21 Ekim 2019, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sayın yazar dahil aranızda thk ile ilgili devletin hazırladığı raporları okuyan yoksa yavaşça parmaklarını klavyeden çekip uzaklaşsın.Thkya gerçekte ne olduğuyla ilgili zerre kadar bilginiz fikriniz yok.Boş yapıyorsunuz.
  • KAYYUM GELMESİ ZATEN BEKLENİYORDU. KURUMUN BU DURUMU BAZI GENEL BAŞKANLARIN YOLSUZLUKLARI VE ADALET ARAMA SAVAŞIDIR. AYRICA KURUM ŞİRKETLERİNDE VE KURUMDA GEÇMİŞTEN BU YANA ÇALIŞAN EMEKLİ GENERAL OĞULLARI , PAŞA KIZLARINA , PAŞALARIN ÇOK YAKIN AKRABALARINA, KAN BAĞI İLİŞKİLERİNE BAKILSIN. BABA OĞUL ÇALIŞAN GENERALLERE BAKILSIN.
  • Osman yedi, Kürşat yedi. Bertan Paşa hesap sordu. Osman ve Kürşat zamanında atanması gereken Kayyum Bertan Paşa zamanında atandı. Tuhafff. Kayyum, açılmış davaların takipçisi olmazsa yazıklar olsun. Asıl o zaman ruhuna fatiha Ali Kıdık efendi. Yangın söndürme uçaklarına görev emri verilmedi, doğru aktar!!
  • Biran önce igaya kayyum atanmalı ,bu İga thy de batıracak
  • Sırada İga ve thy var,yakın zamanda ikisinde kayyum bekliyorum,çok geç kalmadan
  • Kusura bakmayın ama yazınızın içi boş.Ben söyledim diyerek çekilmekle olmaz.Israrla yanında olmayı seçtiğiniz o yönetim zamanında oldu ne olduysa.Şimdiki başkan bunu tespit edip gereğini yaptı diye ucu bu desteklediğiniz arkadaşlara dokunacak diye yazıyorsunuz.Bu kadar borç varken kayyım gelmeyecek de ne olacaktı söylermisiniz?O borçlar yapılırken nerdeydiniz diye sorarlar adama.Bilgisiz dirayetsiz gösteriş meraklısı adamlarla yönetim diye bir sirk kurdunuz sonra işler doğal olarak kötüye gidince suçlamalara başladınız.Kayıp paralar nerede sizce o soruyu sordunuz mu?
  • Batırdınız hala birbirinizi suçluyorsunuz.Kardeş osman bu işi 5 yılda yaparken (5 yıl bak dikkat 5 yıl) neredeydiniz?O zamanlarda özel bir araştırma yapmanıza da gerek yoktu.Thkdan herhangi bir çalışanla biraz sohbet ederek yada inönüye giderek durumu gayet rahat kavrayabilirdiniz.
  • THK NIN BATMASINA ŞİRKETLER SEBEB OLMUŞTUR. AYRICA KURUMDA ÇALIŞAN ESKİDEN KALMA PAŞA ÇOCUKLARINA , KIZLARINA VE BABA ÇOCUK ÇALIŞAN GENERAL ÇOCUKLARINA BAKILSIN. VAKIF ŞİRKETLERİ ÇOK İYİ İNCELENMELİ Kİ HERŞEY ORTAYA ÇIKSIN. ARTIK KAYYUM GEREĞİNİ YAPAR. BU KURUM SON 10 YILDAN BERİ İKTİDAR KARŞITI KONUŞMALARIN SAHNE ALDIĞI VE YAPILANMALARIN OLDUĞU YER HALİNE GELDİ.
  • Thk'yı kurtarmak ölüyü diriltmekten daha zor onun için kapatılması gerekiyor.
  • savcılar bütün üst yönetimi ve mal varlıklarını incelemeli!

THK’nın ruhuna el Fatiha…

Atamın kemikleri sızlıyor be. Koskoca kurumu ne hale getirdiler. Yazık, havacılığımızın ilk adımı idi Türk Hava Kurumu. Hatalar zinciri, ihmaller zinciri, rüşvetler zinciri ve adamcılık zinciri Atatürk’ün emri ile kurulan elde avuçta kalan tek manevi değerimizi içinden çıkılmaz bir yola sürükledi.

Öteden beri savunduğum bir gerçek vardı. “THK emekli askerlerin çiftliği olmaktan çıkartılsın” diye düşünürdüm. “Çiftlik” diyorum çünkü THK’nın başına hep askerler, hep askerler geldi. Sanki emeklilerin rehabilitasyon merkezi gibi idare edildi. Kimi askeriyede yaşayamadığı rahatlığı yaşamak için kimi cebini doldurmak için THK’yı çiftlik gibi kullandı.

Hep tartışıldı, hep kurban derileri ile gündeme geldi ama millet sahiplendikçe sahiplendi. Kimi arsasını, kimi evini, kimi otelini kimi de parasını THK’ya bağışladı.

İstediler ki gençlerimiz, havacılık sevdalılarımız bu kurumda eğitilsinler, havacılığı sevsinler.

Ama gelin görün ki şimdi kayyumla idare edilen, edilecek olan bir zavallı kurum haline geldi.

Osman Yıldırım ile başlayan kötü idare, borçlanma, rüşvet çarkı aldı başını yürüdü ve kanamaya başlayan yara kangren olmakla karşı karşıya geldi.

Biz o zamanları kaleme alırken, olumsuzlukları yazarken, rüşvet çarkını yazarken bize karşı açılan cephe paranın ve nemalanmanın esiri olmuş ve sessiz kalmışlardı.

Oysa bize reklam vermesine rağmen pislikleri, yolsuzlukları, adam kayırmacılığı, mafyavari tutumları yazmaktan çekinmemiş ve ısrarla devleti, devletin savcılarını göreve davet etmiştik.

Geciken bir hamle ile Osman Yıldırım görevden alınmış ve görevden uzaklaştırılmış. THK için umut ışıkları yanar dediğimiz anda, sivil bir kişinin THK başkanı olmasını istemiştik.

Yapılan genel kurul ile birlikte Vacit Öktem THK’nın sivil başkanı olarak göreve başlamıştı. Çok ama çok umutlanmıştım THK’nın yenilenmesi, sivil anlayışın kurumu yukarılara taşıyacak ve istediği ivmeyi kazandıracak diye.

Ama gemi su almaya başlamıştı bir kere. Vacit Öktem baskılara, tehditlere ve şantajlara dayanamadı. Bir yıl bile sürmedi başkanlığı.  Sekiz ayda havlu arttı. Belki korktu, belki tehditlere dayanamadı ve belki de yönetme cesareti bulamadı ve kurumdan istifa etti.

Sonra işin başına, geminin dümenine Kürşat Atılgan getirildi. Askere karşı olmakla beraber asker gibi davranmayan Kürşat Atılgan’a sempati ile baktık. Borç batağına saplanan kurumu düzlüğe çıkartacak adımları atmasını ve çözüm üretmesini bekledik.

Kısmen de yaptı diyebiliriz. Borçlar azalırken, yeni açılımlar, kaynak sağlayan yenilikleri getireceğini düşündük.

Ama o da olmadı. Gelen sattı THK’yı giden sattı. Mal varlıkları birer birer eriyen THK’da işler çığırından çıkmıştı.

Kürşat Atılgan belki istediklerini yapamadı ama o da koltuğu sır perdesinin arasında devretti. Hem de olağan kongre ile.

Koltuk Bertan Nogaylaroğlu’na devredilince nereden nasıl ne şekilde koltuğa oturtulduğu bilinmeyen Nogaylaroğlu, kurumda köklü çözümler yerine kökten kavgalara girdi. Kurumun dinamikleri ile oynadı ve iç barış yerine iç kavgaları başlattı.

Tüm yönetim istifa etti, genel kurul çağrılarına kulak tıkadı. Tüzük tanımadı, resmen mafyalık yaparak tehditlerle insanları korkutma yoluna gitti.

Kimine “ya isifa et ya da seni FETÖ’cü ilan ederim” diyerek mobing uyguladı.

Devlet ile kavga etti, kurumun uçaklarını dahi uçuramaz hale getirdi.

Velhasıl kurum orman yangınları ile tartışmanın odak noktası haline geldi Devlet ile kavga etmenin, tüzük tanımamanın bedelini koltuğu ile ödedi.

Şimdi güzelim kuruma kayyum atandı ve akıbeti kayyumun eline ve vicdanına kaldı.

Ya tüm varlıkları tamamen satılır kurum kapatılır ya da küçülmeye götürülür.

Yani demem o ki THK’nın ruhuna el Fatiha….

THK’nın ruhuna el Fatiha…

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Jumper ~ 4 yıl önce
Sayın yazar dahil aranızda thk ile ilgili devletin hazırladığı raporları okuyan yoksa yavaşça parmaklarını klavyeden çekip uzaklaşsın.Thkya gerçekte ne olduğuyla ilgili zerre kadar bilginiz fikriniz yok.Boş yapıyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAK ADALET ~ 4 yıl önce
KAYYUM GELMESİ ZATEN BEKLENİYORDU. KURUMUN BU DURUMU BAZI GENEL BAŞKANLARIN YOLSUZLUKLARI VE ADALET ARAMA SAVAŞIDIR. AYRICA KURUM ŞİRKETLERİNDE VE KURUMDA GEÇMİŞTEN BU YANA ÇALIŞAN EMEKLİ GENERAL OĞULLARI , PAŞA KIZLARINA , PAŞALARIN ÇOK YAKIN AKRABALARINA, KAN BAĞI İLİŞKİLERİNE BAKILSIN. BABA OĞUL ÇALIŞAN GENERALLERE BAKILSIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Spoiler ~ 4 yıl önce
Osman yedi, Kürşat yedi. Bertan Paşa hesap sordu. Osman ve Kürşat zamanında atanması gereken Kayyum Bertan Paşa zamanında atandı. Tuhafff. Kayyum, açılmış davaların takipçisi olmazsa yazıklar olsun. Asıl o zaman ruhuna fatiha Ali Kıdık efendi. Yangın söndürme uçaklarına görev emri verilmedi, doğru aktar!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pasalik kalmadi ~ 4 yıl önce
Bu unvan yillar once kaldirildi, en buyuk pasamiz olan Atam a yazik ediyorsunuz.
İga ~ 4 yıl önce
Biran önce igaya kayyum atanmalı ,bu İga thy de batıracak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İga ve thy ~ 4 yıl önce
Sırada İga ve thy var,yakın zamanda ikisinde kayyum bekliyorum,çok geç kalmadan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Enver ~ 4 yıl önce
Kusura bakmayın ama yazınızın içi boş.Ben söyledim diyerek çekilmekle olmaz.Israrla yanında olmayı seçtiğiniz o yönetim zamanında oldu ne olduysa.Şimdiki başkan bunu tespit edip gereğini yaptı diye ucu bu desteklediğiniz arkadaşlara dokunacak diye yazıyorsunuz.Bu kadar borç varken kayyım gelmeyecek de ne olacaktı söylermisiniz?O borçlar yapılırken nerdeydiniz diye sorarlar adama.Bilgisiz dirayetsiz gösteriş meraklısı adamlarla yönetim diye bir sirk kurdunuz sonra işler doğal olarak kötüye gidince suçlamalara başladınız.Kayıp paralar nerede sizce o soruyu sordunuz mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orhan ~ 4 yıl önce
Batırdınız hala birbirinizi suçluyorsunuz.Kardeş osman bu işi 5 yılda yaparken (5 yıl bak dikkat 5 yıl) neredeydiniz?O zamanlarda özel bir araştırma yapmanıza da gerek yoktu.Thkdan herhangi bir çalışanla biraz sohbet ederek yada inönüye giderek durumu gayet rahat kavrayabilirdiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BUNLAR DOĞRU ~ 4 yıl önce
THK NIN BATMASINA ŞİRKETLER SEBEB OLMUŞTUR. AYRICA KURUMDA ÇALIŞAN ESKİDEN KALMA PAŞA ÇOCUKLARINA , KIZLARINA VE BABA ÇOCUK ÇALIŞAN GENERAL ÇOCUKLARINA BAKILSIN. VAKIF ŞİRKETLERİ ÇOK İYİ İNCELENMELİ Kİ HERŞEY ORTAYA ÇIKSIN. ARTIK KAYYUM GEREĞİNİ YAPAR. BU KURUM SON 10 YILDAN BERİ İKTİDAR KARŞITI KONUŞMALARIN SAHNE ALDIĞI VE YAPILANMALARIN OLDUĞU YER HALİNE GELDİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thk Çoktan Bitti ~ 4 yıl önce
Thk'yı kurtarmak ölüyü diriltmekten daha zor onun için kapatılması gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
savcılar ~ 4 yıl önce
savcılar bütün üst yönetimi ve mal varlıklarını incelemeli!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000