14 Şubat 2022, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • İyi niyetle,beklenti içinde olmak güzel de ülkemizi ve Thy gibi kurumları kimlerin,hangi zihniyetin yönettiği de unutulmamalı. Umut, bir insanın kendine atabileceği en büyük kazıktır diye maalesef acı ama gerçek bir söz var. Yenisi,eskisi aynı partinin,zihniyetin adamları,aynı tastan su içmişler, yapılmış,yapılacak torpile,haksızlıklara dur diyemezler, derseler koltukta rahat oturamazlar herkesin bildiği gibi. Yeni başkan işe geri alımda bile en önce kendi adamını aldı ki o arkadaşın cv'si de ortada,önce Thy sonra Turkcell. Bunlara her yerde,her zaman iş de makam da sınavsız,sorgusuz,mülakatsız hazır. Belki göstermelik 2-3 kendilerinden olmayanı işe geri alırlar ve sadece 211 ve 305 yok ki binlerce haksız yere işten atılan insan var. Emeklilik hakkı olanlara, emekli olma hakkı tanınmadan işten atılanlara emekli kartını, hak edenlere pas biletlerini versin, bir de özür dilesinler ama helallik falan istemesinler zira haklarını helal edecek adam bulmaları çok çok zor. Saygılar,hürmetler.
  • İşsizPilotKız Lisansını YAKTI!! Bunu izlerken 11 Mart 1984 yılında, 70 ler-80 lere damgasını vuran ikonik Fransız sanatçı Serge Gainsbourg' un televizyon programında 500 Frank banknotu yaktığı sahne gözümün önüne geldi. Kapitalist düzeni protesto etmek için banknotun %74 lük kısmını yakıp % 26 lık fakir vatandaşlara düşen kısmında ateşi söndürmüştü. Yaptığının legal olduğunu defalarca söyledi parayı yakarken. Sansasyonel bir sanatçıydı, provokatördü. Fransız milli marşı La Marseillaise' in reggae versiyonunu kaydetti. Kilise Gainsbourg' u afaroz etti, defalarca Papa nın lanetine uğradı. Sonra ne oldu? Cenazesi devlet töreniyle kaldırıldı. Avrupa ülkelerinin devlet başkanları cenazesine katıldı. Sanırım toplumlar böyle olgunlaşıyor
  • Çetin bey, hani THY İK ile ilgili yazı yazacaktınız. Söz vereli bir ayı geçti. N’oldu?
  • A.H.in haberine göre "211 kişi içerisinde işine son verilen K.KIZILTUNC. THY'ye döndü." Bu nasıl olmuş? Diğer mağdurlar için emsal olur mu? 211 mağdurları ne yapmalı şimdi? Bilen var mı acaba?
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Öncelikle sendikanın yapamadığını yapıp THY personelinin sesi olduğunuz için oradaki herkese teşekkürler. THY de eski bir çalışan olarak eskiden sorunsuz olmasada yürüyen bir düzen bir sistem bir ciddiyet vardı şimdi herşey alt üst olmuş durumda. Yapılan değişiklikleri ben ve pek çok arkadaşım olumlu karşılıyoruz Ancak yeni bir sistem kontrol denetim mekanizması olsa kökten pek çok soruna çözüm olmazmıydı. Aşağıdan yukarı ve departmanlar arası denetim ve performans değerlendirmesi olsun. Astlarda üstlerini değerlendirsin. Departmanlarda birbirlerini değerlendirsin. Çıksın bakalım ortaya kim layıkıyla iş yapıyor, yapmıyor. Pek çok büyük şirkette bu tarz bir mekanizma var THY de de olsun. Pek çok soruna kökten çözüm olmazmı.
  • Savci ve hakim çocuklarına da bir el atılsa. Neyin karşılığında şirkete alınıp şef ve müdür yapılıyorlar araştırılmalı.
  • KİMLER SAF ANLAYAMADIM. ONLAR İŞGALCİ ZİHNİYETE SAHİP TE ŞİRKETİN GERİ KALANIDA DA İŞGALCİLERE KARŞI ÇIKACAK YAPIDA DEĞİL.
  • ŞU BAY AYCIYA YÖNELİK ÖVGÜ SÖZLERİMİ TEKRARLARMISINIZ
  • Bay için geçen yazınızda bile övgüyle bahsetmiştiniz, hayretle okuduk. Bu yazı gayet objektif olmuş. Sonuç hangi tarafa giderse gitsin haklı bir tarafı var.

THY: En tepedeki, adil, dürüst ve her anlamda (?) güçlü bir insansa astları çaresiz ona uyacaktır



THY ÇALIŞANLARI YÖNETİM KURULU YENİ BAŞKANI PROF.DR. AHMET BOLAT’TAN NE BEKLİYOR?
İyi de sen bunları nereden biliyorsun, sana söyledik mi (?) diye soracak olursanız, Airporthaber’ e 29 Nisan 2013’ den bugüne kadar THY ile ilgili tam 174 adet yazı yazmışım. Airporthaber için kaleme aldığım toplam yazıların ¼ 37’ si.  Ban daha fazla olduğunu düşünüyordum ama değilmiş. Evet, bu yazıda ifade ettiğim “Beklentiler” diye isimlendirdiğim hususlar THY ile ilgili yazılarıma gelen yorumlardan çıkarımların kendi tarzımla şekillendirilmesinden oluşuyor. Bu çıkarımlar şirketin eski bir çalışanı olarak ben olsam ne beklerdim’ in cevapları ile büyük ölçü de çakışıyorlar esasen.

Yukarıdaki görselde yer alan hususları lütfen dikkatle okuyun. Bu maddeler THY’ de bu konuda yapılan bir anketin (mülakat diye not almışım, nedenini hatırlayamadım) sonucunun robotlara uyarlanmış bir hali.  Herhalde ben uyarlamış olmalıyım. Nereden baksanız 6-7 seneye yakın bir süre önce yapılan düzenlemedir zannediyorum. Dikkat edilmesi gereken bu konuların bu günkü beklentiler den farklı olmamasıdır. Arpa boyu yol alamamış olmak herhalde bu olsa gerek.

THY ÇALIŞANLARININ (BİR BÖLÜMÜ) GÜVENİLİR. ADİL VE DÜRÜST BİR LİDERİ ÖZLEDİLER. Çalışanlılara öncelikle güven vermek gerek. Güvenilir ve tutarlı olmak çalışanların bu konuda duydukları özlemleri giderecektir. THY mensuplarının tepe yöneticilerinin tutarlı ve dürüst olduğunu yapılan uygulamalarda görebildikleri takdirde makamın prestij ve mevcut saygınlığını artacaktır.  Veya bu duyguyu yeniden uyandıracaktır ki bu sanki daha doğru bir ifade oldu.

ÇALIŞANLARIN HAKKA HUKUKA SAYGI GÖSTEREN BİR LİDERE SARILACAKLARI MUTLAK. Hele uzun süredir bu duyguları hissetmedilerse, bu duyguları kendilerine yaşatacak olan yöneticiyi bir lider, baş tacı olarak kucaklayacakları mutlak. Hakka, hukuka saygılı adil bir yöneticinin yapacağı tüm tayin ve terfilerin hakkaniyetli olacağı mutlak. Bu konuda tersi bir işlemin yapılmasının en büyük engeli yöneticinin bu vasıfları olacaktır. Esasen çalışanların en büyük sıkıntıları bu madde de belirtilen hususların eksikliğinden kaynaklanıyor. Bu konuda bir iki örnek vermek gerekirse Türk Hava Yolları ile mahkemelik olup tüm davaları (Yargıtay dahil) kazanan ve işverenin suçlamalarından arınmış 211 çalışanın işe iadelerinin yapılmaması ve de Türk Hava Yollarına karşı Hukuki mücadeleyi kazanmış eski çalışanlara emekli kimlik kartlarının bile verilmesinin çok görülmesi ile pass bilet haklarının açıklıkla gasp edilmesini saymak mümkün. Esasen bu örnekler tabii ki çoğaltılabilir.  Keyfi uygulamalar ve dediğim dedik tarzının göstergesi bunlar.

Bu konuda iki satır kendi görüşümü de yazmak isterim. Türk Hava Yolları Hukuk Ünitesinin çalışanların iş akitlerinin feshi konusunda son 10 senede şirketi temsilen girmiş oldukları dava sayısına bir bakın. Personel hakkında iş akdinin feshi kararı veren şirket bu davalardan kaç adedini kaybetmiş, kaçını kazanmıştır? Yanlış anlaşılmasına üzülürüm. Hukukçularınızı tanımam. Onlar için iyi veya kötü diye fikir de zikredemem. Beni aşar. Ama biliyorum ki bu tür işlemler yapılırken şirketin hukukçularının fikri alınmış olsa sonuç bu denli başarısız olmazdı.  Bilmem birisi zahmete girip böyle bir çalışma yaptırır mı? Acaba 211 çalışanın şirketten uzaklaştırılma kararının GSM ile tebliği ve de aynı gün basına yapılan duyuru bu ünitenin süzgecinden geçti mi Hiç zannetmem.? Bu denli ipsiz sapsız suçlamalar yapan şirkettir ve mahkemeleri kaybeden, hukukçular değil. İnsan Kaynaklarının tepesinde oturup bu düzenlemeleri yapan veya tepeden inen bu tür işlemleri itiraz etmeden uygulayanlardır. Hukuk Müşavirliği bu tür konularda istişare ünitesi olarak neden kullanılmaz?

ESASEN ÇALIŞANLARIN TÜM BEKLENTİLERİ YUKARIDAKİ İKİ PARARAFIN KAPSAMINA GİRİYOR. Evet bu beklentiler yazının girişinde yer alan görselin altındaki iki paragrafa sığıyor. 1. THY çalışanları güvenilir, adil bir lideri özlediler. 2 bir kısım çalışanların hakka hukuka saygı gösteren bir lidere sarılacakları mutlak. Başlıklar budur. Güvenilir, adil, hukuka ve insan haklarına saygılı bir kişi neyi yapar, neyi yapmaz / yapamaz. Aslında tüm beklentiler bundan ibaret. Yine de konuları hafiften açmakta fayda var.

THY ÇALIŞANLARININ BİR BÖLÜMÜ EKİBİ SİZDEN, BİZDEN DİYE AYRIŞTIRAN VE TARAFGİR TERCİHLERİ İLE ONLARI BİRBİRİNE DÜŞMAN EDEN YÖNETİCİLERİ SEVMİYOR VE SAYMIYOR: Bu olguyu düzeltmek hayli zor. Bu şirkete tepe yönetici olanlar siyasi inanışlarının simgesi olan rozetlerini çıkartıp gelmiyorlar / gelemiyorlar ki bunları yapabilsinler. Hatırlarmısınız eskiden Cumhurbaşkanları seçilince mensubu olduğu siyasi partinin rozetini çıkartır ve yakasına ay yıldızlı bir rozet takardı.  Her yönetimin olduğu gibi bu yönetiminde belirli konularda nasıl bir baskı altında olabileceğini tahmin etmek zor değil.  Hangi siyasi teşekkülün sempatizanı olursa olsun o grubun mevcudunun en iyisinin tayin ve terfilerde tercih edilmesine kimsenin itirazı olmayacaktır. Eşitler arasındaki tercihin rahatsızlık vermeyeceği açık. Ancak çalışanların alışageldiği bu bile değil. Duydukları özlem ise tüm çalışanların eşit olarak değerlendirilmesi. Bir kısım personelin hatta üst yöneticilerin yok farz edildiği uygulamalar çok yaşandı bu şirkette. Zor ama bu günkü yönetimden beklenen bu. En tepenin örnek teşkil etmesinin gerektiği ise kaçınılmaz. Zira etrafınızdakilerden kuvvetli olanlar, hoşlanmadığım tabirle sizden olanlar diğerlerine anlaşılmaz şekilde üstünlük tasladı bugüne kadar. Buna izin verenler ise maalesef Genel Müdür Yardımcılarınız dahil tepedekiler. Ve de en tepedeki.  THY doğru olmayı benimsese bile sisteme senelerdir alışkın olanlar düzeni bozmaya hazırlar. Son kabin memuru istihdamı konusunda siyasi bir teşekkülün yan kuruluşlarından birinin yaptığı meydanda. Şimdi THY anlatsın ki bunda bizim hatamız yok., Ne konuştuk ne bilgimiz var. Sizce buna inanılır mı? Evet bu olguyu düzeltmek hayli zor. Kişisel kişisel kanaatim bu hırslı insanları alt etmek mümkün değil. Allah kuvvet versin. Tabii niyetliyseniz ve de deneyecekseniz. Neden bir bölümü dediğim umarım anlaşılıyordur.

YÖNETİM TAKIMININ VE ORGANİZASYONUN YAPILANDIRILMASI: Tabii ki ilk maddeden beri sayılan özelliklerin salt en tepedekinde bulunması her şeyi halletmiyor.  Takımın yapılandırılması esnasındaki seçimlerinde bu duygulara sahip ve bunlara yatkın çalışanlardan oluşması beklenir ki iş kolay yürüsün. Tabii ki güven duymak tek taraflı bir olgu değil. Tepedeki yöneticinin birlikte yakın çalışılacağı insanlara da güvenmesi de bir o kadar önemli. Bunun lider pozisyonundaki insan için de bir konfor olacağı açık. Özellikle atamalar konusunda  çalışanlarla yetki kullanan arasında bir görüş farkı mutlak olacaktır. Bu kaçınılmazdır. Düşüncem odur ki, Tutarlı ve adil ve dürüst bir liderleri olduğuna inanan çalışanlar yapılan tercihi benimsemeseler bile bu değerlendirmeyi bir iç huzursuzluk kaynağı yapmayacaklardır.

Zira başta güvendikleri bir takım kaptanı bir lider mevcuttur. Yine de unutmamak gerek ki, çalışanlar tepedekinden ziyade orta kademe yöneticilere muhatap oluyorlar. (Şahsi notum: Geçen yazımda Hazine Müdürlerini anlatmıştım. Bu tür kadro ihdası ile makamların saygınlığı kalmadı. Şu anda organizasyonun sadeleştirilmesi çalışmalarına başlanmış olduğunu okumaktayız. Bu nedenle GÖK KUBBE isimli arkadaşımızın kapsamlı ve örnekli mesaj bilgisini konuyu olduğundan da fazla uzatmamak için yazıya alamıyorum. Özürlerimle) Muhtemelen ibret verici ayrı bir yazı konusu olur. Temennim buna gerek kalmasın.

ÇALIŞANLARI İŞE ALMAK KADAR ONLARI İŞTEN ÇIKARTMAKTA PROFESYONELLİK İSTER. Türk Hava Yollarında her nedense işten atılanların çok büyük bir kısmı işten uzaklaştırılma nedenini açık seçik bilmez. (İstisna olarak ben THY’ den neden dışlandığımı biliyorum) Tabii benim gibi başka istisnalarda vardır. Ama tablo maalesef yukarıda söylendiği gibi. Bu konuda münferit uygulamaları bilemiyorum ama verebileceğim son örnek 211’ ler olarak anılan bir grubun işten çıkartılma şeklidir. Kaldı ki mevzuat iş akdi feshedilecek olan personele uygulamanın nedeninin açıklıkla ve yazılı olarak bildirilmesini öngörür.

ÇALIŞANLARIN EŞİTLİĞE İNANMALARI ŞART. VE BUNUN İÇİN UYGULAMALARI GÖRMELERİ GEREK.  Her kurumda olduğu gibi Türk Hava Yollarında da işe alınmış düşük vasıflı çalışanlar mevcut.. Bunlar kendilerini şirkete kabul eden kişi / kişilere borçlu oldukları düşüncesindeler. Bu normal. Ancak borçlarını çalışarak ödemek yerine parti komiseri gibi hareket etmeyi yeğliyor ve trolvari söylemler ve VPN kullanılarak yazılan mesajlar ile yapılarını ve karakterlerini ortaya koyuyorlar. Bu türün böyle hareket etme cesaretini kimden / kimlerden aldıklarını belirlemek çok zor değil. Bu çalışanlara Türk Hava Yollarının ayrıcalıklı personeli olmadıklarının hatırlatılması gerek. Çalışanlar arasında daha şimdiden bunun yapılmasına mevcut sistemin müsaade etmeyeceğini ifade edenler var. Yanıldıklarını görmeliler.

Bu konuda okurlara söyleyeceğim bir tek husus var. Bu iktidarın THY YK Başkanlığı görevine kendilerinden olmayan birinin atanmasını mı bekliyor muydunuz? Tabii ki hayır. Bu durumda dua edelim ki Bay Bolat gideni aratmasın ve THY YK Başkanlığı dışında taşıdığı Prof. Dr. unvanına yakışır bir çalışma sergilesinler.  İnşallah yanılmayız. Bu sözü yazarken içim buruluyor. Korkuyorum Zira Bay Aycı için de aynı şeyi söylemiştim. Sonuç malum.

Evet, bu arada son yazıma gelen iki yorumu ve onlara verdiğim cevabı da bu satırlarda tekrarlıyorum. Sn. Okurlar emin olmalıdırlar ki bu kez yoğurdu üfleyerek yiyorum. Şartlar ne kadar kötü görünse de hiçbir zaman ümidin kaybedilmemesinin gerektiğine inanıyorum.

YORUM- PERFORMANS: Yeni YKB ile başlayan atama-değiştirme rüzgârı çok basit anlamda yapılan bir şeydir. Birçok arkadaş işinin ehlidir ve şirket içinde doğru yere gelmiştir. Fakat yeni YKB nin gerçek anlamda değişim için işi zor. Çünkü THY’ deki hiçbir yönetici gerçek anlamda iyileştirici çözümün lideri olacak cesaret ve erke sahip değildir, bundan sonra da olması beklenemez. Yeni YKB bir süre sonra geçmişi tekrar edecektir çünkü sistemin var olan yöneticileri kurumsal ve kişisel körlük ile baş başadır. Doğal olarak bu değişim gibi görünen atamalar yaraya merhem olmayacaktır. Gelen gideni aratacaktır.

CVP PERFORMANS: Kadrolar iptal ediliyor, Müdürlükler şefliğe indiriliyor basit anlamda dediğiniz şeyler bunlar mı? Üç ay önce THY’ de belirli unvanların gereksiz miktarda olduğunu söyleyen / yazan bizlerdik galiba. Değişim gibi görünen atamalar ne demek. Mazur görün anlayamadım. Normal şartlarda yöneticiler cesareti üstlerinden alır. Yöneticilerde körlük varsa yapılacak iş bellidir.  Gelen gideni aratacaktır” sözünü erken söylediğinize inanıyorum. İnşallah yanılırsınız. Yanılmanız THY ve siz çalışanlar için iyi olacaktır.

YORUM- GÖSTERGE: (Burada 4 yöneticinin isim ve soyadlarının baş harfleri var) şirketi arka planda yönetenlerdir. Sorumluluk, risk almazlar ama şirketin ihalelerini eşe dosta, kartallılara vermeğe çalışırlar. 6 ay Bolat’a şirin gözükecekler ama sonra dişlerini gösterip yönetimi kötülemeye başlarlar. Neden mi? Bolat’ı kendilerinden görmüyorlar da ondan. Fırıncı ve Showman’i yediler, Stanford’ lu Bolat’ı da yerler. Stanford mu büyük, KİHL mi, tabii ki Kartallı Atamalardan belli olmuyor mu? Yurtdışı atamaların eli kulağında deniliyor. Bu atamalar yeni yönetim için vitrin olacak.

CVP GÖSTERGE: Birtakım insanların Bay BOLAT ’ı kendilerinden görmemelerine sevindim. İçinizde olmadığım için tahmine dayalı diğer yazdığınız konular hakkında bir şey söylemek istemiyorum. Ben THY’ de çok uzun senelerce çalıştım. Son dört senesinde Genel Müdür Yardımcısıydım. Ancak dayanabildim. Şirkette on sene bu makamda dayanabilmek her bakımdan dayanıklı, güçlü olmayı gerektirir. Bu tür insanlarla bahşetmek için de aynı vasıflara sahip olmak şart. Atamaları herkesin tasvip etmesi mümkün değil. Aslında onay makamlarını anlıyorum. Bana göre atanan mevcudun en iyisi olsun. Sizce bu yeterli değil mi? İster İstanbul Erkek Liseli olsun ister Kartallı. Aksini düşünürsek senelerce karşı çıktığımız zihniyetten ne farkımız kalır ki? Eğer Bay Bolat bu davranışlarda olmaz ve hepimizi (çalışanları kastediyorum) hüsrana uğratırsa onu görevden alamayız ama ona da İlker Aycı Beye yaptığımız gibi (nezaketen çoğul ifade ediyorum) karşı çıkarız.

THY: En tepedeki, adil, dürüst ve her anlamda (?) güçlü bir insansa astları çaresiz ona uyacaktır

Yorumlar Tüm Yorumlar (54)

Sn Çetin bey ~ 2 yıl önce
İyi niyetle,beklenti içinde olmak güzel de ülkemizi ve Thy gibi kurumları kimlerin,hangi zihniyetin yönettiği de unutulmamalı. Umut, bir insanın kendine atabileceği en büyük kazıktır diye maalesef acı ama gerçek bir söz var. Yenisi,eskisi aynı partinin,zihniyetin adamları,aynı tastan su içmişler, yapılmış,yapılacak torpile,haksızlıklara dur diyemezler, derseler koltukta rahat oturamazlar herkesin bildiği gibi. Yeni başkan işe geri alımda bile en önce kendi adamını aldı ki o arkadaşın cv'si de ortada,önce Thy sonra Turkcell. Bunlara her yerde,her zaman iş de makam da sınavsız,sorgusuz,mülakatsız hazır. Belki göstermelik 2-3 kendilerinden olmayanı işe geri alırlar ve sadece 211 ve 305 yok ki binlerce haksız yere işten atılan insan var. Emeklilik hakkı olanlara, emekli olma hakkı tanınmadan işten atılanlara emekli kartını, hak edenlere pas biletlerini versin, bir de özür dilesinler ama helallik falan istemesinler zira haklarını helal edecek adam bulmaları çok çok zor. Saygılar,hürmetler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çanakçı Çanakçı ~ 2 yıl önce
Engellileri ötekileştiren, işe Çağırmayan, sağlık biriminin engelleri artık işe gelebilir diye rapor veren ekip iletişim müdürünün. Siz evde kalın bence işe gelmeyin deyip bankamatik memuru yapan ekip iletişim müdürüne olacak. Hiçbir haberimiz yokken engelleri işten atan, ekip iletişim müdürüne olacak.
İşsizPilotKız ~ 2 yıl önce
İşsizPilotKız Lisansını YAKTI!! Bunu izlerken 11 Mart 1984 yılında, 70 ler-80 lere damgasını vuran ikonik Fransız sanatçı Serge Gainsbourg' un televizyon programında 500 Frank banknotu yaktığı sahne gözümün önüne geldi. Kapitalist düzeni protesto etmek için banknotun %74 lük kısmını yakıp % 26 lık fakir vatandaşlara düşen kısmında ateşi söndürmüştü. Yaptığının legal olduğunu defalarca söyledi parayı yakarken. Sansasyonel bir sanatçıydı, provokatördü. Fransız milli marşı La Marseillaise' in reggae versiyonunu kaydetti. Kilise Gainsbourg' u afaroz etti, defalarca Papa nın lanetine uğradı. Sonra ne oldu? Cenazesi devlet töreniyle kaldırıldı. Avrupa ülkelerinin devlet başkanları cenazesine katıldı. Sanırım toplumlar böyle olgunlaşıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korkma, arkandayız ~ 2 yıl önce
Çetin bey, hani THY İK ile ilgili yazı yazacaktınız. Söz vereli bir ayı geçti. N’oldu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cenk ~ 2 yıl önce
A.H.in haberine göre "211 kişi içerisinde işine son verilen K.KIZILTUNC. THY'ye döndü." Bu nasıl olmuş? Diğer mağdurlar için emsal olur mu? 211 mağdurları ne yapmalı şimdi? Bilen var mı acaba?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP CENK ~ 2 yıl önce
A.H NEDİR, BİR HABER AJANSI MI? BEN İHTİMAL VERMİYORUM. EMSAL OLUR DİYE YAPMAZLAR. ŞU AH'Yİ BİLDİRİRSENİZ SORUŞTURACAĞIM. ÇETİN ÖZBEY
Cenk ~ 2 yıl önce
https://www.airporthaber.com/havacilik-haberleri/kerem-kiziltunc-thyye-geri-dondu.html
CVP CENK ~ 2 yıl önce
EVET HABERİ ATLAMIŞIM. BU BEYEFENDİ THY' DEN AYRILDIKTAN SONRA HEMEN TÜRKCELL' E GİRMİŞTİ. THY' Yİ MAHKEMEYE VEREN GRUPTANMIYDI BİLEMİYORUM. MALUM 211' LERDEN THY 'Yİ MAHKEMEYE VERMEMİŞ OLANLARDA VARDI YA BU BEYLERE YAPLAN SUÇLAMA DOĞRUYDU VEYA BUNLARIN TUZU KURUYDU. UĞRAŞMAK İSTEMEDİLER. EVET BU SUALİ BAY BOLATA YÖNELTMEK GEREK. KİMBİLİR BELKİ HUKUKİ PLATFORMDA KAZANILMIŞ HAKLARIN İADESİNE İLK ADIMI KIZILTUNÇ BEYLE ATMAK İSTEMİŞTİR. BEKLEYİP GÖRMEK GEREK.
Stockholm ~ 2 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Öneri ~ 2 yıl önce
Öncelikle sendikanın yapamadığını yapıp THY personelinin sesi olduğunuz için oradaki herkese teşekkürler. THY de eski bir çalışan olarak eskiden sorunsuz olmasada yürüyen bir düzen bir sistem bir ciddiyet vardı şimdi herşey alt üst olmuş durumda. Yapılan değişiklikleri ben ve pek çok arkadaşım olumlu karşılıyoruz Ancak yeni bir sistem kontrol denetim mekanizması olsa kökten pek çok soruna çözüm olmazmıydı. Aşağıdan yukarı ve departmanlar arası denetim ve performans değerlendirmesi olsun. Astlarda üstlerini değerlendirsin. Departmanlarda birbirlerini değerlendirsin. Çıksın bakalım ortaya kim layıkıyla iş yapıyor, yapmıyor. Pek çok büyük şirkette bu tarz bir mekanizma var THY de de olsun. Pek çok soruna kökten çözüm olmazmı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serkan ~ 2 yıl önce
Savci ve hakim çocuklarına da bir el atılsa. Neyin karşılığında şirkete alınıp şef ve müdür yapılıyorlar araştırılmalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SAFLIK ~ 2 yıl önce
KİMLER SAF ANLAYAMADIM. ONLAR İŞGALCİ ZİHNİYETE SAHİP TE ŞİRKETİN GERİ KALANIDA DA İŞGALCİLERE KARŞI ÇIKACAK YAPIDA DEĞİL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BAYAYCI ~ 2 yıl önce
ŞU BAY AYCIYA YÖNELİK ÖVGÜ SÖZLERİMİ TEKRARLARMISINIZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bayaycı ~ 2 yıl önce
Bay için geçen yazınızda bile övgüyle bahsetmiştiniz, hayretle okuduk. Bu yazı gayet objektif olmuş. Sonuç hangi tarafa giderse gitsin haklı bir tarafı var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bayaycı'ya ~ 2 yıl önce
çetin beyin bay aycıdan övgü ile bahsetmesi sözünüze kargalar bile güler
sayın çok bilmiş'e ~ 2 yıl önce
3 Ocaktaki yazıyı kargalarla birlikte okumanızı tavsiye ederim. Birlikte gülersiniz o halde...
ÇOK BİLMİŞ'E ~ 2 yıl önce
KİM ÇOK BİLMİŞ. MUHATABINIZIN YORUMDAKİ İİSMİNE CVP YAZARSANIZ DAHA ANLAŞILIR OLUR. 03 OCAKTAKİ YAZI NEDİR? KİM YAZMIŞ.NEREDE YAYINLANMIŞ? EVET SİZDEN AYCI BEYDEN ÖVGÜ İLE SÖZLERİMİ TEKRARLAMANIZI RİCA ETMİŞTİM
BAYAYCI'YA 2 ~ 2 yıl önce
BEN SİZİN 1,5 AY GERİDEN GELECEĞİNİZİ DÜŞÜNMEMİŞTİM. YAZIYI OKUDUM. BOZUK SAAT BİE GÜNDE İKİ KAZ DOĞRU ZAMANI GÖSTERİR. BEN DOĞRU YAPILANIDA, YANLIŞ OLANI DA YAZARIM. SİZ YAZIYI BİR KEZ DAHA OKUYUN. BAŞLIĞA VE SON PARAGRAFA BAKINM BİR KEZ DAHA.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000