10 Ağustos 2008, Pazar
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

THY personelinden alkışlanacak tutum

Değerli okurlar, geçen hafta Türk Havayolları personelinin hiç beklemediğimiz bir davranışına şahit olduk. Açıkçası hem şaşırdım hem de alkışladım. Neden mi? İşte nedeni…

 

AirportHaber sektörü öyle yakından takip ediyor ki, nerede ne olsa anında haberdar oluyoruz. Bu durum bizim sektöre verdiğimiz önemin bir göstergesi olarak boynumuzda asılan en güzel şeref madalyası olarak duruyor.

 

Sektörel yayıncılığımızın gereği her türlü bilgi akışı da okuyucularımız tarafından bizlerle paylaşılıyor.

 

Bu paylaşımlardan biri geçen hafta gerçekleşti. Çok sayıda okurumuz Türk Havayolları kontuarında erkek çalışanlarla bayan çalışanların hiç alışık olunmadığı bir şekilde oturdukları ihbarı geldi. Bu ihbarlarla birlikte çok geçmeden fotoğraflarda sitemize ulaştı.

 

Arkadaşlarımız bu resimleri değerlendirip haberleştirdiler. Gazetecilik açısından bu resimleri yorumlayarak haberleştirmek oldukça önemli bir durum diye düşünüyorum.

 

THY’deki kadrolaşma söylemlerinin arttığı bir dönemde böyle bir görüntü ile karşılaşmak haberci adına önemli bir görselliktir.

 

Habere baktığınızda suçlanan herhangi bir sözcük bulamıyorsunuz. Sadece sorular yöneltiliyor. Durumun bir tesadüf olabileceği de söyleniyor. Dolayısıyla haberci her türlü varsayımı ortaya koyarak haberleştirmiş konuyu.

 

Peki, sonra ne oldu?

 

Çok şey oldu. THY çalışanları ayağa kalktı. Oh be. Bizimde tepkili toplumumuz varmış. Kendime geldim doğrusu.

 

Tepkilerin çoğunda haberde de sorulduğu gibi haremlik-selamlık bir durumun söz konusu olmadığı belirtiliyor. Tepkileri anlıyorum. Ama anlamadığım şey THY çalışanı yada her kim tarafından gönderildi ise gelen yorumlarda edepli bir insana yakışmayacak sinkaflar bulunuyordu. Biz bu kişilerin THY çalışanı olacaklarına ihtimal vermiyoruz. En azından öyle düşünüyoruz. Bazı tepkilerde ise ağır hakaretler bulunuyordu. Tabi gelen tepki yorumlarını aynen yayınlamak mümkün değil. Kendini bilenler tarafından gönderilen yorumlar aynen yayınlanıyor.

 

Benim söylemek istediğim, her zaman tepkinizi göstermekten çekinmeyin. Demokratik kurallar çerçevesinde bunu yapmak sizin hakkınız. Ama bunu yaparken başkalarını haklarına da saygı duymak gerek. Bu yüzden ben hizmet ettiğim havacılık sektörünün elit insanlarının her zaman düzeyli olmalarını görmek istiyorum.

 

Biz gördüklerimizi yazmaya devam edeceğiz. Eleştirmekten korkmuyoruz. Eleştirilmekten de korkmuyoruz. Zira yaptığınız her şeye “güzel” diyen insanlardan çok çekinirim. Yanlışınız varsa yanlışınızı yüzünüze haykıranlardan korkmayın.

 

Biz de THY’nin yanlış yapmasını gördüğümüz yanlışları yazarak engellemeye çalışıyoruz. Tepkili toplum olmak, hak aramak kadar doğal bir durum yoktur.

 

Ben haberi yapan arkadaşımı bir kez daha kutluyorum. Tepkilerini dile getiren düzeyli THY çalışanlarını da tebrik ediyorum.

 

Çok yakında çok güzel şeylerle karşınızda olacağız. Sayaç geriye doğru saymaya başladı. Biz sizin sesiniz, sizin sözcünüz olmaya and içtik. Bu yolda da emin adımlarla sadece kendi işimize bakarak devam ediyoruz.

 

Saygılarımla…

THY personelinden alkışlanacak tutum

Yorumlar

flyyy ~ 16 yıl önce
sizi kutluyorum basarılarınızın devamını dılıyorum...sızı ılgılendıren konuları ele almanızda baska kişilere ornek olmalıdır dıye dusunuyorum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankaralı ~ 16 yıl önce
Murat bey, anlattıklarınızın hepsine katılıyorum, ama bence resmi merciler bugünkü durumdan fazlasıyla memnunlar, yani son tüketiciye karşı aşırı rekabetçi, ama ara sektörlerde (Terminal, Yer Hizmetleri, İkram gb) tekelci duruş... Memnun olmasalar bu işi disipline edecek resmi mercinin başındaki, AtlasJet Kazasında açığa çıkan skandala rağmen SHGM Ali Arıduru hala görevinin başında olur muydu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Murat Önder Öztürk ~ 16 yıl önce
Meramımı anlatabilmek için kullanmak zorunda kaldığım bu yabancı kökenli kelimenin günlük kullandığımız Türkçemizde karşılığını bulamamıştım. Siz okuyucuyu verdiğiniz bilgi ile aydınlatmışsınız. Niye tıp sözlüğünde aradığınızı ve böylesi müspet bir saptamada neden isminizi esirgediğinizi anlamadım. Yine de teşekkür ederim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rumuz ~ 16 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yorumsuz ~ 16 yıl önce
deformatif deformative Roche Tıp Sözlüğü Türkçe tanım : Şekli bozulmuş Yorumunuz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000