06 Şubat 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]

TERAZİ

Son 70 yılın en sıcak Aralık ve Ocak aylarını yaşadıktan sonra kış yüzünü iyice gösterdi. Özellikle İstanbul’da yaşanan şiddetli fırtına ve kar yağışı sebebiyle ekipler zor anlar yaşarken, seferlerin çoğu da iptal edildi.

Havalimanı ulaşımında da aksaklıklar yaşandı. Hatta daha ilk gün servis aracı bile kaza yaptı. Ekipler havalimanı için araç bulamadı. Ama şükür etmeyi bilmeliyiz, metromuz var!

Yeni açılan metro ile İstanbulluların bazıları, havalimanına kolayca ulaşım sağlayabilecek. Güzel ama ya şehrin diğer sakinleri? Bir de öyle yanlış bilgilerle doldu ki ortalık… Öyle söylendiği gibi 1,5 dakika falan da sürmüyor. Hızlı adımlarla 5,5 dakika. Sorun yok elbette 10 dakika da olsa yine de iyi.

Ancak hep söylediğim gibi kulağı tersten tutuyoruz. Dünya genelinde yapılan yeni havalimanlarının inşaatları öncelikle metroyla başlar. Ulaşımı olan bir meydan daha çok yolcu çeker. Öyle apar topar açacağım diye açılan bir meydan ne yazık ki tam bir meydan sayılmaz.

Atatürk Havalimanı’nın değeri ise her geçen gün daha da artacaktır. Gerek konumu ve gerekse meteorolojik şartları ile lider pozisyonda olan bir meydanı kapattık. Meteorolojik verilere baktığımızda da en yapılmayacak yere yeni meydanı yerleştirdik. Üstüne bir de Atatürk Havalimanı işletmecisine tazminat ödendi iyi mi!

Türk Hava Yolları’nın filosunu genişletme stratejileri ile Atatürk Havalimanı’nın mevcut hali örtüşmeyebilir. Ancak daha önceleri de bahsi geçtiği üzere genişletilebilinirdi. Bunun yanında belki bir meydan daha açılabilirdi. Tabi ki doğru bir noktaya!

Ulaşımı doğru düzgün olmayan bir meydana hem yolcular hem de personel zorlanarak gidiyor. İstenildiği kadar karda kışta meydanı açık tutacağım diye uğraşsınlar. Yolcu meydana gidiş gelişlerde sıkıntı yaşadıktan sonra ne anlamı var? Veya personele yedek kıyafetle gelin demek ne oluyor? Zaten çok yorgunlar!

Bu yazıyı yazarken bile bir sürü pilot ve kabin memuru arkadaşım aradı. Yol durumu nasıl, biz nasıl gidelim, Hava-İst de yer var mıdır vs. gibi sorular. Bu insanları bu kadar tedirgin etmeye kimin hakkı var?

Bu problemleri çözecek olan kişiler elbette otoriteler, tabi problemleri görmek isterlerse…

RUSYA VİZE MUAFİYETİ

Hatırlanacağı üzere Rusya yaşanan uçak düşürme olayından sonra 1 Ocak 2016 tarihi itibariyle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına vize serbestisini askıya almıştı. Bugün aradan yıllar geçti hala askıdayız.

Tüm bunların yanında Avrupa ve Amerika’nın Rusya’ya karşı tutumuna ters bir şekilde Rusya’ya adeta kucak açtık. Türkiye’nin önemli bir bölümünde şu anda Ruslar var. Evler aldılar, oturum izinleri çıkarttılar. Onlar için tabelalara bile Rusça yazıldı.

Gel gelelim Türk vatandaşlarından hala vize isteniyor. Adaletin bu mu dünya?

Teraziniz hassas olsun...

Zorlu kış şartlarında herkese kazasız belasız mesailer diliyorum.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

TERAZİ

Yorumlar

Tgs ~ 1 yıl önce
Olan persone oldu 2 saat gidis 2 saat donus sozde 8 saat calisiyoruz aceleyle yapilmis bir liman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
reziIIik ~ 1 yıl önce
4000 kişi iIe yaptığım işe niye 5000 kişi aIayım. Ordinaryus CEO

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadayıf Tatlısı ~ 1 yıl önce
Daha ekiplerin otopark sorununu çözemedin ne diye oturursun o makamda

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar Bey ~ 1 yıl önce
İktidarın ve onun torpille makam verdiklerinin yaptığı doğru düzgün ne var? Büyük bir felaket yaşıyoruz,Allah yardım etsin, Japonya'da 9 şiddetinde deprem oluyor orda niye böyle olmuyor? Deprem riski olan yerlere çok katlı binalar yapılmasına izin vermek,yeni yapılan ama kağıt gibi yırtılmış binaları denetlememek,kentsel dönüşüm için muhalif ilçelere ilave kat hakkı vermemek,ilk yardımı doğru düzgün organize edememek, elektrik,gaz,iletişim kesilmesini önleyememek,parayla uçak bileti satmak,fırsatçılık, yağma yapan adi,insan müsveddelerini engelleyememek, Ahl'yi kapatmak,pistleri kırmak,işleten firmaya göz göre göre boşuna tazminat ödemek, şöyle rekor kırdı böyle uçak indi denilen İga'dan alınması gereken kirayı ertelemek hainlik değilse nedir? İnsanları sömürmek,işsizlikle tehdit etmek,gerekli önlemleri almayıp yedek kıyafet getirin demek hangi akla,vicdana sığar? Bir ülke pasaportu kadar güçlüdür gerisi palavradır,güçlü ülkelere vizesiz gidemiyoruz,almak istesek dünya para ödüyor,gizli kalması gereken özel ve ticari bilgilerimizi veriyoruz, alamayınca ücret iadesi de yok ama biz aleyhimize ne varsa yapan abd,rusya,birçok avrupa ülkelerinin vatandaşlarını ya vizesiz ya da günü geçmiş dahi olsa kimliğiyle bile ülkemize sokuyoruz,vergisiz ev,arsa vs almalarına izin veriyoruz,niye iktidarın kasıtlı olarak ülkeyi kötü yönetmesi sonucu oluşan muhtaçlığımızdan!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 1 yıl önce
Kdvsiz mi gayrimenkul alıyorlarmış artık yuh diyorum ödeme gücümüz zaten es değil bir de KDV indirimiyle yabancı bizden uygun alıyor demek.bu ülkede türkün adı yok yabancı olmak lazımmış
Kpt ~ 1 yıl önce
Türk'ün adı var kardeşim ama hakkını ararsa örgütlenirse var! Kimseye durduk yere hakkı verilmez yarı medeni ülkelerde, cesur olun ve insanlık onuruna yakışır yaşayın hakkınızı arayın. Yaşasın sendikal örgütlenme!

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000