13 Temmuz 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Koskoca bayrak taşıyıcı şirkete geldim diye ne kadar seviniyordum, gurur duyuyordum kendimle. Bir de şimdi bakıyorum bütün personel parasızlıktan barut fıçısı gibi birbirine saldırıyor. Millette ne şirkete karşı aidiyet kalmış ne de birbirine karşı bir saygı.. Şunun sözünü veriyorum alımlar açıldığı gibi arkama dahi bakmadan kaçacağım bu şirketten, dilediğiniz kadar zam yapın, bazı şeyler paradan daha önemlidir. Artık huzurlu ve mutlu bir çalışma ortamı kalmadı bu şirkette. Gerçi kçö daha sürecekse alım açılmasını da beklemeyeceğim. Çok şükür yatan 3 kuruşa kalmadık, kçö ye muhtaç da değiliz. Şirkette her yer müdür ama bir kişi çıkıp ne olcağını söylemiyor, bilgilendirme yapmıyor, inanılır gibi değil, kaç ay daha sürecek kçö? Bunca insanı huzursuz etmeye hakkınız yok.
  • artık açıkça konuşma zamanı, bu site haberlerine gelip trol olarak yorum yapan ALCAKLARA ya da bi başkasına kimse aldığı paranın ne kadar hak edildiğini anlatmak durumunda değil, YETER! ağzı olan konuşuyor, kimse bu meczuplara cevap filan yazmasın artık, bi tarafınız yiyorsa gelin bu ise aday olan, yapın. yoksa mahalle karısi gibi başkalarının ne kazandığını konuşmayın, ALCAKLAR
  • Net bilgi maaşlar gelecek aya yatacakmış
  • Bilali atacaklarına fo olduğu gün nişanı atan airbus foyu atsınlar.
  • Thy düzelsin diye değil de Qatar Airways düzelse de alım açsa diye dua eden çalışanlar yetiştirdiniz. Aidiyet beklemiyoruz sadece işinizi yapın derken gerinen yöneticilerimize selam olsun.
  • Şirketi arayın uçuşa gelecek şuan taksi param yok diyin ya araba yollasınlar .. böyle yapıp gitmeyen çok haberiniz olsun
  • Daha milletvekilinin nasıl yazıldığını bilmeyen bir milletvekili, ne kadar da inandırıcı.Alttaki imla hatalarindan bahsetmiyorum bile
  • Sen degilmisin Merter metro istasyonuna büfe koydurmak icin Eko nun önunde 50 Takla atan..Hadi ordan sanal alemde yalan sallamalarla kendini bisey zannediyorsun..Birak bu numaralari..Sana sorulunca cevaplarsin
  • Bilal bey iş disiplini gibi konularda hassastır. Ondan dolayı bazıları rahatsız oluyor ve eleştiriyorlar. Farklı sebepten eleştirenlerde vardır. Hakkaniyetli davranmak gerekir. Bunda da kıstas kendi işletmen olsa emanet edermiydin sorusunun cevabıdır bence. Bu tarz insanlar güvenilir insanlardır ve emanete sahip çıkarlar. Sevme zorunluluğu yok elbette fakat yiğidi öldürelim ama hakkınıda verelim.
  • Nerde yahu bu paralar allahtanda mı Korkmaz oldunuz? Hep THY çalışanının listeleri gecikiyor bıktırmak mo derdiniz? 5 inde yatacak para ayın 15 i olmuş yok. Vergimizi peşin peşin alanlar günü geçtiği faize boğanlar nerede hakkaniyet? Hani şirket yetkilileri habire mail atıp SGK nın yalakalığını yapanlar nerede? 3 aydır 10 saat uçmadım ayda 60 saatin altına düşmeyenler seçilmiş gibi uçmaya devam ediyor tam paralarını almaya devam ediyor hani adalet? 60 saat uçuracak kadar eşit şekilde bölsene kimden neyi sakınıyorsun psikolojik olarak bittik cinnet getirttiniz insana illa birisi kafayı kırıp milyonluk uçakların düşmesine mi sebep versin nolsun istiyorsunuz amaç ne?

THY için yazdıklarımız “muhalefet mi eleştiri mi”?

Türk Hava Yolları veya iktidar kontrolü altında olan kurumlar ile ilgili eleştirilerimizi “muhalefet” olarak adlandırmak tam da bu adlandırmayı yapanlara yakışacak madalyadır. Oysa biz ne işimizi inancımızla ne de eleştirimizi siyasal görüşle birbirine bağlamadık.

Dün iyi yaptığınız tüm işleri alkışlayıp kötü yaptıklarınızı nasıl eleştirdiysek bugün de aynı noktadayız.

Gelin şöyle bir hafıza yenileyelim.

Mesela Boeing’den aldığınız tazminatı alkışlamadık mı?

Pilotlara, personele yaptığınız zammı alkışlamadık mı?

THY zor durumda iken sendika ile yaptığınız anlaşmayı desteklemedik mi?

Uçak içinde yolcuya hakaret etmenizi “insanlık halidir” deyip görmemezlikten gelmedik mi?

THY’yi 5 yıldız ile şahlandırdınız da “hayır” mı dedik?

TGS personeline ikramiye verdiniz de “olmaz” mı dedik?

Siz bizi çok iyi biliyorsunuz da biz sizin dümen suyunuza gitmiyoruz. Dümeninizi tutanlarla bizi aynı kefede görmek istiyorsunuz.

Bilmiyorum şunu mu yapmalıydık!

Uçak altına kırmızı halı serdirmenizi, krallar gibi karşılanmanızı alkışlamalı mıydık?

Ultra lüks araçlarla hem kendinizi hem tüm yöneticilerin ayağının yerden kesilmesine destek mi vermeliydik?

THY’de 350 müdürün yapacağı işi 700 müdür yapmasını olumlu mu görmeliydik?

Yedek akçe yapma yerine, fellik fellik kredi aramanıza “bravo” mu demeliydik?

Torpilli atamalarınıza “helal olsun”, siyasilerin yakınlarına, kardeşlerine, oğullarına makam mevki tahsis etmenize ses çıkarmamalı mıydık?

Hak ederek, ter dökerek, zorluk çekerek okuyan, kendini geliştiren Anadolu çocuklarının gözünün yaşına bakmadan işten çıkartılmasına “Aferin” mi demeliydik?

FETÖ torbasına doldurduğunuz masum insanları mahkeme mahkeme dolaştırıp, savunmanızda “şirket zor durumdaydı” demenize, ardından milyonlarca lira tazminat ödemenize “bundan iyisi olamaz” mı demeliydik?

Aycı soyadlı kişiden medikal ürünler almanıza “ne olmuş yani” mi demeliydik?

Bilet kontuarlarının önüne yaptırdığınız kırmızı halı dekorlarının 10-15 milyona yapılacak olmasına rağmen 70 milyon ödemenize ses çıkartmamalı mıydık?

Sizin bizden istediğiniz şu.

Bilal’i haber yapma.

Bilal kötü.

Bilal etkisiz.

Bilal iş bilmez.

Oysa biz THY’nin hakkıyla, hakkaniyetle ve olması gerektiği gibi yönetilmesini sağlamak için çaba sarfediyoruz.

Amaç ne muhalefet ne de siyaset. Evet siyaset ise siyaset yapıyoruz. THY’nin iyi yönetilmesinin siyasetini yapıyoruz.

Unutmadık biz, havalimanlarında “İYİ YOLCULUKLAR” yazan bayrakların kaldırılmasını. Unutmadık biz “O kadını bırak sana zararım dokunacak” tehditlerini. Unutmadık biz “Hayırlı sabahlar, hayırlı Cumalar” temennilerinin yasaklanmasını.

THY için yazdıklarımız “muhalefet mi eleştiri mi”?

Yorumlar Tüm Yorumlar (127)

FO ~ 4 yıl önce
Koskoca bayrak taşıyıcı şirkete geldim diye ne kadar seviniyordum, gurur duyuyordum kendimle. Bir de şimdi bakıyorum bütün personel parasızlıktan barut fıçısı gibi birbirine saldırıyor. Millette ne şirkete karşı aidiyet kalmış ne de birbirine karşı bir saygı.. Şunun sözünü veriyorum alımlar açıldığı gibi arkama dahi bakmadan kaçacağım bu şirketten, dilediğiniz kadar zam yapın, bazı şeyler paradan daha önemlidir. Artık huzurlu ve mutlu bir çalışma ortamı kalmadı bu şirkette. Gerçi kçö daha sürecekse alım açılmasını da beklemeyeceğim. Çok şükür yatan 3 kuruşa kalmadık, kçö ye muhtaç da değiliz. Şirkette her yer müdür ama bir kişi çıkıp ne olcağını söylemiyor, bilgilendirme yapmıyor, inanılır gibi değil, kaç ay daha sürecek kçö? Bunca insanı huzursuz etmeye hakkınız yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kaptan ~ 4 yıl önce
artık açıkça konuşma zamanı, bu site haberlerine gelip trol olarak yorum yapan ALCAKLARA ya da bi başkasına kimse aldığı paranın ne kadar hak edildiğini anlatmak durumunda değil, YETER! ağzı olan konuşuyor, kimse bu meczuplara cevap filan yazmasın artık, bi tarafınız yiyorsa gelin bu ise aday olan, yapın. yoksa mahalle karısi gibi başkalarının ne kazandığını konuşmayın, ALCAKLAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üzgünüm ~ 4 yıl önce
Net bilgi maaşlar gelecek aya yatacakmış

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maddog ~ 4 yıl önce
Çüşşş.Bu IK ne iş yapar?
Bilal ~ 4 yıl önce
Bilali atacaklarına fo olduğu gün nişanı atan airbus foyu atsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isim ver ~ 4 yıl önce
Merak icindeyiz nisan atanin ismini yaz. Bu muhabbetin gercek oldugunu sanmiyorum. Bazi tetikcilerle parali askerler el ele verip sevmedikleri kisilerin uzerlerini karalamaya calisiyorlar.
Bize ne ~ 4 yıl önce
kimi alakadar eder kim kiminleymişte nişan atmışta...neyle neyi kıyaslıyorsun git destek al.
X ~ 4 yıl önce
Thy düzelsin diye değil de Qatar Airways düzelse de alım açsa diye dua eden çalışanlar yetiştirdiniz. Aidiyet beklemiyoruz sadece işinizi yapın derken gerinen yöneticilerimize selam olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkes mail atsın ~ 4 yıl önce
Şirketi arayın uçuşa gelecek şuan taksi param yok diyin ya araba yollasınlar .. böyle yapıp gitmeyen çok haberiniz olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Erhan ~ 4 yıl önce
Benimde arabanın lastiği patladı gelemiyorum
SusuzHotcup ~ 4 yıl önce
Daha milletvekilinin nasıl yazıldığını bilmeyen bir milletvekili, ne kadar da inandırıcı.Alttaki imla hatalarindan bahsetmiyorum bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ersoy Hakdan ~ 4 yıl önce
Sen degilmisin Merter metro istasyonuna büfe koydurmak icin Eko nun önunde 50 Takla atan..Hadi ordan sanal alemde yalan sallamalarla kendini bisey zannediyorsun..Birak bu numaralari..Sana sorulunca cevaplarsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
avci ~ 4 yıl önce
Bilal bey iş disiplini gibi konularda hassastır. Ondan dolayı bazıları rahatsız oluyor ve eleştiriyorlar. Farklı sebepten eleştirenlerde vardır. Hakkaniyetli davranmak gerekir. Bunda da kıstas kendi işletmen olsa emanet edermiydin sorusunun cevabıdır bence. Bu tarz insanlar güvenilir insanlardır ve emanete sahip çıkarlar. Sevme zorunluluğu yok elbette fakat yiğidi öldürelim ama hakkınıda verelim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KÇÖ NEREDE ~ 4 yıl önce
Nerde yahu bu paralar allahtanda mı Korkmaz oldunuz? Hep THY çalışanının listeleri gecikiyor bıktırmak mo derdiniz? 5 inde yatacak para ayın 15 i olmuş yok. Vergimizi peşin peşin alanlar günü geçtiği faize boğanlar nerede hakkaniyet? Hani şirket yetkilileri habire mail atıp SGK nın yalakalığını yapanlar nerede? 3 aydır 10 saat uçmadım ayda 60 saatin altına düşmeyenler seçilmiş gibi uçmaya devam ediyor tam paralarını almaya devam ediyor hani adalet? 60 saat uçuracak kadar eşit şekilde bölsene kimden neyi sakınıyorsun psikolojik olarak bittik cinnet getirttiniz insana illa birisi kafayı kırıp milyonluk uçakların düşmesine mi sebep versin nolsun istiyorsunuz amaç ne?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Valla ~ 4 yıl önce
Bıze yattı, şirketi bir ara bence. Ama geçen ayda bana geç yatmıştı, sabır kötü günler bitti daha kötü günler kapıda, bana geçen bir yöneticimiz istersen kapı orada dedi, kapıda bekleyen adam çok bedavaya uçmak isteyen dedi, bunu da bir dusun
Kaptan Niyazi ~ 4 yıl önce
Bizi Turkiyemizkn 1numarali markasi 1 ya idare edemedi 1 ay maasimizi yatiramadi kaliteyi markayi goreceksiniz siz bizde bundan sonra yolcunun ne kalbine ne kendisine dokuncam kulaklarim sagir ucup gelecegim evime vijdanimda sizinkinden rahat olacak allaha.havale.ettik sizi
Yok 110 saat ~ 4 yıl önce
60 saat olayını iyi sallamışın sende haklısın burdaki insan zekasını görünce sana da kızamıyorum
... ~ 4 yıl önce
Yol yabdı
? ~ 4 yıl önce
İşkuru aradım hala şirketiniz bir başvuruda bulunmamış diyor , şirkette işkur yoğunluğundan hafta sonuna kadar yatırılcak diyor yani kime inanıcaz anlamadım ben
Valla denen şahıs ~ 4 yıl önce
sallama, kendini de kraldan kralcı sanma hadi size sabırlar tükendi!
Valla ya ~ 4 yıl önce
sana bir kapı görünmüş orası kesin

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000