04 Ekim 2021, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • BU DURUMDA BİLE O ŞÖYLE BU BÖYLE . YA SİZ NE DURUMDASINIZ.SİZLERDE FAZLALIK YOK MU? EVET NİCELİĞE GEREK YOK. THY KRİZDE KAÇ UÇAKLA UÇTU BİLİYORMUSUNUZ.? HAYIR TABİİ.
  • SAYIN YORUMCU. SİZDEN ÖBÜR HATALARIMI DA SIRALAMANIZI BEKLİYORUM. EĞER BUNU YAPMAZSANIZ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAZIMDA BEN YAZACAĞIM DÜZELTMELERİ. KORKMAYIN.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • 1.5 yıl Pgs de çalışmış birisi olarak . Gördüğüm en kurumsal firma ve Personeline yaklaşımı konusunda Tk yanndan bile geçemez... Bazı hataları var mı kesinlikle var. Bundan ders çıkarmasını çok iyi biliyorlar ... Ben orada çalıştığımda kendimi çok daha insani ve rahat hissediyordum. Şimdi tk da çalışıyorum ve hergün köle gibi hissediyorum . En yakın zamanda alımlar başlasada Pgs ye geri dönebilsem. Reccurent yemeğinden bahsediyorsunuz sanırım 2 defa yemek yeme fırsatı buldum. Bence çok güzel bir organizasyon ... Bence havacılık şartların komple dünyada değişmesi gerekir diye düşünüyorum. Herkese sevgi ve saygılarımla
  • Hibritten kastı dual base uçurmak, kargoyu satıyoruz ama eh kaptanlar orda da uçsun thydede devam etsin. AnadoluJet zaten yıllardır karma operasyon. Ne hibrit araba gibi sessiz bir yöntem ne de ekonomik. Maaşları kestik aa bak ne güzel maliyet düştü ekonomik oldu demiyorsa bu işin hibrit bir tarafı yok. Çok laf az iş ya da şekilciliğini konuşturmuş. Olaylardan da ne kadar bihaber, yazıda da dediği gibi 4 Ekim sanıyor bunun başlangıcını.
  • Efendim, Kaptanlar hibrit bilmez. Kibriti bilir hayatlarını feda edip yandılar, hibritçiler 2 senedir evlerinde yatarken. Öyle uydurma sözler söyleyip yatmaya devam edilecek. Çünkü onlar kazanmıyor, yer işgal ediyorlar. Bu pandemi açık ve net bir şekilde THY de bu kadar NİCELİĞÉ gerek olmadığını gösterdi. TYH bu yükten tez zamanda kurulmalıdır. Hak edene de hakkını vermelidir. Bıktık artık aynı şeyleri yazmaktan. Sağır sultanlar duysun!
  • Demiş ki "kalabalık ortamın riski minimuma iniyor" Peki uçaklarda kapalı alanda tipine göre 150-180-300-350 kisi ucarken, aylarca aşısız gorev yaparken riskimiz maksimumdayken, ölürken, corona pozitif iken maaşımız niçin minimumda kaldı? Bilgi, beceri , deneyim isteyen ve riskli görevi yapanlar diğerlerine göre elbette fazla alırlar. Niçin ısrarla "pandemi öncesi maaşları kimse beklemesin" diyorlar? Ödeyemiyor musunuz yoksa ödemiyor musunuz? Buna hukukta gasp denir. TIS'de imzanız var. İmzanızın gereğini yapın. Bizim sözleşmemizde "2019 koşulları oldukça maaşlar tam ödenir" diye bir madde yok. Bir tarafınızdan uydurmayın. Ciddi olun, adam olun. İşten adam çıkarmadık, yüzünüze gözünüze dursun demekten vazgeçin. Biz 2300 kişinin maaşını 4600 kisi paylaştık. Siz hiçbir şey yapmadınız. 2300 kisiye tam maaş verseydiniz fiilen 2300 kisiyi de işten çıkardınız demektir. Dalavare yapmayın. Karşınızda sizden daha dürüst ve zeki bir çalışan kitlesi var. Bizim sadece maaşımız var. Sizler gibi 40 ayrı yerden huzur hakkımız yok. İhale dağıtıp rüşvet de yemiyoruz. Canımızı ortaya koyup ölesiye çalışıyoruz. İddia ettiğiniz kadar imanlı müslümanlarsanız hakkımızı yemeyin, bedduamızı almayın.
  • Maaşlarda iyileşme oluyor fakat çalışma saatleri arttırılıyor sözüm ona arada bir yalancı of syda 200 saat çalışma ve kanun içinde yapıyorlar hayret..
  • HANGİ YEMEKTEN BAHSEDİYORSUNUZ BİLMİYORUM. AMA YAZININ BAŞINDA BİR ÖZÜR MESAJIM VAR. KONU O YEMEK DEĞİLSE SORUN YOK.
  • Pegasus iyileştirmeler yapıyor doğrudur ama o kadar ağır şartlarda çalışan, kalifiye personeller için bunlar da yetmez! Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar resmen. Çalışanlar bunu bir görse, o korku dolu düşüncelerden bir kurtulsa, bir üye olsa sendikaya o zaman görecekler iyileştirme nasıl yapılıyormuş. Nakliyat-iş’e bu fırsatı vermeleri gerekiyor, umarım korku dağları bir gün yıkılır!

THY GN. MD EKŞİ: HİBRİT DÖNEMİ BAŞLIYOR (?) SİSTEMİN İSMİ HER NE İSE, ONU YÖNETENLER AYNI DEĞİL Mİ?



Adamlar senelerce uğraştılar ve genellikle elektrikli, benzinli veya mazotlu motorun bileşiminden oluşan güçle çalışan bir araç yaptılar. Bu tip araçlarda hem klasik içten yanmalı bir motor hem de bunu destekleyen bir elektrik motoru bulunuyor. Kalkış anında ve özellikle şehir içi trafiğinde düşük hızda seyrederken elektrik motoru çalışıyor. Hızlanmayla birlikte benzinli motor görevi devralıyor, elektrikli motor ise yardımcı pozisyonda kalıyor. Adını Hibrit koydular.

Zaman geçti Sağlık Bakanımız Sn. Fahrettin Koca, üçüncü doz aşılama için Hibrit model üzerinde durulduğunu söyledi. 3.doz aşıda etkinlik ve koruyuculuk tespiti için gönüllülerden başlanarak Hibrit modelin izlenebileceğini söyleyen Bakan Koca detayları anlattı. İlk 2 dozu Sinovac aşısı olan bir gruba yine Sinovac, diğer gruba BioNTech, diğer gruba da yerli aşının yapılacağını söyledi. Aynı şekilde ilk 2 dozda BioNTech tercih edenler içinden gönüllü bir gruba da 3. dozda Sinovac, BioNTech ve yerli aşı vurulacak. Böylece 3. dozda hangi Hibrit modelle en yüksek koruyuculuk sağlandığı dikkate alınarak yaygın ve yoğun uygulamaya geçileceğini ifade etti. Amaç 3 ayrı gurubun hangisinin bizlerde daha fazla antikor sağlayacağının görülmesi.

Eğitime de Hibrit: Örneğin, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi Hibrit (Karma) Eğitim yapılacak dersleri belirleyerek, 14 haftalık süreçte hangi haftaların çevrimiçi, hangi haftalarda ise yüz yüze uygulamalı olarak yapılacak olan dersleri seçecek ve sürecin sonunda hangi uygulamanın daha başarılı olduğu belirleyecek. Daha birçok hayati uygulamada kullanılıyor Hibrit. Örneğin Teknoloji dünyasında.

BİLAL EKŞİ BEYİN SESLENİŞİ

Twetter deki paylaşımları ile tanınan Bilal Ekşi Bey bu gün ( 04 Ekim ) başlayacak çalışma şeklini bu kez THY personeline mesaj ile duyurdu. Hibrit   “ Hibrit çalışma modeli kısaca yarı ev, yarı ofisten çalışma sistemi olarak özetlenebilir. Mesainin belirli süresini evde, belirli süresini ofiste çalışarak geçiren ofis çalışanları var. Böylece ofislerdeki kalabalık ortam durumu da hafiflemiş oluyor. Bu sistem ile ofis ortamında maksimum güven sağlanmış oluyor.” Evet,  internette çalışma yaşamında uygulanan Hibrit sistemi böyle tarif ediliyor. “ Peki, Bilal Bey, çalışanlara seslenişinde ne diyor .Bildiğiniz gibi Pandemi’ inin başlangıcından bugüne; sahadaki birimlerimiz tüm güçleri ile şirketimizin operasyonunu mümkün olan en verimli şekilde sürdürmek için özveriyle gayret ederken, diğer birimlerimiz çoğunlukla evden bu mücadeleye destek oldular.” BUNDAN ANLAŞILAN THY PANDEMİ’ NİN BAŞINDAN BERİ HİBRİT ÇALIŞMA YÖNTEMİNİ ZATEN UYGULAMIŞ. SANKİ BU UYGULAMA İLK KEZ YAPILIYOR GİBİ DUYURUYOR SN. EKŞİ. Nedenini bilemiyorum. İlk uygulamadan elde edilen sonucu da bilemiyorum. Duyuruya göre uygulama 04 Ekim de başlayacak ama sonlanacağı tarih belli değil.  Aslına bakarsanız bu uygulamanın ne zaman sonlanacağını Pandemi vakalarının gidişatı belirleyecek. Bilal Bey veya İlker Bey değil.

BU SİSTEMDE LİDERLERE DÜŞEN GÖREVLER VAR.

Bilindiği üzere, aşina olduğumuz iş yaşamı düzeninden çok farklı dinamiklere sahip olan Hibrit sistemde liderlerin üzerlerine düşen pek çok sorumluluk var. Bu uygulamada iletişim kanallarını tüm çalışanları için açık tutmaya önem veren liderler başarılı olabiliyor diyor uzmanlar. ( https://waytosay.com.tr/hibrit-calisma-sisteminde-liderler-nasil-basarili-olabilir/ ) Buna göre, öncelikle tepe yöneticilerimizin iletişim kanallarını sizler için açık tutmayı benimseyip benimsemediklerini değerlendirmek gerek. Hoş bizimkiler için bunu değerlendirmeğe gerek yok ya. Biliyoruz ki her şey gizli ve her şey bir sır. ÇALIŞANLARLA İLETİŞİM KURMAK İÇİN ORTADA BİR KANAL YOK Kİ O DA AÇIK OLSUN.

Genel Müdürünüz, çalışanlara seslenişinde 2020 ve 2021 yılında Türk Hava Yollarının kazandığı başarıları anlatmışlar. Şirketin 2019 yılının % 70’ne ulaştığını söylüyorlar. Daha önce İlker Aycı Bey’ de CNN ile yaptığı söyleşide aynı konuyu işlemişti. Sn. Ekşinin bu şahane, çalışanlara moral yükleyen ( ? )  seslenişi THY çalışanlarının 2022 senesinde maaşlarının 2019 seviyesine çıkartılmasını beklememelerini üstü kapalı bir şekilde söylüyor mu, yoksa bana mı öyle geldi. Kanaatimce size göre küçük, yönetime göre büyük bir ayarlama ile 2022 senesinde de idare edeceksiniz galiba.

Evet, 2023’ ü beklemeniz gerek. Zira seslenişinde değerlerin 2019 yılı DİP SONUÇLARINA ulaşmasından bahsediyor Bay Ekşi. Bilançoların dip sonuçlarının neleri kapsadığını eminim ki birçoğunuz biliyorsunuzdur. Yine de takip eden linkteki anlatım bilmeyenleri aydınlatacaktır.(http://www.densadenetim.com/2018/04/04/bilanco-ve-gelir-tablosu-dipnot-aciklamalari/ ) Oturup 2021 yılı bilançosuna ve özellikle dip sonuçlarına bakın. 2022’de de aynı değerlendirmeyi yaparsınız. Bilal Bey 2023 senesi bilançosunun 2019 senesi bilanço değerlerine ( dip notlu sonuçlarına )  ancak ulaşacağı yönündeki görüşünü ifade ediyor duyurusunda. Bana göre seslenişteki en önemli nokta bu. Normal zamanında yapılırsa o sene seçim de var. Malum o dönemlerde erenler bonkör olur. Meraklanmayın maaşlarınız 2023’ de 2019 seviyesine çıkacaktır. Belki bir gıdım da geçebilir o seviyeyi. GÜNÜMÜZDE TEKNOLOJİ ÇOK İLERLEDİ AMA İNSANLIK TEKNOLOJİ HIZINDA İLERLEYEMEDİ MAALESEF. SİSTEME NE İSİM VERİLİRSE VERİLSİN. SİSTEMİ YÖNETENLER AYNI DEĞİL Mİ? Yönetiminiz bir anlamda ülkedeki işsizliği istismar ediyor. Onlara göre esas olan İlker Beyin ifade ettikleri gibi      “ Ne mutlu ki hepiniz bir aradasınız.” YASAK VARDI ONLAR SİZİ KOVAMADI, İŞSİZLİK VAR SİZ DE GİDEMEDİNİZ”. Gerisi, nasıl yaşadığınız, nasıl geçindiğiniz yöneticileriniz açısından pek önemli değil herhâlde. Sağlık olsun diyelim. Şimdilik. İnşallah ben yanılıyorumdur.

EVET, HER YENİ SİSTEM İŞLEYİŞE DEĞİŞİKLİKLER GETİRİR. HİBRİT MOTORLAR SESSİZ VE KONFORLU. AZ DA YAKIYOR. ANCAK ARACI KULLANAN İNSANLARIN ŞÖFOR EHLİYETİ BİLE YOKSA BU ARAÇTAN VE SİSTEMDEN DEN NASIL BİR RANDIMAN BEKLEYEBİLİRSİNİZ Kİ?

PGS ÇALIŞANLARININ SENDİKALI OLMA İHTİMALİNİN SALDIĞI KORKU MEĞER NELERE KADİRMİŞ ( ? )

Yönetimin bunları yapacağını bilselerdi belki kovulanlardan bir iki kişi kendilerini feda edip daha önce istifa ederek PGS’ de çalışan arkadaşlarına katkıda bulunurlardı.

Ve de şu anda çalışanlar, işten çıkartılmış olanlara aman eylemlere devam edin. Durmayın. Siz yaptıkça bizim maaşlar artıyor diyorlar. Haksız da değiller. Yapılan tüm zamlardan sonra maaş zammı, primler, Multinet iyileştirmeleri, devam primi, kıdem ücretlerine yapılan zamlar, ,Ocak ayında verilecek maaş zammı ve kar payı ile ortalama 9 senelik personelin maaşı 4500 liradan,  7000 TL üzerine çıktı.

Tepedekiler yönetici olduklarını hatırladılar.  Komik değil mi? CEO Mehmet Nane bugüne kadar hiç görülmediği şekilde terminal ziyaretleri yapmaya başladı. Çalışanlara ıslak hamburger partileri veriyor ve değişik ikramlarında bulunuyor. Ali bey bile zaman zaman arz-ı endam ediyor.

Pegasus binasının yanında HAN Restorandaki aylık yemeklerde devam ediyor bu arada. Bu arada Tip Müdürü olan Beyefendi benim hatamı düzeltmiş. Meğer yemek haftanın her Pazartesi günü organize edilecekmiş. Adı personel yemeği ama nedense katılımcıları genelde yöneticiler oluyor.  Tabii ki onlara da moral vermek gerek. Resimlerde yönetimin en büyük destekçilerinden olan ve onlar için methiyeler düzen kabin personelinin olmaması dikkatimi çekti. Ben çalışanları tanımıyorum. Siz resme bir bakın hele. Memur takımından kimse var mı masadakilerin arasında. Her ne ise. Davetliler her kimse onlara Afiyet olsun. Ve de yarasın ( ? )  Hesap mı? Bay Nane öder. Tabii şirketten.

 Kabin görevlilerinin “ iyi ki Pegasus”  videoları sırıtıyor bu arada. Videolar buram buram sipariş kokuyor. Çok acemi işi bir düzenleme. En komiği ise “ Adalet ruhuna sahip yöneticilerim olduğu için iyi ki Pegasus” sözü. Olan bitenden sonra kargalar güler bu söze. Bari bunu koymasaydınız.

PGS’ DE İŞTEN ATILANLAR NELERİ BAŞARDILAR?

YÖNETİCİLERE ÇALIŞANLARLA İLETİŞİM KURMALARININ VE ONLARIN GÖRÜŞLERİNE MÜRACAAT ETMENİN GEREKLİLİĞİNİ ÖĞRETTİLER. SAYGIN YÖNETİCİNİN HAFİFTEN ABARTILI OLSA DA BUNU YAPMALARININ ŞART OLDUĞUNU ANLATTILAR.  MAAŞLARIN AZ OLDUĞUNU KABUL ETTİRDİLER. EĞER BİR SENE ÖNCE YAPILSAYDI PEGASUS ’DA NE DEĞİŞSİN UYGULAMASI “ ÇOK GÜZEL VE ANLAMLI OLURDU.

“ İŞİNİ ÇOK SEV. ZAMANINDA VE DOĞRU YAP. AMA İŞ YERİNE KÖRÜ KÖRÜNE BAĞLANMA. ZİRA İŞYERİNİN SANA NE KADAR BAĞLI KALACAĞINI BİLEMEZSİN” demiş bir Hintli düşünür.

Hatırlatmak isterim ki, şirketinizden ilk kovulanların tümünün Yönetim Gurusu, saygıdeğer CEO Bay Nane’ den almış oldukları bazılarının ailelerini bile kapsayan takdir ve teşekkür mektupları vardı. Şirketin onların varlığından güç aldıklarını söylüyordu bu mektuplar. Hem de şirketten uzaklaştırılmadan 8-9 ay önce gönderilmişti. Eğer bir zaman gelir ve saygıdeğer yöneticileriniz bir şekilde size de dokunurlarsa işte o zaman ADALET RUHUNA SAHİP YÖNETİCİLERİMİZ OLDUĞU İÇİN İYİ Kİ PEGASUS  sözünü tekrar eder misiniz acaba (?)

GELELİM THY’NİN TEKNİK ŞTİ’ NE.

THY GN. MD EKŞİ: HİBRİT DÖNEMİ BAŞLIYOR (?) SİSTEMİN İSMİ HER NE İSE, ONU YÖNETENLER AYNI DEĞİL Mİ?

Yorumlar Tüm Yorumlar (62)

CVP AYNEN ~ 2 yıl önce
BU DURUMDA BİLE O ŞÖYLE BU BÖYLE . YA SİZ NE DURUMDASINIZ.SİZLERDE FAZLALIK YOK MU? EVET NİCELİĞE GEREK YOK. THY KRİZDE KAÇ UÇAKLA UÇTU BİLİYORMUSUNUZ.? HAYIR TABİİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÖZÜR ~ 2 yıl önce
SAYIN YORUMCU. SİZDEN ÖBÜR HATALARIMI DA SIRALAMANIZI BEKLİYORUM. EĞER BUNU YAPMAZSANIZ ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA YAZIMDA BEN YAZACAĞIM DÜZELTMELERİ. KORKMAYIN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tazminatım haram.olsun, ~ 2 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TAZMİNATIM .. ~ 2 yıl önce
MERHABALAR. SAYGI BENDEN. KUSURUMA BAKMAYIN LÜTFEN. KÜFÜRLÜ YORUMLARI YAYIMLAMADIĞIMIZ GİBİ İÇİNDE ŞAHISLARA YÖNELİK BEDDUA BULUNAN YORUMLARI DA YAYINLAMIYORUM. ALLAH SİZİ BİLDİĞİ GİBİ YAPSIN DEMEK DAHA DOĞRU. BEN BEDDUANIN DÖNÜP SİZE GELECEĞİNE İNANIRIM.
Tk dayım ~ 2 yıl önce
1.5 yıl Pgs de çalışmış birisi olarak . Gördüğüm en kurumsal firma ve Personeline yaklaşımı konusunda Tk yanndan bile geçemez... Bazı hataları var mı kesinlikle var. Bundan ders çıkarmasını çok iyi biliyorlar ... Ben orada çalıştığımda kendimi çok daha insani ve rahat hissediyordum. Şimdi tk da çalışıyorum ve hergün köle gibi hissediyorum . En yakın zamanda alımlar başlasada Pgs ye geri dönebilsem. Reccurent yemeğinden bahsediyorsunuz sanırım 2 defa yemek yeme fırsatı buldum. Bence çok güzel bir organizasyon ... Bence havacılık şartların komple dünyada değişmesi gerekir diye düşünüyorum. Herkese sevgi ve saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TK'DAYIM ~ 2 yıl önce
PGS'NİN BAZI KONULARDA TK' DA ÇOK YUKARIDA OLDUĞUNA İNANIRDIM BENDE. HATTA BİR DÖNEM GURUR KAYNAĞIMIZ DERDİM. SİZ HANGİ SENELERDE PGS' DE ÇALIŞTINIZ BİLEMİYORUM.BENİM YAZDIKLARIM BU GÜNKÜ PGS İLE İLGİLİ.TAZELEME EĞİTİMİ SONRASINDA VERİLEN YEMEK ORGANİZASYONUNUN GÜZELLİĞİ KONUSUNDA SİZİNLE HEMFİKİRİM. YAZIMDAKİ O BÖLÜMDE HATA YAPTIĞIMA İLİŞKİN ÖZÜR DİLEDİM VE BU METİN YAZININ BAŞINDA DURUYOR. SİVİL HAVACILIK ŞARTLARININ TÜM DÜNYADA DEĞİŞMESİ KONUSUNDA FİKİR SERDETMEK BENİ AŞAR. O DENLİ UZMAN DEĞİLİM. SAYGI BENDEN. SİZE EMNİYETLİ UÇUŞLAR DİLİYORUM.
hibrit ~ 2 yıl önce
Hibritten kastı dual base uçurmak, kargoyu satıyoruz ama eh kaptanlar orda da uçsun thydede devam etsin. AnadoluJet zaten yıllardır karma operasyon. Ne hibrit araba gibi sessiz bir yöntem ne de ekonomik. Maaşları kestik aa bak ne güzel maliyet düştü ekonomik oldu demiyorsa bu işin hibrit bir tarafı yok. Çok laf az iş ya da şekilciliğini konuşturmuş. Olaylardan da ne kadar bihaber, yazıda da dediği gibi 4 Ekim sanıyor bunun başlangıcını.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yarım Salary Kpt. ~ 2 yıl önce
Efendim, Kaptanlar hibrit bilmez. Kibriti bilir hayatlarını feda edip yandılar, hibritçiler 2 senedir evlerinde yatarken. Öyle uydurma sözler söyleyip yatmaya devam edilecek. Çünkü onlar kazanmıyor, yer işgal ediyorlar. Bu pandemi açık ve net bir şekilde THY de bu kadar NİCELİĞÉ gerek olmadığını gösterdi. TYH bu yükten tez zamanda kurulmalıdır. Hak edene de hakkını vermelidir. Bıktık artık aynı şeyleri yazmaktan. Sağır sultanlar duysun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YARIM SALA.. ~ 2 yıl önce
SAĞIR SULTANLAR DUYMAZ. BİZDE ÇOK YAZDIK, ÇİZDİK. SİZE İYİ UÇUŞLAR DİLİYORUM.
Aynen ~ 2 yıl önce
Aynen, bu kadar fazla paraya ucan pilotlara, kaptanlara hic gerek olmadigi gorulmus oldu. Yari ucrete de ucuyorlar. Disarida bir dolu issiz pilot var. Isler acilinca da onlarin arasindan secersin. Begenmeyen gidebilse simdi de giderdi.
Kaptan ~ 2 yıl önce
Demiş ki "kalabalık ortamın riski minimuma iniyor" Peki uçaklarda kapalı alanda tipine göre 150-180-300-350 kisi ucarken, aylarca aşısız gorev yaparken riskimiz maksimumdayken, ölürken, corona pozitif iken maaşımız niçin minimumda kaldı? Bilgi, beceri , deneyim isteyen ve riskli görevi yapanlar diğerlerine göre elbette fazla alırlar. Niçin ısrarla "pandemi öncesi maaşları kimse beklemesin" diyorlar? Ödeyemiyor musunuz yoksa ödemiyor musunuz? Buna hukukta gasp denir. TIS'de imzanız var. İmzanızın gereğini yapın. Bizim sözleşmemizde "2019 koşulları oldukça maaşlar tam ödenir" diye bir madde yok. Bir tarafınızdan uydurmayın. Ciddi olun, adam olun. İşten adam çıkarmadık, yüzünüze gözünüze dursun demekten vazgeçin. Biz 2300 kişinin maaşını 4600 kisi paylaştık. Siz hiçbir şey yapmadınız. 2300 kisiye tam maaş verseydiniz fiilen 2300 kisiyi de işten çıkardınız demektir. Dalavare yapmayın. Karşınızda sizden daha dürüst ve zeki bir çalışan kitlesi var. Bizim sadece maaşımız var. Sizler gibi 40 ayrı yerden huzur hakkımız yok. İhale dağıtıp rüşvet de yemiyoruz. Canımızı ortaya koyup ölesiye çalışıyoruz. İddia ettiğiniz kadar imanlı müslümanlarsanız hakkımızı yemeyin, bedduamızı almayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KAPTAN ~ 2 yıl önce
BU ADAMLAR BEDDDUADAN FALAN KORKMUYOR. EMNİYETLİ UÇUŞLAR OLSUN.
Kaptana yanıt ~ 2 yıl önce
Düşünün ki çalışanlarının % 90 nı onlardan nefret ediyor hergün beddua ediyor hakkını haram ediyor ama bunlarda bir gram onur yokki çıkıp hala yaptıkları hırsızlığı yumuşatmaya saçma sapan hesaplarla bizleri aptal yerine koymaya devam ediyorlar. Bu kadar bedduayla rahat uyku uyuyamazlar çumarım!
Aziz ~ 2 yıl önce
Beddua etmeyin işinizi bu dünyada sağlama alın değerli kaptan, 4500 pilotun istifasını gören bir sendika SARI da olsa ayakta kalamaz, liderler takip edilir, ameleler kalabalığa karışır! Karar verin amele misiniz yoksa lider mi?
Ramp ~ 2 yıl önce
Maaşlarda iyileşme oluyor fakat çalışma saatleri arttırılıyor sözüm ona arada bir yalancı of syda 200 saat çalışma ve kanun içinde yapıyorlar hayret..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AÇIK BÜFE ~ 2 yıl önce
HANGİ YEMEKTEN BAHSEDİYORSUNUZ BİLMİYORUM. AMA YAZININ BAŞINDA BİR ÖZÜR MESAJIM VAR. KONU O YEMEK DEĞİLSE SORUN YOK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yetmez! ~ 2 yıl önce
Pegasus iyileştirmeler yapıyor doğrudur ama o kadar ağır şartlarda çalışan, kalifiye personeller için bunlar da yetmez! Ölümü gösterip sıtmaya razı ediyorlar resmen. Çalışanlar bunu bir görse, o korku dolu düşüncelerden bir kurtulsa, bir üye olsa sendikaya o zaman görecekler iyileştirme nasıl yapılıyormuş. Nakliyat-iş’e bu fırsatı vermeleri gerekiyor, umarım korku dağları bir gün yıkılır!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000