09 Ağustos 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • DHMİ nin itfaiye araçlarının 1 tanesi ortalama 20 milyon. Peki hiç düşündünüz mü bu kadar pahalı araçları başka kurum ve belediyeler niye almıyor. Çünkü bu araçlar kullanılmadıkları halde arıza veriyor ve her bir arızası 100 bin tl. Asıl skandal ise yerli üretim yalan ve dolandırıcılıkla VOLKAN Firması (külliyeden dan destekli)2015 yılında arızalı araçları DHMİ ye yediriyor ve bu araçlar tarihte görülmemiş rezillikle arızalı satın alınıyor. 2 sene garanti bittikten sonra her arıza en az 50 bin. Volkan firmasının araçlarının alt kısmı mercedes, üst kısmı italyan yazılım yani kombinasyon kısmı yerli ve kronikleşmiş arızalarda zaten burada.araçlar kendi kendine su v köpük atıyor. Bu araçları onaylayan memur Hakan...müdür kürşat dair başkanı.devletin değil sermayenin hizmetkarları karşılığını alıyor. BTS uyuyor zaten diğerleri kula kul. teftiş bu konuyu araştırmaz ise görevi kötüye kullanma. bu araçlar olaya gitseler hemen dökülecekler.onun için havalimanında zaten kullanılmıyorlar düşüncs
  • Bt şirketinde maaşlar %100 geri dönmüş diyolar doğrumu
  • Thk ilk önce kendi üniversitesindeki senelerdir uçuramayıp mezun edemediği öğrencilerle ilgilensin. Onca ailenin ahını alan kurumdan bu saatten sonra hiçbir şey olmaz. Yolsuzluk hat safhada. Kayyum atamak değil kurumu temelli kapatıp dengi başka modern, kendi kuralları olan bir başka kurum açmak. Thk sahip olduğu malların mülklerin 10 katı malı olsa bile borçlarını zor öder.
  • Yapmayın Allah aşkına, ne yaptı vasıf yüceliş? 1 helikopter buldu diye mi gözünüzde başkan oldu? Şuan uçan bir çok helikopteri Cenap AŞCI buldu getirdi. Ogm, CL leri ihaleye almayınca "tüh o zaman" deyip yatmadı, OGM nin ihalesine uygun helikopter temin etti, uçak temin etti. 1 helikopter bulan adamı bu kadar yüceltecekdeniz Cenap Aşçıyı kral yapmanız lazım. Bu gelen hava araçları yangınlara yetmeyince THK kötü yönetiliyor oldu. Arkadaşlar sapla samanı doğru ayırmak lazım, şuan THKda çalışan ve üretmek için çaba sarf eden bir yönetim var. Yıllarca kurumun paralarıyla kendi cebini dolduran adamlar kayyımın onda biri kadar konuşulmuyor. Yazıda Kürşat Atılgan hariç denmiş birde, niye hariç? Kim kiraladı Şeref Tura sıcak hava balonlarını yok parasına? Kürşat atılgan kiraladı. Şeref tur 2 defa konkordato ilan etti, kurumun kaç milyon lira alacağı kaldı. Bu niye söylenmiyor? Köstek köstek hep köstek,tam köstek. Atamızın kurduğu bu kurumun köstekliğe değil desteğe ihtiyacı var. Çalışan insanlara iftira atmayın artık yeter.
  • THK'nın gerçek potansiyeli ve hak ettiği konuma dair görüşleriniz bence çok isabetli. Bu derece köklü, büyük ve varlıklı bir kurum akılcı yönetimle dünya çapında nam salabilir. Orman yangınları ile mücadele hizmeti satmak (yurtiçi ve yurtdışına) sadece menüsündeki bir seçenek aslında ama ülkemizi de mahveden yolsuzluk ve rant sevdası onu da vuruyor haliyle. Lağvedilmesi ve taşınmazlarına çökülmesi için Ankara'da onca çakal uğraşırken çözüm zor
  • Gelir vergisi nedir? Brütten nete maaş hesaplama nasıl yapılır? Cevabınız bu sorularda.
  • Yüzde 18 küsür zam yapıldı buna da şükür diyorduk ki bordroyu görmemizle sevincimiz kursağımızda kaldı. Şirketin verdiği zam direkt olarak vergi dilimine gitti. 200 lira fark etti önceki ayla. Enflasyon farkı kadar bile etkilemedi zam net maaşı. Komedi gibi olay ama yüzde 20ye yakın maaş alıp reelde yüzde 2 artış almak komedi gibi. Biz bu durumda reel olarak enflasyona da ezildik. Sendikamız acaba bu olaylardan bihaber mi ? Her sene nisan mayis ayinda başlayan vergi kesinti artışları hakkında bi itirazı var mı sendikanın ? Yüzde 18 küsür zam alıp bin küsür lirasını vergi olarak geri verişimizden ve sadece 200 250 lira net artış elde ettiğimizden haberdar mı sendika ? Neden net maaş üzerinden yapılmıyor tisler ? Biz her sene mayis ayindan itibaren gelir kaybına hem de ciddi gelir kaybina ugramak zorunda miyiz ?
  • İhale verilmemiş, ogm thk nın uçaklarını beğenmemiş, napsın kayyım? Boşta duran uçaklar için masraf yapsa yaptı derler. CL pilotları yata yata maaş alsa aldı derler. Derler de derler. Kimse Osman Yıldırım yemiş yemiş cefasını kayyım çekiyor demiyor. CL uçakları bir dönem satılığa da çıktı, alan oldu mu? Kimsenin almadığı uçaklar, ihaleye sokulmayan uçaklar kayyımın suçu oldu. KAYYIM olmasa thk çoktan kapıyı kapatmıştı, sağlık bakanlığı ihalesi başta olmak üzere her yer batıp gitmişti haberiniz yok. KAYYIM gece gündüz çalışıp ayakta tuttu her şeyi. Şu otel de neymiş arkadaş, herkes yemiş parasını, Osman Yıldırım 2055 yılına kadar kiraya vermiş, bu da kayyımın suçu oldu...
  • Kredi ile demeyi unutmuşsun.o çekilen krediler ödenemediği için thk iflas etti.her şeyi çarpıtmaya bayılıyorsunuz.
  • "Kayyum heyetine de meşruiyet kazandırıldı resmen" diyorsunuz Kayyum TC mahkemeleri tarafından atanıyor TC Mahkemelerinin atadığı kayyum nasıl gayrimeşru oluyor ne dediğinizin farkındamısınız?

THK bedava prim yaptı...

Türk Hava Kurumu en çok konuşulması gerektiği zaman konuşulmadı. Yolsuzluklar, soygunlar, kavgalar, usulsüzlükler, tehditler, mobbingler yapılırken kimse ortada yoktu. Orman yangınları ile kıymete bindi. Testi su yolunda kırılmış olmasına rağmen kayyım heyetine de meşruiyet kazandırıldı resmen.

THK konusuna hiç “Sen Türkiye’deki orman yangınlarına endeksli bir işletme yapmamalısın” penceresinden bakan olmadı.
THK, planörden balonculuğa, paraşütten havaalanı işletmeciliğine, üniversiteden teknik hangar işletimine kadar devasa bir kurum. Ormanlar için için, alev alev yanarken THK’ya sadece yangın uçakları özelinde bakmak kurumu hiç bilmemek anlamı taşır.

Siyasiler şov peşinde iken, siyasi rant peşinde iken biz bu işin siyaset dışı tutulması gerektiğini savunduk hep.
Atatürk tarafından bir kurum üzerinden siyaset yapılamaz, yapılmamalı. Yapılacaksa en alasını ben yapabilirim.
Ama üzerine manevi değerler bulunan THK, gelenin gidenin rant gözüyle baktığı, yöneticilerin at koşturduğu, yerleştirdiği adamların top koşturduğu bir kurumdan çok Türkiye’nin göz bebeği halinde olmasını konuşan da yok, üzerinde kafa yoran da yok.

Hal böyle olunca şunu soran yok. “Siz THK uçaklarını Türkiye’de orman yangınları için mi hazır tutacaksınız, yoksa dünyanın herhangi bir yerinde yangın çıktığı anda oraya da uçacak, kiralanacak şekilde mi hazır olacaksınız”
Oysa kayyım heyetinin başına gelenler de dahil olmak üzere Vacit Öktem ile kısmen Kürşat Atılgan’ı kenara bırakarak söylüyorum THK’yı asla doğru yönetmediler. Rant, rant, rant. Başkaca yoruma gerek yok.

Temel mesele bu.

THK’nın kayyım heyeti bu soruya muhatap bile olmadı.

Ve maalesef siyaseten ziyaret edenler de bu soruyu soramadı. Üstelik kayyım heyetine de meşruiyet kazandırdılar.
Çatır çatır satılan malları soran olmadı, Laleli’deki otel kimlere peşkeş çekilmek istendi soran olmadı, kaç yıllığına kimlere kiralandı soran olmadı.

Herkes şunu bilmeli. THK tepeden tırnağa yenilenmeli. İdealist, havacılık aşığı, Atatürk yolunda “istikbal Göklerdedir” diyecek birileri yönetmeli. Bugün kayyımın yaptığını 20 yaşındaki havacılık üniversitesinde okuyan bir gencimiz bile yapar.
Havacılıktan bihaber olmayan, pilot dilinden, teknisyen dilinden anlamayan, kuruma tecrübe katacak, ruhen ve kalben o kurumu koruyup kollayacak adamlar lazım.

Açıklanması gereken çok noktalar var. Maalesef bunları açıklayan, açıklayabilecek babayiğitler yok. Bu yola baş koymuş, THK’yı özümsemiş, içine sindirmiş, milli birlik şuuru içinde hareket eden bir kişi çıktı ortaya. Vasıf Yüceliş.

Emektardır, layıkıyla yapar işini. Ama sadece gönüllü kervanı oluşturmak istedi. Ne kadar başarılı oldu bilinmez ama, doğruları söyleyenin hiçbir zaman itibar görmediği bu sistemde, bu ortamda fazla yol kat edeceğine inanmıyorum.

Ama THK’yı kum tanesi kadar düşünecek birileri varsa ki var olduğuna eminim.

Korku ile bir yere varılmaz. Türkiye’deki tüm şube başkanlarına çağrıda bulunuyorum. Her biriniz kayyım heyetinden daha etkilisiniz, daha bilgilisiniz.

Kim olursa olsun korkmayın. Kurum bize emanettir. Emanete ihanet edenleri asla yerinde tutmayın.

THK bedava prim yaptı...

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

arff araçları ~ 3 yıl önce
DHMİ nin itfaiye araçlarının 1 tanesi ortalama 20 milyon. Peki hiç düşündünüz mü bu kadar pahalı araçları başka kurum ve belediyeler niye almıyor. Çünkü bu araçlar kullanılmadıkları halde arıza veriyor ve her bir arızası 100 bin tl. Asıl skandal ise yerli üretim yalan ve dolandırıcılıkla VOLKAN Firması (külliyeden dan destekli)2015 yılında arızalı araçları DHMİ ye yediriyor ve bu araçlar tarihte görülmemiş rezillikle arızalı satın alınıyor. 2 sene garanti bittikten sonra her arıza en az 50 bin. Volkan firmasının araçlarının alt kısmı mercedes, üst kısmı italyan yazılım yani kombinasyon kısmı yerli ve kronikleşmiş arızalarda zaten burada.araçlar kendi kendine su v köpük atıyor. Bu araçları onaylayan memur Hakan...müdür kürşat dair başkanı.devletin değil sermayenin hizmetkarları karşılığını alıyor. BTS uyuyor zaten diğerleri kula kul. teftiş bu konuyu araştırmaz ise görevi kötüye kullanma. bu araçlar olaya gitseler hemen dökülecekler.onun için havalimanında zaten kullanılmıyorlar düşüncs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bt ~ 3 yıl önce
Bt şirketinde maaşlar %100 geri dönmüş diyolar doğrumu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thkzede ~ 3 yıl önce
Thk ilk önce kendi üniversitesindeki senelerdir uçuramayıp mezun edemediği öğrencilerle ilgilensin. Onca ailenin ahını alan kurumdan bu saatten sonra hiçbir şey olmaz. Yolsuzluk hat safhada. Kayyum atamak değil kurumu temelli kapatıp dengi başka modern, kendi kuralları olan bir başka kurum açmak. Thk sahip olduğu malların mülklerin 10 katı malı olsa bile borçlarını zor öder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vasıf ~ 3 yıl önce
Yapmayın Allah aşkına, ne yaptı vasıf yüceliş? 1 helikopter buldu diye mi gözünüzde başkan oldu? Şuan uçan bir çok helikopteri Cenap AŞCI buldu getirdi. Ogm, CL leri ihaleye almayınca "tüh o zaman" deyip yatmadı, OGM nin ihalesine uygun helikopter temin etti, uçak temin etti. 1 helikopter bulan adamı bu kadar yüceltecekdeniz Cenap Aşçıyı kral yapmanız lazım. Bu gelen hava araçları yangınlara yetmeyince THK kötü yönetiliyor oldu. Arkadaşlar sapla samanı doğru ayırmak lazım, şuan THKda çalışan ve üretmek için çaba sarf eden bir yönetim var. Yıllarca kurumun paralarıyla kendi cebini dolduran adamlar kayyımın onda biri kadar konuşulmuyor. Yazıda Kürşat Atılgan hariç denmiş birde, niye hariç? Kim kiraladı Şeref Tura sıcak hava balonlarını yok parasına? Kürşat atılgan kiraladı. Şeref tur 2 defa konkordato ilan etti, kurumun kaç milyon lira alacağı kaldı. Bu niye söylenmiyor? Köstek köstek hep köstek,tam köstek. Atamızın kurduğu bu kurumun köstekliğe değil desteğe ihtiyacı var. Çalışan insanlara iftira atmayın artık yeter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
H ~ 3 yıl önce
Kayyumun ödemediği tazminatlarımız haram zıkkım olsun
Yolsuzluk ve rant ~ 3 yıl önce
THK'nın gerçek potansiyeli ve hak ettiği konuma dair görüşleriniz bence çok isabetli. Bu derece köklü, büyük ve varlıklı bir kurum akılcı yönetimle dünya çapında nam salabilir. Orman yangınları ile mücadele hizmeti satmak (yurtiçi ve yurtdışına) sadece menüsündeki bir seçenek aslında ama ülkemizi de mahveden yolsuzluk ve rant sevdası onu da vuruyor haliyle. Lağvedilmesi ve taşınmazlarına çökülmesi için Ankara'da onca çakal uğraşırken çözüm zor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asdqwe ~ 3 yıl önce
Gelir vergisi nedir? Brütten nete maaş hesaplama nasıl yapılır? Cevabınız bu sorularda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zam değil vergi ~ 3 yıl önce
Yüzde 18 küsür zam yapıldı buna da şükür diyorduk ki bordroyu görmemizle sevincimiz kursağımızda kaldı. Şirketin verdiği zam direkt olarak vergi dilimine gitti. 200 lira fark etti önceki ayla. Enflasyon farkı kadar bile etkilemedi zam net maaşı. Komedi gibi olay ama yüzde 20ye yakın maaş alıp reelde yüzde 2 artış almak komedi gibi. Biz bu durumda reel olarak enflasyona da ezildik. Sendikamız acaba bu olaylardan bihaber mi ? Her sene nisan mayis ayinda başlayan vergi kesinti artışları hakkında bi itirazı var mı sendikanın ? Yüzde 18 küsür zam alıp bin küsür lirasını vergi olarak geri verişimizden ve sadece 200 250 lira net artış elde ettiğimizden haberdar mı sendika ? Neden net maaş üzerinden yapılmıyor tisler ? Biz her sene mayis ayindan itibaren gelir kaybına hem de ciddi gelir kaybina ugramak zorunda miyiz ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kayyım ~ 3 yıl önce
İhale verilmemiş, ogm thk nın uçaklarını beğenmemiş, napsın kayyım? Boşta duran uçaklar için masraf yapsa yaptı derler. CL pilotları yata yata maaş alsa aldı derler. Derler de derler. Kimse Osman Yıldırım yemiş yemiş cefasını kayyım çekiyor demiyor. CL uçakları bir dönem satılığa da çıktı, alan oldu mu? Kimsenin almadığı uçaklar, ihaleye sokulmayan uçaklar kayyımın suçu oldu. KAYYIM olmasa thk çoktan kapıyı kapatmıştı, sağlık bakanlığı ihalesi başta olmak üzere her yer batıp gitmişti haberiniz yok. KAYYIM gece gündüz çalışıp ayakta tuttu her şeyi. Şu otel de neymiş arkadaş, herkes yemiş parasını, Osman Yıldırım 2055 yılına kadar kiraya vermiş, bu da kayyımın suçu oldu...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dromader ~ 3 yıl önce
Bu uçaklar alınmadan önce hangi fizibilite çalışması yapıldı?vatan aşkıyla dolu birileri cevap versin bakalım?bunun son sahibi biz olmayalım demedimi birisi?f4 uçağından feyz alıp 1974 model uçak diyorsunuz da f4 kaç kez modernize edildi onu söylemiyorsunuz?cl 215 ve m18 için de böyle bir modernizasyon yapsaydınız?milletin aklıyla dalga geçmeyin artık.fabrikası kapanan uçak diye ıskartaya çıkarttıkları dromaderler nerede?evrak kaybolmuş ondan uçamıyormuş?yav hehe.
Kalpaksız ~ 3 yıl önce
Kredi ile demeyi unutmuşsun.o çekilen krediler ödenemediği için thk iflas etti.her şeyi çarpıtmaya bayılıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hukukçu ~ 3 yıl önce
"Kayyum heyetine de meşruiyet kazandırıldı resmen" diyorsunuz Kayyum TC mahkemeleri tarafından atanıyor TC Mahkemelerinin atadığı kayyum nasıl gayrimeşru oluyor ne dediğinizin farkındamısınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000