24 Ekim 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • ‘Bennnn elit plussumm benim kim olduğumu biliyor musunuz’ niraları kulaklarımda çınladı. Yani demişler ki sınıf atladığını hissetmek istiyor insan. Hep bir sınıf atlama çabası var. ne zaman bu arayıştan vazgeçeceksiniz. Sınıflar arası geçişler bir ünvan ile olabilecek şeyler değil ne yazık ki, en temel sorun bu bence. Uçakta türk yolcuyu tshirt ünün sol tarafındaki marka ambleminden tanıyorum. Hep ispattt hep ispat en marka en lüks araba en lüks ev, Yess canımm burjuvalısın artık!!
  • Biz para vermiyor muyuz? Ben de isterim. Bundan sonra kabinde 1Adan 52K ya kadar uçuş öncesi isim ezberi yapılsın. Hepimize tek tek isimle hitap edilsin. Hatta pilotlar bir zahmet çıksın o odadan da tek tek koltukları gezip hal hatır sorsun. Ne öyle giriyorlar sadece ses kaydıyla hoşgeldiniz diyorlar. Para veriyoruz paraaa. O pilot buraya gelecek! Kabin de ismimi öğrenecek! Hatta mümkünse büyük dedemi çok severim onun da adı benim için önemli. O da dipnot olsun
  • Yer yoksa bir sonraki uçağa binebilirler. 1 saat uçuşta ismini hitab etseler nolur ?
  • Kabin 200.000 kokpit 400.000 deniliyor doğrmu?
  • Doğru diyorsun. Bu kuleciler kendini bulunmaz Hint kumaşı sanıyor!!!
  • Oldu olacak 135 yolcuya da isimle hitap edelim? Noluyo isimle hitap edince
  • Dertleri çok büyükmüş gariplerin Sizin yazmanız iyi olmuş hemen halledilmeli bence
  • thy müşteri sadakatinden önce içeride liyakatsız,haksız ve hukuksuz uygulamalara bir son vermeli. bkz.özel büro müdürlüğünde şefler evden mesai yazıyor.oto sevk araçları özel araç gibi kullanılıyor.müdür ve şeflerce hdp ve fetö destekleniyor.
  • Türk Hava Yolları ‘ nın filosunda bulunan bazı 777 ‘ lerin kabinleri çok eskimiş acil yenilenmeye ihtiyaçları var.
  • Havacılık tazminatinda belediye itfaiye detayı da olmalı. Belediye itfaiyelerinin yardıma koştuğu hava aracı sayısı ile havalimanı itfaiyesi ile karşılaştırıldığı zaman net anlaşılır kimin daha çok hak ettiği. Yarısı maaşa yangına, kazaya, ağaçtaki kediye, balkonda kalmış insana kadar koşan gerçek emekçiler, havalimanında müthiş rahat şartlarda çalışan(!)ların yarısı maaşa layık görülmemeli.

THY Müşteri Sadakatine Ne Kadar Önem Veriyor?

Geçen hafta Akdeniz çanağında turizm ve havacılık sektörü içinde önemli yerleri bulunan iş insanlarımızla bir dizi toplantılar yaptım. Turizmin geleceği, havacılık sektörünün içinde bulunduğu açmazları masaya yatırdık. Konu dönüp dolaşıp hep Türk Hava Yolları’na geldi. Haklı sebepleri vardı ve ben bunları aktarmaya söz verdim.

Sanırım THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat bu serzenişleri bir görev addedip gerekli düzenlemenin yapılması için talimat verecektir.

Gerçeği söylemem gerekirse bahsedilen konu benim de dikkatimi çekmişti ama hiç aklıma gelmedi. Sınıf ayrımcılığı bizim tasvip etmediğimiz bir durum olsa bile bedelini ödeyen kişinin hizmet almasının da hak olduğunu biliriz.

İş insanlarımızın yakındığı nokta şu. Her yıl onlarca, belki yüzlerce uçuş yapan bu kişiler THY’nin mil uygulamasından dolayı da dört çeşit mill kartı bulunuyor. Bunlar, Classic, Classic Plus, Elite ve Elit Plus..

Bu karta sahip olanlar genelde Elit ve Elite Plus yolcuları hariç çok fazla ilgilenmezler neye yaradığını. Bilinçli yolcular ise kartların avantajlarını kullanmaya çalışır.

Örneğin; Elit ve Elite Plus yolcularının en çok şikayet ettiği nokta şu;

Business kabininde yer olmayınca ekonomi bölümünde oturmak zorunda kalıyoruz. Madem burada oturuyoruz, yolcu sadakati kapsamında en azından business kabininde oturuyormuş gibi ismimizle hitap edilsin, ona göre iniş biniş önceliği tanınsın.

Bir başka önemli nokta da uçağa binerken CIP salonlarından biniyoruz, çıkarken normal yolcu salonundan çıkıyoruz. “Biz bedel ödüyorsak hizmeti de ona göre almalıyız” şeklinde serzenişte bulunuluyor.

Haklı yanları var mı? Var…

Siz parayı alırken gel, gel yapacaksınız, parayı aldıktan sonra “sistem müsaade etmiyor” cevabı vermemelisiniz.

Temel mesele şu; elit ve elite plus yolcuları business kabininde yaşadığı ayrıcalığı ekonomi bölümünde de en azından isimle hitap edilmesi yönünde masum bir talep.

Karşılanabilir mi, evet karşılanır.

Ve bir başka öneri. Bu karta sahip sadakatli müşteri business kabini dolu ise hemen onların arkasında bulunan bölüme oturtulmalı ve çıkış esnasında da kolaylık sağlanmalı.

Öneri onlardan, dile getirmek bizden.

Havacılık tazminatında önemli bir dip not...

ARFF personeli en tehlikeli ikinci sınıf olduklarını, tazminatta da en azından ikinci sınıf olmak istediklerini yüksek sesle dile getiriyorlar.  En azından bu talep dikkate alınmalı.

Personel arasında çok fazla uçurum olmadan herkesi ve her kesimi mutlu edecek bir formül olmalı. Ama her zaman dediğim gibi ATC’lerin pilot kadar önemli olduğu bir kez daha hatırlanmalı.

THY Müşteri Sadakatine Ne Kadar Önem Veriyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (71)

Km ~ 1 yıl önce
‘Bennnn elit plussumm benim kim olduğumu biliyor musunuz’ niraları kulaklarımda çınladı. Yani demişler ki sınıf atladığını hissetmek istiyor insan. Hep bir sınıf atlama çabası var. ne zaman bu arayıştan vazgeçeceksiniz. Sınıflar arası geçişler bir ünvan ile olabilecek şeyler değil ne yazık ki, en temel sorun bu bence. Uçakta türk yolcuyu tshirt ünün sol tarafındaki marka ambleminden tanıyorum. Hep ispattt hep ispat en marka en lüks araba en lüks ev, Yess canımm burjuvalısın artık!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eeee ~ 1 yıl önce
Biz para vermiyor muyuz? Ben de isterim. Bundan sonra kabinde 1Adan 52K ya kadar uçuş öncesi isim ezberi yapılsın. Hepimize tek tek isimle hitap edilsin. Hatta pilotlar bir zahmet çıksın o odadan da tek tek koltukları gezip hal hatır sorsun. Ne öyle giriyorlar sadece ses kaydıyla hoşgeldiniz diyorlar. Para veriyoruz paraaa. O pilot buraya gelecek! Kabin de ismimi öğrenecek! Hatta mümkünse büyük dedemi çok severim onun da adı benim için önemli. O da dipnot olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vah vah ~ 1 yıl önce
Yer yoksa bir sonraki uçağa binebilirler. 1 saat uçuşta ismini hitab etseler nolur ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ne kadar prim alacak ~ 1 yıl önce
Kabin 200.000 kokpit 400.000 deniliyor doğrmu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakikat ~ 1 yıl önce
Doğru diyorsun. Bu kuleciler kendini bulunmaz Hint kumaşı sanıyor!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
E ~ 1 yıl önce
Oldu olacak 135 yolcuya da isimle hitap edelim? Noluyo isimle hitap edince

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dertler büyükmüş ~ 1 yıl önce
Dertleri çok büyükmüş gariplerin Sizin yazmanız iyi olmuş hemen halledilmeli bence

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 1 yıl önce
Kararları senmi veriyorsun bu kurumda
Arff ~ 1 yıl önce
Zoruna mı gitti
mert ~ 1 yıl önce
thy müşteri sadakatinden önce içeride liyakatsız,haksız ve hukuksuz uygulamalara bir son vermeli. bkz.özel büro müdürlüğünde şefler evden mesai yazıyor.oto sevk araçları özel araç gibi kullanılıyor.müdür ve şeflerce hdp ve fetö destekleniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Melih Özuyar ~ 1 yıl önce
Türk Hava Yolları ‘ nın filosunda bulunan bazı 777 ‘ lerin kabinleri çok eskimiş acil yenilenmeye ihtiyaçları var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Belediye itfaiye ~ 1 yıl önce
Havacılık tazminatinda belediye itfaiye detayı da olmalı. Belediye itfaiyelerinin yardıma koştuğu hava aracı sayısı ile havalimanı itfaiyesi ile karşılaştırıldığı zaman net anlaşılır kimin daha çok hak ettiği. Yarısı maaşa yangına, kazaya, ağaçtaki kediye, balkonda kalmış insana kadar koşan gerçek emekçiler, havalimanında müthiş rahat şartlarda çalışan(!)ların yarısı maaşa layık görülmemeli.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000