08 Haziran 2020, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • LTF NOTUMU BİR KEZ DAHA OKUYUNUZ. YAYINLANAN HABERLERİN ÇOĞU AJANSLARDAN VEYA HAVACILIK KURULUŞLARINDAN DİREK ALINAN HABERLERDİR. BEN KİMSENİN YAPTIĞI HABERİ SAVUNMAM. DOĞRU İSE SÖYLERİM O KADAR. HER HANGİ BİR HABERİN SALT UÇUCULARA KORKU SALMAK İÇİN YAPILDIĞINA İNANAMAM. YORUMUNUZDA İKİ KEZ BENİM O GRUBA DAHİL OLMADIĞIMI SÖYLÜYOR, AMA BANA SORUYORSUNUZ. SİZCE BU TARZ ÇELİŞKİLİ DEĞİL Mİ? İNANILIRLIĞIMIZI SİZİN GÖZÜNÜZDE KAYBETMİŞ OLMAMIZA ÜZÜLÜRÜM. AMA BİR ŞEY YAPAMAM.
  • Amin
  • Çetin Bey, bir zahmet sorar mısınız yöneticinize, bu işten çıkarma haberlerini yaparak kimin değirmenine su taşıyor. Pilot düşmanlığı yapmak iyi kazandırıyor sanıyorum. Milletin bu trollük ve algı yönetme çabası kokan haberleri gülerek takip ettiğini bilmeleri gerek. Bir süre sonra pilot ve kabin çalışanı takipçiniz kalmayacak. Aptal değiliz...
  • Reis Düşmanları konulu yorum desteklemişsiniz sanırım. Ancak, İmam Hatiplilerin çoğu Teknik ekipte yer alıyorlar. Uçucu ekipte değil. Bunların çoğu da ya yurt dışına çıkmıyor. Çıkanlar ise o bahsettiğiniz barların olmadığı islami kurallar ile yönetilen ülkelere gidiyor, diğer ülkelere gidenlerde yatılarda odasından bile çıkmıyor.
  • Duyduklarımızla hareket edeceksek eğer, gözlerimiz niye yaratıldı? Hep akil yürüteceksek, kalbimiz niçin var? Onun için 'ilim ve irfan' diyoruz. Aklın ve kalbin uyumu. Bu düşmanlığı oluşturan sendikadir. Personel ile şirketin arasını açan da personeli sömürüp ortada bırakan da sendikadir. Herkes kendi adaletinin peşinde olmaya kalktığı için tavırlarda yorumlarda cirkinlismektedir.
  • mahmut, havacılık bilgisinden, corono virüs gidişatından, yapılan açıklamalardan, bilim kurulundan vs. vs. haberin olmadığı belli ki burada cahilane bir yorum yapmışsın Zaten senin gibiler uçmasın, sen gideceğin yere anca düldülle git vesselam.
  • pegasus olmasa thy tek el olarak kalır bilet fiyatları tavan yapardı.
  • Herkes siteye üyelik yapar. Yorum yaptığı zaman gerçek ismi çıkar. Turkiyede uygulandigi zaman kıyım olur. Yorumları tamamen kaldırmaya karşıyım.
  • çetin bey yazılarınızda kullanılan dil çok ağır.siyasetbilgisi olmayanbirisi bu yazıdan bir şey anlayamaz. thy diye başlık atılmış ama thy dışında her şey var. keşke biraz daha sade yazsanız çünkü burayı siyaset bilgisi sizin kadar geniş olmayan gençler okuyor ağırlıklı olarak.
  • Bence de nalet olsun böyle bölücülere

THY: Ne Yandan Olursa Olsun THY’ ye Düşmanlık Tohumu Ekenlerin Topuna Lanet Olsun

Airporthaber’ de yazı yazmaya başlamadan öncede Sivil Havacılıkla ilgili sitelere arada bir girer yazılara ve okuyucuların yorumlara bakardım. Ali beyle yaptığım ilk görüşmede “ Bu yorumları kaldırsak “ diye bir öneride de bulunduğumu hatırlıyorum. Önerim kabul görmemişti. Epeyce zaman geçti. Halen bazı yorumların çirkinliğine alışamadım. İlk yazılarımın birinde maalesef

içinde hakaret, vb. unsurlar bulunan yorumlar dışında, kendi aleyhimde olanlar başta olmak üzere tüm yorumları yayınlayacağıma söz verdim. Kendimle ilgili menfi yorumlar konusundaki sözümü %100 tuttum ( bu güne kadar tek bir yorumu yayınlamadım oda başkalarının isimlerini yıpratıyordu ) Diğer, yorumların ise % 99’ nu hepsini yayınladım. Çalışanların, özellikle yöneticilerin isimlerini yıpratmak amaçlı yazıldığı açık seçik belli olanlar dışında. Evet,  yorumlardaki düşmanlık söylemleri beni artık yordu. İnternette iş yerlerinde çatışma veya benzeri başlık altında birçok makale vb. bilgiler yer alıyor. Bu yazılarda çatışmaların nedenleri uzun uzun anlatılıyor.

Bu yazıların hiçbirinde iş yerindeki çatışmaların bir nedeni olarak “ siyasi görüş farklılığı” veya “toplumun büyük bir bölümün saygı ve minnet duyduğu, vatanı düşmanlardan kurtaran Mustafa Kemal Atatürk’ü benimsemiş olmak, sevmek ve ilkelerini benimsemek” yer almıyor. Nasıl yer alsın ki, konu işyeri ile ilgili. Ve de siyasetin bu çerçevede yeri yok. Ne yazık ki bu denli, bu boyutta cahillik bir tek bizde var.

Grup çatışmaları ve kavgalar üzerine kafa yoran bilim adamları, çeşitli araştırmaların sonuçlarını yayınlamışlar. ELMAELMA’ da bunu sitesinde paylaşmış. Ama bilim adamlarının yolu Türk Hava Yollarından geçmemiş olduğundan, bizdeki çatışma nedenlerini çalışmaları kapsamına alamamışlar.. Yine de bizdeki durumları anımsatan hususları bold yazarak belirginleştirdim. Biri iki küçük notumu da yatık karakter ile sunuyorum.

İNSANLARI BİRBİRİNE DÜŞMAN ETMEK MÜTHİŞ KOLAY,

The Better Angels of Our Nature (Doğamızın Daha İyi Melekleri) adlı eserinde istatistiksel verilerden yararlanmış. Pinker, şiddetli çatışmalardan; kan davaları, soykırımlar ve savaşlardan kaynaklanan ölümlerin son 6.000 yıldır inişe geçtiğine dikkat çekiyor. Steven Arthur Pinker, insan doğasının kültürel değişimlere (Politik, yasal, ticari ve ahlaksal) paralel olarak değiştiğini ve başka insanların çektiği sıkıntıları daha iyi anlama yetisine kavuştuğunu ileri sürüyor ( Bu düşmanlığın azaldığı anlamına gelir mi? Bilmiyorum) Ancak Pinker böyle düşünse de GRUP ŞİDDETİ, ACIMASIZLIĞI,    İNSANIN VAROLUŞUNUN EN YAYGIN ÖZELLİĞİ OLMAYI SÜRDÜRÜYOR. Grup şiddetine yönelik bazı akademisyenlerin yaptıkları araştırmalar ve ulaştıkları sonuçlara yönelik yorumları ise şöyle



İnsan grupları birbirlerine neden ters düşüyor? Son yıllarda sosyal psikologlar insan topluluklarının birbirlerine niçin ters düştüğü konusunda bazı ipuçları elde ettiler. Günümüzün en çetin sosyal anlaşmazlıklarına çözüm getirme olanağı da bu şekilde doğmuş oldu. Toplu saldırganlık yalnızca insanlara özgü değildir. “İNSAN SALDIRGANLIĞININ EŞİ BENZERİ YOKTUR; FİKİR UYUŞMAZLIKLARI, İNANÇ FARKLILIKLARI VE KÜLTÜREL KİMLİK ÇATIŞMALARI SALDIRI NEDENİ OLABİLİR.” ‘Düşman yapmak kolay’ Çatışma, insanlardaki toplumsal örgütlenmenin de ayrılmaz bir parçasıdır. “İnsanoğlu tek bir türdür; ama bu türün içinde birbiriyle anlaşamayan gruplar halinde yaşarlar” diye konuşan Paris’teki Jean Nicod Enstitüsü’nden antropolog Scott Atran, “İşin ilginç tarafı bu grupları birbirine düşman hale getirmek de müthiş kolaydır” diyor. Şefkat ve şiddetin aynı insanda olması çelişki Santa Fe Enstitüsü’nden ekonomist Samuel Bowles bu çelişkili durumu şöyle açıklıyor: BİR İNSANIN BAĞLI BULUNDUĞU GRUBA KARŞI BESLEDİĞİ AŞIRI SEVGİ VE BAĞLILIK BERABERİNDE BU GRUBUN DIŞINDA KALANLARA DÜŞMANCA DUYGULAR BESLEMESİNE YOL AÇIYOR. Böylece ortaya tuhaf bir karışım çıkıyor. Başka bir deyişle şefkat ve şiddet aynı kişide vücut bulmuş oluyor.

Saldırganlık eğilimi kültürden kültüre farklılaşıyor Kültür, uğrunda mücadele edilmesi gereken değerleri de belirler. Ve bazı kültürler diğerlerinden daha düşmanca bir eğilime sahip olabilir. Psikoloji Profesörü Michele J. Gelfand bu konuda şöyle konuşuyor: İNSANLAR ÇATIŞMALARIN TOPLUMSAL KURALLARINI BELİRLER. VE BU KURALLAR KÜLTÜRDEN KÜLTÜRE FARKLILIK GÖSTERDİĞİ İÇİN, SALDIRGANLIK EĞİLİMLERİNDE DE ÇOK BÜYÜK FARKLILIKLAR OLUŞUR.” Bu noktada toplumun bireyci mi yoksa toplumcu mu olduğu kritik bir sorudur. Bu sorunun yanıtına bağlı olarak grup üyelerinin, grubun çıkarları için kendilerini feda etmeye ne kadar istekli oldukları ortaya çıkar. Çünkü toplumcu gruplarda insanlar kendilerini grupları ile özdeştirmişlerdir. DOLAYISIYLA GRUBA AİT OLANLARLA OLMAYANLAR ARASINDA ÇOK KESKİN BİR HAT VARDIR.

Arabulucuların stratejisi Bruneau bu durumu şöyle açıklıyor: “Arabulucuların temel stratejisi, tarafların olaylara bakış açılarını, karşı tarafa açıkça anlatmaktır. Bunun sonucunda tarafların birbirine davranışları yumuşar.” Ancak bu uygulama güçlerin asimetrik olduğu koşullarda işe yaramaz. DOMİNANT GRUBUN ÜYELERİ, KARŞI TARAFA DAHA BÜYÜK BİR EMPATİ İLE YAKLAŞIRKEN, BASKI ALTINDAKİ GRUPTAKİLER SESLERİNİ DUYURMA GAYRETİ İÇİNDEDİR. BU DA BİRBİRLERİNİN SESLERİNİ DUYMAKTA ZORLUK ÇEKTİKLERİ ANLAMINA GELİR. ( Bizde ise söz konusu arabulucular herhalde Tepe Yöneticiler olmalı diye düşünüyorum.) Yazının bu kadarını alıyorum. Amacım ise söz konusu bilim adamlarının ve de dolayısı ile şirketlerin konuyu ne denli ciddiye aldıklarını anlatmak.

Gelelim bu tür konulara bizim yaklaşımlarımıza. Aşağıda geçtiğimiz hafta kaleme aldığım yazıya gelen iki yorumu dikkatlerinize sunmak istiyorum. Bunu yazanlar iki Türk Hava Yolları çalışanı. Evet; Türk Hava Yollarında bu tür insanlar da çalışıyor. Emin olmak isterim ki bunları şirkete kabul edenler bile bu kadar kötü olduklarını bilmiyordur. Evet; bunlar THY yönetimini tenkit etmeyi, ülkenin siyasi iktidarını tenkitle aynı çizgide değerlendiren bulunmaz beyinler.

SUAYB 28 Mayıs 2020, Perşembe 17:31:11.00 ( Bu yorum 7 kişi tarafından beğenilmiş ) Bu kriz iyi bir fırsat. Temizleyin tüm anti reiscileri reis düşmanlarını, ballı çift kardeş ise girenleri, Kemalist Rizelileri, Atatürkçüleri ve kripto Feto’culari. İnanın şirkete bereket gelecek, inanın bana. Şirket saha kalkmazsa bana da Suayb Öz demesinler. Şirketin iyi bir temizliğe ihtiyacı var ben onu bilir onu konuşurum. Değerli yöneticilerim fırsat bu fırsat. Elinizi çabuk tutun. ( imla hataları aynen muhafaza edilmiştir)

REİS DÜŞMANLARI 28 Mayıs 2020, Perşembe 18:11:22 ( Bu yorum 8 kişi tarafından beğenilmiş) Bence de tam sırası reis düşmanlarının atılması lazım sabah akşam Kartal imam Hatipliler giriyor diyorsunuz TK personelinin hemen hepsi yurtdışında clup ve barlardan içkili foto paylaşıyorlar. Allah aşkına imam adam bunu yapar mı yapmaz o halde Tk da torpil yapılıyor lafı külliyen yalan bir laftır. Bravo kardeşim yorumunu destekliyorum.

Evet, bu nadide yorumları yapanlardan biri yorumunun sonunda “ TK’ da torpil yapılıyor lafı külliyen yalan bir laftır buyuruyor. Evet, şirketin bir temizliğe ihtiyacının olduğu açık. Bu iki insan başta olmak üzere hangi taraftan olursa olsun bu denli düşman yaradılışlıların kurumdan uzaklaştırılmasının gerektiğine ben de katılıyorum.

Her iki çalışanda “ ŞECAAT ARZ EDERKEN MERD-İ KIPTİ SİRKATİN SÖYLER sözünün anlamını araştırmalıdırlar. Nedeni basit. Bu söz sanki onlar için söylenmiş gibi.

THY Yönetimi 05 Haziran 2020 günü çalışanlarına hitaben bu konuda bir duyuru yayınladı. Ve de personeline seslendi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bu seslenişin bir paragrafını sizlerle paylaşmak istedim. “Kullanılan ifadelerin Ortaklığın herhangi bir paydaşı ya da müşterisi tarafından okunduğunda ne gibi etkiler bırakabileceğine dair empatik bir yaklaşım içerisinde olmalıdır. Bu çerçevede,  sosyal ağlar da dâhil olmak üzere, bulundukları her ortamda Ortaklığımızın birer temsilcisi ve marka elçisi olan Türk Hava Yolları çalışanlarının kurum kültürüne katkı sağlamaları; anlaşmazlıklara ve belirsizliklere yol açabilecek içerikleri paylaşmaktan kaçınmaları; paylaşımlarının şahsi hesaplar üzerinden olsa da, özel alan çalıştıkları kurumun stratejik öneme sahip kuruluşlardan biri olduğunun bilincinde olmaları; çalışma arkadaşları Ortaklık yöneticileri ve müşterileri, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurum ve kuruluşları hakkında eleştiri sınırlarını aşan, kin ve nefret söylemleri içeren, toplumu ayrımcılığa sevk edebilecek siyasi içerikli ve etik olmayan paylaşımlardan kaçınmaları; başkaları tarafından yapılmış bu tür paylaşımları desteklememeleri; Ortaklığımızın gizlilik kurallarını ihlal edecek bilgi, belge ve fotoğraf paylaşımlarında bulunmamaları ve ekte yer alan Türk Hava Yolları A.O. Sosyal Medya Kullanımı Politikasına uyum hususunda hassasiyet göstermeleri büyük önem  taşımaktadır “ Evet, THY Yönetiminin samimiyetine inanmak istiyor ve çalışanlarına uyarıları için tekrar teşekkür ediyorum.

Yazı arasında yer alan görsellerde Türk Hava Yollarının düşman Kardeşleri sözünü kullandım birkaç kez. Uzun süredir şirkettekilerin bir bölümü kardeşlik mefhumundan çok uzaklar. Benim o görseller de zikrettiğim kardeşlikten kastım aynı kurumda çalışmaktan ötürü hissedilmesi gereken iş arkadaşlığı duygularıdır. İş arkadaşlığının dostluğa dönüştüğüne ilişkin örnekler tabii ki vardır. Ancak çok ender görülürler. Aslında bu tür dostlukların en tehlikeli düşmanlıklar müstesna bir yeri vardır. Kardeşlerin düşmanlığı ise beraberinde çok daha büyük insani duygulardan çok uzak olan ahlaki çirkinlikler taşır.

Bu konuda herhangi bir yakıştırmada bulunmam insanları çok küçültür. Bunun için esasen hak etmiş bulundukları yakıştırmaları yapmaktan kendimi uzak tutuyorum. Allah bunlara doğru yolu göstersin. Kim kimin için ne diliyorlarsa kaderleri olsun.

RUMİNASYON BKNZ

THY: Ne Yandan Olursa Olsun THY’ ye Düşmanlık Tohumu Ekenlerin Topuna Lanet Olsun

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

CVP BİR BAŞKA CPT ~ 4 yıl önce
LTF NOTUMU BİR KEZ DAHA OKUYUNUZ. YAYINLANAN HABERLERİN ÇOĞU AJANSLARDAN VEYA HAVACILIK KURULUŞLARINDAN DİREK ALINAN HABERLERDİR. BEN KİMSENİN YAPTIĞI HABERİ SAVUNMAM. DOĞRU İSE SÖYLERİM O KADAR. HER HANGİ BİR HABERİN SALT UÇUCULARA KORKU SALMAK İÇİN YAPILDIĞINA İNANAMAM. YORUMUNUZDA İKİ KEZ BENİM O GRUBA DAHİL OLMADIĞIMI SÖYLÜYOR, AMA BANA SORUYORSUNUZ. SİZCE BU TARZ ÇELİŞKİLİ DEĞİL Mİ? İNANILIRLIĞIMIZI SİZİN GÖZÜNÜZDE KAYBETMİŞ OLMAMIZA ÜZÜLÜRÜM. AMA BİR ŞEY YAPAMAM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Başka Kpt dan cevap ~ 4 yıl önce
Bakın bir çelişki yok aksine gayet tutarlı size sormam.Siz genelinde bu sitenin böyle haberler yapmadığını savunuyorsunuz.Bende size soruyorum , ben bu yönde bir yazışmayı başlatan değilim ,farkındaysanız altına yorum yazdım .Benim söylediğim bu haberlerin olmadığı yönünde değil , sitenizin bu haberleri yorum katarak vermesi.Ayrıca siz yine bana sormayın ben kendimden sorumluyum diyorsunuz bana şu anda kibarca . Ben nasıl size halkınızı veriyorsam sizde bu bu haberleri bence tarafsızlığınız gölgelenmemesi adına savunmamalısınız.Sonuç olarak bu sitenin inandırıcılığı bende ve etrafımda mevcut insanlarda malesef yok .O zamanlardan( havasen kuruluş süreci) kalantecrübemiz malesef çalışma arkadaşlarınız Allah bir dese inanamayız yönünde .Size iyi çalışmalar dilerim
CVP BİR BAŞKA CPT ~ 4 yıl önce
TEKRAR EDİYORUM. BEN KİMSENİN YAPTIĞI HABERİ SAVUNMAM. SİZE KİBARCA BİR ŞEY KASTEDEREK HİTAP ETMİYORUM. YARADILIŞIMA TERS. TATLIBAL'IN CUHHURBAŞKANINI ZİYARETİ Nİ GÖSTEREN RESMİ ARADIMSA DA BULAMADIM. HATIRLADIĞIM KADARI İLE YK BAŞKANI DA VARDI ZANNEDERSEM. VE DE O BİR ZİYARET DEĞİL, CUMHURBAŞKANININ TURK -İŞ'İ ZİYARETİNDE TOPLANTI ODASI KAPISINDA KARŞILAMA ESNASINDA ÇEKİLEN RESİMDİ. VE DE O ZİYARETTE HİÇ BİR ÖZEL GÖRÜŞME YAPILMAMIŞTI. HABER NE ŞEKİLDEYDİ HATIRLAMIYORUM. AMA YAZDIĞIM BİR YAZIDA BUNU BELİRTMİŞTİM YANILMIYORSAM. HABERE YORUM KATMAKTA SORUN YOK. YETER Kİ YORUMUNUZ DOĞRU OLSUN.TABİİ Kİ HERKES KİME İNANIP KİME İNANMAYACAĞINI KENDİSİ SEÇİYOR. SÖYLEYECEK BİR ŞEY YOK. SİZE İYİ UÇUŞLAR DİLİYORUM.
Black ~ 4 yıl önce
Amin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trieste'ye ~ 4 yıl önce
bu siteler haber sitesi. sizi önemsemiyoruz.her toplulukta haddini aşan insanlar var,
Cpt. Trieste ~ 4 yıl önce
Çetin Bey, bir zahmet sorar mısınız yöneticinize, bu işten çıkarma haberlerini yaparak kimin değirmenine su taşıyor. Pilot düşmanlığı yapmak iyi kazandırıyor sanıyorum. Milletin bu trollük ve algı yönetme çabası kokan haberleri gülerek takip ettiğini bilmeleri gerek. Bir süre sonra pilot ve kabin çalışanı takipçiniz kalmayacak. Aptal değiliz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP CPT TRİESTE ~ 4 yıl önce
KASTINIZ DİĞER HAVAYOLLARINA İLİŞKİN HABERLER İSE APH. BUNLARI KENDİSİ UYDURMUYOR VEYA YORUMLAMIYOR. VE DE BU HABERLERİN YAYIMLANMAMASININ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORSANIZ SİZE HAK VEREMİYORUM. BU HABERLERİ BİRİLERİNİN DEĞİRMENİNE SU TAŞIMAK OLARAK YORUMLAMANIZI KABULLENMEK ZOR. BİRAZ TÜRK İŞİ OLUYOR. SİTEYİ OKUNMAMAKLA TEHDİT ETMENİZİ İSE CEVAPLAMAK İSTEMİYORUM. PİLOT DÜŞMANLIĞI YAKIŞTIRMANIZI İSE SİTEYİ VE YAZILARI TAM TAKİP ETMEMENİZLE BAĞDAŞTIRIYOR SİZE İYİ UÇUŞLAR DİLİYORUM.
cpt Trieste' ye ~ 4 yıl önce
tüm sitelerde yayınlanan haberleri yayımlamamayı nasıl önerebildiğinizi anlamıyorum. sitelerin görüşünü bu haberlerden değil sitedeki yazarların yazılarından çıkartmak daha uygun olmaz mı?.
cpt travesteye cvp ~ 4 yıl önce
Ali bey,Çetin bey,Murat bey Yazmasınlarmı gerçekleri?herbiri herhafta okunma ve yorum rekorları kırıyor..kokpit ve kabinden yakında takipçisimi kalmayacak dediniz? Havacılık sektörüyle ilginiz kalabilirse takip etmezsiniz sizde
CVP cvptrieste cvp ~ 4 yıl önce
BU TÜR YAZIŞMALARA GEREK YOK SN.OKUR. KİMSE KİMİN KALIP KİMİN GİDECEĞİNİ BİLMİYOR. NE O UÇUCU NE DE SİZ. İNŞALLAH KİMSE GİTMEZ. GEREKSİZ BİR GERGİNLİK. VE DE HİÇ BİR ŞEYİN ÇÖZÜMÜ DEĞİL.
Sayın Çetin bey ~ 4 yıl önce
Algı yönetimi ve trollükle itham etmesinler o zaman..Airporthaber yazmazsa biz kimden öğreneceğiz neler olup bittiğini..Ne sendika ne şirketten bir haber gelmiyor..Konuşursa cevabını alacak tabiki cpt traveste
Başka bir Kpt ~ 4 yıl önce
Peki ama havasen kurulurken yaptığınız haberler ( siz olmasanızda şu anda haberciliğini savunduğunuz Ali Kıdık Bey.Sendika kurulum ve çalışanlar arasındayayılım süreci baltalandıktan ve görev tamamlandıktan sonra Ali Bey bir anda işçi dostu oldu.Ben o zaman yaptığımız haberlerin tamamını arşivlendim.Uçuculara korku salmak için Tatlıbalın Cumhurbaşkanımızla yalandan bir görüşme fotoğrafını bile paylaştı bu site.Yani bu haberler doğru ise haber niteliği taşır sektörde mevcut sıkıntının herkes farkında , en güzel günlerimiz olmadığı kesin.Fakat bu haber yapılan şirketlerde çok yakın arkadaşlarımız çalışıyor ve mevcut durumlar sizin burada haber yaptığınız gibi değil belgeli konuşabilirim.Sanırım maaş bordrosu yeterli bir belgedir.Uzun lafın kısası o süreçte siz inanırlığınızı en azından benim gözümde kaybettiniz ve kazanmanızda zor .Lütfen sizde konu beni ilgilendirmiyor ben bir köşe yazarıyım köşemden sorumluyum deyip çıkmayın işin içinden ( o süreçte sizide takip ediyordum siz o gruba dahil değilsiniz biliyorum ))
Reis ~ 4 yıl önce
Reis Düşmanları konulu yorum desteklemişsiniz sanırım. Ancak, İmam Hatiplilerin çoğu Teknik ekipte yer alıyorlar. Uçucu ekipte değil. Bunların çoğu da ya yurt dışına çıkmıyor. Çıkanlar ise o bahsettiğiniz barların olmadığı islami kurallar ile yönetilen ülkelere gidiyor, diğer ülkelere gidenlerde yatılarda odasından bile çıkmıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bilim Adamı ~ 4 yıl önce
Duyduklarımızla hareket edeceksek eğer, gözlerimiz niye yaratıldı? Hep akil yürüteceksek, kalbimiz niçin var? Onun için 'ilim ve irfan' diyoruz. Aklın ve kalbin uyumu. Bu düşmanlığı oluşturan sendikadir. Personel ile şirketin arasını açan da personeli sömürüp ortada bırakan da sendikadir. Herkes kendi adaletinin peşinde olmaya kalktığı için tavırlarda yorumlarda cirkinlismektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aviator----mahmuta ~ 4 yıl önce
mahmut, havacılık bilgisinden, corono virüs gidişatından, yapılan açıklamalardan, bilim kurulundan vs. vs. haberin olmadığı belli ki burada cahilane bir yorum yapmışsın Zaten senin gibiler uçmasın, sen gideceğin yere anca düldülle git vesselam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tek bir şey ~ 4 yıl önce
pegasus olmasa thy tek el olarak kalır bilet fiyatları tavan yapardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Özgür ülkelerde farklı ~ 4 yıl önce
Herkes siteye üyelik yapar. Yorum yaptığı zaman gerçek ismi çıkar. Turkiyede uygulandigi zaman kıyım olur. Yorumları tamamen kaldırmaya karşıyım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÖZGÜR ÜLKE.. ~ 4 yıl önce
HAKLISINIZ. BİZDE DE O ÜLKELERDE YAPILDIĞI ŞEKİLDE UYGULANSA BEN ZATEN O ÖNERİDE BULUNMAZDIM. NE TUHAF Kİ SENELERCE ÖNCE EMEKLİ OLAN BİRİ BİR VPN KULLANIYOR. ALIŞKANLIKLA İZAH EDİLEMEZ BU TUTUM.
çetin bey ~ 4 yıl önce
çetin bey yazılarınızda kullanılan dil çok ağır.siyasetbilgisi olmayanbirisi bu yazıdan bir şey anlayamaz. thy diye başlık atılmış ama thy dışında her şey var. keşke biraz daha sade yazsanız çünkü burayı siyaset bilgisi sizin kadar geniş olmayan gençler okuyor ağırlıklı olarak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çetin bey yazana ~ 4 yıl önce
İyi de gençler de öğrenmek ve bilgilenmek için biraz kafalarını zorlasınlar. Siyaset öyle kolayca anlaşılabilir bir şey degil hele Türkiye de.
CVP ÇETİN BEY, ~ 4 yıl önce
ikazınız üzerine yazıya bir kez daha bakıyordum ki THY dışında her şey var ve siyaset bilgisi olmayan biri anlamaz sözünüz üzerine bakmaktan vazgeçtim.Yazıda siyasi bir konu yok. THY var mı yok mu bir kez daha bakarsanız anlayacaksınız.
Tgs ~ 4 yıl önce
Bence de nalet olsun böyle bölücülere

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000