15 Mart 2021, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

Tahammül

Dün bügünden nasıl farklı görünüyorsa yarın da bugünden farklı görünecek. Ancak zaman, tekerrürden ibarettir. Yeterki dün yapılan yanlışlardan ders çıkartılabilinsin. Ama nerede ?

Yaşanan pandemi ömrümüzden çaldı ve çalmaya da devam ediyor. Dünya geneline baktığımızda da pandemiyi aşabilecek bir ülke ne yazık ki göremiyorum. Alınan geç önlemler sonrası atılan adımlar da son derece yersiz ve zamansız...

Türk Hava Yolları İcra Kurulu Başkanı Sayın İlker Aycı, YouTuber Sam Chui’ye verdiği röportajda rüzgara ve dalgalara göre güvenli noktalara süratli bir şekilde ulaştıklarını belirtti. Virüsten daha hızlı olarak aksiyon aldıklarını da ifade etti. Peki gerçekten böyle mi ?

Virüsten daha hızlı hareket ediyorsanız ilk önce durdurmanın yollarına gitmenizi tavsiye ederim. Örneğin geç kalınan uçuş durdurmaları ya da personelin aşılanması konuları ele alınabilir. Ya da pandemi sürecinde, şirketin menfaatleri için B737 Max sipariş iptalleri...

REFORM

Türkiye Cumhuriyeti 12. Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, “İsrafa kesinlikle tahammülümüz yok. Kamu idarelerinde tasarruf anlayışını yaygınlaştıracak önemli düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Kamuda taşıt alımı ve kiralanması, temsil ve ağırlama gibi harcama alanlarına sınırlamalar getiriyoruz” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanlığı filosundaki uçaklar da bu kapsamda değerlendirilir mi ?

Filoda 8 uçak bulunuyor... Genelkurmay ve Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı uçaklarla birlikte filoda 15 kadar uçak oluyor. Bu uçaklar uçmasa bile bakımları yapılıyor. Yani masraf. Hadi yedeğin yedeği şeklinde bile filoda uçak tutulmaya kalkınsa, 3 tane uçak yeterli gibi duruyor. Öyle sanıyorum ki, Sayın Cumhurbaşkanımız kamuya örnek olmak adına sınırlamalara, kendisine bağlı olan Cumhurbaşkanlığı filosundan başlayacaktır?

GENEL KURULA GÜNLER KALDI!

THY AO'nun genel kurulu 26 martta yapılacak. Bilindiği üzere Haziran 2019’da Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Üyesi olarak atanan Arda Ermut THY İcra Kurulu’nda da üç üyeden biri olarak görev yapıyordu. Şimdi ise Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü oldu. 1980 doğumlu sayın Ermut’un bıraktığı göreve kim gelir sizce? Sürpriz bir isim olur mu ?

Türk Hava Yolları’nın ana sözleşmesinin 10. Maddesinin D bendine göre; Yönetim Kurulunun bir üyeliğinin ölüm, istifa, azil veya üyeliğin düşmesi gibi nedenlerle boşalması halinde, boşalan üyelik Yönetim Kurulu’nun Türk Ticaret Kanunu’nun 363’üncü maddesi uyarınca yapacağı seçimle doldurulur. Yukarıda belirtilen sebeplerden biri nedeniyle, Yönetim Kurulunda bir boşluk doğması halinde yeri boşalan üyeyi aday gösterme hakkına sahip grup hisseleri elinde bulunduran hissedarlar boşalan üyeliğe aday gösterme hakkına sahip olacak ve Yönetim Kurulu boşluğu doldurmak amacıyla bu adayı seçecektir. Yönetim Kurulunda boşalan üyeliğe halka açık A grubu hisseleri elinde bulunduran hissedarların aday gösterememiş olmaları durumunda, boşalan üyeliğe aday gösterme hakkı C Grubu hissedara, C Grubu hissenin A Grubuna dönüşmüş olması durumunda halka açık olmayan A Grubu hisseleri elinde bulunduran hissedarlara aittir. Halka açık A Grubu hisseleri elinde bulunduran hissedarların gösterdiği adayın boşalttığı yere bu şekilde yapılacak seçimde yukarıdaki a, b ve c bentlerinde yeralan %15, %35 ve %2 oranları dikkate alınmayacaktır. Yönetim Kurulu üyesinin halefinin seçimi ilk Genel Kurul toplantısının onayına sunulacaktır. Genel Kurul tarafından onaylanan Yönetim Kurulu üyesi ayrılan Yönetim Kurulu üyesinin kalan görev süresi müddetince hizmet edecektir.

Bu maddeye göre hareket edebilecek biri var mı?

TAHAMMÜL SINIRLARINI ZORLUYOR!

Her şey tozpembe bir şekilde kamuoyuna yansıtılırken, personelin bıçak sırtında! Tahammül sınırları zorlanmaya başlandı. Maaşlar, serçe kuşa döndü!

Eyy THY üst yönetimi, ya göründüğü gibi hareket edin ya da olduğu gibi görünün! Mevlana’yı unutmayın. Mevlevi dönmez sema eder!

Emniyetli uçuşlarınız olsun...

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

Tahammül

Yorumlar

yerine ~ 3 yıl önce
uzun süredir basın müşavirliği görevini başarıyla sürdüren sn. üstün bu göreve yakışır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hahaha ~ 3 yıl önce
Üstün kadar niteliksiz uyuz bir insan görmedim
hahaha'ya ~ 3 yıl önce
sen çok niteliklisin herhalde söyle bakalım sıfatın nedir
israf ! ~ 3 yıl önce
Sayelerinde ekonomi mahvolmuşken,millet 40 sene ağır borca sokulmuşken,yandaşlar garantili döviz bazlı ihalelerle iyice zengin edilmişken,dünya bizi kıskanıyorken,herkes bize gıpta ediyorken,alım gücü iyice düşmüşken hiç itibardan tasarruf olur mu,uçaklar,arabalar,saraylara sınırlama gelir mi? Ben olsam daha çok uçak,araba alırım,saray yaptırırım sorgulamaz,sormaz,bana neci,neme lazımcı,çıkarcı,şark kurnazı bu millete ne yapsan müstahak !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rüzgar ~ 3 yıl önce
‘’Birüsten daha hızlı gidiyoruz ‘’ sözü efsane:)))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vatandaş ~ 3 yıl önce
Yerine kim gelecek?... Cevabı çok basit "başka bir torpilli"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mutemet ~ 3 yıl önce
Maaşlar çok olunca mutluydum say say bilmiyordu. Şimdi kuşa döndü bir çırpıda sayıyorum işim hemen bitiyor, bir de evden sayıyorum iyice sıkılmaya başladım. Ah ne günlerdi denizde kum misalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayin yazar ~ 3 yıl önce
Pandemi asabilecek bir ulkeye goremiyorum demissiniz bende ortada bir pandemk goremiyorum. Ama bir plandeminin oldugu kesin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000