07 Ekim 2013, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Gece baslarini yastiga koyduklarinda vicdan muhasebesi yapmasini bilmiyorlarsa onlar musaya hesap sormaya kalkusirlar insan oglu arsaz yuzsuz vicdansiz olmaya gorsun sizede iyi bayramlar cetin bey
  • sayin basbakanimizin sikca kullandigi bir soz var.bir yerde bir adaletsizlik zulum varsa bir musa gelir hesabini sorar tabiki zamani geldiginde herkes bu dunyada yaptiklarinin hesabini vermeden azrail canini almaz son nefesi bogazinda dugumlu bekler kul hakkini odeyene kadar
  • Çetin Bey, Bir yer hizmeti firması var bende o firmanın teknisyeniyim firmanın yarısı satılmış üst yönetim değişmiş olsada eskiden bu yana şirket içinde bulunan milletin kanını emerek milletin hakkını yiyerek bir yerlere gelmiş olan yönetici müsvettesi eski kaşar zihniyete sahip insanlar halen yerlerinde durmaktalar. Bu kaşarlaşmış zihniyet temizlenmediği için tam anlamıyla geçiş süreci tamamlanmış olamaz. Anladığım kadarıyla bunların temizlenmemesinin sebebi yeni gelen yönetimin insanların ne şekilde sömürüleceği konusunda bunların bilgi ve tecrübelerinden yararlanmasıdır. Teknisyenler üç kuruş paraya çalıştırılmakta giden yada emekli olanların yerine o paralara adam bulunamamaktadır şimdide kalkmışlar teknisyenlere şoförlük yetkisi verelim şofor pirimide verelim hem şoforlük hem teknisyenlik yapsınlar vay uyanık sporlara bak sen çok merak ediyorum bu konuyu meydana çıkaran bölge müdürü hayatında kaç kez araç altına yatmış? isme gerek yok bu adam elimdeki yağ lekesi bile olamaz.
  • Öncelikle teşekkürler.Sektörde ter döken herkesin bildiğini paylaşmışsınız yine ama ne fayda? Sizin de belirttiğiniz gibi orta düzey yöneticilerden en üstüne kadar hepsi sezon sonunda alacakları primleri bilir, altlarında çalışanların çektiği zorlukları değil. Çözümü ne önemli olan bu! Çözüm olmadıkça sorunların ilanı pek bir fayda sağlamıyor malesef.Yıllardır bu sektördeyim fakat ümit verecek bir gelişme gördmedim. Az personel ,az maaş,çok iş....
  • Kendi adıma Çetin beyin yazdığı yazılar o kadar kapsamlı, detay atlatmadan ve hislerimize tercüman olarak yazılıyorki altına sadece yorum yazmış olmak için yazmak gereksiz geliyor. Sizin gibi bir de genelleme yapayım;çalışanlar kim oldukları tespit edilebilir diye yorum yapmaktan korkuyorlar. Daha önce APH veya farklı sosyal mecralarda yorum yaptığı için işten çıkarılanları biliyorsunuzdur sanırım. Sizin Hangi departmanda çalıştığınızı çok merak ettim :) çalışma programları normal, alınan ücret de cümlesiyle çalışandan uzak ik bakış açısına sahip olmuşsunız ya da farklı bir şirketten bahsediyorsunuz.İK karşılaşacağı tablodan korktuğu için yıllardır çalışan memnuniyeti araştırması bile yapmıyor, siz çalışanların mutlu olduğundan söz ediyorsanız ya İKdasınız ya da kraldan çok kralcısınız.Kastettiğiniz hasbelkader şirkete girmiş,yıllardır bir şekilde işlerini yürütenlerse mutlu olduklarından ben de eminim.Özverili çalışanlar için ise tablo ortada ama iyileştirme aksiyonları gene yok.
  • o sahisi cevaplamaniza hic gerek yok cetin bey orta seviye bir yonetici oldugu kurdugu cumlelerden belli sinif atlamak icin su an mudurlerine canakcilik yapiyir takmayin kafaya
  • Çetin abi doğru olmayan inanmadığı şeyi yazmaz yazdıklarından neden rahatsiz oluyorsunuz, o büyük sessiz grubun hakkı hukuku, duyuramadığı istekleri noktasında sesi oluyor siz muhtemelen sektördeki bir şirketin yöneticilerinden birisiniz olmasanız böyle bir yazı yazmazdınız !!! Bu noktada Çetin abiyi tanıdığınızda belli, bence doğruyu inkar etmeyin. Yorum yaparken yapıcı olmak gerekir yorumunuz zaten nezaket içermiyor, bu sayfayı okumayın ve yorum yapmayın lütfen,,,
  • o sirkette insanlik varsa bu iddiani ispatlamak icin bir tane isim ver bakalim
  • Bak artık yorumlayan da yok. Sağa sola gibi göstererek kime vurmak istediğin belli. Kaldı ki doğruyu da yazmıyorsun. Söylediklerinin hepsi yanlış. Çalışanlar bu şirkette olmaktan çok mutlu. Bu şirkette insanlık var, sevgi ve dostluk var. Sende olmayan şeyler bunlar, yabancılaman normal. Anlattıkların masal kimse kimseyi istismar edilmiyor burada. Çalışma programları da normal, alınan ücrette. Her şey sektördeki emsallerine uygun. İlk merak bitti. Artık çalışanlar okumuyor yazdığın dalavereleri. En iyisi sen yazmayı bırak. Başkalarının yazdıklarını okuyarak vakit geçir.
  • Şimdi haber aldım. size telefonla ulaşamadım. hayırlı olsun diyelim mi?

SÜKÛT HER ZAMAN İKRARDAN GELMEZ

Bazen Yaşam Şartları insanları Suskun Yapar.

Sorunlar onları yaratanların

Mantığı ile çözümlenmez.

Albert Einstein

Sürekli, hemen hemen her yazıda işlediğimiz konuya bir de başka açıdan bakalım. Siz, çalışanlar görev yaptığınız kurumda işveren veya vekili olun. Daha doğrusu olduğunuzu farz edin. Arada bir “ evet şartları düzeltelim” deseniz de nasıl olsa çalışanlarınız bunu ciddiye almayacaktır. Siz aynen devam edin.  Amacınız, eksik istihdamla,  personeli fazla çalıştırarak, onların sosyal yaşamına asgari saygıyı bile göstermeyen çalışma programı uygulamaları ile yılsonu karını artırmaktan öte olmadığı da tüm çalışanlarınızca bilinsin. Ve de ne ifade eder bilmem ama üçüncü şahıs, kurum ve kuruluşlarının da şirketinizi bu şekilde tanıdığını bilin. Uygulamalarınızın çalışanlarınızca benimsenmediğini bile bile kurumun özellikle istihdama yönelik faaliyetinin bu yönde sürdürülmesini inatla sağlayın.  Kurum içerisinden uygulamalarınıza bir şekilde karşı çıkma niyeti içinde olanlara açık tavır koyun ve çalışanlarınız açık veya gizli olarak onlara destek vermesin,  veremesin. Yöneticileriniz onlara nasıl davranılması gerektiğini zaten bilirler. Ne mutlu ki şirkette belirlediğiniz hiç mutsuzluk emaresi yok. Siz  yöneticilerinizden minik bir serzeniş bile duymayacaksınız eminim.  Bir iki mırıltı olsa da sizin kata ulaştırmayacaklardır. Tablo bu iken,  çalışanların konforu için, salt onlar böyle veya şöyle istiyor diye işveren veya vekili olarak sene sonu bilançosunu sağ alt tarafında yazılan rakamı istediğiniz yöne götüren bu uygulamaları değiştirir misiniz? Böyle bir fedakârlık yapar mısınız? Bana göre hayır. Nedeni ortada.  İnsanın o kötü yapısı böyle. Sizde insansınız. İşte durumun vaziyeti budur. Ve de çalışanların bu tutumu zorunlu olarak devam ettikçe benim istismar çalışanlarınızın ise sömürülme adını verdikleri bu uygulamalarınız aynen devam edecektir. Çare yok. Zira kaşının üzerinde gözün var, performansın düşük vb. nedenlerle çalışanların işten uzaklaştırılmaları ve de bunun mevzuata uygun bir şekilde yapılması saygıdeğer uygulayıcılarınız için hiç de zor olmaktır.

Ne öyle, nede böyle,  empati değil ne yaparsak yapalım sonuç aynı. Değişmiyor.

En iyisi siz yerinize aşağılara dönün.

Maazallah empati yapacağız falan derken oralara, tepelere alışırsınız da. Hem işiteceklerinizi hazmetmek hem de alıştıktan sonra aşağılara inmek zor olur diye söylüyorum.

Epeyce zamandır dikkatle izlediğim sektör çalışanlarının tutumu ile ilgili olarak son işlediğim konu        “ BİZİM YAZILAR MALUMUN TEKRARI “  başlıklı yazıydı. Bu yazıda kısaca sektör uygulamalarının duyurusunun AirPortHaber ekranı dışında, kampanya ile daha geniş kitlelere yapılmasıydı. Tabii ki bu uygulamayı zorlaştıran bir husus vardı ki, o da kampanyaya iştirak edecek olan çalışanların katılımlarını açık kimlik ve imza ile tevsik etme zorunluluğuydu. Evet, yaşadığımız bu dönemde, ülkemizdeki işsizliğin sektörün bazı kuruluşları tarafından istismar edildiğinin bilinmesine rağmen ve sonuçta iş aslanın ağzındayken böyle bir riske girilmeyeceği hususunda çalışan arkadaşlarımıza hak vermemek mümkün değil.  Ve de “Daha iyisini bulana kadar en iyi iş sahip olduğunuzdur, onu korumak gerekir” düşüncesinden hareketle bu durumda sizler tarafından yapılacak bir şey olmadığı ortada.

Yukarıda da ifade ettiğim nedenlerden ötürü çalışanlardan bu desteği almanın mümkün olmadığı kabulü zorunlu olan bir gerçek. Geçen haftaki konuyu çalışanların yaklaşımının böyle olacağını bile bile yazdığımı söylemeliyim.  Nitekim 02 Ekim tarihine kadar   “ BİZİM YAZILAR MALUMUN TEKRARI “  yazısında belirttiğim konuya değinen ve menfi olsa da doğruyu ifade eden bir tek yorum var. Yorumlayan arkadaşımıza teşekkür ediyorum. Gerisi sanki yazının o bölümünü sıkılıp okumamış diye düşünmek mümkün. Ama bunun nedeni malum.

Hani derler ya. Demokrasilerde çare tükenmezmiş. İçinde çalışanların bulunmadığı bir çözümün üretilebileceğini de düşünmek ve bulmak gerekir.

KİŞİSEL GELİŞİMİNİZ İÇİN OKUMAK GEREK.

Evet, bir haftayı daha devirdik.  Sektör olarak okumayı sevmiyoruz diyordum ya. İşte ispatı. Sizlere bir kitap sundum. Sivil Havacılığı meslek olarak benimsemiş olanların ve de özellikle yöneticilerin ve hatta yönetici adaylarının okuması gereken bir kitap. Kaç okur benden kitabı talep etti biliyor musunuz? Yalnız ve yalnız 83 kişi. Bu yazıyı Perşembe Sabahı yazıyorum. Hafta sonuna kadar bu rakam ne olur bilemem, herhalde ikiye katlamayacaktır. Talepte bulunan miktar hafta sonuna kadar 100 oldu diyelim. Bu hafta ki yazımın kaç kişi tarafından okunduğunu bilemiyorum. Bu bilgiyi Pazar akşamı alabileceğim. Geçen haftaki yazıyı okuyan kişi adedi 3700’ün üzerindeydi. Bu haftaki yazıyı da 2500- 3000 kişinin okuyacağını düşünelim. Okur sayısının 2500 olacağı varsayımı ile bu kitabı okumak isteyenlerin yazımı okuyanlara oranı 1/25 gibi olmuyor mu?

 Dikkatimi çeken husus ise Yer Hizmeti Şirketlerinden hiçbir yöneticinin talepte bulunmamış olması. Onların bu konuyu BETHUNE’ den iyi bildikleri zaten malumumdu. Ancak benim şaşırdığım husus, talep edenlerin içinde bazı havayollarında ve sektör dışındaki şirketlerde çalışan yöneticilerin olması.

Okuyacağım da ne olacak, burada uygulanamaz ki yaklaşımı doğru değil. İş yaşamınızın çalıştığınız şirkette sonlanacağı hususunda sözleşmeniz mi var, bilemiyorum. Çalışma yaşamını şu anda çalıştığınız şirkette noktalamaz iseniz ve de bu konulara önem veren bir kuruluşta görev yaparsanız ne olacak? Bilmekte fayda yok mu sizce?

Bu kitabı ben yazmadım. Okuyucusunun fazla olması beni onurlandırmaz.

Kendi kişisel gelişiminiz için bu ve benzeri yayınları takip etmeniz gerekiyor. Dinlemeyeceğiniz ortada ama bir kez daha söylemenin sağlığa bir zararı olmayacak.

SORUNLAR ONLARI YARATANLARIN MANTIĞI İLE ÇÖZÜMLENEMEZ

Bu sözü söyleyen bilim adamı tüm yaşamımızı ve özellikle iş hayatımızı etkileyen birçok sorunun çözümlenmesi için, takdir makamında olanların sorunu bizzat yaratanların görüşlerine kıymet vermeleri hususundaki yanlışlığı sürekli vurgulamıştır.  Bizim işletmelerin tepelerini uygulamalarını bu denli yakından bilmeleri nedeni ile kendilerinin Nisan 1955 yılı Nisan ayında vefat etmiş olduğuna bir türlü inanasım gelmiyor. Kalben temenni ediyorum ve inanmak istiyorum ki, gerek şahısların yaşamında ve gerekse kurum ve kuruluşlarda yetkililerin bu sözün doğruluğunu net olarak anlayabilmelerini sağlayacak zararsız gelişmeler olsun.

3 ncü dünya savaşında hangi silahların kullanılacağını bilmiyorum ama 4. Dünya savaşında taş ve sopalar olacağını biliyorum” diyen düşünür, A’yı hayatta başarı olarak tanımlayalım, o zaman A = X + Y + Z' dir; X çalışmaktır, Y oyundur Z ise çenesini tutmayı bilmektir” diyerek bizlere başarının en basit formülünü de vermiştir. Uygulayan var mı? Bilemiyorum.

İfade özgürlüğünü, yasalar tek başına garanti edemez. Herkesin kendi düşüncesini, cezalandırma olmaksızın açıklayabilmesi için toplumda hoşgörü mevcut olmalıdır” diyerek toplum hoşgörüsünün ne denli önemli olduğunu vurgulayan Einstein , “Önyargıları yok etmek, atom çekirdeğini parçalamaktan daha zordur” şeklindeki ifadesi ile insanoğlunun ön yargılardan kurtulmasının ne denli zor olduğunu ortaya koymaktadır. Bilim adamının bu sözünü, bu gün şikâyetlerini ifade ederek, bunları açıklıkla dile getirmelerinden ötürü iş akitleri feshedilen çalışanlarla ilgili söylemediği açık olmasına açık ama ne kadar uygun olduğu da ortada.  Sanki bu günleri bilerek / yaşayarak söylemiş bu sözleri.

GÜVENİNİZE TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Sizlere bana göndereceğiniz talep maillerinin gizliliğinden emin olmanız ricasında bulunmuştum. Aslında sektörümüzün en büyük eksikliklerinden biri insanların birbirine güven duymamaları. Bu açıdan açık isim ve mail adresi bildirimi yapmak sureti ile talepte bulunan arkadaşlarımıza ve Bu arada şirketlerden şu veya bu nedenle ayrılan kardeşlerimizin mail ve telefon yolu ile ilettikleri destek vaatlerine de teşekkürlerimi sunuyorum.

ÖZEL MAİLE YORUM GÖNDERMEYİN LUTFEN.

Özel mail adresime yorum göndermemeniz için sizlerden birçok kere istirham etmiştim. Kitap talepleri dışında Özel mailime 23 adet yorum aldım bu hafta. Gönderen arkadaşlarımın hepsini de cevapladım. Daha öncede belirttiğim üzere bunları APH’ a transfer edemiyorum. Bir kez daha belirtmek isterim ki; içinde hakaret, aşağılama ve iftira bulunmasından ötürü hukuka intikal edecek olan yorumların ( ki bu tür yorumlar gönderilse bile APH bunları yayınlamayacaktır., Ayrıca -yasalara-etiğe  aykırı, terbiye sınırları dışına çıkan, uygun üslupta olmayan,  yorumlara APH sitede haliyle yer vermemektedir.) çıkış noktalarının ancak ve ancak  resmi makamların izni ile belirlenmesi tabii ki mümkündür.. Bunun dışında APH istedi diye veya falan şirketin filan yöneticisi talep etti diye yorumların çıkış noktasını belirlenip deklare edilmesi imkân dâhilinde değil. Lütfen buna emin olunuz.

SÜKÛT HER ZAMAN İKRARDAN GELMEZ

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

misafir ~ 10 yıl önce
Gece baslarini yastiga koyduklarinda vicdan muhasebesi yapmasini bilmiyorlarsa onlar musaya hesap sormaya kalkusirlar insan oglu arsaz yuzsuz vicdansiz olmaya gorsun sizede iyi bayramlar cetin bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 10 yıl önce
sayin basbakanimizin sikca kullandigi bir soz var.bir yerde bir adaletsizlik zulum varsa bir musa gelir hesabini sorar tabiki zamani geldiginde herkes bu dunyada yaptiklarinin hesabini vermeden azrail canini almaz son nefesi bogazinda dugumlu bekler kul hakkini odeyene kadar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MİSAFİR ~ 10 yıl önce
BAŞBAKANIN SÖYLEMESİ BİR TARAFA, SİZCE BİZİMKİLER BUNA İNANIYORLAR MI Kİ BAŞBAKANI VEYA BAŞKA BİRİNİ DİNLESİNLER. İNANSALAR BÖYLE Mİ OLUR? YA BİZLER BU KADAR YAZACAK ŞEY BULABİLİR MİYİZ? TAHMİN ETMİYORUM. BENİ TAKİP ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM. MUTLU BAYRAMLAR OLSUN
TEKNİK ~ 10 yıl önce
Çetin Bey, Bir yer hizmeti firması var bende o firmanın teknisyeniyim firmanın yarısı satılmış üst yönetim değişmiş olsada eskiden bu yana şirket içinde bulunan milletin kanını emerek milletin hakkını yiyerek bir yerlere gelmiş olan yönetici müsvettesi eski kaşar zihniyete sahip insanlar halen yerlerinde durmaktalar. Bu kaşarlaşmış zihniyet temizlenmediği için tam anlamıyla geçiş süreci tamamlanmış olamaz. Anladığım kadarıyla bunların temizlenmemesinin sebebi yeni gelen yönetimin insanların ne şekilde sömürüleceği konusunda bunların bilgi ve tecrübelerinden yararlanmasıdır. Teknisyenler üç kuruş paraya çalıştırılmakta giden yada emekli olanların yerine o paralara adam bulunamamaktadır şimdide kalkmışlar teknisyenlere şoförlük yetkisi verelim şofor pirimide verelim hem şoforlük hem teknisyenlik yapsınlar vay uyanık sporlara bak sen çok merak ediyorum bu konuyu meydana çıkaran bölge müdürü hayatında kaç kez araç altına yatmış? isme gerek yok bu adam elimdeki yağ lekesi bile olamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TEKNİK ~ 10 yıl önce
İLK DEFA İŞÇİ ŞÖFÖR ÇIKARTTILAR ORTAYA. HERKES YÜKLEME BOŞALTMAYA BAŞLADI.ACABA İLK ADIMDA TEKNİSYENLİKLE ŞÖFÖRLÜĞÜ BİRLEŞTİRİP SONRADAN DA YÜKLEME BOŞALTMADA GÖREV YAPAN İŞÇİ ŞÖFÖRÜN GÖREV TARİFİ İÇERİSİNDE MEVCUT İŞLERİ TEKNİSYENLERDE YAPMALI DEMESİNLER. TABİİ Kİ ŞAKA. BÖLGE MÜDÜRÜNÜZ TASARRUF UZMANIDIR HERHALDE.ASLINDA BÖLGE MÜDÜRLÜKLERİNİ DE İPTAL EDİP İYİ BİR TASARRUF SAĞLAYABİLİRLER. KAFANIZI YORMAYIN. OLACAĞIN ÖNÜNE GEÇMEK MÜMKÜN DEĞİL. YENİ ORTAĞIN BU TÜR ŞEYLER PLANLAYACAĞINI ZANNETMİYORUM. SİZE MUTLU BAYRAMLAR DİLİYORUM.
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Öncelikle teşekkürler.Sektörde ter döken herkesin bildiğini paylaşmışsınız yine ama ne fayda? Sizin de belirttiğiniz gibi orta düzey yöneticilerden en üstüne kadar hepsi sezon sonunda alacakları primleri bilir, altlarında çalışanların çektiği zorlukları değil. Çözümü ne önemli olan bu! Çözüm olmadıkça sorunların ilanı pek bir fayda sağlamıyor malesef.Yıllardır bu sektördeyim fakat ümit verecek bir gelişme gördmedim. Az personel ,az maaş,çok iş....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
onler boş a ~ 10 yıl önce
Kendi adıma Çetin beyin yazdığı yazılar o kadar kapsamlı, detay atlatmadan ve hislerimize tercüman olarak yazılıyorki altına sadece yorum yazmış olmak için yazmak gereksiz geliyor. Sizin gibi bir de genelleme yapayım;çalışanlar kim oldukları tespit edilebilir diye yorum yapmaktan korkuyorlar. Daha önce APH veya farklı sosyal mecralarda yorum yaptığı için işten çıkarılanları biliyorsunuzdur sanırım. Sizin Hangi departmanda çalıştığınızı çok merak ettim :) çalışma programları normal, alınan ücret de cümlesiyle çalışandan uzak ik bakış açısına sahip olmuşsunız ya da farklı bir şirketten bahsediyorsunuz.İK karşılaşacağı tablodan korktuğu için yıllardır çalışan memnuniyeti araştırması bile yapmıyor, siz çalışanların mutlu olduğundan söz ediyorsanız ya İKdasınız ya da kraldan çok kralcısınız.Kastettiğiniz hasbelkader şirkete girmiş,yıllardır bir şekilde işlerini yürütenlerse mutlu olduklarından ben de eminim.Özverili çalışanlar için ise tablo ortada ama iyileştirme aksiyonları gene yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÖNLER... ~ 10 yıl önce
TEŞEKKÜR EDİYOR, BU VESİLE İLE MUTLU BAYRAMLAR DİLİYORUM.
msfr ~ 10 yıl önce
o sahisi cevaplamaniza hic gerek yok cetin bey orta seviye bir yonetici oldugu kurdugu cumlelerden belli sinif atlamak icin su an mudurlerine canakcilik yapiyir takmayin kafaya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MİSAFİR ~ 10 yıl önce
TEŞEKKÜR EDİYOR, BU VESİLE İLE MUTLU BAYRAMLAR DİLİYORUM.
eski dost ~ 10 yıl önce
Çetin abi doğru olmayan inanmadığı şeyi yazmaz yazdıklarından neden rahatsiz oluyorsunuz, o büyük sessiz grubun hakkı hukuku, duyuramadığı istekleri noktasında sesi oluyor siz muhtemelen sektördeki bir şirketin yöneticilerinden birisiniz olmasanız böyle bir yazı yazmazdınız !!! Bu noktada Çetin abiyi tanıdığınızda belli, bence doğruyu inkar etmeyin. Yorum yaparken yapıcı olmak gerekir yorumunuz zaten nezaket içermiyor, bu sayfayı okumayın ve yorum yapmayın lütfen,,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsim / Rumuz ~ 10 yıl önce
o sirkette insanlik varsa bu iddiani ispatlamak icin bir tane isim ver bakalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İSİM/RUMUZ ~ 10 yıl önce
TEŞEKKÜR EDİYOR BU VESİLE İLE MUTLU BAYRAMLAR DİLİYORUM.
onler boş ~ 10 yıl önce
Bak artık yorumlayan da yok. Sağa sola gibi göstererek kime vurmak istediğin belli. Kaldı ki doğruyu da yazmıyorsun. Söylediklerinin hepsi yanlış. Çalışanlar bu şirkette olmaktan çok mutlu. Bu şirkette insanlık var, sevgi ve dostluk var. Sende olmayan şeyler bunlar, yabancılaman normal. Anlattıkların masal kimse kimseyi istismar edilmiyor burada. Çalışma programları da normal, alınan ücrette. Her şey sektördeki emsallerine uygun. İlk merak bitti. Artık çalışanlar okumuyor yazdığın dalavereleri. En iyisi sen yazmayı bırak. Başkalarının yazdıklarını okuyarak vakit geçir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÖNLER BOŞ. ~ 10 yıl önce
SİZİ CEVAPLAMAYACAĞIM. DAHA DOĞRUSU FAZLA ÜMİDİM YOK AMA OKURLARIN SİZİ CEVAPLAMASINI BEKLEYECEĞİM. AMA İNANINKİ BU YORUMUNUZU ÇOK DAHA FAZLA KİMSENİN OKUMASINI SAĞLAYACAĞIM.
iyi dilek ~ 10 yıl önce
Şimdi haber aldım. size telefonla ulaşamadım. hayırlı olsun diyelim mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İYİ DİLEK ~ 10 yıl önce
TABİİ Kİ HAYIRLI OLSUN. HERKESE HER ŞEY HAYIRLI OLSUN OLMASINA DA ŞU ANDA SAĞLIĞIM DIŞINDA BANA HAYIRLI OLACAK BİR ŞEY YOK ETRAFTA.EĞER KASTINIZ BENİ OYALAYACAK BİR İŞ İSE.EN AZINDAN BENİM HİÇ BİR ŞEYDEN HABERİM YOK.OLSA SAKLAMAM VE ZEVKLE SÖYLERİM.YİNE DE SAĞOL.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000