dışardan 20yillik sigortası var kendisi 40yasin üstünde geldiği bölümde eski personelin ayağını kaydirmak yenilik getirmek için iftiralar atıyor üst yönetime efendim şirket genç istermiş yaşlı istemezmis başka bölüme geçmeye çalışıyorsunuz call Center a bağlı yere efendim orasi genç istermiş soruyorsun böyle bir şeyin olmadığını öğreniyorsunuz ana amaç eski personelin ayağını kaydırmak bunu prestij kendisine sağlamak için yapıyor kendisini de emekli etsenuze görelim genci yaşlıyı gecesine gunduzune katmış teriyle evine ekmek götürmek isteyen arkası olmayan çalışanları işinden atarak mı tasarufu ilke ediniz haram zıkkım olsun haklarimuz
CVP ESKİ CABİN ~ 4 yıl önce
İLKER AYCIYI DÜŞÜNMEK GİBİ BİR MİSYONUM YOK.BİZ BEDDUADAN KORKARIZ. SİZİ DÜŞÜNEREK SÖYLEMİŞTİM.
eski Kabin amiri ~ 4 yıl önce
biliyorum Çetin bey sizi çok seviyor ve hala takip ediyorum. İnsallah yaptiklarinin bedelini ödesin benim gibi ekmegiyle haksız yere oynanan tüm arkadaşlarım bunu gorsun

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000