26 Aralık 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • İkramiyede umut vardı ama o konuyu iga kapattı Tam asgari ücret zammına sevindik ondada performans diye birşey çıkardı onuda oradan geri aldı bu iga güvenlik ne yapsın.
  • Yılbaşı ikramiye yok maaş ikramiye ayı ekstra bir prim olmaz diye düşünüyorum inşaallah yanilirim bir de böyle deniyelim
  • Celal Cingöz’e neden teşekkür ediyorsunuz? Çok güzel ticaret yaptı Dhmi nin imkanlarından dibine kadar yararlandı şirketini büyüttü diye mi?
  • İşlettiği terminallerde durum içler acısı. Yöneticiler malı götürürken gerçek emekçileri sektörün en az maaş alanları. Gazeteci önce iyi bir araştırma yapmalı sonrasında gerçekleri yazmalı
  • Yılbaşında ikramiye varmı
  • Yurt disindan gelen havayollari her gecen gun artiyor diye yazdiniz. American Airlines, Delta Airlines, United Airlines, Air Canada, ulkemize neden gelmiyor?
  • Önceki yönetimlerdeki sahte duruş yok. Personele aidiyet kazandırdı Ahmet bey. Mutlu yıllar herkeslere
  • Ahmet Başkan gibi bit yöneticim olduğu için çok ama çok memnunum. İsteyen istediğini desin. Çalışanlar olarak biz mutluyuz. Bu mutluluğu da sayesinde yolcumuza yansıtıyoruz.
  • Teşekkürü canla başla çalışıp doğru işler yapan Pegasus'a olmali ,kalanlar devlet desteğinde ve atanmış siyasi memurlar tarafından vatandaşın vergisini hizmet vermekte,bu hizmeti de hakkıyla değil adaletsizlik ve liyakatsizlikle yapmakta, şişirmeye gerek yok..
  • Hayatlarında her işlerini torpille yapmış,yapabilmiş,hak yemişlere teşekkür etmenin kime,ne faydası var?

SONA DOĞRU

2022 yılının sonuna doğru yaklaşırken bu yılın en son köşe yazısıyla karşınızdayım. Dünya’nın coğrafi merkezi olan ülkemizde bu yıl içerisinde sivil havacılık adına birçok önemli gelişme yaşandı. Özelikle pandeminin etkilerinin azalmasıyla yolcu sayılarında önemli bir artış elde edilirken, açılan yeni hatlarla hem ülkemizin tanıtımı yapılıyor hem de sektörümüz güçleniyor.

Coğrafi konum avantajımızla önemli bir transfer merkezine gelen havalimanlarımız da büyümeye devam ederken yurt dışından gelen hava yolu şirketleri de her geçen gün artıyor. Bunun yanında başta milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz Türk Hava Yolları’nın doğru stratejileri ile ülkemiz turizmi de gün geçtikçe daha da iyiye gidiyor.

Bizlerin amacı ise tüm bunlar gerçekleşirken gördüğümüz yanlışları yazılara dökmek. Yoksa her şeyi tozpembe göstermek kadar kolay bir şey yok. Ne yazık ki büyük bir çoğunluğumuz sorunlarla değil sonuçlarla uğraşmayı daha çok tercih ediyor. Halbuki sorunların bir sonraki adımı eğer çözüm getirilmezse kötü bir sonuç oluşturur.

Martin Luther King’in sevdiğim bir sözü vardır; “Eğer sizden sokakları süpürmeniz istenirse Micheangelo'nun resim yaptığı Beethoven'in beste yaptığı veya Shakespeare'in şiir yazdığı gibi süpürün. O kadar güzel süpürülsün ki gökteki ve yerdeki herkes durup burada dünyanın en iyi çöpçüsü yaşıyormuş desin. “

Yani her mevkide ve her pozisyondaki kişi eğer işini mükemmeliyetçi bir şekilde yaparsa bizden daha iyisi olmaz. Bu sebeple sonuçlara ulaşmadan, henüz sorun aşamasındaki olayları, vakit geçirmeden çözmek çok önemli.

TUSAŞ’ın, BAYKAR’ın, HAVELSAN’ın, Türk Hava Yolları’nın ve daha birçok şirketimizin başarıları ortada. Bu başarılara yenilerini katmak yine bizlerin elinde. Örneğin İngiliz motor üreticisi Rolls-Royce dünyanın en büyük turbofan motorunu test etmeye hazırlanıyor. Ultrafan motorun prototipleri gelecek yılın başında %100 sürdürebilir yakıtla teste girecek. Airbus, sıvı hidrojenle çalışacak ve karbon içermeyen yeni bir uçak üzerinde çalışıyor. Tüm bunların yanında Türkiye’de üniversite mezunlarının %70’i farklı işlerde çalışıyor. Kendi mesleklerini yapmak isteyenlerin önemli bir bölümü de yurt dışına göç ediyor. Havacılık, uçak ve uzay bilimi mühendislerimiz de başka ülkelere gidiyor. Peki nasıl rakiplerle mücadele edeceğiz? Sorunları kabul ederek başlamak lazım işe…

Çözülmeyi bekleyen ve bir türlü sorun olarak görülmeyen SHT-FTL konusu var. Meteoroloji çalışanlarının tazminat sorunu var. Beyin göçü var. Uçuş ekiplerine yeşil pasaport verilmesi hususu var, medya mensuplarının beklediği Media Pass uygulaması var. Taşeron sorunları var. Var oğlu var. Ümit ederim ki yeni yılın ilk çeyreğinden itibaren tüm sorunlar çözülmüş olur.

2023 yılının, Türk Sivil Havacılığı için liderliği perçinleyici bir yıl olacağını düşünüyorum. Özellikle bayrak taşıyıcı havayollarımız, BAYKAR ve TUSAŞ ve havalimanı işletmeleri TAV ve İGA 2022 yılı içerisinde önemli başarılara imza attı. Buradan Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof.Dr. Ahmet BOLAT’a , Pegasus Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Tevfîk NANE’ye, Corendon Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Yıldıray KARAER’e, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk BAYRAKTAR’a, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Rafet BOZDAĞAN’a ve TUSAŞ Genel Müdürü Temel KOTİL’e, TAV İcra Kurulu Başkanı Sani ŞENER’e ve TAV Havalimanları CEO’su Serkan KAPTAN’a, İGA CEO’su Kadri SAMSUNLU’ya, TALPA Başkanı Kpt.Plt. Okan ÜREKSOY’a ve PİLVAK Başkanı Kpt.Plt Sabri DUMAN’a, AYJET Uçuş Okulu Genel Müdürü Kpt.Plt. Celal CİNGÖZ ve AirportHaber Genel Koordinatörü Ali KIDIK başta olmak üzere tüm yönetici ve çalışanlarına Türk Sivil Havacılığına katkılarından dolayı teşekkür eder, yeni yılda da başarılarının devamını dilerim.

Ayrıca Türk Silahlı Kuvvetleri Kara Kuvvetleri Komutanlığı, Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı, Jandarma Genel Komutanlığı, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görevli ve emekli tüm havacılar başta olmak üzere herkesin yeni yılını tebrik ederim.

Mutlu, sağlıklı ve başarılı bir yıl sizinle olsun…

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

SONA DOĞRU

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

İGA Güvenlik ~ 1 yıl önce
İkramiyede umut vardı ama o konuyu iga kapattı Tam asgari ücret zammına sevindik ondada performans diye birşey çıkardı onuda oradan geri aldı bu iga güvenlik ne yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 1 yıl önce
Yılbaşı ikramiye yok maaş ikramiye ayı ekstra bir prim olmaz diye düşünüyorum inşaallah yanilirim bir de böyle deniyelim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırdır? ~ 1 yıl önce
Celal Cingöz’e neden teşekkür ediyorsunuz? Çok güzel ticaret yaptı Dhmi nin imkanlarından dibine kadar yararlandı şirketini büyüttü diye mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tav ne alaka? ~ 1 yıl önce
İşlettiği terminallerde durum içler acısı. Yöneticiler malı götürürken gerçek emekçileri sektörün en az maaş alanları. Gazeteci önce iyi bir araştırma yapmalı sonrasında gerçekleri yazmalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 1 yıl önce
Yılbaşında ikramiye varmı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
American Airlines, Delta, United, Air Canada airlines neden ulkemize gelmiyorlar? ~ 1 yıl önce
Yurt disindan gelen havayollari her gecen gun artiyor diye yazdiniz. American Airlines, Delta Airlines, United Airlines, Air Canada, ulkemize neden gelmiyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sahte duruş ~ 1 yıl önce
Önceki yönetimlerdeki sahte duruş yok. Personele aidiyet kazandırdı Ahmet bey. Mutlu yıllar herkeslere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aidiyet..?? ~ 1 yıl önce
Aideyet kazandırılmaz, kazanılır , siyaseten hasbel kader gelmiş,yıkama cila ile yerini korumaya çalışan birisinden fayda ummak pek akıllıca değil..
TGS ~ 1 yıl önce
Ahmet Başkan gibi bit yöneticim olduğu için çok ama çok memnunum. İsteyen istediğini desin. Çalışanlar olarak biz mutluyuz. Bu mutluluğu da sayesinde yolcumuza yansıtıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teşekkür ??? ~ 1 yıl önce
Teşekkürü canla başla çalışıp doğru işler yapan Pegasus'a olmali ,kalanlar devlet desteğinde ve atanmış siyasi memurlar tarafından vatandaşın vergisini hizmet vermekte,bu hizmeti de hakkıyla değil adaletsizlik ve liyakatsizlikle yapmakta, şişirmeye gerek yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teşekkür? ~ 1 yıl önce
Hayatlarında her işlerini torpille yapmış,yapabilmiş,hak yemişlere teşekkür etmenin kime,ne faydası var?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000