21 Haziran 2021, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • ONLAR YANIK TEDAVİSİNE GÖNDERİLMİŞLER. BAY ZEBANİ ÖYLE DEMİŞ.
  • Ben öbür dünyada talep edeceğim huzur hakkımı. En adil, en kusursuz mahkemede. Kimsenin itiraz edemediği, edemeyeceği yüce Allah'ın (c.c) huzurunda, mizanda isteyeceğim haklarımı. Ben unutursam, yüce hakim unutmayacak.
  • yazılarınızdaki görseller hafif tabirle çok yakışıksız kalmış, eğer siz kendinizi inançlı biliyorsanız, cehennem alevleri içine insan atmanın sizin kararınızla olacak bir şey olmadığını gözönünde bulundurmalısınız. 99 / ZİLZAL - 7 Fe men ya’mel miskâle zerretin hayren yereh(yerehu). Artık kim zerre kadar hayır işlerse onu görür. 99 / ZİLZAL - 8 Ve men ya’mel miskâle zerretin şerren yereh(yerehu). Ve kim zerre kadar şerr işlerse onu görür. ben dahil herkes önce kendi hatalarına ve yanlışlarına bakmalı kanaatindeyim. saygılar.
  • Emre Dormanın doktorası hiç bir İslami bilim üzerine değildir. O felsefe doktorası yapmıştır. Dolayısyla O İslam, inanç, müslümandır, değildir konularında liyakat sahibi değildir. Ben kimseyi savunacak veya eleştirecek değilim. Yalnız herkesin kendi uzmanlık alanında fikir belirtmesini öneririm. İslam çok geniş ve derin bir mevzudur. Günahkar veya sahtekar diye insanı dinden çıkaramazsınız. Allahın ne hikmetinden, ne de merhametinden sual olunmaz. Kendini en zirvede zanneden kişi, gurur ve kibirden bütün birikimlerini yer tüketir, en zelil bir hayatı yaşayanda bir iyiliği ve temizliğiyle ummadığı bir mertebede bulur kendini. İnsanları katagorize etmek matematik işi değildir. Hiçbir insan böyle bir sıralamayı yapmaya muktedir değildir. İsterse yapsın, yalnızca kendini yanıltır, hesabını da Allaha verir.
  • Çetin bey günahkar insana inançsız deyip külliyen çöpe atacaksan, dünyada peygamberlerden başka herkes cehennemliktir. Bu yanlış, eksik, cahil fikirlerle bu konuda lütfen yazı yazmayın. Bu konu sizin ilgi alanınızda değil. Yoksa ortalık kaostan geçilmez. Sizin havacılıkla ilgili yazdıklarınız okunur, aksi halde itibar kaybedersiniz. THY yöneticilerinin müslümanlıkla işlerini karıştırmaları tamamen dini satmalarıdır ki vay hallerine. Allah lanet eder böylelerine. Şahsen ben hem dindarım, hem ibadetlerimi aksatmıyorum, ama benimde çok günahlarım var. Bu günahlarım yüzünden beni de mi imansız ve inançsız sayacaksınız.
  • Çetin bey son iki parantezi siz mi yazdınız? Gerek Türkçenin kullanımı, gerekse meramı anlatmak bakımından sizin üslup ve ifade biçiminize pek uygun olmadı kanaatindeyim. O bahsettiğiniz insanlarla İslam dinini ifade etmek dine haksızlıktır. Onu zaten o adamlarda bekleme hakkına sahip değiller. Hiç kimse İslam benimle anılsın, bende İslamla anılayım diyemez. İslam kişilerden bağımsız olarak Allah kelamıdır. Onu fani olarak sadece peygamberimiz kendi şahsında temsil eder, diğer bütün mahlukat sadece yaptıklarıyla ve yapmadıklarıyla Allaha hesap verecektir o kadar. Evet dünyada halen hak olan tek din vardır. Diğer bütün semavi veya beşeri inanışlar Allah katında hak değillerdir. Çünkü tahrif edilmişlerdir. Bu, Kuranda bir çok yerde geçer. Onun için son ve hak din olarak İslam vahyedilmiştir. Yazınızın başında bahsettiğiniz bu muhterem insanlar inançlı ise...ifadesi de bir şey ifade etmiyor. Bir insan günahkar diye inançsız denilemez yeter ki imani esaslarını muhafaza etsin.
  • Pandemi sırasında pşlotlara 'GEÇİNEBİLECEKLERİ KADAR ' maaş vereceğiz demişti yöneticilik vasıflarına uzaktan yakından sahip olmayan bir zat... (3 nokta) Şimdi yine öğreniyoruz ki 'GEÇİNMEKTEN' bahseden bu zat 15 değişik şirketten de maaş alıyormuş. Bu ve buna benzer kişilerin tek bir dini vardır. O da PARA. Keser sapı dönecektir bir gün. Alınteri ve emeğin, bilgi ve tecrübenin böylesine suisitimal edildiği bir şirket oldu THY.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Cetin bey, dinimizde kafir-munafik ayrimini igrenince kafanizda sorun kalmaz. aciktan dine inanca kufreden alay eden hakaret eden kisiler kisiler kafirdir (illa ateistim demesi gerekmez), inanir gibi yapip her turli yalani dolani inanca aykiri haramlari aciktan isleyenler ise hadislerde tarif edildigi uzere munafiktir! thy'deki kemalistler ilkine, kartallilardan girenler ikincisine girer! thy yonetiminde agirlikli ikincisi hakimdir, sirket soyulurke ya istirak eder ya da soyguna ses cikarmazlar, baskalarinin ayagini kaydiriar, surekli yalan ve iftira ederler vs vs
  • Guzel yazi Cetin bey

THY: Bu Muhteremler İnançlı İnsanlar İse (?) Ben de Tramvay Olayım..



Nedendir bilmem, yazılarda sizin yöneticilere değindiğimiz zaman gelen yorumların çoğunda  “ yaptıklarınızın cezasını öbür dünyada çekeceksiniz” veya benzeri sözlerle bitiyor. Hele hele “sizi Allaha havale ediyorum “ türü seslenişler doğrusunu isterseniz tuhafıma gidiyor. Bunları yazan okurlaradır sualim. Siz onların Müslüman ve inançlı bir insan olduklarına inanarak mı bunları yazıyorsunuz. Bu seslenişlerinizin bu insanları etkileyeceğini mi düşünüyorsunuz?  Bana göre, bu insanlar inançlı değiller ve de bu tür şeylerden etkilenmezler. Her ne ise tabii ki sizin bileceğiniz iş.

Ben genelde dini konuları da kapsayan yazılar yazmayı pek beceremiyorum. Bir kez yazdım Gelen yorumları doğru cevaplayabilmek için 2 kez müftülüğe gidip danıştım. Allah’ dan Tanrı diye söz etmiştim. Beni topa tuttular. Bu kez de öyle olmasın diye bu konuda uzman olan birinin görüşlerinden faydalandım.

Faydalanmak ötesi o kişinin yazısının bir bölümünü yazıma aldım.

(https://www.gunlukkoseyazilari.com/e/emre-dorman-yazilari ) Benim bu kadar güzel tarif edemeyeceğim açık. Emre Dorman İlahiyatçı, akademisyen, araştırmacı yazar, televizyon programcısı. 23 Mart 1979, İstanbul doğumlu. Acıbadem Üniversitesi öğretim üyesidir. ... 2014. 2009 yılında da doktora tezini tamamlayan. Acıbadem Üniversitesinde ve Bahçeşehir Üniversitesinde Felsefe grubu derslerine girmektedir. Emre beyin yazılarına bakmanızı öneririm.

Çoğunlukla çocuklarımızın dini açıdan yeterince eğitemediğimizi düşünürüz. Bilerek veya bilmeyerek onun insani duygularını geliştirmeğe çalışırız. Bu bir hata değildir. Doğrudur yaptığımız. Genç beyinlere dini öğretmeden önce insan olmayı öğretmekle başlanması doğru bir yaklaşımdır. Aşağıdaki görselde yer alan beyefendilerin muhterem ebeveynler’ ininde ( Hayatta değilseler rahmetler diliyorum)  bu konuda konu da hüsnüniyetle caba sarf ettiklerine her ne kadar eminsem de bu konuda pek başarılı olamadıklarını beyefendileri tanıdıktan ve yaptıklarını gördükten sonra iyiden iyiye anladık. Evet, Müslüman olmanın tabii ki özel ve önemli şartları var. Ve de ilk şart insan olmak. Evet;  insan olmak. Kişiyi İnsan yapan özelliklere sahip olmaktır.

“ Sizlere Emre Dorman Beyin  “Ne Zaman İyi Müslüman Oluruz” konusunu nasıl ele aldığını paylaşmak istedim.

1.Özümüze dönüp kendi elimizle bozmuş olduğumuz yaradılış ayarlarımızı düzeltmek için çabaladığımız zaman,

2. Allah’a olan kulluğumuzu her biri birbirinden güzel ve önemli olan namaz, oruç, hac ve zekât gibi ibadetler ile sınırlı görmediğimiz ve belirli ibadetlere indirgenmiş bir İslam inancı algısına sahip olmadığımız zaman.

3. Doğru bir Allah, insan aklına ve yaradılışına uygun doğru bir din ve örnek alınabilecek gerçek bir peygamber algısına sahip olduğumuz, Allah var deyip yok gibi yaşamadığımız, Kuran’ı tek rehber ve ölçü, peygamberimiz Hz. Muhammed’i ise en güzel örnek olarak aldığımız zaman.

4. Gerçekten iyi bir Müslüman olabilmemiz için erdem sahibi olmamız gerekir. Birileri bize iyi desin ya da iyi görünelim diye değil gerçekten kalpten gelen bir istekle iyiliğe yöneldiğimiz zaman. 

5. İnancımızı ya da Müslümanlığımızı birileri bize “Ne kadar Müslüman biri” desin diye gösteriş amaçlı yaşamadığımız zaman.

6. Yerdeki ekmeğe basmama hassasiyeti gösterdiğimiz kadar yalan söylememe, dedikodu yapmama, iftira atmama, ikiyüzlülük yapmama, kötülük düşünmeme, kötü söz kullanmama ve insanların arasını bozacak kötü eylem ve söylemlerden uzak durma hassasiyeti gösterdiğimiz zaman.

7. Birbirimizi anladığımız, öfke, kin ve nefret duygu ve söylemlerinden uzak durduğumuz ve bizi biz yapan ortak değerlerimizi öne çıkararak gerçek anlamda saygı ve sevgiyi öğrendiğimiz zaman.

8. Günah ve kötülüklere karşı çelik gibi bir iradeye sahip olduğumuz, bahaneler üretmediğimiz ve birtakım mazeretlerin arkasına saklanmadığımız zaman.

9. Sosyal adaleti, yardımlaşmayı ve paylaşmayı çoğaltıp sorumluluk bilincine sahip duyarlı insanlar olduğumuz zaman.

10. Okuyup öğrendiğimiz, düşünüp araştırdığımız, bilim, sanat ve teknoloji üreterek insanlığa artı değer kattığımız yani eğitim ve öğretime olabilecek en kaliteli şekilde değer verdiğimiz zaman,

11. Alanında en iyi bilim insanlarını, en iyi akademisyenleri, yetenekli, dürüst ve ilkeli en iyi devlet adamlarını,  en çalışkan sivil toplum kuruluşlarını yetiştirdikleri zaman. En donanımlı araştırmacı, yazar ve gazetecileri, en kaliteli sanatçıları, en iyi sporcuları, en güvenilir üreticileri,  en ölçülü tüketicileri, en iyi esnafı ve her şeyden önemlisi en iyi aile ve en iyi bireylerinin yetiştirilmelerine destek oldukları zaman. Kısacası insana ve insani değerlere yatırım yaptığımız zaman.

12. Adaletten, haktan ve hukuktan şaşmadığımız, adam kayırmadığımız, yalandan, hileden ve her türlü kötülükten uzak durduğumuz zaman.

13. Vaktimizi olabilecek en iyi şekilde değerlendirdiğimiz, hem kendimizi hem de çevremizi doğru şekilde bilgilendirdiğimiz, insanlığın faydasına olan sosyal sorumlulukların önemli bir parçası olduğumuz zaman.

14. İnsana, canlıya ve çevreye duyarlı olduğumuz, sokak hayvanlarını gözettiğimiz, yere çöp atmadığımız, yerlere tükürmediğimiz, denizleri kirletmediğimiz, yeşil alanları katlederek beton binalar dikmediğimiz zaman,

15. Estetik değerlerimizi yitirmediğimiz, yaşadığımız alanın doğal dokusunu bozmadığımız, daha fazla kazanmak uğruna yaşanılması güç yerler yaratmadığımız zaman.”

Evet, Dinimizde şu adam İnançlı bir Müslüman değil demek günahtır. Temsil misal bir insan dini yol gösterici, mukaddes kitap olarak İncil okuyorsa, muntazaman kiliselerdeki Pazar ayinlerine gidiyor ve dini sorunlarını tartışmak üzere kilisenin papazını ziyaret ediyorsa,  o insana İnançlı değil, Müslüman değil demek neden günah olsun ki? Evet, bunları yapmıyorlar, İbadet için camiye gidiyorlar. Bazıları hacca gidiyor, Dinle ilgili her konunun içindeler.  Ama dinimizce yapılması yasaklanan diğer her şeyi de yapıyorlar. Evet;  bu türe Müslüman değiller sözünü söylemek şayet günah ise ben ona razıyım.

Peki; bu insanlar neler yaptı /  yapıyor? Neden onların benim dinimde olmalarını kabullenemiyorum. Hepsini tekrar anlatmaya gerek yok. Çalışanlar, şirketten kovulmuş olanlar bunu ben den kat be kat iyi biliyorlar. Onların az yemediler ki haklarını. Olanı biteni düşünün. Haksız mıyım? Yukarıdaki maddelerde kırmızı renk ile belirginleşmiş hususlara dikkat edin. Bu beyefendilerin davranışları ile eşleştirmeğe çalışın. Hadi ben yanlış düşünüyorum. Sizce bu muhteremler inançlı bir insan olabilirler mi?

THY: Bu Muhteremler İnançlı İnsanlar İse (?) Ben de Tramvay Olayım..

Yorumlar Tüm Yorumlar (37)

CVP EKSİĞİ VAR ~ 3 yıl önce
ONLAR YANIK TEDAVİSİNE GÖNDERİLMİŞLER. BAY ZEBANİ ÖYLE DEMİŞ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Huzur hakkı? ~ 3 yıl önce
Ben öbür dünyada talep edeceğim huzur hakkımı. En adil, en kusursuz mahkemede. Kimsenin itiraz edemediği, edemeyeceği yüce Allah'ın (c.c) huzurunda, mizanda isteyeceğim haklarımı. Ben unutursam, yüce hakim unutmayacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gorsel ~ 3 yıl önce
yazılarınızdaki görseller hafif tabirle çok yakışıksız kalmış, eğer siz kendinizi inançlı biliyorsanız, cehennem alevleri içine insan atmanın sizin kararınızla olacak bir şey olmadığını gözönünde bulundurmalısınız. 99 / ZİLZAL - 7 Fe men ya’mel miskâle zerretin hayren yereh(yerehu). Artık kim zerre kadar hayır işlerse onu görür. 99 / ZİLZAL - 8 Ve men ya’mel miskâle zerretin şerren yereh(yerehu). Ve kim zerre kadar şerr işlerse onu görür. ben dahil herkes önce kendi hatalarına ve yanlışlarına bakmalı kanaatindeyim. saygılar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP GÖRSEL ~ 3 yıl önce
BU BEYEFENDİLERİN CEHENNEM ALEVLERİ İÇİNE BENİM KARARIMLA GİRECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORUM. KENDİ HATALARIMA DA MÜDRİK OLDUĞUMA İNANMANIZI DİLERİM. BU KONUNUN VE BU ŞEKİLDE RESMEDİLMELERİNİN GÜNAHI BENİMDİR. YANILMIYORSAM KÜÇÜMSENMEYECEK BİR ÇOĞUNLUK RESMEDİLEN YERİ BU BEYLER İÇİN UYGUN GÖRÜRLER. BU YÖNDE ALLAHTAN DİLEKTE BULUNDUKLARINI OKUYOR VE BİLİYORUM.. SAYGI BENDEN.
Emre Dorman ~ 3 yıl önce
Emre Dormanın doktorası hiç bir İslami bilim üzerine değildir. O felsefe doktorası yapmıştır. Dolayısyla O İslam, inanç, müslümandır, değildir konularında liyakat sahibi değildir. Ben kimseyi savunacak veya eleştirecek değilim. Yalnız herkesin kendi uzmanlık alanında fikir belirtmesini öneririm. İslam çok geniş ve derin bir mevzudur. Günahkar veya sahtekar diye insanı dinden çıkaramazsınız. Allahın ne hikmetinden, ne de merhametinden sual olunmaz. Kendini en zirvede zanneden kişi, gurur ve kibirden bütün birikimlerini yer tüketir, en zelil bir hayatı yaşayanda bir iyiliği ve temizliğiyle ummadığı bir mertebede bulur kendini. İnsanları katagorize etmek matematik işi değildir. Hiçbir insan böyle bir sıralamayı yapmaya muktedir değildir. İsterse yapsın, yalnızca kendini yanıltır, hesabını da Allaha verir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP EMRE DORMAN ~ 3 yıl önce
Yrd. Doç. Dr. Emre Dorman, Acıbadem Üniversitesi’nde öğretim üyesidir. Marmara Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi Temel İslâm Bilimleri Kelâm Bilim Dalı’nda hazırladığı Tanrı’nın Varlığının Kanıtlanmasında Kullanılan Modern Deliller: İnsancı İlke Örneği başlıklı tezi ile yüksek lisans (2004), Deizm ve Eleştirisi: Tarihsel ve Teolojik Bir Yaklaşım başlıklı tezi ile de doktora çalışmasını tamamladı (2009). Emre Dorman, Acıbadem Üniversitesi’nde Felsefeye Giriş, Felsefe Tarihi ve Bilim Felsefesi, Bahçeşehir Üniversitesi’nde ise İslâm Felsefesi ve Din Felsefesi dersleri vermekte, teoloji, felsefe ve din-bilim ilişkisi alanlarında çalışmalarını sürdürmektedir. BU BİLGİ EMRE DORMAN İLE İLGİLİ. BEN İNSANLARI KATEGORİZE ETMİYORUM. YANLIZ YAPTIKLARINA BAKTIKÇA KOTİL, TOPÇU VE AYCI BEYLERE ORAYI YAKIŞTIRIYORUM. TABİİ Kİ BU BENİM GÖRÜŞÜMDÜR. TABİİ Kİ BUNDAN DOLAYI HESAP SORULACAKSA GÜNAHI BANA AİTTİR. ARZU EDENLER BU BEYEFENDİLERİN CENNETİN EN ALA KÖŞESİNDE YERLERİNİN BULUNDUĞUNU DÜŞÜNEBİLİRLER.
Eksiği var. ~ 3 yıl önce
Yazdığınız isimlerin eksiği var. THY de kini, nefreti, intikamı, insan ayırt etmeyi, keyfi olarak can yakmayı, egosuyla yaşamayı ilk başlatan Candan Karlıtekin dir. Bak işte seni kırmadım O nu attım diyecek kadar yöneticiliği ayaklara kadar düşürmüştür. Kotil de de ayırt etmek hali var. Topçu bencil ve eziktir. Ama bu iş sistematik olarak Candan la başlamıştır. Hatta o kadar azmış ve şımarmıştır ki kendine aşırı güvenle hükümete posta koyup Kotil için ya o ya ben deyivermiş ve kendini kapının önünde bulmuştur. Beni sırf zevki için o harcamıştır. Başta O na hiçbir şekilde hakkımı helal etmem. Gündoğdu yu da arkadan hançerleyen O dur.
dikkat ~ 3 yıl önce
Çetin bey günahkar insana inançsız deyip külliyen çöpe atacaksan, dünyada peygamberlerden başka herkes cehennemliktir. Bu yanlış, eksik, cahil fikirlerle bu konuda lütfen yazı yazmayın. Bu konu sizin ilgi alanınızda değil. Yoksa ortalık kaostan geçilmez. Sizin havacılıkla ilgili yazdıklarınız okunur, aksi halde itibar kaybedersiniz. THY yöneticilerinin müslümanlıkla işlerini karıştırmaları tamamen dini satmalarıdır ki vay hallerine. Allah lanet eder böylelerine. Şahsen ben hem dindarım, hem ibadetlerimi aksatmıyorum, ama benimde çok günahlarım var. Bu günahlarım yüzünden beni de mi imansız ve inançsız sayacaksınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DİKKAT ~ 3 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
dikkat'e ~ 3 yıl önce
yanlış, eksik ve cahil fikirler bu konuda hepimizi okutacak seviyede dini bilgiye sahip olan Emre Dorman'a aittir. Çetin bey sizi inançsız saysa ne olur, saymasa ne olur? Sizi cevaplayacağını zannetmiyorum.
Dikkat ~ 3 yıl önce
İnançlı insan bilerek ve ısrarla günah işliyorsa eğer ben o insana inançlı demem.İnancını kullanıyor derim.Allah dünyada iyi insanları kullanır,kötü insanlar ise Allah’ı. İnsanlığın grihi olmaz,aşk gibi;insalık ya siyahtır ya beyaz.Ben olaya insan olarak bakıyorum,hadi müslümanlığa göre yorumlayalım.Müslüman kimseye baskı yapmaz,hak yemez,etrafındakilere örnek olur.Ki etrafındaki inanmayan kimseleri bile etkileyip,teşvik edebilsin.İnsanlar onu görerek bende müslüman olayım desin. Şimdi yazıda bahsedilen örneklere bir bakalım,hiçbirşey bilmeyen insan bunlara bakıp ben bu dinden değilim diyor.
acemi ~ 3 yıl önce
Çetin bey son iki parantezi siz mi yazdınız? Gerek Türkçenin kullanımı, gerekse meramı anlatmak bakımından sizin üslup ve ifade biçiminize pek uygun olmadı kanaatindeyim. O bahsettiğiniz insanlarla İslam dinini ifade etmek dine haksızlıktır. Onu zaten o adamlarda bekleme hakkına sahip değiller. Hiç kimse İslam benimle anılsın, bende İslamla anılayım diyemez. İslam kişilerden bağımsız olarak Allah kelamıdır. Onu fani olarak sadece peygamberimiz kendi şahsında temsil eder, diğer bütün mahlukat sadece yaptıklarıyla ve yapmadıklarıyla Allaha hesap verecektir o kadar. Evet dünyada halen hak olan tek din vardır. Diğer bütün semavi veya beşeri inanışlar Allah katında hak değillerdir. Çünkü tahrif edilmişlerdir. Bu, Kuranda bir çok yerde geçer. Onun için son ve hak din olarak İslam vahyedilmiştir. Yazınızın başında bahsettiğiniz bu muhterem insanlar inançlı ise...ifadesi de bir şey ifade etmiyor. Bir insan günahkar diye inançsız denilemez yeter ki imani esaslarını muhafaza etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ACEMİ ~ 3 yıl önce
DİNİ KONULARDA PEK MÜNAZARAYA GİRMEK İSTEMİYORUM. KUSURUMA BAKMAYIN LTF. KISACA BİR ŞEYLER SÖYLEMEM GEREKİRSE " BEN ÇALAN ÇIRPAN, HAK YİYEN, AYIRIMCILIK YAPAN İNSANLARIN İNANÇLI OLABİLECEĞİNE İNANMIYORUM. DOLAYISI İLE BENİ MAZUR GÖRÜN " GÜNAHKAR İNSANA İNANÇSIZ DENİLEMEZ SÖZÜNÜZE KATILAMIYORUM. HEM İMANİ ESASLARI MUHAFAZA EDECEKSİN HEM DE DİNEN YASAK OLAN ŞEYLERİ YAPMAYI SÜRDÜRECEKSİN.İYİ GECELER DİLİYORUM.
Geçinmek ~ 3 yıl önce
Pandemi sırasında pşlotlara 'GEÇİNEBİLECEKLERİ KADAR ' maaş vereceğiz demişti yöneticilik vasıflarına uzaktan yakından sahip olmayan bir zat... (3 nokta) Şimdi yine öğreniyoruz ki 'GEÇİNMEKTEN' bahseden bu zat 15 değişik şirketten de maaş alıyormuş. Bu ve buna benzer kişilerin tek bir dini vardır. O da PARA. Keser sapı dönecektir bir gün. Alınteri ve emeğin, bilgi ve tecrübenin böylesine suisitimal edildiği bir şirket oldu THY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
text ~ 3 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tim ~ 3 yıl önce
Cetin bey, dinimizde kafir-munafik ayrimini igrenince kafanizda sorun kalmaz. aciktan dine inanca kufreden alay eden hakaret eden kisiler kisiler kafirdir (illa ateistim demesi gerekmez), inanir gibi yapip her turli yalani dolani inanca aykiri haramlari aciktan isleyenler ise hadislerde tarif edildigi uzere munafiktir! thy'deki kemalistler ilkine, kartallilardan girenler ikincisine girer! thy yonetiminde agirlikli ikincisi hakimdir, sirket soyulurke ya istirak eder ya da soyguna ses cikarmazlar, baskalarinin ayagini kaydiriar, surekli yalan ve iftira ederler vs vs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tskkur ~ 3 yıl önce
Guzel yazi Cetin bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000