09 Ocak 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Enflasyon karşısında eziliyoruz işciler ses olmalıdır.
  • İga Allah'tan maasi zamaninda veriyor baska hic bir hak yok ...7550 tl al milletin artisligini cek ...HANİ PROMOSYON HANİ DOGALGAZ YARDIMI Bu topragın altida var ahh aliyorsunuz mehmet cengiz efendi yazik sana ve yalakalarina...
  • Neden DHMI den hiç bir yorum yalanlama yok. Birisi çıkıp demiyor ki Bütün işlerin hesabı sorun anlimiz açık her şey tertemiz. Diyemiyor lar o zaman hiç bir iş temiz değil. Umarım tüm hesaplarını sonuclarini görür neyin temiz olduğunu öğreniriz .
  • TGS de üst yönetim kendi adamlarını kolluyor. Adamı olmayanida postaliyor ve uğraştırıyor. Şef olamayacak kişileri mülakata alıyor bu ne biçim otokrasi
  • Zam yapma ise hicbirşey yapamazsam masamin kaplamasını kaldırırım. Bana zarar verene bende o zaman ona göre davranırım.
  • TK zam yapmazsa bizde ona göre çalışıriz. Çok kolay.
  • Gerçek enflasyon yuzde 220
  • Bir yandan da geçim sıkıntısından intihar girişiminde bulunan personelde var göz ardı etmeyin
  • Verdigi yol parasi havaistte kullandigim ücrete yetmiyor (gidis donus) baska sözüm yok.
  • İga kadar rezil maaş ve promosyon alan varmı? Çelebi bile banka promosyonu vesaire verdi igada ses yok Sadece defter kalem çikolata veriyor çocuk kandırır gibi yazık çok yazık.

Tehlikeli Hareketler…

Yeni yılın başlangıcı ve seçim sürecinin başlamasıyla birlikte sektörde kulak kesme operasyonları başladığına dair bilgiler geliyor. DHMİ kaynaklı bazı sektör söğüşçüleri, dışarıdaki maşaları da kullanarak havacılık sektörü oyuncularına ağır baskılar yaparak maddi çıkar sağlama yolculuğuna çıktığına dair ciddi iddialar var.

Bu konuya birazdan döneceğim. Ama önce bazı tespitlerimi aktarmak isterim. Ekonomik darboğazın gırtlağımızı tıkayacak kadar zorlaşması, nefes almamızı engelleyecek kadar daralması, üstüne üstlük TÜİK denen kurumun, kurulu düzen tarafından istenildiği gibi maniple edici verilerle milleti kandırması çalışanları çileden çıkartacak cinsten.

Kimse yanlış anlamasın. THY’yi özel değerlendirip, asıl özel sektörün durumuna dikkat çekmek istiyorum.

Asgari ücrete getirilen zam oranı daha asgari ücretle verilecek zamlı maaş alınmadan eridi gitti. Marketler fiyat güncellemesi, devlet araç muayenesinden pasaport yenilemeye kadar iğneden ipliğe zam yapıp, bırakın kuşu karınca kadar etki yaratmadı.

Hal böyle olunca havalimanı, havacılık çalışanları daha yılın sonunu düşünemeden ayın sonunu düşünmeye başladı. Sürdürülebilir bir yaşam standardı mümkün değil.

Geçen hafta Bangladeş belgeseli izlerken şöyle bir düşünceye saplandım. “Galiba geleceğimiz böyle olacak”

Sokak bisikletli araç trafiğine dönmüş, 1 dolara taksi hizmeti veren bisiklet taksileri izledim. Türkiye’de şu sıralar motosiklet mezarlığına dönmek üzere. Trafik hak getire, trafik kuralı yok demek doğru.

Ekonomik şartların ağırlaşmasından sonra sektörün içindeki darboğaz daha da artacak. Şimdi düşünemiyorum bir kişinin 8500 TL asgari ücretle İstanbul’da yaşam kurmasını. Bir ev kirası dahi ki en kötü ev 5 bin liradan aşağı değil.

THY hariç diğer şirketlerin çalışanlarının memnun olduğunu söylemek mümkün değil. Keza THY çalışanları da memnun değil. Bugün bir yardımcı teknisyen ile görüştüm. “Abi çok alıyoruz gibi görünüyor ama gel gör ki yetmiyor” dedi. Yani para çok görünse de kıymeti az.

Hava-İş Sendikası başarılı olur mu olmaz mı bilemem ama ek zam talep etmesi THY çalışanları açısından bir umut kapısı olabilir. Lakin seçim ekonomisinin bir avantajı var bir de dezavantajı. Avantajı iktidar “açın kesenin ağzını” diyebilir veya “aman para seçim için bize lazım” da diyebilir.

Sendikanın bu konuda daha fazla baskı yapması gerektiğini düşünüyorum.

Bu arada İstanbul Havalimanı ile ilgili değişik duyumlarım var. Ne derece doğru bilmiyorum ama zam oranını yüksek tutacak şeklinde bilgiler geliyor. Bu arada İstanbul Havalimanı geçen haftalarda da yazdığım büyük bir sürpriz yapacak. Bu sürprizi personel kendi açısından değerlendirmiş olabilir ama işin aslını bilmeme rağmen “şerh” düşülerek söylenmesi hesabıyla güvene esas bilgiyi sadece bu kadar işaretle dile getirebiliyorum.

Ama “Aaaaa” diyeceğiniz kadar önemli değil. Olması gereken bir şeyi gerçekleştirecek.

Gelelim sektöre çökmek isteyenlere…

Ankara’da çöreklenmiş, benim öteden beri üzerinde sık sık durduğum bazı kişiler el altından sektöre çökme girişimini sürdürüyor.

Bahri Kesici’nin başına gelenleri hepimiz biliyoruz. Bu durum dahi onlarda korku yaratmış değil. DHMİ Genel Müdürü bu konuları biliyor. Ama henüz harekete geçmiş değil. Kendi geleceğini dahi tehlikeye atacak bu girişimlerin dışarıdan iş takipçilerini de besleyecek bir sistemle yürütüldüğü birinci ağızdan aktarıldı.

Hüseyin Keskin’den hasetsen rica ediyorum. Daha önce uyardığım durumlar aynen devam ediyor.

Kimseyi, kimsenin baskısı altında tutacak oluşumlara geçit vermeyin.

Son kez ben uyarıyorum. Zaman daralıyor. Bütün bunların hesabını sormak bana düşerse inanın çok can yanar.

Tehlikeli Hareketler…

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

Tgs Mehmed ~ 1 yıl önce
Enflasyon karşısında eziliyoruz işciler ses olmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazik size.... ~ 1 yıl önce
İga Allah'tan maasi zamaninda veriyor baska hic bir hak yok ...7550 tl al milletin artisligini cek ...HANİ PROMOSYON HANİ DOGALGAZ YARDIMI Bu topragın altida var ahh aliyorsunuz mehmet cengiz efendi yazik sana ve yalakalarina...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akın ~ 1 yıl önce
Neden DHMI den hiç bir yorum yalanlama yok. Birisi çıkıp demiyor ki Bütün işlerin hesabı sorun anlimiz açık her şey tertemiz. Diyemiyor lar o zaman hiç bir iş temiz değil. Umarım tüm hesaplarını sonuclarini görür neyin temiz olduğunu öğreniriz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 1 yıl önce
TGS de üst yönetim kendi adamlarını kolluyor. Adamı olmayanida postaliyor ve uğraştırıyor. Şef olamayacak kişileri mülakata alıyor bu ne biçim otokrasi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam yapmazsa ~ 1 yıl önce
Zam yapma ise hicbirşey yapamazsam masamin kaplamasını kaldırırım. Bana zarar verene bende o zaman ona göre davranırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Böyle ozaman ~ 1 yıl önce
TK zam yapmazsa bizde ona göre çalışıriz. Çok kolay.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bak. ~ 1 yıl önce
Gerçek enflasyon yuzde 220

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet ama ... ~ 1 yıl önce
Bir yandan da geçim sıkıntısından intihar girişiminde bulunan personelde var göz ardı etmeyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hic bi ise yaramayan sendika ~ 1 yıl önce
Verdigi yol parasi havaistte kullandigim ücrete yetmiyor (gidis donus) baska sözüm yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abdullah ~ 1 yıl önce
İga kadar rezil maaş ve promosyon alan varmı? Çelebi bile banka promosyonu vesaire verdi igada ses yok Sadece defter kalem çikolata veriyor çocuk kandırır gibi yazık çok yazık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olma mı ~ 1 yıl önce
T ile başlayan 3 harfli şirket

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000