11 Nisan 2022, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Son haberini okudunuz mu?
  • Çetin Bey Başınız Sağolsun kalanlara sabır diliyorum.Rauf Beyin köpeği Bufi ve diğerleri onlara kim bakacak bilginiz var mı.Emanetler çok değerli aklı arkada kalmıştır o yüzden soruyorum lütfen öğrenip beni bilgilendirşr misiniz.Çok teşekkür ederim.
  • Sayin Ozbey, Oncelikle sizin ve havacilik camiasinin basi sagolsun Rauf Beyin mekani cennet olsun. 211 kisiden biri olarak size tekrar bu konuyu, bu THY tarihindeki belkide en acimasiz en ahlakdisi toplu isten cikartmayi gundemde tuttugunuz icin ictenlikle tesekkur ediyorum. Sizin bu konudaki yazilarinizi negative yorum yapanlarin 211 den olomadigina samimiyetle inaniyorum fakat bu tarz az da olasa negative yorumlarin size nasil etkilediginide empati yaparak anlamaya calisiyorum. Birlik olmak ve realistic taleplerde bulunmak uzerine goruslerinize katilmamak elde degil. Tabi sorun 211 icinde oncelikleri ve realistic talepler ile ilgili goruslerin cok farklilik icermesi, mesela kisisel olarak benim icin oncelik iade-i itibar (ise iade davalarimizi cogumuzun tek celsede kazanmasi kesinlikle bir iade-i itibar degil, sizde konun sosyolojik bioyutlarina 211 kisinin yasadigi sosyolojik ve cevresel buyuk travmalarin gayet farkindasinizdir sanirim ki bu konuda 211 kisiden de bir cok yorum geldi). Farkli arkadaslarinizin onceligi emeklilik hakkini almak, ise geri iade almak, maddi tazminat davalari, bize bu tarihi kotulu yapanlarin hesap vermesi vs.vs. Bunlarin hepsini anliyorum zira yasanilan bu buyuk travma sonrasi insanlarin onceliklerinin ve talepleriniin farkli olmasini dogal karsiliyorum, gonul isterdiki tum 211 tek bir group olarak belirlenen oncelilerle haretek etsinki bu realistic durmuyor. Sizin de katkilarinizla bu konu yonetimi degisen THY gundeminde oldugunu umuyorum, Ahmet Bolat beyle kisa bir surede olsa mesaide bukunmus biri olarak izlenimim durust, birikimli ve adaletli biri oldugu yonundeydi, kanim odurki iktidar tarafindan bir engelleme ile karsilasmazsa THY tarihindeki bu kara lekeyi hakkaniyet ve adaletli bir sekilde temizlemek icin gerekli ve tarafsiz arastirmayi yaptiracaktir. Bekleyip gorecegiz. Siz tekrar bu konuyu gundemde tutuugunuz icin ictenlile tum 211 adina tesekkurlerimi sunuyor ve konunun takipciligini birakmaminiz saygiyla rica ediyor sevgiler sunuyorum.
  • Hocam birlik olmak mumkun de degil, gercekci de degil. Zaten herkesin yarası var. Siz yine de arada bir yazarak en azından emeklilik hakları vs verilmeyen kisileri gundemde tutun. Bu saatten sonra ancak boyle seyler yapılabilir. İse geri donme vs hayal.. iyi niyetinize binaen talep ediyorum.
  • Sevgili çetin bey, Bu sefer sitemim size.Gerek yaşınızdan,gerekse tecrübenizden gerekse de dürüst kişiliğinizden dolayı sagcı ,solcu toplumun tüm kesimleri tarafından sevilip sayılıyor ve takdir ediliyorsunuz(islamcı yobazlar hariç)Anlamakta güçlük cektiğim nokta ise;Ya,sizin gibi düzgün bir adamın Ali Kıdık gibi birisi ile ne işi olabilir Allah aşkına????
  • CETIN BEY RICA EDIYORUZ BIRAZ TASERONLUK HAKKINDA YAZINIZ.TASERONLUGUN BIR THY NIN ISTIRAKCI FIRMLARIDA TGS VB. CALISANLARI NE KADAR MAHDUR VE SOMURDUGUNUN SIZDE FARKINDADINIZ.BU BILGINICIN SIZLERE BIRILERININ BILGI AKTARMASINA GEREK YOK BENCE.GUZEL ULKEMIZDE TASEREONLUGUN NE KADAR ZALIMCE OLDUGUNU BILMEYEN YOK.LUTFEN SESIMIZ OLUN TGS TASERONLUGUNA SON VERSIN 100 DE 100 ISTIRAK HALINE GETIRSINLER .ONLARCA VASIFSIZ THY CALISANI EMIN OLUN ISI YAPAN TGS FAKAT THY DE TGS DEN FAZLA CALISAN VAR ZETIMIN HAKKINI ZALIME TESLIM ETMEYIN YADA GOZ YUNMAYIN LUTFEN UYARALIM
  • 211 nasil birlik olacak. herkes digerinden supheleniyor. ben fetocu degilim ama ya oburunun bir baglantisi varsa diye korkuyor. Siz de ilk aciklama yapildiginda airport haber olarak boyle dusunmediniz mi ? 6 yil gecti hala daha kendimizi anlatamadik.
  • TEŞEKKÜR EDİYORUM. SAĞOLUNUZ.
  • öncelikle rahmetler dşilerken sizlere ve rauf beyin aişlesine başsağlığı diliyorum. Rauf beyi daha iyi tanımak isredim ve internete girdim.resimlerinin arasında sizinle bir resmini gördüm. sizinle şilgili yazdığı yazıyı okudum. "Sen neymişsin be abi." Seni boş yere sevmemişiz.Keşke o yazıyı yayınlasaydınız.
  • Başınız sağolsun abi

THY: 211’lere Bu Köşeden Son Sesleniş / Kardeşim, R. Rauf Gerz’in Ardından.





KARDEŞİM, R. RAUF GERZ’İN ARDINDAN.

Yedi koca gün geçti Rauf Kardeşimizi kaybetmemizin üzerinden.  Rauf’u anmak için bu hafta köşemi onun İki yazısına ayırdım. Ne demişti o güzel insan bir yazısında “ İnsan Nerede duracağını bilmeli ”

Rauf’un geçirdiği kazanın videosu çıktı ortaya. Bakınca kazada kardeşimin bir hatasının olmadığı açık seçik görülüyor. Biz bunu yaşadıktan, Rauf’umuzu kaybettikten sonra yaşadıktan sonra ne ifade eder diyeceksiniz. Haklısınız. Motoru için arkasından, yüzüne karşı kendi kendime söylenmeyi bırakacağım. Benim arkadaşım yaptığı her işi iyi yapardı demeyi sürdüreceğim o kadar. Evet, benim dostum, arkadaşım yaptığı her işi iyi yapardı. Motoru da iyi değil, çok iyi kullanırdı. Kader.

Her ne kadar kendinizi direk ilgilendiren iş konuları dışındaki yazılara fazla meraklı olduğunuzu bilmeme rağmen, kardeşimizin bu yazılarını okuyan herkesin tanısın veya tanımasın bu iyi ve güzel insan için dua edeceğini düşündüm. Buna eminim. Kendisini rahmetle anıyorum. Nur içinde yatsın benim güzel dostum.

R. RAUF GERZ’DEN: TRAFİĞE 300 BİN KURBAN

Son 27 yılda yaklaşık 300 bin kişiyi trafik kazalarında kaybetmişiz. İnönü stadyumunun 10 defa dolu olanını düşünün. İşte o kadar insan. Neredeyse her evden, her mahalleden bir veya birkaç kurban var. Üstelik kızacak, nefret edecek, düşman olacak kimse de yok.

Gerçek algılandığı gibidir. Sevilen, sevimli Bartınlı Barış hayatını kaybedince dikkatler yeniden trafik kazalarına çevrildi. Gönül Yazar televizyonda “ o trafik ışığı 100 Bin liraymış. Toplayıp verirdik bilseydik diyor.

Karayolları yetkilisi ise “Avrupa tarzı bir kavşak olarak düzenlendi ve yeni haliyle yaşanan ilk ölümlü kaza bu” diyor.

Trafiğin gerçekten yeniden ve düzgün bir biçimde ele alınması gerek. Çağdaş ve bilgili komisyonların toplanıp ülkemiz şartlarına göre her şeyi baştan yazması gerekir. Öncelikle cezalar artırılmalı ve kesinlikle net bir biçimde uygulanmalı.



Önceki akşam Vatan Caddesi’nde sarıdan kırmızıya dönen ışığa hızla yaklaşan bir ticari taksi öyle sert bir frenle durdu ki ABS ’siz araç bir süre yanlama olarak kaydıktan sonra tam yaya geçidinde durdu. Oysa önü bomboş.

İşin kerameti Vatan Caddesi trafik ışıklarında bulunan otomatik sensorlu fotoğraf çeken sistem. Kırmızı da mı geçtiniz, cezanız bir ay sonra kırmızı da geçtiğinizi net bir biçimde gösteren plakalı fotoğrafınızla evinize postalanıyor. Buyurun itiraz edin istediğiniz yere.

Düseldorf’da kiraladığımız minibüsle gecenin ikisinde bir sokak içerisinde U dönüş yapmış bir iki ay sonra bir yazı ve kredi kartından bu kadarlık bedel kesilmiş birisi olarak size söyleyebilirim ki en iyi yöntem cezai olanıdır. 180 Euro ödedikten sonra bir daha hiçbir Allah’ın kulu bana Almanya’da saat kaç olursa olsun kavşak harici bir yerden dönüş yaptıramaz.

Emniyet şeridinde bekleyen, radar kurup uygulama yapan, kırmızıda geçen adama laf anlatmaya çalışan polise de yazık.  Devir teknoloji devri. MOBESE ’nin tam rantabl kullanılamamasına karşın nasıl işe yaradığı ortada. Tüm ülkedeki trafik sistemi de böyle elektronik hale dönüşmeli. Zaten bunu muhtelif ve değişken bölgelere kurduğunuzda ve cezai şartlarını ağırlaştırıp bunu istisnasız olarak uygulayabildiğinizde emin olun istatistiklerden bile kazaların hangi oranda azaldığını görebilirsiniz.

Bugün ASELSAN gibi firmalar askeri elektronik ve haberleşme cihazları üretirken kısa vadede bu kadar elektronik ekipmana ihtiyaç olduğu ortadayken bunun için yurt dışına bağımlı olmak yerine kendi sistemimizi de kurabiliriz. Milyarlarca dolar tutabilecek böyle bir trafik entegrasyon ağını birkaç yüz milyon dolara yapmak mümkün. Belediyelerin başlatacağı uygulamanın birçok şehre sirayet edip kısa sürede ülke geneline yayılacağına eminim. İçimden, bu önemli misyonun gerçek sahibi Karayolları Genel Müdürlüğü’ne de bir miktar görev pay etmek hayali geçerdi ama Türkiye’de en son kurum gibi kurum olacağı için klavyemi boşa harcamak istemiyorum.

Ünlülerin ölümü tüm kamuoyunda dikkatin çekilmesini sağlıyor. Bartın’lı sevimli gencin ölümü de gözlerin yeniden trafik kazalarına çevrilmesine neden oldu. Oysa sadece Bodrum’da bile her yıl onlarca kişi üstelik sadece motosiklet kazalarında hayatını kaybediyor.

İstatistikler içerisinde bir negatif barem olarak yer almak istemiyorsanız şimdilik her yer polis ve trafik kamerası doluymuş gibi düşünmenizi öneririm. Kendinizi bu hayale kaptırıp kurallara biraz daha uyarsanız bu karmaşa ve keşmekeş içerisinde canınızı kurtarma ihtimaliniz de o oranda artar.

Trafik kazası kimsenin mezar taşı için yakışık alan bir ölüm biçimi değil. Kendinizi bu saçmalıktan korumak için elinizden gelmeyenleri de yapmaya çalışın, hayatta kalın."

R. RAUF GERZ’DEN: KADER VE GİTMEK ÜZERİNE.

Ünlü rallici Renç Koçibey bir trafik kazasında rahmetli olduğunda elbette ki haddim olmayarak çok şaşırmıştım. Onun gibi bir ustanın başına böyle bir şeyin nasıl geldiğine inanmak zaman almıştı. Aradan biraz daha yıllar geçip hayat deneyimi artınca insan şaşırmamayı öğreniyor.

Sonra Kemal Merkit’in hayatını kaybettiği kaza beni derinden etkilemişti. Kendisini bir motosiklet duayeni ve aynı zamanda yaşam gurusu olarak tanımlıyordum. Aradan görece uzun süre geçtikten sonra Altın Elbiseli Adam Barkın Bayoğlu yine orada bulunmak dışında kendi hatası olmayan faktörler nedeniyle motosiklet kazasında hayatını kaybetti. Son olarak da Tek Teker Arif lakaplı Arif Razgatlıoğlu’nun Antalya’daki kazası meydana geldi.

Yazılarıma konu etmekten keyif aldığım, oğlunu da kendisi gibi profesyonel motosikletçi olarak yetiştiren üstadın da tek kabahati o kamyonet yola fırladığında orada olmaktı. Belki sadece kaskının takılı olmamasını da buna ekleyebiliriz.

Ben kadere inanırım. Bir muhasebeciysen yaşamını ofiste kaybetme ihtimalin oranlar içinde en yükseklerden birisidir. Bir inşaat çalışanıysan başka tehlikeler bekler seni. Elbette herkesin amacı yatağında huzur içerisinde gözlerini yummaktır. Günümüzde onkolojik veya kardiyo sebeplere bağlı ölümlerin neredeyse yaşlılığa bağlı ölümlerin önüne geçmek üzere olduğu bir gerçek.

Kamuoyunun yakından tanıdığı bu güzel insanlar aramızdan ayrıldıkça toplumdaki motosiklet fobisi ve düşmanlığının arttığını gözlemlemek şaşırtıcı bir sonuç olmasa gerek. Algıda seçicilik tam olarak da böyle bir şey işte.Ünlü söz vardır; “İstatistik, bazı insanlar için yalan söylemenin matematik olarak kullanıldığı en önemli alandır” diye. Haliyle insanlar tanıdıkları motosikletçilerin aramızdan ayrılmasından kimse yalan söylemese de algı sıçramasıyla başka bir gerçek dışı istatistiğin içerisinde buluyor kendini. Birkaç rakamla size cam silmenin daha tehlikeli olduğunu da yalan söylemeden sadece algılarınıza istatistik görselleriyle söyler ve ikna edebilirim. 

Sevdiğimiz, bildiğimiz güzel insanların anısı önünde saygıyla eğilirken bana göre kaderin, başkasına göre şanssızlık veya kozmik başka enerjilerin sonucunda kaybettiğimiz bu insanlardan motosiklet aleyhtarı sonuç çıkartmak en azından kendimize haksızlık olur.

Elbette çok tehlikeli bir eylem motosiklete binmek.

Elbette kaza/ölüm oranı hele ülkemiz cangılında en yüksek ulaşım aracı motosiklet. Ama bunlar talihsiz dostlarımızın yarattığı tanınmışlık algısı üzerinden gereğinden fazla negatif etki bırakmamalı hiçbirimizde.

Çünkü hepimiz insanız ve en temel duygumuz da korku. Bu korkunun hiçbir zaman yok sayılmaması gerektiğini tekrarlamışımdır her zaman. Ama bu defa talihsiz konjonktür nedeniyle orantısız bir korku saldı içimize bu art arda gelen kazalar. Bunun; hem de tam sezonun bittiği günlerde ruhumuzda yarattığı baskıyı aşmamız gerek.

Çocukluğumda karanlıkta kalarak gençlik yıllarıma kadar yaşadığım ağır kekemeliğimi bir Şubat gecesi Fatih Camii’nin mezarlığında geçirdiğim birkaç saatlik dayatmayla sonunda aşmış birisi olarak ahkam kesebilirim ki üzerine gidin ve bu korkudan kurtulun. 

Sonra; ister binersiniz, ister binmezsiniz.

THY: 211’lere Bu Köşeden Son Sesleniş / Kardeşim, R. Rauf Gerz’in Ardından.

Yorumlar Tüm Yorumlar (32)

Prof.Dr. bey ~ 2 yıl önce
Son haberini okudunuz mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bufi ~ 2 yıl önce
Çetin Bey Başınız Sağolsun kalanlara sabır diliyorum.Rauf Beyin köpeği Bufi ve diğerleri onlara kim bakacak bilginiz var mı.Emanetler çok değerli aklı arkada kalmıştır o yüzden soruyorum lütfen öğrenip beni bilgilendirşr misiniz.Çok teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BUFİ ~ 2 yıl önce
TEŞEKÜRLER EDİYORUM. ÜZÜLMEYİN LÜTFEN. BUFİYE RAUF BEYİN OĞLU VE ESKİ EŞİ BAKACAKTIR.ORTADA BIRAKMAZLAR.
bufi ~ 2 yıl önce
çok yeşekkür ederim inşallah
Farkliliklar ~ 2 yıl önce
Sayin Ozbey, Oncelikle sizin ve havacilik camiasinin basi sagolsun Rauf Beyin mekani cennet olsun. 211 kisiden biri olarak size tekrar bu konuyu, bu THY tarihindeki belkide en acimasiz en ahlakdisi toplu isten cikartmayi gundemde tuttugunuz icin ictenlikle tesekkur ediyorum. Sizin bu konudaki yazilarinizi negative yorum yapanlarin 211 den olomadigina samimiyetle inaniyorum fakat bu tarz az da olasa negative yorumlarin size nasil etkilediginide empati yaparak anlamaya calisiyorum. Birlik olmak ve realistic taleplerde bulunmak uzerine goruslerinize katilmamak elde degil. Tabi sorun 211 icinde oncelikleri ve realistic talepler ile ilgili goruslerin cok farklilik icermesi, mesela kisisel olarak benim icin oncelik iade-i itibar (ise iade davalarimizi cogumuzun tek celsede kazanmasi kesinlikle bir iade-i itibar degil, sizde konun sosyolojik bioyutlarina 211 kisinin yasadigi sosyolojik ve cevresel buyuk travmalarin gayet farkindasinizdir sanirim ki bu konuda 211 kisiden de bir cok yorum geldi). Farkli arkadaslarinizin onceligi emeklilik hakkini almak, ise geri iade almak, maddi tazminat davalari, bize bu tarihi kotulu yapanlarin hesap vermesi vs.vs. Bunlarin hepsini anliyorum zira yasanilan bu buyuk travma sonrasi insanlarin onceliklerinin ve talepleriniin farkli olmasini dogal karsiliyorum, gonul isterdiki tum 211 tek bir group olarak belirlenen oncelilerle haretek etsinki bu realistic durmuyor. Sizin de katkilarinizla bu konu yonetimi degisen THY gundeminde oldugunu umuyorum, Ahmet Bolat beyle kisa bir surede olsa mesaide bukunmus biri olarak izlenimim durust, birikimli ve adaletli biri oldugu yonundeydi, kanim odurki iktidar tarafindan bir engelleme ile karsilasmazsa THY tarihindeki bu kara lekeyi hakkaniyet ve adaletli bir sekilde temizlemek icin gerekli ve tarafsiz arastirmayi yaptiracaktir. Bekleyip gorecegiz. Siz tekrar bu konuyu gundemde tutuugunuz icin ictenlile tum 211 adina tesekkurlerimi sunuyor ve konunun takipciligini birakmaminiz saygiyla rica ediyor sevgiler sunuyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP FARKLILIKLAR ~ 2 yıl önce
211'LERİN DURUMUNU TAM OLARAK BİLİYORUM. SİZİNLE AYNI GÖRÜŞTE DEĞİLİM, GRUBUN İÇİNDEKİLER İNSANLARI YORUYOR. BİR YORUMU CEVAPLAMIŞTIM.TANIDIĞIM BİRİ BANA 211' LERDEN BİRİNİN YAZDIĞI BİR YORUMU GÖNDERDİ VE SORDU. SİZ BU İNSANI İŞE ALIRMISINIZ. TABİİ Kİ HAYIR DİYE CEVAPLADIM. BUNDAN SONRA BENİM HER DEĞİNDİĞİM KONUYA VERİLECEK CEVAP VAR. BENDE ALMAM DEDİM YA. HİÇ TANIMADIĞIM, ADINI VE SANINI BİLMEDİĞİM İNSANLAR İÇİN BİR ŞEYLER YAZMAM ZOR. ZAMANA BIRAKALIM.
211 konusu ~ 2 yıl önce
Umarız son sesleniş olur ve gerçekten bir daha gerek kalmaz … çözülene kadar devam etmeli… biri atıyor bir taşı, 7 sene olacak…
Kenan ~ 2 yıl önce
Hocam birlik olmak mumkun de degil, gercekci de degil. Zaten herkesin yarası var. Siz yine de arada bir yazarak en azından emeklilik hakları vs verilmeyen kisileri gundemde tutun. Bu saatten sonra ancak boyle seyler yapılabilir. İse geri donme vs hayal.. iyi niyetinize binaen talep ediyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Almamancı ~ 2 yıl önce
Sevgili çetin bey, Bu sefer sitemim size.Gerek yaşınızdan,gerekse tecrübenizden gerekse de dürüst kişiliğinizden dolayı sagcı ,solcu toplumun tüm kesimleri tarafından sevilip sayılıyor ve takdir ediliyorsunuz(islamcı yobazlar hariç)Anlamakta güçlük cektiğim nokta ise;Ya,sizin gibi düzgün bir adamın Ali Kıdık gibi birisi ile ne işi olabilir Allah aşkına????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TASERON SISTEMINE HAYIR ~ 2 yıl önce
CETIN BEY RICA EDIYORUZ BIRAZ TASERONLUK HAKKINDA YAZINIZ.TASERONLUGUN BIR THY NIN ISTIRAKCI FIRMLARIDA TGS VB. CALISANLARI NE KADAR MAHDUR VE SOMURDUGUNUN SIZDE FARKINDADINIZ.BU BILGINICIN SIZLERE BIRILERININ BILGI AKTARMASINA GEREK YOK BENCE.GUZEL ULKEMIZDE TASEREONLUGUN NE KADAR ZALIMCE OLDUGUNU BILMEYEN YOK.LUTFEN SESIMIZ OLUN TGS TASERONLUGUNA SON VERSIN 100 DE 100 ISTIRAK HALINE GETIRSINLER .ONLARCA VASIFSIZ THY CALISANI EMIN OLUN ISI YAPAN TGS FAKAT THY DE TGS DEN FAZLA CALISAN VAR ZETIMIN HAKKINI ZALIME TESLIM ETMEYIN YADA GOZ YUNMAYIN LUTFEN UYARALIM

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 birlik olamaz ~ 2 yıl önce
211 nasil birlik olacak. herkes digerinden supheleniyor. ben fetocu degilim ama ya oburunun bir baglantisi varsa diye korkuyor. Siz de ilk aciklama yapildiginda airport haber olarak boyle dusunmediniz mi ? 6 yil gecti hala daha kendimizi anlatamadik.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP 211 BİRLİK ~ 2 yıl önce
HAYIR ÖYLE DÜŞÜNMEDİK. İÇİNİZDE TANIDIĞIM KİMSE YOKTU.THY REKLAM YÜZÜ DİYE TANITILAN KABİN AMİRİ ARKADAŞI ARADIM VEONUNLA KONUŞTUM. O AN İÇİN BAŞKA TANIDIĞIM KİMSE DE YOKTU. MESAJLAR GELİP GİTMEĞE BAŞLADI. O İSME BİR NOT YAZIP GÖNDERDİM( yorum olarak) BU DURUMLARDA MÜNFERİT HAREKET ETMEYİN BİRLİK OLUN VB..BİR İSİM LİSTESİ ÇIKARTIN. UYGUN GÖRÜRSENİZ BANA DA VERİN. HEP BİRLİKTE UĞRAŞALIM DEDİM. ALDIĞIM CEVAP " SİZE NEDEN GÜVENELİM Kİ " OLDU. VE HERKES YAZA ÇİZE BU GÜNKÜ DURUMA GELDİ. SİZİ ANLAYANLARA DA SİZLER İYİ DAVRANMADINIZ. BANA GÖRE TUTUMUNUZDA, TARZINIZDA HATALIYDI. KAÇ KEZ İFADE ETMEMME RAĞMEN ANLAMADINIZ. BANA YAZILANLAR ÖNEMLİ DEĞİL.BAŞKALARINA YAZILANLAR ÖNEMLİ.
211 ~ 2 yıl önce
211 birlik olsada olmasa da sonuc olarak magdur olan insanlar var. ben size yardim etmek istedim ama siz anlamadiniz demek cok dogru gelmiyor bana. ne demis Tarkan bana akil verme sabir ver. ben sizin icin sunu yaptim bakin daha ne yapayim . e Allah razi olsun. en azindan dusundunuz. birseyler yapmaya calistiniz. ama basin aciklamasi yapildiginda duruma supheyle baktiginiza eminim. o donemde ve mahkeme kazanildiktan sonra 211 i devamli gundemde tutabilirdiniz.
211 ~ 2 yıl önce
SİZE DOĞRU GELMEYEBİLİR. BU AÇIDAN HAKLI DA OLABİLİRSİNİZ.YANLIŞ ANLAŞILMAK BENİ FAZLA ETKİLEMEZ. BU YAPTIĞIM KENDİMLE İLGİLİ DEĞİL.AMACIM ONLARIN YORUMLARININ ÖNÜNE GEÇMEKTEN İBARET. YORUMLARI İLE İNSANLARI KIRIYORLAR.ARALARINDA ANLAYAMADIĞIM İNSANLAR DA VAR. SİZ LÜTFEN ESKİ YAZILARIMA BAKIN. MAHKEMEDEN SONRA ONLARI ELİMDEN GELDİĞİNCE GÜNDEMDE TUTTUM ZANNEDİYORUM. ONLARA BİR FAYDA SAĞLADI MI? HAYIR. İNANMANIZI BEKLEMİYORUM AMA YAZMAMAMIN VE DE ONLARIN YORUMLAMAMASI ONLAR İÇİN DAHA FAYDALI OLACAK. TEŞEKKÜRLERİMLE.
CVP BAŞSAĞLIĞI ~ 2 yıl önce
TEŞEKKÜR EDİYORUM. SAĞOLUNUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çetin bey, ~ 2 yıl önce
öncelikle rahmetler dşilerken sizlere ve rauf beyin aişlesine başsağlığı diliyorum. Rauf beyi daha iyi tanımak isredim ve internete girdim.resimlerinin arasında sizinle bir resmini gördüm. sizinle şilgili yazdığı yazıyı okudum. "Sen neymişsin be abi." Seni boş yere sevmemişiz.Keşke o yazıyı yayınlasaydınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN BEY, ~ 2 yıl önce
O YAZIYI YAYINLAMAK AYIP OLMAZMIYDI SİZCE. R. RAUFU ANDIĞINIZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Çetin bey'e ~ 2 yıl önce
haklıymışsın arkadaşım. tevekkeli kovmuşlar onu da.
Pegasus mağdurları ~ 2 yıl önce
Başınız sağolsun abi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP PEGASSUS.. ~ 2 yıl önce
TEŞEKKÜRLER EDİYORUM. SAĞOLUNUZ.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000