05 Haziran 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Personel tarafından seviliyor derken ao yu dahil etmeyin sayın kidik. Bolat geldiğinden beri ao çalışanını herkese ezdirdi. Hele ki kabini. Resmen dalga geçti onlarla
  • Yol ücretleri TL karşılığı döviz olarak alınıyor Ali Bey. Her geçen gün devletin kasasına giren para da, personelin rızkı da eksiliyor. Revizyona muhtaö fakat yetkililerimizden umursayan yok.
  • Onur air ne olacak ????????
  • Ali bey , Sevdinmi dövdünmü yoksa aklınca ayarmi verdin anlamadık
  • Tss kadroya gecilicek diye bütün çalışanlar sevındi kadro alıcaz diye ama tazminatlar verildi deye işini layıkıyla yapar elemanların yerine yalakar haysiyetsizler tercih ediliyor tss ye gectik diye sevinirken şimdide işten cıkarılıyoruz ali bey bnu lütfen yaxın madur efiliyoruz
  • Ali bey, eyt'li personelin emekli edilerek isine devam edilmesi tezini sonuna kadar savunuyor ve bu meseleyi gündemde tutmanızı özellikle rica ediyoruz.
  • Bu söyledikleriniz diğer çalışanlar için ne kadar geçerli bilemem. Ama kokpit için tam tersi. Yüzdesel olarak maaşından en çok kesinti yapılıp ,en çok kayıp yaşayan kokpit olmasına rağmen eski seviyesine getirilmeyen ,üstüne bir çok hakkı keyfi ve sadece parmak sallamak adına gasp edilen ve insanlık dışı programlarla uçurulan bizler mutlu filan değiliz. Şartlarımız bırakın diğer bayrak taşıyıcı şirketleri ülkemizde ki low cost , charter şirketlerin bile çok gerisinde.
  • Pandemi de verilmeyen ikramiylerin verilmesi ve verilmeyen maaş zammı farklarının verilmesi söylentisi var. TEmmuz da deniyor. Ayrıca yıllardır beklenen değişim de artık olacaksa olsun. Değişimi hep en tepe de bekliyoruz ama müdürlerin de değişimi
  • THY nin EYT ile ilgili net kararı nedir?Aralık 2023 son mu ilk açıklam bu şekildeydi, fakat bir yıl uzatma olacağı konuşuluyor ayrıca uzatma olursa teşvik olmayacağı konuşuluyor. Eyt li personel tedirgin, şirket bir açıklama ile bu konuyu aydınlatmalı kafalardaki soru işaretlerini gidermeli.
  • Çalışanların talebi mahkeme kararı olmasına rağmen verilmeyen pazar mesailerinin ödenmesidir.

Şuradan Başlayalım…

Ve nihayet gerginlikler sona erecek, hayat normal seyrine kavuşması için kendi mücadelesini verecek. Uzun süredir devam eden siyasi çekişme yerini sakinliğe bırakıp, herkes evinin önünü süpürerek bu ülkenin gelişmesine ön ayak olacak. Biz de öyle yapacağız.

Gündeme döneceğiz, daha yapıcı olacağız, daha sakin yorumlama yolunu tercih edeceğiz. Artık kimsenin kaybetmeye tahammülü yok ve artık bu ülkede kavgaya da yer olmaması lazım.

Bazı gerçekleri kabul etmek zorundayız.

Herkes işini olması gerektiği gibi yapar ve olması gerektiği gibi davranırsa daha ılımlı bir süreç yaşayabiliriz.

Önümüzde oldukça çok seçenek var.

Şuradan başlamak lazım.

Ulaştırma Bakanı değişti. Ulaştırmaya yabancı değil. Karayolları tecrübesi var. Ulaştırma bürokratlarını da tanıyor. En azından kiminle çalışıp, kiminle çalışmayacağını kısa sürede kararlaştırabilir.

Elbette cumhurbaşkanının önüne ekip değişikliği önerisi götürebilir. En doğal hakkı.

Artık tavsiyede bulunmayacağım.

“Hüseyin kalsın, Kemal gitsin” demeyeceğim. Oluşmuş bir düzenin içine başkalarını monte edin de demeyeceğim.

“Herkes layıkıyla idare ediliyor” deyip, öylece seyredeceğim. Bilmem bunu başarabilir miyim?

Umarım özlediğimiz bir havacılık, profesyonel bir iş bilen ordusu ile donatılır bu sektör.

Dönelim sektöre.

THY, büyük ihtimal bu ay genel kurul yapacak. Yönetimin birkaç YK üyesi değişikliği ile devam edeceğini düşünüyorum. Zira Ahmet Bolat önemli bir sınav verdi. Hem personel tarafından seviliyor hem de önemli avantajlar getirdi çalışanlara.

Mali durumlarını da düzeltti diyebilirim. Çünkü çalışanlarla sürekli diyalog halinde, onlarla iç içe olup maddi kaynakları da onların lehine kullanmaya özen gösterdi.

Keza her ne kadar seçim yatırımı oldu desek bile önemli vaatlerde de bulundu.

Mesela taşeronlar konusunda önemli çıkış yaptı. Öyle yada böyle bana göre çalışanlara umut verme açısından önemli adım idi.

Bundan sonra da Ahmet Bolat’ın bu tarz yürüyüşü devam eder.

En azından yüzü gülüyor.

Bu dönemde yönetim içinde kavga, anlaşmazlık gibi konular da ortaya saçılmadı. Güllük, gülüstanlık bir THY süreci gibi işler devam ediyor.

Bir parantez de Bilal Ekşi’ye açmak lazım. Ben dahil her dönem “gitti-gidecek” düşündük. Ama gitmedi. İstikrarını korudu. Koruyacağını da düşünüyorum. Akarı, kokarı da yok.

Artık hep böyle düşüneceğim.

Bir talebi dile getirmek.

Biliyorsunuz EYT konusunda emeklilik kararı çıktı.

Emekli olma durumunda birçok arkadaş var.

Özellikle TGS ve Turkish DOCO’da bu hakkı kazanan arkadaşların hem emekli olmalarını sağlamak hem ekonomik koşulların zorluğu nedeniyle çalışmasını sağlamak ve tecrübelerinden faydalanmak için iş devamlılığı sağlanmalı.

Hiç ama hiç tarzım değil.

Ama bundan sonra böyle…

Şuradan Başlayalım…

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Ao yer ~ 11 ay önce
Personel tarafından seviliyor derken ao yu dahil etmeyin sayın kidik. Bolat geldiğinden beri ao çalışanını herkese ezdirdi. Hele ki kabini. Resmen dalga geçti onlarla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tek gündem THY ~ 11 ay önce
Yol ücretleri TL karşılığı döviz olarak alınıyor Ali Bey. Her geçen gün devletin kasasına giren para da, personelin rızkı da eksiliyor. Revizyona muhtaö fakat yetkililerimizden umursayan yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ky774 ~ 11 ay önce
Onur air ne olacak ????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eytli ~ 11 ay önce
Ali bey , Sevdinmi dövdünmü yoksa aklınca ayarmi verdin anlamadık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tss kandırmacası ~ 11 ay önce
Tss kadroya gecilicek diye bütün çalışanlar sevındi kadro alıcaz diye ama tazminatlar verildi deye işini layıkıyla yapar elemanların yerine yalakar haysiyetsizler tercih ediliyor tss ye gectik diye sevinirken şimdide işten cıkarılıyoruz ali bey bnu lütfen yaxın madur efiliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ersan ~ 11 ay önce
Ali bey, eyt'li personelin emekli edilerek isine devam edilmesi tezini sonuna kadar savunuyor ve bu meseleyi gündemde tutmanızı özellikle rica ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit ~ 11 ay önce
Bu söyledikleriniz diğer çalışanlar için ne kadar geçerli bilemem. Ama kokpit için tam tersi. Yüzdesel olarak maaşından en çok kesinti yapılıp ,en çok kayıp yaşayan kokpit olmasına rağmen eski seviyesine getirilmeyen ,üstüne bir çok hakkı keyfi ve sadece parmak sallamak adına gasp edilen ve insanlık dışı programlarla uçurulan bizler mutlu filan değiliz. Şartlarımız bırakın diğer bayrak taşıyıcı şirketleri ülkemizde ki low cost , charter şirketlerin bile çok gerisinde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruhi ~ 11 ay önce
Pandemi de verilmeyen ikramiylerin verilmesi ve verilmeyen maaş zammı farklarının verilmesi söylentisi var. TEmmuz da deniyor. Ayrıca yıllardır beklenen değişim de artık olacaksa olsun. Değişimi hep en tepe de bekliyoruz ama müdürlerin de değişimi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY EYT ~ 11 ay önce
THY nin EYT ile ilgili net kararı nedir?Aralık 2023 son mu ilk açıklam bu şekildeydi, fakat bir yıl uzatma olacağı konuşuluyor ayrıca uzatma olursa teşvik olmayacağı konuşuluyor. Eyt li personel tedirgin, şirket bir açıklama ile bu konuyu aydınlatmalı kafalardaki soru işaretlerini gidermeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Talebimiz ~ 11 ay önce
Çalışanların talebi mahkeme kararı olmasına rağmen verilmeyen pazar mesailerinin ödenmesidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000