10 Ekim 2022, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Cetin bey once istersniz cevap olarak bizlere airporthaberi takip edenlere buyuk harf ile cevap vermemeyi deneyin.Yazi dilinde buyuk harf ile cevabin ne anlama geldigini bi arastiriniz tavsiye
  • Sayin Cetin bey sizden ricamiz bu bir sikayettir .Cetin bey Esenboga havalimaninda Thy ucak emliyet birimi mevcuttur ve ne is yaptiklari hatta hic is yaptiklari mechuldur.Sizlerden ricamiz Thy bizim ve bizler gelip gecici degil bu guzelim ulkemizin evlatlariyiz.Thy nin butcesi kari coksa bu birimlere maas sarf edecegine devlet hazinesine aktarsin yada bu arkadaşları calisilacaklari yada calisabilecekleri yerlere birimlere yonlendirsin gercekten yeter artik .lutfen bu konuyu haber yaparmisiniz siz haber yaparsaniz dikkate alirlar lutfen
  • 211 listesi Özel Büroda yapıldı. 211 işten atıldığı gün Gökhan Taşar Özel Büro Müdürü oldu. İlker Aycı'nın şaibeli adamı Hala özel büro müdürü.Gökhan Taşar'ın yakınlarını bir araştırın bakalım kim Fetocü görün
  • Devlet yaptigi yanlisliktan döner fakat THY yöteminin yaptigi yanlişliktan dönecegini düşünmüyorum. Bu yaptiklari vicdansizlik yanlarina kalmayacak. Öyle yada böyle Rabbim aldiklari veballeri hem bu dünyada hemde asil olan dünyada sorcaktir.
  • Mağdur Allah'ın adaleti var.. Kullar zulm eder kader adalet eder.. Hiç kimsenin yaptığı yanına kalmaz.. yapılan hatadan dönmek ise ERDEM dir.. Değilse Allah'a havale ederim biter.. Artık onlar düşünsün...
  • Hani liyakat olacaktı her yerde, vatanını milletini seven hak eden insanlara sıra gelmişti. 15 Temmuzdan ders almıştık. Ama bugün THY işe alım süreçlerinde tekrar her şeyi unuttuk. Yine onun adamı, bunun tarikatı, kaptan arkadaşımın kızı/oğlu/karısı canım cicim en geçerli referans. Bugün yine bunlara geçit verin yarın başka bir senaryoda kriptolar rollerini oynasın. Bizler vatanımızı milletimizi sevmekle, onurumuzla gururumuzla çalışmakla, tek derdimiz kul hakkı yememekle daha güzel bir ülke içi
  • Diğer tabirle dinciler, ama hangi dinden olursa olsun hakiki dindarları tenzih ederiz.Parçala böl yönet.İftira at tutmazsa izi kalsın.Son zamanların modası ise algı yap.En açık örneği 211.Sonra çık bol bol-at, neymiş liyakat, adalet.İşte sizin esas yüzünüz bu sayın siyasal dinciler.
  • Sonuç olarak Bolat Bey, temsilde, nazik, merhametli, adaletli bir görüntü vermesine rağmen yönetmede söz pek söz sahibi olmadığı net bir şekilde ortaya çıktı. Asıl gücün ve ağırlığın kimde, kimlerde olduğu biliniyor….
  • 211 için durum baştan belliydi ama kimsenin morali bozulmasın diye yönetim değişikliği sonrası baştan bu şekilde bir yorum yapmak istemedim. A.Bolat'ın tadığıysanız ya da eğer hükümete eşiniz, dostunuz, tanıdığınız varsa işe geri dönersiniz. Yoksa arada bir birileri çıkar sadece oluşan kamuoyunu geçiştirmek için ümit verici bir iki şey söyler, sonra zamanla kulağının üstüne yatar.
  • İnanın 211 i anlamıyor, bundan sonrada anlamaya çalışmıyacağım. Size iftira atabilecek karekterde bir zihniyetten iadeyi itibar bekleyecek düşünce yapısına nezaman gelebildiniz? Bu neyin kafası ?

THY: O ZAMANLARDA ESKİLERİN HEPSİNİ İŞTEN ATMASAYDINIZ BUGÜN SIRA “BİZİM ÇOCUKLARA” GELMEZDİ.



Evet, ileriyi mi göremediler, yoksa benden sonra tufan mı dediler. Bilmiyorum? Ama hata yaptılar. Amatörlük yaptılar. Hırslarına yenildiler. Tepelerde oturan bir,” 2007 “yılında şirkette 2003 öncesi işe girişli kimse kalmayacak buyurmuştu” Dediklerini yaptılar. O zamanda kendilerini ikaz etmiştik. Okuduklarını zannetmiyorum. Şirketi istihdam yönünden şişmanlattılar. Hem de nasıl. O zamanlarda şirket çalışanlarının kıdem yaşının 6,5 civarına düştüğünü hatırlıyorum. Evet, THY Yönetimi her ay yayımlanan hangi iş grubunda kaç personel çalışıyor ve THY Personelinin kıdem yaşı bilgisini dokümandan kaldırdı. Evet kıdem yaşı ortalaması nasıl 6,5 ‘a düşer? Herhalde bunu anlatmama gerek yok. Seneler geçti şimdi normale dönebilmenin en azından normale yaklaşmanın yollarını araştırıyorlar herhalde Birilerini üzmeden bunu yapmak mümkün değil. Hatırlarımsınız eski personelin iş akdi feshedilince nasıl da alkış tutuyorlardı yorumlarında.  Evet bu yazının başlığı Temel Kotil Bey’e atfen yazılmıştır. “Bizim çocuklar” kendi deyişidir.

Geçen haftaki yazıma bir okur aşağıdaki yorumu göndermiş. Okuyunca 14 Kasım 2016 tarihinde Airporthaber için yazdığım “Keşke 2003 Öncesi İşe Girenlerin Hepsini THY’den Dışlamasaydık” başlıklı yazımı hatırladım. Buldum ve tekrar okudum. O yazıyı aynen bu köşeye alsam bu günkü düşüncelerimi % 90 oranında kapsardı. Ancak girişteki birkaç paragrafını alıp % 10’ nu bu günkü şartlara göre şekillendirmek bana daha uygun geldi. Bakalım sizler aynı görüşte mi olacaksınız. Altı sene önce yazılan yazı bugün içinde geçerli olabiliyorsa varın siz hesap edin.

KEŞKE, AKŞAM ÇOK YEMESEYDİM. SN. KOTİL GİRMEZDİ RÜYAMA-Gelelim 2016’ da yazdığım yazıya “ Dün gece rüyamda Sn. Temel Kotil ile birlikteydim. Saat 02. 00.’ de halen sohbet ediyorduk Türk Hava Yolları Genel Müdürlüğü görevine devam ediyormuş. Gece boyunca Temel Bey çok üzgündü. Nedeni mi? hayli büyük bir miktarda çalışanı Türk Hava Yollarından uzaklaştırıldıktan sonra bundan kaynaklanan rahatsızlığı şimdi hisseder olmuş. Sn. Genel Müdür hayli kısık ve çok alçak bir sesle konuşuyordu. Zorlanıyordum onu duymakta. Sanki vicdanının sesi onu rahatsız ediyordu da ondan böyle kendi kendine konuşuyor gibiydi. Ama rüya bu ya. Yine de söylediklerini duydum ve not aldım.  Okuyun ve görün. Bakın bana neler mırıldanmış Sn. Kotil.

 “Hiç düşünemedik bu günlerin gelebileceğini. Her günümüzün bayram olacağına inanmıştık. Hesapta bu kriz hiç yoktu. Keşke bir kenara ayırmış olsaydık onların bir kısmını. İhtiyat akçesi saklıyormuş gibi. Bunu yapmamakla büyük hata ettik? Eğer 2003 öncesi girenlerin bir bölümünü şirketten uzaklaştırmamış olsaydık bu günlerde böylesi bir sıkıntıyı yaşamazdık. Şimdi kaldırır atardık tümünü birden. Bizim çocuklara da dokunmamış olurduk böylece. Peki; şimdi nasıl seçeceğiz işten çıkartılacakları? Hepsi bizim çocuklar

Allahtan İnsan Kaynakları oldum olası liste tutar. Eskiden de varmış bu çalışma. İşe alınan kim kimin yakını, kime kim tavassut etti işe girişte. Hele önce 2003 ve 2004 yılında işe girenlere kimler aracılık etmiş bir bakalım. O dönemlerde bizden olup, yaşlılıktan ötürü kenara çekilen, sistem tarafından unutulan, sistemin gözünden düşen ve vefat eden kimseler varsa onların aracılık ettikleri çalışanları önce alalım listeye. Malum, Sistemin eskimişlerinin bizim üzerimizde yıkıcı bir etkisi olmaz ne de olsa. Türkçesi, kuvvetliden zayıfa güncellenmiş bir tavassut listesi çıkartıp bakalım.

Listenin iİk sırada tavassut edenlerin adı soyadı ve bugün nerede ve ne iş yaptıkları. Onların aracılığı ile işe alınanların isim ve soyadları ikinci sırada alıyor. Başka bilgiye ise gerek yok.  Naçar biz sıralamayı yalnız birinci sıraya bakarak yapacağız. Başka çare var mı?  Evet; insanları işe almak kolay ve güzeldi. Herkes gülüyor ve teşekkür ediyordu. Ya şimdi?  Bana haklarını helal ederler mi dersiniz? Bizden olduklarını unuturlar mı acaba? Evet; keşke 2003 öncesi girenlerden bir kısmını kara günler için yastık altına koyup saklasaydık ne de iyi olurdu.

Fakülteyi bitirdikten sonra iki yüksek lisans ve bir doktora eğitimimi tamamladım Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesinde Havacılık ve İleri Kompozit Laboratuvarının kurucusuydum ve yöneticiliğini yaptım. Tüm bu deneyime rağmen, THY için bu basit ihtimal hesabını kurgulayamadım ve zamanında, düşünemedim. Üzüntüm işte bundandır.” Diye noktaları rüyamdaki konuşmasını Sn. Kotil.

Evet tekrar etmek istiyorum. Bu yazının başlığı Temel Kotil Bey düşünülerek yazılmıştır.

Hoş benim rüyalarım doğru çıkmaz ama yine de Temel Beyin içinde bulunduğu duruma üzüldüm. Rüya bile olsa zor iş. Biz kimsenin işinden olmasını istemeyiz. Eğer bu iş yapılacaksa başka çözüm de yok gibi. Allah herkese yardım etsin. Özellikle Temel Beyin halefine.  Bakalım önümüzdeki günler ne gösterecek. Hani bir söz var ya. Bugün bana ise, yarın da sana. İşte o hesap. Temel Beyin “bizim çocuklarının” kulağına küpe olur inşallah.

SAYIN KOTİL. BAY BOLAT KARŞISINDA ÇOK AMATÖR KALDINIZ. Evet şimdide aynı durum yaşanıyormuş. Ben yorumcunun yalancısıyım.  Arkadaşımızın yazdığı yorum yukarıda. Sn. Kotil, döneminde İKALE uygulanıyor muydu, yoksa ondan sonra Bay Aycı’mı uygulamaya koydu bilemiyorum? Hatırlayamadım. Sorduğum arkadaşlardan da bir geri dönüş almadım. Her ne ise Bay Bolat döneminde işin cılkı çıktı ki, bu uygulama basında fazlası ile yer aldı. Ya durduruldu ya da çok sessiz uygulanıyor.  

Her ne ise Bay Bolat ve yöneticileri bizim çocukların işten uzaklaştırmaları halinde onların çıkartacakları gürültüyü asgariye indirecek bir yöntemi uygulamaya koydular.

Emekli edilecek olan çalışanlara “Danışmanlık” görevi verilecek ve kendilerine belirli bir süre (Altı ay deniyor, doğru nu bilemem? daha bu görevin karşılığı olan ücret ödenecek (tabii kazanılmış sosyal haklarına ilaveten). Bu şahısların hizmetinin şirkete bir katkısı olacak ise neden emekli ediliyorlar? Tabii bunun cevaplanmasına olanak yok. Ama şunu sorabilirim Bay Bolat’a. Bugün itibarı ile kaç danışmanınız var? Boş bırakmayın danışın onlara. Size yol göstereceklerdir?

Bu uygulamayı yapan başka bir şirket var mı? Bilemiyorum. Herhalde yoktur. En azından ben duymadım ve görmedim. Ancak yine de bir havayolunun en tepesindeki beyefendiye sordum, cevabı iki kelimeydi. “Güldürme bizi” Yukarıda da söylediğim gibi ben yorumcunun yalancısıyım.

Evet gidelim biraz eskilere. Yukarıdaki görselde anlatılanlar doğru ise ve listeden silinen o insanın ismi resmi makamlar tarafından bildirilince hemen işten çıkartılıyorsa sorulabilecek tek sual var ama şu anda o suali yöneltmiyorum. Bu adamın 211’lerin (Tabii Bay Bolat’ın işe aldığı 2 kişi hariç) genelde suçlandığı FETÖ’ ye müzahir olmak ile ilgili olduğu bilinmiyor muydu? Bay Bolat’a. Bakın Mahkemelerin yaptığı tüm araştırmalara güvenmeyip, alınan kararları dikkate almadan kurduğu komisyona 211 kişiyi inceletti. Onunla da yetinmedi, bizzat baktı. Ve de bula bula 2 kişi buldu. Allah bilir onlar için de ayrıca güvenlik soruşturması bile yaptırmıştır(?) Zira kendileri sizden, bizden ayırımı yapmaktan hiç hoşlanmazlar (?) Yapanlara da çok ama çok kızarlar (?)

Fatih Altaylının 2013 yılı Eylül ayında Habertürk’ deki bir sözünü not almışım.  Ne Zaman Adam Oluruz. Kurumlar Kişilere Kurban edilmediği zaman. Bizim Şirket kimlere kurban edilmedi ki? ve de halen edilmiyor ki?

CNN TÜRK HAKAN ÇEVİK VE AHMET BOLAT.

Sn. Ahmet Bolat’ı öncelikle kutluyorum. Kendilerinin THY’ de 2005 yılından beri çalışmış olmalarının yansımalarını kuvvetle hissettim bu söyleşide. Duraklamadan, konuşma aralarına hıımım vb. düşünme süresi koymadan suallerin cevaplandığı bir söyleşiydi.

Bilmem sizler Amerikalıların tüp bebek tedavisi için Meksika’ya taşındıklarını bilir misiniz?  Meksika’da bu konuda bir hastanesi olan bir Türk arkadaşımız organize ediyor bu işi.  Bay Bolat’ın Amerika’dan ülkemize sağlık Turizm’inin yapılandırılması konusunda söyledikleri çok dikkat çekici. Doğru bir noktaya parmak basmışlar.  Bu proje iyi bir reklam kampanyası desteği ile mutlak başarılı olacaktır. Zira sağlık hizmetleri Amerika’ da inanılmaz boyutta pahalı.

Ben Ahmet Bolat aleyhinde hayli fazla yazan biriyim. Ancak şirketle ilgili duygularım bellidir. Bir not.: Ben gazetecilik tahsili yaptım. Bu denli uzun ve detaylı bir söyleşide suallerin önceden kendisine verilmiş olmasını düşünmemek gerekir. Sorular Bay Bolat’a önceden verilmiş ise konunun yabancısı olmayanlar söyleşiyi dinlerken bu hususu verilen cevaplardan anlar ve hissederler. Ben dinlerken böyle bir hisse kapılmadım. Yanılabilir miyim? Tabii ki mümkün.

Doğrusunu isterseniz Sn. Bolat’ın birkaç sorunun kendisinde yöneltilmesinden veya yöneltilmemesinden memnun olacağını Hakan Çelik Beye söyleşi öncesi ifade etmiş olması mümkün ki, bunu da yadırgamamak gerekir. Ben bunları yaşamış biriyim. Bu konuda, özel sektör, devlet kuruluşu, Çetin veya Metin fark etmez. Bugün de yarın da Hakan Çelik beyin karşısında kim olursa olsun aynı durum yaşanacaktır.

Ancak dikkatimi çeken tek husus söyleşinin son 15-20 saniyesi hariç istihdamla ilgili hiçbir sual yöneltilmemesiydi. (Kaptan ve kabin memuru alımları dışında) Örneğin Toplu İş sözleşmesinde yer almasına rağmen pilotlara ödenmeyen pazar mesai ücretleri, şirketin bankalardan aldığı promosyon bedelinin çalışanların maaşlarına tekabül eden kısmının personele verilip verilmeyeceği, tayinler, yönetici sayıları vb. Evet bizler THY’ de istihdamla ilgili hususların yalnız Ahmet beyin kontrolünde gelişmediğini düşünüyoruz. Ve de şirket bünyesinde de öyle söyleniyor. Tabii ki bu belirtilen konuda Bay Bolat’a sual yöneltilmemesinin nedeni olamaz ve de değildir. Her ne ise bu durumun HOŞ bir söyleşiye gölge düşürmesi HOŞ DEĞİL.

THY: O ZAMANLARDA ESKİLERİN HEPSİNİ İŞTEN ATMASAYDINIZ BUGÜN SIRA “BİZİM ÇOCUKLARA” GELMEZDİ.

Yorumlar Tüm Yorumlar (65)

Cani yaynan ~ 2 yıl önce
Cetin bey once istersniz cevap olarak bizlere airporthaberi takip edenlere buyuk harf ile cevap vermemeyi deneyin.Yazi dilinde buyuk harf ile cevabin ne anlama geldigini bi arastiriniz tavsiye

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cani yanan ~ 2 yıl önce
Sayin Cetin bey sizden ricamiz bu bir sikayettir .Cetin bey Esenboga havalimaninda Thy ucak emliyet birimi mevcuttur ve ne is yaptiklari hatta hic is yaptiklari mechuldur.Sizlerden ricamiz Thy bizim ve bizler gelip gecici degil bu guzelim ulkemizin evlatlariyiz.Thy nin butcesi kari coksa bu birimlere maas sarf edecegine devlet hazinesine aktarsin yada bu arkadaşları calisilacaklari yada calisabilecekleri yerlere birimlere yonlendirsin gercekten yeter artik .lutfen bu konuyu haber yaparmisiniz siz haber yaparsaniz dikkate alirlar lutfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP CANI YANAN ~ 2 yıl önce
ARKADAŞIM. SİZ BENİM YERİMDE OLSANIZ BENİM YAZDIĞIM 3,5 SATIR YORUMDAKİ " NE YAPTIKLARI HATTA HİÇ BİR İŞ YAPTIKLARI MECHULDÜR " GİBİ BOZUK BİR CÜMLEYİ OKUYUP UÇAK EMNİYET ALEYHİNE YAZI YAZARMISINIZ. KALDI Kİ NE AİRPORT HABER NE DE BEN THY ŞİKAYETLERİNİN BİLDİRİLECEĞİ MERCİ DEĞİLİZ.
Özel Büro ~ 2 yıl önce
211 listesi Özel Büroda yapıldı. 211 işten atıldığı gün Gökhan Taşar Özel Büro Müdürü oldu. İlker Aycı'nın şaibeli adamı Hala özel büro müdürü.Gökhan Taşar'ın yakınlarını bir araştırın bakalım kim Fetocü görün

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gökhan taşar ~ 2 yıl önce
İlker Aycı'nın yalakası değil miydi? Ne ara saf değiştirip Ahmet Bolat'ın adamı oldu!! Yarın menfaati için bunları da satar. Ilkesiz adam
211 ~ 2 yıl önce
Devlet yaptigi yanlisliktan döner fakat THY yöteminin yaptigi yanlişliktan dönecegini düşünmüyorum. Bu yaptiklari vicdansizlik yanlarina kalmayacak. Öyle yada böyle Rabbim aldiklari veballeri hem bu dünyada hemde asil olan dünyada sorcaktir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mağdur ~ 2 yıl önce
Mağdur Allah'ın adaleti var.. Kullar zulm eder kader adalet eder.. Hiç kimsenin yaptığı yanına kalmaz.. yapılan hatadan dönmek ise ERDEM dir.. Değilse Allah'a havale ederim biter.. Artık onlar düşünsün...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mağdur ~ 2 yıl önce
Tgs de izinleri kim belirliyor nerde adalet
Liyakat ~ 2 yıl önce
Hani liyakat olacaktı her yerde, vatanını milletini seven hak eden insanlara sıra gelmişti. 15 Temmuzdan ders almıştık. Ama bugün THY işe alım süreçlerinde tekrar her şeyi unuttuk. Yine onun adamı, bunun tarikatı, kaptan arkadaşımın kızı/oğlu/karısı canım cicim en geçerli referans. Bugün yine bunlara geçit verin yarın başka bir senaryoda kriptolar rollerini oynasın. Bizler vatanımızı milletimizi sevmekle, onurumuzla gururumuzla çalışmakla, tek derdimiz kul hakkı yememekle daha güzel bir ülke içi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siyasal İslamcılar ~ 2 yıl önce
Diğer tabirle dinciler, ama hangi dinden olursa olsun hakiki dindarları tenzih ederiz.Parçala böl yönet.İftira at tutmazsa izi kalsın.Son zamanların modası ise algı yap.En açık örneği 211.Sonra çık bol bol-at, neymiş liyakat, adalet.İşte sizin esas yüzünüz bu sayın siyasal dinciler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Güç ~ 2 yıl önce
Sonuç olarak Bolat Bey, temsilde, nazik, merhametli, adaletli bir görüntü vermesine rağmen yönetmede söz pek söz sahibi olmadığı net bir şekilde ortaya çıktı. Asıl gücün ve ağırlığın kimde, kimlerde olduğu biliniyor….

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 yalanı ~ 2 yıl önce
211 için durum baştan belliydi ama kimsenin morali bozulmasın diye yönetim değişikliği sonrası baştan bu şekilde bir yorum yapmak istemedim. A.Bolat'ın tadığıysanız ya da eğer hükümete eşiniz, dostunuz, tanıdığınız varsa işe geri dönersiniz. Yoksa arada bir birileri çıkar sadece oluşan kamuoyunu geçiştirmek için ümit verici bir iki şey söyler, sonra zamanla kulağının üstüne yatar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 2 yıl önce
İnanın 211 i anlamıyor, bundan sonrada anlamaya çalışmıyacağım. Size iftira atabilecek karekterde bir zihniyetten iadeyi itibar bekleyecek düşünce yapısına nezaman gelebildiniz? Bu neyin kafası ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000