29 Haziran 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Birisi yazmis dhmi hasta yaslilari emekli edelim yerlerine kabin ve pilotlari alalim.sor bakalim kabinci cay kahve servisi yaparak dunyayi gezip luks otellerde kalip 25 30 bin ayda kazanirken .onun Yerine ayda 6500 tl ortlama maas dort duvar arasinda peşin tahsilatta 24 48 nobetle calisir mi? Calisirim diyen hostesler + oylasin. dhmi de calismam 6500 benim bmw x 5 min mazotuna yetmez diyenler - iye abansin
  • Biz TGS çalışanları olarak tereddüt ile İkramiyelere el koyacaklar açıklamasından sonra tedirgin şekilde bekliyoruz.
  • Nerde alooooo
  • Sanırsın deli gibi emek verip 3.000 ₺ alan adamları konuşuyorsunuz .. pilotlar dışında o kurumda hiç kimse o denli maaşları alacak kalifiyede değil . O yüzden ücretsiz izin dokanmaz her ay gram dil bilmeyip 12 13 alan kmlere sen keyfine bak
  • Thy'ye ,aidiyet duygusunun çoğunu kaybetmiş olan personelinin gönlünü acilen almasını tavsiye ediyorum. Çünkü ancak ve ancak bu personeliyle hayatiyetini devam ettirebilir,büyüyebilir , gelişebilir; özellikle de uçucu personelle.Kurt kişi geçirir, ama yediği ayazı asla unutmaz .
  • Böl -Parçala -Yönet anlayışı şirket içersinde gerçekleşmiştir.Yönetimi bu alanda kutlanması gerekmektedir insan kaynağını bu kadar mi güzel yonetirsin ben üfff
  • Adam diyoki sen kaptan olarak zaten 30-40 bin bu dönemde alıyosun.cahil kardeşim hem uçuyoruz hemde yüzde 10 maaş alıyoruz kaptan 5 bin tl, fo ya 2800 tl yatıyor.CAHİL KARDEŞİM UÇTUĞUMUZ HALDE DİYORUM. SUNEX DE UÇMAYAN KAPTANA KISA ÇALIŞMA DÖNEMİNDE BİLE 25 BİN TL VERİLDİ. 1 saat bile uçsan bütün mesleğini hayatını bitirecek risk ve sorumluluk taşıyosun.sen bu kadar eğitim risk alıp 5 bine bu kadar tehlikeli bi iş yaparken 1 saat uçarmısın. THY PİLOTLARA AÇIK VE NET Bİ ŞEKİLDE TAVIR ALMIŞ SİZİN GİBİ YANDAŞLARDA ÇANAK TUTUYOR. THY NIN PİLOTLARA BU YAPTIĞINI TARİH YAZACAK. Adamı hem 40-50-60 saat virüs riskine rapmen uçur hemde yüzde 10 maaş ver. MESLEKTEN SOĞUTTULAR PİLOTLARI.AMA DORUN DİİL PİLOTLAR BUNU UNUTMAZ. İŞLER DÜZELİNCE HERKES KAÇAR.THY DA 2-3 JAT MAAŞLA YABANCI ARAR MİLLİ SERVETİMİZİ ONLARA VERİR. Pilotlara bu kadar düşmanlığın olduğu tek şirketiz.Tüm yalaka insanlar pilotların maaşını dillerine dolamışlar.AMA EVİNDEN İŞİNE GİTMEYEN KAPTANLARDAN FAZLA MAAŞ ALAN MÜDÜR VE ŞEFLERE LAF SÖYLEMEZLER:
  • Pegasus havayolları THY gibi açılacak mı?
  • Türk ve Japon şirketleri arasında bir kürek yarışı düzenlenmesine karar verildi. Japonların takımında 8 kişi kürek çekiyor, 1 kişi dümencilik yapıyordu. Türk Takımında ise 2 kişi kürek çekiyor, 3 kişi şeflik 3 kişi müdürlük yapıyor 1 kişi de dümeni kullanıyordu. Her iki takımda, performanslarının en üst düzeyine varabilmek için uzun ve zorlu bir hazırlık döneminden geçti. Büyük gün geldi ve iki takımda, kendini hazır hissediyordu. Japonlar yarışı bir kilometre farkla kazandılar... Yarış sonrası Türk takımı çok sarsılmıştı.Türk Şirket yönetimi yarışın açık farkla kaybedilmesinin nedeninin bulunmasına karar verdi. Yapılan araştırmalar, analizler ve uzun çalışmalar sonucu düzenlenen raporlara göre hata bulundu ve çözüm önerisi getirildi. Çözüm olarak yönetimdeki düzeni güçlendirmek için 1 genel müdür atandı, ve sandaldaki ağırlığı dengelemek için kürekçi sayısı da 1 e indirildi. Japonlara yeni bir yarış teklif etme kararı alındı. 9 kişilik Türk takımı Japonlarla bir yarış yapmak üzere yeniden yapılandı. Japonların takımında 8 kişi kürek çekiyor, 1 kişi dümencilik yapıyordu. Türk Takımında ise yeni yapılanma şekli şöyleydi, 1 Genel müdür 3 Bölgesel müdür 3 Dümen şefi 1 Dümenci 1 Kürekçi İkinci yarışı Japonlar iki kilometre arayla kazandılar.Tepesi atan Türk şirketi yönetim kurulu hemen harekete geçti. Yarışın kaybedilmesinden sorumlu tutulan kürekçi kovuldu,müdürlere ve diğer personele sorunun çözümüne olan katkılarından dolayı ikramiye verildi.
  • 25 yıldır havacılığın içindeyim.Uçak teknisyeni olarak başladığım mesleğime yurt dışında teknik danışman olarak devam ediyorum Maaş söylenmez ama çoğu kaptandan daha fazla kazanıyorum. Burada eleştirdiğim konu kaptan maaşları değil elbette herkes hak ettiğini almalı. Diğer konu insanlar kendi istediği okulu okur ve mesleği yapar kimseyi de ilgilendirmez. Ama söze ben Boğaziçi' den ITÜ'den mezunum deyip üst perdeden başlarsan sana da o zaman git kendi mesleğini yap derler. Uçağı uçuran kaptandır bunu inkar ettiğimiz yok bu sektörde sertifika (Lisans) gerektiren birkaç meslekten biridir. Sorum şu; ben olmasan bu uçak uçmaz diye düşünenlere Uçağa yakıt ikmali yapan arkadaş olmasa o uçağı uçurabilir misiniz yada arızasını çözen teknisyen olmasa örnekleri saymakla bitmez Son söz havacılık bir zincirdir ve yapılan tüm meslekler bu zincirin sadece bir halkasıdır bir olmadan diğerleri de olmaz Bu sektöre de çalışan herkesin diğerinin mesleğine saygı duyup sadece iş arkadaşı olduğunu bilmesi

THY ekiplerinin ücretsiz izin meselesi…

Ha bire troller tarafından eleştiri yağmuruna tutuluyoruz. Neymiş efendim, THY dışında başka şirket yok muymuş, milli şirkete zarar veriyor muşuz. Arkadaşlar THY havacılığın yüzde kaçını kapsıyor biliyor musunuz? Durun size açıklayalım.

Türk Hava Yolları toplam 350 uçakla diğer şirketlerin iki katından fazla.

TGS deyince THY gelir.

Turkish Teknik deyince THY gelir.

TEC denince THY gelir. 

 Opet denince THY gelir.

DO&CO denince THY gelir.

Pilot Akademisi denince THY gelir.

TSI denince THY gelir.

Daha sayalım mı? Hayır saymayalım. Gerisini zaten siz biliyorsunuz. Ve eminim ki alt alta sıralayacaksınız.

İşte bu yüzden bizim konularımızın yüzde 99 kısmı THY ile ilintili oluyor.

Pandemi döneminde zorluklarla karşılaşılacağını hepimiz bilmekle birlikte, anlayışlı da olmaya çalışıyoruz.  Amma velakin anlayışlı bir yönetim göremiyorsunuz. Burun havada, kibir fezada.

Şimdi gelelim ücretsiz izin meselesine.

İlker Aycı’nın 3 bin 500 hostesi hastanelere geçici de olsa hemşire olarak vermesi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan veto yedi.

Yine İlker Aycı’nın bin 500 pilotu hava kuvvetlerine vermek istemesi kabul görmedi.

Personel çıkartmak da imkansız. Çıkartılanlara ultra düzeyde anlaşma önerileri, fazladan paralar teklifleri yapılıyor.

Elde ne kalıyor. Devlete yaslanmak, personeli ücretsiz izne çıkartmak.

Her çalışan onbeş gün ücretsiz izne çıkartılacak. Bu ne demek yarı yarıya tasarruf demek. Mantıklı mı? Evet. Bu arada öyle bir planlama yapılacak ki o planlamaya göre uçucular ayda 3-5 kez uçacak geri kalan ödemeler İŞKUR üzerinden verilecek.

İŞKUR üzeri diyorum çünkü THY bakanlığa müracaat etti. Kısmı çalışma ödeneğinin uzatılmasını istedi. Açıkçası zor süreçte istenecek en mantıklı talep olsa gerek.

Bildiğim kadarı ile bu sürecin ismi “normalleşme süreci” olacak ve üç ay uzayacak. THY bu süreci normal geçirir ve ikinci dalga bir pandemi süreci yaşamazsak sürünmekte olan şirketin nasıl bir ekonomik doğrulma yaşayacağını göreceğiz.

Ben halen şunda ısrarlıyım. Müdürlük sayılarını düşürün. Yurtdışı ülkelere tek bir müdür atayın ve diğer hatlar o müdüre bağlı şefliklerle idare edilsin.

THY için kişisel ego yerine profesyonel düşünce hakim olsun istiyoruz. Ve yaptığımız da yazdığımız da bunu içeriyor.

Ne THY’mize ne de diğer şirketlerimize zarar gelmesin.

THY ekiplerinin ücretsiz izin meselesi…

Yorumlar Tüm Yorumlar (704)

Dhmici ~ 4 yıl önce
Birisi yazmis dhmi hasta yaslilari emekli edelim yerlerine kabin ve pilotlari alalim.sor bakalim kabinci cay kahve servisi yaparak dunyayi gezip luks otellerde kalip 25 30 bin ayda kazanirken .onun Yerine ayda 6500 tl ortlama maas dort duvar arasinda peşin tahsilatta 24 48 nobetle calisir mi? Calisirim diyen hostesler + oylasin. dhmi de calismam 6500 benim bmw x 5 min mazotuna yetmez diyenler - iye abansin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 4 yıl önce
Biz TGS çalışanları olarak tereddüt ile İkramiyelere el koyacaklar açıklamasından sonra tedirgin şekilde bekliyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumlar ~ 4 yıl önce
Nerde alooooo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abarttınız ~ 4 yıl önce
Sanırsın deli gibi emek verip 3.000 ₺ alan adamları konuşuyorsunuz .. pilotlar dışında o kurumda hiç kimse o denli maaşları alacak kalifiyede değil . O yüzden ücretsiz izin dokanmaz her ay gram dil bilmeyip 12 13 alan kmlere sen keyfine bak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aidiyet ~ 4 yıl önce
Thy'ye ,aidiyet duygusunun çoğunu kaybetmiş olan personelinin gönlünü acilen almasını tavsiye ediyorum. Çünkü ancak ve ancak bu personeliyle hayatiyetini devam ettirebilir,büyüyebilir , gelişebilir; özellikle de uçucu personelle.Kurt kişi geçirir, ama yediği ayazı asla unutmaz .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaslar ~ 4 yıl önce
Böl -Parçala -Yönet anlayışı şirket içersinde gerçekleşmiştir.Yönetimi bu alanda kutlanması gerekmektedir insan kaynağını bu kadar mi güzel yonetirsin ben üfff

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GERÇEKTEN ÇOK CAHİL İNSAN VAR ~ 4 yıl önce
Adam diyoki sen kaptan olarak zaten 30-40 bin bu dönemde alıyosun.cahil kardeşim hem uçuyoruz hemde yüzde 10 maaş alıyoruz kaptan 5 bin tl, fo ya 2800 tl yatıyor.CAHİL KARDEŞİM UÇTUĞUMUZ HALDE DİYORUM. SUNEX DE UÇMAYAN KAPTANA KISA ÇALIŞMA DÖNEMİNDE BİLE 25 BİN TL VERİLDİ. 1 saat bile uçsan bütün mesleğini hayatını bitirecek risk ve sorumluluk taşıyosun.sen bu kadar eğitim risk alıp 5 bine bu kadar tehlikeli bi iş yaparken 1 saat uçarmısın. THY PİLOTLARA AÇIK VE NET Bİ ŞEKİLDE TAVIR ALMIŞ SİZİN GİBİ YANDAŞLARDA ÇANAK TUTUYOR. THY NIN PİLOTLARA BU YAPTIĞINI TARİH YAZACAK. Adamı hem 40-50-60 saat virüs riskine rapmen uçur hemde yüzde 10 maaş ver. MESLEKTEN SOĞUTTULAR PİLOTLARI.AMA DORUN DİİL PİLOTLAR BUNU UNUTMAZ. İŞLER DÜZELİNCE HERKES KAÇAR.THY DA 2-3 JAT MAAŞLA YABANCI ARAR MİLLİ SERVETİMİZİ ONLARA VERİR. Pilotlara bu kadar düşmanlığın olduğu tek şirketiz.Tüm yalaka insanlar pilotların maaşını dillerine dolamışlar.AMA EVİNDEN İŞİNE GİTMEYEN KAPTANLARDAN FAZLA MAAŞ ALAN MÜDÜR VE ŞEFLERE LAF SÖYLEMEZLER:

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mustafa Koca ~ 4 yıl önce
Pegasus havayolları THY gibi açılacak mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FO ~ 4 yıl önce
Türk ve Japon şirketleri arasında bir kürek yarışı düzenlenmesine karar verildi. Japonların takımında 8 kişi kürek çekiyor, 1 kişi dümencilik yapıyordu. Türk Takımında ise 2 kişi kürek çekiyor, 3 kişi şeflik 3 kişi müdürlük yapıyor 1 kişi de dümeni kullanıyordu. Her iki takımda, performanslarının en üst düzeyine varabilmek için uzun ve zorlu bir hazırlık döneminden geçti. Büyük gün geldi ve iki takımda, kendini hazır hissediyordu. Japonlar yarışı bir kilometre farkla kazandılar... Yarış sonrası Türk takımı çok sarsılmıştı.Türk Şirket yönetimi yarışın açık farkla kaybedilmesinin nedeninin bulunmasına karar verdi. Yapılan araştırmalar, analizler ve uzun çalışmalar sonucu düzenlenen raporlara göre hata bulundu ve çözüm önerisi getirildi. Çözüm olarak yönetimdeki düzeni güçlendirmek için 1 genel müdür atandı, ve sandaldaki ağırlığı dengelemek için kürekçi sayısı da 1 e indirildi. Japonlara yeni bir yarış teklif etme kararı alındı. 9 kişilik Türk takımı Japonlarla bir yarış yapmak üzere yeniden yapılandı. Japonların takımında 8 kişi kürek çekiyor, 1 kişi dümencilik yapıyordu. Türk Takımında ise yeni yapılanma şekli şöyleydi, 1 Genel müdür 3 Bölgesel müdür 3 Dümen şefi 1 Dümenci 1 Kürekçi İkinci yarışı Japonlar iki kilometre arayla kazandılar.Tepesi atan Türk şirketi yönetim kurulu hemen harekete geçti. Yarışın kaybedilmesinden sorumlu tutulan kürekçi kovuldu,müdürlere ve diğer personele sorunun çözümüne olan katkılarından dolayı ikramiye verildi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumlara cevabım ~ 4 yıl önce
25 yıldır havacılığın içindeyim.Uçak teknisyeni olarak başladığım mesleğime yurt dışında teknik danışman olarak devam ediyorum Maaş söylenmez ama çoğu kaptandan daha fazla kazanıyorum. Burada eleştirdiğim konu kaptan maaşları değil elbette herkes hak ettiğini almalı. Diğer konu insanlar kendi istediği okulu okur ve mesleği yapar kimseyi de ilgilendirmez. Ama söze ben Boğaziçi' den ITÜ'den mezunum deyip üst perdeden başlarsan sana da o zaman git kendi mesleğini yap derler. Uçağı uçuran kaptandır bunu inkar ettiğimiz yok bu sektörde sertifika (Lisans) gerektiren birkaç meslekten biridir. Sorum şu; ben olmasan bu uçak uçmaz diye düşünenlere Uçağa yakıt ikmali yapan arkadaş olmasa o uçağı uçurabilir misiniz yada arızasını çözen teknisyen olmasa örnekleri saymakla bitmez Son söz havacılık bir zincirdir ve yapılan tüm meslekler bu zincirin sadece bir halkasıdır bir olmadan diğerleri de olmaz Bu sektöre de çalışan herkesin diğerinin mesleğine saygı duyup sadece iş arkadaşı olduğunu bilmesi

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000