27 Mayıs 2013, Pazartesi
Erdal GÜLMEZ
Erdal GÜLMEZ [email protected]
  • Bay biyik gitsin sorun bitsin 305 hala geri adim atmiyor sonucunada katlansinlar biyikli onlari kurtarir
  • Talpa ve Tassa kendi aralarinda anlasarak insanlari zorla uye ediyor Tav otopark kartiucretleri Temmuz 2013 tarihinden itibaren talpa uyelerine 50 tl uye olmayanlara 120tl. Tassa uyelerine 55 tl uye olmayanlara 120 tl dir
  • THY iştirak lerde çalıştırmaz. En doğrusu erken genel kurul. Ayçin gider sorun biter.
  • Grevde olanlardan fireler başladı bir maaş bile zor dayanmak bir iki ay geçince yazarın öngördüğü görüntüler başlayacak gibi
  • siz THY ye yardım edinki 305 zaten insaflı olur.Ne güzel
  • BIRAK DİLEKÇELERİ AİRPORT HABERDE YER ALAN DAVAYA İLİŞKİN HABERLERİ BİLE OKUMAMIŞSIN SAYIN YAZAR. OKUSAN DELİL OLAN GÖRÜNTÜLERİN LİNKİNE DE ULAŞIRDIN, DİĞER DELİLERDEN DE HABERDAR OLURDUN. HALA ŞANSIN VAR OKU, İZLE.
  • Dahi anlamındaki "de " ayrı yazılır.Cümlelerinizdeki hataları tek tek gösterecektim ama çok fazla...Uğraşamadım.Yanlış anlamayın, hani "kalite" açısından :) Erdal bey ne anlatmış siz nereye getirmişsiniz konuyu:) Bu arada, son derece olumlu ve yapıcı bir yazı okudum sayenizde Erdal bey,kaleminize,fikirlerinize sağlık!
  • İyi bir yazi, birde gercek var oda; TK bu kabinden kurtulmali, yolsa rekabet edemiyor, asci part time filan yuzde 20 yi kurtarmisti, simdi olmasi gereken ayni veya benzer yontemlerle maliyeti dusurmek, baska yolu yok, ayrica yabanci kabin ekibi sayisinin artirilmasida kaliteyi yukseltecektir.
  • Erdal bey, tis kapsamı dışında kalırsak borçlar kanununa tabi olacağımız ve bununda bizim için intihar gibi olduğu, felaket olduğu belirtiliyor. Ancak siz borçlar kanununa tabi olmanın avantajlı yönlerini yazmışsınız. Hangisine inanalım ?
  • Çok doğru bir tespit . Teşekkür ederim . Erdal Bey

THY GREVİ VE MUHTEMEL SENARYOLAR

THY grevinde üçüncü haftaya girilirken çözümle ilgili net bir gelişme maalesef henüz yok.        Bundan sonra neler  olabilir diye resme bakalım;  sağlıklı değerlendirme için  grev sürecinde neler yaşandığını iyi okumamız gerekiyor.

-Greve niye çıkıldı ? bu sorunun 305’ten başka cevabı yok.

-iki tarafta  süreci öyle katı yürüttü ki  305 konusunda anlaşma zemini bırakmadılar.

- 305 konusunda hata kimde ? grev yasağı kanunu çıkarttırarak  ilk hatayı işveren tarafı yaptı, sendika ise hataya daha büyük hata ile karşılık vererek basın bildirisi  iznini iş bırakma eylemine zemin yapmaya çalıştı.(Yargıtay, yapılan eylem haklıydı kararı değil, münferit olarak personel haklı-haksız kararları veriyor)

-Uçuş saatleri , rev3 , ücret artışları,ruj rengi  vb hepsi ortak noktada buluşulabilecek konulardı.

-Sendika açısından  305 özellikle de 25 -30 kişilik temsilci / aktif destekçi’nin işe iadesi çok önemli.

- 305 ‘in işbaşı yapması bence  Sn.Ayçin’in istifası karşılığında  mümkündü. ( müthiş bir jübile olur ve kendisini büyütürdü, hem işsiz arkadaşlar hem kendisi için iyi bir konjenktördü)

- Grev’de neler oldu ?  Bilinen manada bir grev olmadı sayısı tartışılan  bir grup greve başladı fakat  uçuşlara gözle görünen bir etkisi olmadı.

-Taraflar açıklama ve bildiri yarışına girdi. THY sadece Sn.Topçu ile karşılık vererek “ herkes işinin başında, yönetimin grev gündemi yok “ mesajı verdi.

- THY’nin hukuk  hamlesi ;  THY  mahkemeye başvuru dilekçesinde  grevin  yasal olmadığını  öne sürerek grevin 305 konusundaki ısrardan kaynaklandığını belirtiyor, meslektaşım avukatların dilekçeyi kısıtlı zamanda hazırladıklarını bu nedenle olgunlaşmayan bir başvuru olduğunu düşünüyorum. Dilekçe özetle 305 için greve çıkıldı, bunlar işçimiz değil  bu nedenle yasal  grevin şartları oluşmadı  diyor. THY’nin mevcut dilekçe ile –bence- kazanma şansı yok.

Sendika’nın 305 konusunda ısrarına delil olarak yürüyüşlerdeki sloganlar , gazete haberleri gibi zayıf  delilleri öne sürmüşler oysa sendika web sitesinde de yer alan basın açıklaması *çok daha sağlam bir delil olurdu. Ayrıca mevzuatımızda yer alan “ …hakkın kötüye kullanılmasını kanun himaye etmez …”  yaklaşımını gerekçe gösterip ;  “….grev ile varılmak istenen sonuç uçuşların büyük ölçüde sorunsuz devam etmesi ile akamete uğramış olup bundan sonra greve devam etmek  hakkın kötüye kullanımı kapsamında değerlendirilmelidir ……”şeklinde bir dilekçe  daha sonuç alıcı olabilirdi.

*http://www.havais.org.tr/basin-aciklamalari/110/thy-aoda-greve-dogru-resmi-arabulucu-sureci-uyusmazlikla-sonuclandi.html      27 Şubat 2013

1-THY A.O Yönetim Kurulu Başkanının, artık bilirkişi raporları ve Mahkeme kararları ile büyük bir haksızlık ve adaletsizliğe uğratıldığı açık olarak ortaya çıkan 305 arkadaşımız ile ilgili bir çok milletvekili ile, sendika yetkilileri ile yaptığı toplantı ve medya organlarında verdiği beyanatlarda bu konuda YARGI KARARINI uygulayacağız sözünün yerine getirilmesi gerekmektedir. Bu sağlandığı takdirde masada çözüm büyük ölçüde kolaylaşacaktır. 305 arkadaşımızın haksız işten çıkarılması bu toplu sözleşme masasının sorunudur. İşverenin dün yayınladığı bildiride bunca açık mahkeme kararına rağmen bu arkadaşlarımızı hala yasadışı eylemle suçlaması zavallı bir acizliktir.

                                                                                       **

Gelelim bundan sonraki gelişmelere ;  Yukarda yazdığım gibi THY’nin dava hamlesinden sonuç beklemiyorum bununla birlikte sendikanın iş mahkemesine 15.05.2013 tarihinde yaptığı grev kırıcılığı için tespit yapılması talebi sonucu  21.05.2013’te Mahkemenin THY Genel Müdürlüğünde yaptığı  tespitler ile    greve katılan sayısının da resmi olarak tespit edilmesi  söz konusu olduğundan bu başvurunun sonucu  en azından  sayılar netleşir.

THY’nin  305 kişiyi işe alıyorum haydi grevi bitirelim demesi  mümkün gözükmüyor .  Uçuşlarda büyük sorunlar olmaması  THY’nin elini çok  güçlendiriyor.Bu durumda THY tarafının   geri adım atacağını  hiç sanmıyorum.Sendika da mevcut şartlarda imzaya sıcak bakmadığına göre “sulh” seçeneği çok zayıf. YHK’na gidilmesi  için bakanlar kurulu erteleme kararı gerekiyor ki mevcut şartlarda ne genel sağlık ne kamu düzeni gerekçesi yok haliyle bu durumda YHK seçeneği de  çok zayıf.            Sendika, greve katılmayanların imzalanacak TİS’ten yararlanamayacaklarını belirtiyor bence burada çok tehlikeli bir kumar oynuyor  çalışan greve katılmayan sayısı  % 75’ten fazla bu çalışanların çok üstüne gidilirse % 51’i üyelikten ayrılarak sendikayı çok zor durumda bırakabilir.

                                                                                              **

TİS kapsamında  olmayan uçuş personeli için 1 temmuz 2012’de yürürlüğe giren borçlar kanunu     yeni haklar getirdi  (işten çıkarmalarda 18 aya varan tazminatlar vb)   Bu  durum  sendika dışı kalma seçeneğini  güçlendirebilir. Sendikanın  grev yapan –yapmayan ayrımcılığı  oyununa  gelmemesi ve grev yapmayan üyelerini dışlamamasında fayda var yoksa üye istifaları çığ gibi artıp sendikacılık bitebilir. Geçmiş yıllara bakıldığında grevde olan işçilerin ekonomik olarak çok zorlandığı ve çok uzun süre grevde kalamadığı görülüyor. Hele birde THY standartlarında yaşam kalitesi olan insanları düşünürseniz çok fazla dayanmaları mümkün görülmüyor. ( yeni borçlar kanunu ile ilgili 30 nisan 2012 tarihli yazı: http://www.airporthaber.com/kose-yazilari/ucus-personeli-icin-yeni-hukuki-haklar.html )

                                                                                         **

Grev sorunu nasıl çözülür ? THY tarafından çözülebilir; 

THY unutmamalı ki bu grev yasaldır ve aksini savunmak  305 te sendikanın  düştüğü hataya düşmek  olur.Yasal hakkını kullanarak greve çıkan çalışanları  zaman içinde çaresizliğe terk ederek tek tek pes edecek hale gelmelerini beklemek insani bir davranış olmaz. İşveren çok avantajlı bir konumda bulunmanın rahatlığı ile   süreci uzatıp zaman geçtikçe insanların onurunu zedeleyecek görüntülerin oluşmasına müsaade etmemelidir. Maçın galibi belli olmuştur ;  THY kazanmış sendika kaybetmiştir.                      Sel ( sendika-işveren) gider kum (personel)  kalır. Personeli  daha fazla kamplaştırmadan ve grevde olanları rencide etmeden  Sn.Ayçin’e zevahiri kurtaracak bir çıkış yolu ( 305 THY iştiraklerinde çalıştırılabilir)  açarak grev bitirilmelidir.

HAVA-İŞ  tarafından çözülebilir;   Olağanüstü genel kurul. ( yapılan bu kadar yanlıştan sonra şahsen  başka hiçbir yol bulamadım )

                                                                                              **

Tartışmaların bitirilmesi ile ilgili çok güzel bir yazı okumuştum  hatırladığım kadarını aşağıda paylaşıyorum;   “ ….tartışan iki grup varsa tartışmayı bitirmek için  siz haksız olan tarafa yardım edin haklı olan taraf zaten insaflı olur… “

Saygılarımla.  

Erdal GÜLMEZ

 

THY GREVİ VE MUHTEMEL SENARYOLAR

Yorumlar Tüm Yorumlar (18)

Zeki ~ 11 yıl önce
Bay biyik gitsin sorun bitsin 305 hala geri adim atmiyor sonucunada katlansinlar biyikli onlari kurtarir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 11 yıl önce
Talpa ve Tassa kendi aralarinda anlasarak insanlari zorla uye ediyor Tav otopark kartiucretleri Temmuz 2013 tarihinden itibaren talpa uyelerine 50 tl uye olmayanlara 120tl. Tassa uyelerine 55 tl uye olmayanlara 120 tl dir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zico ~ 11 yıl önce
THY iştirak lerde çalıştırmaz. En doğrusu erken genel kurul. Ayçin gider sorun biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fire ~ 11 yıl önce
Grevde olanlardan fireler başladı bir maaş bile zor dayanmak bir iki ay geçince yazarın öngördüğü görüntüler başlayacak gibi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne guzel ~ 11 yıl önce
siz THY ye yardım edinki 305 zaten insaflı olur.Ne güzel

Yanıtla

Kalan karakter 1000
OLMADI ~ 11 yıl önce
BIRAK DİLEKÇELERİ AİRPORT HABERDE YER ALAN DAVAYA İLİŞKİN HABERLERİ BİLE OKUMAMIŞSIN SAYIN YAZAR. OKUSAN DELİL OLAN GÖRÜNTÜLERİN LİNKİNE DE ULAŞIRDIN, DİĞER DELİLERDEN DE HABERDAR OLURDUN. HALA ŞANSIN VAR OKU, İZLE.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güzel'e ~ 11 yıl önce
Dahi anlamındaki "de " ayrı yazılır.Cümlelerinizdeki hataları tek tek gösterecektim ama çok fazla...Uğraşamadım.Yanlış anlamayın, hani "kalite" açısından :) Erdal bey ne anlatmış siz nereye getirmişsiniz konuyu:) Bu arada, son derece olumlu ve yapıcı bir yazı okudum sayenizde Erdal bey,kaleminize,fikirlerinize sağlık!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Guzel ~ 11 yıl önce
İyi bir yazi, birde gercek var oda; TK bu kabinden kurtulmali, yolsa rekabet edemiyor, asci part time filan yuzde 20 yi kurtarmisti, simdi olmasi gereken ayni veya benzer yontemlerle maliyeti dusurmek, baska yolu yok, ayrica yabanci kabin ekibi sayisinin artirilmasida kaliteyi yukseltecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Texan ~ 11 yıl önce
TK bu kabinden kurtulmali demissiniz ama THY'yi buralara getiren kabin bu kurtulunmasini istediginiz kabindir. Global arenada ikinci sinif sirketler bir ust sinifi yakalamak icin "mukemmel servis" silahini kullanir. O servis gulumseyen,ozveride bulunan,isini seven kabinle mumkundur. Havacilikta bazi konularda tasarruf yapilmaz (teknik gibi) Bazi konularda yapmak istediginiz tasarruf ,uzun vadede yapmak istediginiz tasarruftan daha pahaliya gelir (kabin gibi) THY globallesmek isteyen, hizli buyumeyi secmis bir sirket,bu tarz ucuza kacma teziyle, yabanci personel ile sadece ikinci sinifin bir numarasi olunabilir. Ama amac en buyuklerden biri olmak ise,takimi olusturan her bireyin aklinin,vicdaninin,cuzdaninin saglamligi sirket tarafindan saglanmalidir. Dunyada insanlarin aldiklari ucretler arz talebe ve tecrubeye gore belirlenir.Kiskanclik ile ,baskalarinin hak ettiklerine dil uzatarak sadece klavye basinda sirkeler duzluge cikartilabilir.Saygilarimla...
Km ~ 11 yıl önce
Erdal bey, tis kapsamı dışında kalırsak borçlar kanununa tabi olacağımız ve bununda bizim için intihar gibi olduğu, felaket olduğu belirtiliyor. Ancak siz borçlar kanununa tabi olmanın avantajlı yönlerini yazmışsınız. Hangisine inanalım ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
borçlar kanunu ~ 11 yıl önce
borçlar kanunu yazısını grev sürecinden çok önce yazmıştım.genel olarak tis'in avantajları tabii ki var.eski B.K'na göre yenisi bazı haklar getirdi bunu belirttim.tis'in ve borçlar kanununun ilgili maddelerini okursanız sorunuza cevap olur sanırım saygılar,e.g
THY li ~ 11 yıl önce
Çok doğru bir tespit . Teşekkür ederim . Erdal Bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000