07 Kasım 2022, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • 5M ailesi olarak öz iş sendikasına uye olun e devletten kimse bilmez gormez. yasal hakkınız
  • KONUŞMAK İÇİN 2 KİŞİ GEREK. GELEN YOK Kİ KONUŞALIM. SİZİN 5 SATIRLIK YORUMUNUZU YAZIYA ÇEVİRSEM 3 SATIR EDER. SİZİ TATMİN EDER Mİ? BEN GAZETECİ FALAN DEĞİLİM. HELE ARAŞTIRMACI BİR KÖŞE YAZARI HİÇ DEĞİLİM. BU GÜNE KADAR İŞVERENLERDEN KORKTUĞUMU KİMSE SÖYLEMEMİŞTİ.( PARDON 2 KİŞİ HARİÇ) BURADA İSMİNİZLE YAZMANIZ PEK AKILLICA OLMAZ. EVET ARAYIN BULUŞUP KONUŞALIM. 03322831823 ÇAYLAR SİZDEN.BİR DENEYİN.
  • Siz hiç saf Tesis çalışanıyla oturup konuştunuz mu? Promosyonumuza çökerler, primimize saçma bi hesapla çökerler, mesaimize saçma bi hesapla çökerler, ofise gideriz hepsinin surat 5 karış. Sanki ceplerindeki parayı istedik. Geçen yatan 20B LİRADA BİLE PARA YATINCA MAİL ATTILAR. Karşımızda adam gibi muhattap yok. Bize korkusuzca yazılar yazın bizde sizi unutmayalım. Saf tesis konusunu ele alın. Promosyon için sizde bastırın. Bizim kaybedecek bişeyimiz olmasa inanaın buradan ismimizide yazarız, ararızda, buluşuruzda. Çay kahve parasınıda öderiz. Tk lılar gibi en az 15B para alıp Taşerona beter olun diyenlerden değiliz.
  • bu kalem bizi çok destekledi. Sıkıntılarımızı duyurdu. Ayıp ediyorsunuz. böyle kafa tutmak kolay. arayıp, buluşup anlatmak zor. Kim korkak?
  • sen önce bir şey istemenin yöntemini öğren. ve bu adamın pgs ile ilgili yazdıklarını oku. korkak sensin ki aramıyorsun adamı.Telefonunu da vermiş.
  • BANA BUNLARLA GELİN NE DEMEK? BENİM SİZE GELECEĞİM FALAN YOK. AHMET BEYE ŞUNU KONUŞ, BUNU KONUŞ DİYEMEM. DESEMDE BOŞ. VE DE KORKARIM. HIRSIZ FİRMA DEDİĞİNİZ KURULUŞ KANINIZI NASIL EMİYOR? ARAYIN ANLATIN GÖRÜŞELİM.
  • PGS SİZE VERMEDİKLERİNİN TÜMÜNÜ BANA ÖDÜYOR. O NEDENLE DE YAZMIYORUM. OLDU MU? GEÇEN GÜN SİZİN GİBİ YÜREKLİ BİR PGS'LİYE YAZMIŞTIM. SİZE DE SÖYLÜYORUM. VPN İLE UCUZ KAHRAMANKLIK YAPMAYIN.TELEFONUMU VERİP 10 KELİME ÜZERİNE YAZI BİNA EDİLMEZ, ARAYIN KONUŞALIM DİYORUM ÇIT YOK. EVET ARAYIN KONUŞALIM. BİLGİ ALALIM. KONU HER NEYSE DOĞRU İSE YAZARIZ TABİİ Kİ. (05322831823)
  • Bilmiyorum bu site Pegasus’tan ne kadar para almıyor kötülememek bir şey dememek için ama bir kere olsun verilmeyen haklar, içerideki mobbing, km lere verilmeyen primler, yöneticilerin 1 milyon tl prim akıp şirkette şampanya içtikleri, banka promosyonlarıyla araba aldıklarını, verdikleri yemek hakkının kısıtlanıp çalışan tarafından satın alınan şeylerin ibraz edilme zorunluluğunu da yazsanıza, ekiplerin yasak olmasına rağmen 100 saatin üzerinde uçurulduğunu, insan gibi davranmak yerine robot köle muamelesi gördüğümüzü de yazsanıza. Böyle bir haber sitesine YAZIK YAZIK. Haber yapacaksanız tarafsız yapın. Bir taraf yaz döneminde 40-60 bin maaş alırken bir taraf 16-18 aldı bunu da yazsanıza. Yazamazsınız korkaksınız
  • Sn Çetin ÖZBEY bırakın bu Unutmayacağız laflarını. Kayda değer bi yazı yazın. Laf olsun diye yazı yazıyorsunuz. Kaleminize güveniniz varsa Ahmet Bey e Taşeronların geleceği hakkında konuşmasını sağlayın. SAF TESİS adında hırsız bir taşeron firma var ve personelin kanını emiyor. Bunları söylemeye cesaretiniz vaar mı? Bana bunlarla gelin.
  • TAŞERONun hali ne olacak? Nereye kadar bu şekilde lise mevUnunu başımıza Tk sorumlu yapanlar görmüyor mu bu adalet sistemini en az maaşı bizler alıyoruz torpile Tk olanlar şimdi bizi eziyor hocam

THY: Primler Tamam, Kâr Payı da Açıklandı. Artık “Unutturamaz Seni Hiçbir Şey” Bay Bolat.



Evet daha geçen hafta Ahmet Bolat beyle ilgili yazı yazmayı noktaladığımı söylemiştim. Sözünde bir hafta durabildi diyeceksiniz. Çok önemi durumlar dışında demiştim. İyi veya kötü.  Bu hem çok önemli hem de güzel bir konu. Perhize yine devam edeceğim.
 
Bu prim konundan bahsettikleri ilk gün (Şubat 2022 ayıydı galiba) bu konuda ne yazmıştım? “Evet İnsan yapısı böyle. Ahmet Bolat Bey de ne yaparsa yapsın isterse aşağıda belirtilen (Prim ve Kâr payı) uygulama dışında hiçbir şey yapmasın çalışanların çoğunluğu tarafından şirkete gelen unutulması en zor olan tepe yönetici olarak anılacak. Zira personele hiç hesapta ve düşüncelerde olmayan kâr payı ve prim ödemesi yapabilmek için çalışacağını ifade etti. İçinde bulunulan ekonomik şartlar da bunun çalışanları etkilememesi düşünülemezdi. Ve de sözde kalmadı.   Her ne kadar bu bir süre havada kalan bir konu olarak göründü ve tepe yöneticiye BOL-AT lakabı yakıştırıldı ise vadedilen konunun prim kısmı uygulamaya konuldu ve ödeme takvimi ve miktarı çalışanlara geç de olsa duyuruldu. 
 
Bay BOLAT bu konuda yapılan çirkin yakıştırmayı hak etmiş miydi? Bana göre hayır. Beklemeyi bilmeliydik. Her konuda olduğu gibi bilemedik.  Tabii ki itirazlar yükseldi.  Bu arada bir grup neden bize falanla eşit ödeme yapılıyor, vb. sözlerle insan yapısına yabancı olamayan kıstasları da ortaya koyuyordu. Şimdi de kâr payı kısmı da uygulamaya konuluyor. Televizyonda yapılan söyleşilerde 80 bin çalışandan bahsediliyorsa da “65 bin kişilik şirketin % 90’ ı aşkın, çok büyük bir çoğunluğunun bu uygulamadan ötürü tekrar ediyorum bu uygulamadan ötürü Bay Bolat’a müteşekkir olduğunu düşünüyorum. Bu da çoğunluğun bu konudan ötürü mutlu olduğunu gösterir. Gayri memnunlar olmaz mı? Olur tabii. Çıkacak ve bir kulp bulacaklardır. Haklı veya haksız. Haklılarsa ne âlâ. Ama sonuçta çoğunluk memnun ya. Ne gam.
 
Hepimiz biliyor ve görüyoruz ki, kötülüklerin çoğunun kökeninde para var. Para insanların birbirini avlamak için kullandıkları bir yeme dönüştü.  Genelde böyle. Ancak THY’ nin çalışanlara ödeyeceği kâr payı onların hakkı. İnsan kendi parası ile yemlenemez. Yapılana Seçim Yatırımı diyenler, O gün Bay Bolat veya bir başkası oy verme kabinine sizinle birlikte mi girecek? Lütfen başka ve akıllı bir şeyler bulun ki bizde acaba mı diye düşünelim?  Tahsilli, kültürlü bir topluluğuz ya.



Düşünüyorum da bu kâr paylarının söz verildiği şekilde dağıtılmasından sonra Bolat beyi ve icraatlarını zemmeden bir yazı kaleme alırsam 1000 çalışan yorumları ile beni dövecektir.”  Söylediklerim buydu. Laf aramızda gençliğimde hayli dayak yemiştim. Beşiktaş Galatasaray’ı 1-0 yenince GS lisesinde yediğim dayak halen aklımda. Şerbetliyim yani. Türkçesi beni etkilemez.
 
Ama bir şeyi de unutmayalım. Bay Bolat doğruyu yaptı. Çalıştı. Uğraştı. Müteşekkir olmalıyız. Ancak THY’ na büyük karı sizler sağladınız. Size verilen para zaten sizindir Hakkınız teslim edilmiştir. Bay Bolat ortaya çıkmasaydı verilir miydi? Emir yukarıdan ise (?) verilirdi tabii. Takdir edin onu savunun ama, bugüne kadar hakkımızdır deyip cansiperane savunduğunuz haklarınızdan tüm grubun vazgeçtiğini çoğul ifadeler kullanarak söylemeyin. Ferdi kaptan nedir bilmiyorum her ne ise onun gibi de yorumlar yazıp hem kendiniz hem de grubunuz için insanlara bu para nelere kadirmiş dedirtmeyin. Ve de çalışma grubunuzu küçük düşürmeyin. Aslında sizin kaptan olduğunuzu düşünmüyorum, bir adım öte inanamıyorum ama, beyan esastır derler ya.  VPN ile başkalarının unvanını kullanmak neyle bağdaşır. Onu da siz bulun bir zahmet. Ne ise yorumunuza karşı olanların sayısı size bir şeyler söyler mi? Bilemem. Yorum işte böyle. Aşağıda. Bana komik geldi. Komik ve belki de acı.” Teşekkür ederiz. Bizler bu şirketin Ferdi kaptanları olarak sizden razıyız. Prim ve pazar mesailerini de istemiyoruz. Şirketimizin kazandığı her para helaldir. Sizinle gurur duyuyoruz. Siz geldiniz bolluk bereket oldu. Bazı arkadaşları anlamakta güçlük çekiyorum. Başkanımız geldi her şey düzeldi. Şişirilen mesailer aldığımız ücretler neydi ne oldu. Aynaya bakıp kendinizi bir sorgulayın. Başkanımız sizin için daha ne yapsın. Bu mütevazi adamı bari yarı yolda bırakmayın. Biz hep seni savunacağız değerli başkanımız Prof. Dr. Ahmet Bolat Bey.” 
 
Evet, “İnsana özgü olan hiçbir şey bana yabancı değil. İnsan yapısını iyi tanıyorum. “Tekrar ediyorum, kâr payı uygulamasının da hayata geçmesini takiben Bay Bolat çalışanlarca Türk Hava Yollarının çalışanlarınca hiç unutulmayacak YK Başkanı oluyor. İkale sözleşmeleri, emeklilere danışmanlık hakkı verilmesi, çalışanları ayrıştırma, astlarına tabi olma, sizden, bizden ayırımı yapma vb. Bunların hiçbiri artık önemli değil. (?) Unutulur gider. Hatta Bay Bolat 209 kişiyi de işten atsa bile eski dönemde olduğu gibi “onlar çalışmıyorlar ve oturdukları yerden maaş alıyorlardı iyi oldu” diyenler bile çıkacaktır. İnsanoğlu böyle işte. Bilmem yanlış mı düşünüyorum?
 
Evet, her şey, bunların hepsi bir tarafa. Biz şimdilik bugüne bakalım.  Şimdi, YK. BŞK. Prof. Dr. Ahmet Bolat’ı alkışlayalım. Mümkünse hep birlikte. 
 
Huzurlu Olmak İstiyorsanız, İş Yaşamınızda Ufak Şeyleri Dert Etmeyin.

Bir okurumdan gelen yorumda “Şirkete gireli 17 sene oldu “Bu süre zarfında ancak şef olabildim” Oda 2009’ da.  Oysa arkasında desteği olanlar basamakları ikişer ikişer tırmanıyorlar. Müdür de oldular. Daha yukarılara da çıktılar. Bu beni çok sıkıyor. Bu durumu düşünmekten başka bir iş yapamaz oldum. Sizce ne yapmalıyım diye soruyordu. 
 
Cevap vermedim. Yazı konusu ile ilgisi nedeni ile şimdi cevaplayayım dedim. Belki okurlar.
 
Evet işe girdiğiniz dönem yaklaşık 2005 senesiydi. Bana kalırsa siz oturup o dönemde Türk Hava Yollarına nasıl girdiğinizi düşünün. Eski çalışanların şirketten sistemli olarak uzaklaştırılmalarının başladığı / devam ettiği bir dönemdi. Bu konuda size iki şıklı bir cevap vermek isterim. Eğer şirkete tavassutla, destekle girdiyseniz o karambolde 3-4 sene sonra nasıl şef olduğunuzu düşünün. Olağan karşılıyorsanız sorun yok. Diğerlerinin bu günkü durumlarını da olağan karşılamalısınız. Bu durumda onları dert etmemeniz gerekmez mi? Alışılagelen olağan şeyler bunlar. Yok eğer mülakatlarda kişisel özelliklerinizden ötürü yöneticilerce tercih edilmiş iseniz o zamanda aşağıdaki yazıyı ve size çalışmalarınızda yol göstereceğini düşünerek önerdiğim kitabı okuyun.



Kitabı size daha iyi tanıtmak için 10-15 satırlık bir alıntı yapabilmek için yayınevinden izin talep ettimse de maalesef müsaade etmediler. Bu nedenle yazarı tanıtmakla yetiniyorum. Kitabın ismi “İş Yaşamınızda ufak şeyleri dert etmeyin” Dr. Richard Carlson sanki bizlere yardımcı olmak amacı le yazmış. Bu kitabı. Demek ki Amerika’ dada benzeri sıkıntılar yaşanıyor ki Bay Carlson bu kitabı yazmaya gerek görmüş. Arka kapakta yazarın küçük bir seslenişi var. Bari onu sizlerle paylaşayım. Herhalde suç teşkil etmeyecektir diye düşündüm. 
 
“Her iş dalının, her kariyer türünün kendine özgü sorunları ve stres kaynakları vardır. Her işin kendine özgü kısıtlamaları ve zaman zaman yüz yüze geleceğiniz kâbusları vardır. Zaman zaman hepimiz pek çok tatsız konuyla karşı karşıya geliriz. Bu kitabı okuduğunuzda daha az rahatsızlık hissedecek, daha az kaygılanacaksınız. Canınız eskisi kadar sıkılmayacak, daha yaratıcı ve daha üretken olmaya zamanınızın yettiğini fark edeceksiniz.Sakinliğinizi yitirmediğiniz sürece sorunlarınıza bulduğunuz çözümlerin bir anda ortaya çıktığını göreceksiniz. (İnternetten alınmıştır)

 

THY: Primler Tamam, Kâr Payı da Açıklandı. Artık “Unutturamaz Seni Hiçbir Şey” Bay Bolat.

Yorumlar Tüm Yorumlar (93)

Yonetıcı ~ 1 yıl önce
5M ailesi olarak öz iş sendikasına uye olun e devletten kimse bilmez gormez. yasal hakkınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN ÖZBEY'E ~ 1 yıl önce
KONUŞMAK İÇİN 2 KİŞİ GEREK. GELEN YOK Kİ KONUŞALIM. SİZİN 5 SATIRLIK YORUMUNUZU YAZIYA ÇEVİRSEM 3 SATIR EDER. SİZİ TATMİN EDER Mİ? BEN GAZETECİ FALAN DEĞİLİM. HELE ARAŞTIRMACI BİR KÖŞE YAZARI HİÇ DEĞİLİM. BU GÜNE KADAR İŞVERENLERDEN KORKTUĞUMU KİMSE SÖYLEMEMİŞTİ.( PARDON 2 KİŞİ HARİÇ) BURADA İSMİNİZLE YAZMANIZ PEK AKILLICA OLMAZ. EVET ARAYIN BULUŞUP KONUŞALIM. 03322831823 ÇAYLAR SİZDEN.BİR DENEYİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çetin ÖZBEY e Cvp ~ 1 yıl önce
Siz hiç saf Tesis çalışanıyla oturup konuştunuz mu? Promosyonumuza çökerler, primimize saçma bi hesapla çökerler, mesaimize saçma bi hesapla çökerler, ofise gideriz hepsinin surat 5 karış. Sanki ceplerindeki parayı istedik. Geçen yatan 20B LİRADA BİLE PARA YATINCA MAİL ATTILAR. Karşımızda adam gibi muhattap yok. Bize korkusuzca yazılar yazın bizde sizi unutmayalım. Saf tesis konusunu ele alın. Promosyon için sizde bastırın. Bizim kaybedecek bişeyimiz olmasa inanaın buradan ismimizide yazarız, ararızda, buluşuruzda. Çay kahve parasınıda öderiz. Tk lılar gibi en az 15B para alıp Taşerona beter olun diyenlerden değiliz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp cetin'e cvp ~ 1 yıl önce
arasanıza. mutlak bekliyordur. sizi satmaz merak etmeyin.
eski PGS'li ~ 1 yıl önce
bu kalem bizi çok destekledi. Sıkıntılarımızı duyurdu. Ayıp ediyorsunuz. böyle kafa tutmak kolay. arayıp, buluşup anlatmak zor. Kim korkak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgs'ya ~ 1 yıl önce
sen önce bir şey istemenin yöntemini öğren. ve bu adamın pgs ile ilgili yazdıklarını oku. korkak sensin ki aramıyorsun adamı.Telefonunu da vermiş.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP CESARET İSTER ~ 1 yıl önce
BANA BUNLARLA GELİN NE DEMEK? BENİM SİZE GELECEĞİM FALAN YOK. AHMET BEYE ŞUNU KONUŞ, BUNU KONUŞ DİYEMEM. DESEMDE BOŞ. VE DE KORKARIM. HIRSIZ FİRMA DEDİĞİNİZ KURULUŞ KANINIZI NASIL EMİYOR? ARAYIN ANLATIN GÖRÜŞELİM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PGS ~ 1 yıl önce
PGS SİZE VERMEDİKLERİNİN TÜMÜNÜ BANA ÖDÜYOR. O NEDENLE DE YAZMIYORUM. OLDU MU? GEÇEN GÜN SİZİN GİBİ YÜREKLİ BİR PGS'LİYE YAZMIŞTIM. SİZE DE SÖYLÜYORUM. VPN İLE UCUZ KAHRAMANKLIK YAPMAYIN.TELEFONUMU VERİP 10 KELİME ÜZERİNE YAZI BİNA EDİLMEZ, ARAYIN KONUŞALIM DİYORUM ÇIT YOK. EVET ARAYIN KONUŞALIM. BİLGİ ALALIM. KONU HER NEYSE DOĞRU İSE YAZARIZ TABİİ Kİ. (05322831823)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PGS ~ 1 yıl önce
Bilmiyorum bu site Pegasus’tan ne kadar para almıyor kötülememek bir şey dememek için ama bir kere olsun verilmeyen haklar, içerideki mobbing, km lere verilmeyen primler, yöneticilerin 1 milyon tl prim akıp şirkette şampanya içtikleri, banka promosyonlarıyla araba aldıklarını, verdikleri yemek hakkının kısıtlanıp çalışan tarafından satın alınan şeylerin ibraz edilme zorunluluğunu da yazsanıza, ekiplerin yasak olmasına rağmen 100 saatin üzerinde uçurulduğunu, insan gibi davranmak yerine robot köle muamelesi gördüğümüzü de yazsanıza. Böyle bir haber sitesine YAZIK YAZIK. Haber yapacaksanız tarafsız yapın. Bir taraf yaz döneminde 40-60 bin maaş alırken bir taraf 16-18 aldı bunu da yazsanıza. Yazamazsınız korkaksınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP PGS ~ 1 yıl önce
HAYDİ CESUR YÜREK ARAMANI BULUŞMAYI VE ANLATMANI BEKLİYORUM. MERAK ETME ARKADAŞI DEDİĞİNİZ YÖNETİCİLERİNİZE ADINI VERMEM. ARAMAYAZSIN. KORKAKSIN. ÇETİN ÖZBEY
Cesaret ister ~ 1 yıl önce
Sn Çetin ÖZBEY bırakın bu Unutmayacağız laflarını. Kayda değer bi yazı yazın. Laf olsun diye yazı yazıyorsunuz. Kaleminize güveniniz varsa Ahmet Bey e Taşeronların geleceği hakkında konuşmasını sağlayın. SAF TESİS adında hırsız bir taşeron firma var ve personelin kanını emiyor. Bunları söylemeye cesaretiniz vaar mı? Bana bunlarla gelin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP CESARET İSTER ~ 1 yıl önce
HAYDİ CESUR YÜREK. SENİN DE ARAMANI BULUŞMAYA GELMENİ BEKLİYORUM. GELİN GÖRÜŞELİM ANLATIN. SİZİN BUNA CESARETİNİZ VARSA TABİİ Kİ. YOKSA KİMSEYE EFELİK YAPMAYIN BİR DAHA. ÇETİN ÖZBEY
5M,liken TAŞERONU ~ 1 yıl önce
TAŞERONun hali ne olacak? Nereye kadar bu şekilde lise mevUnunu başımıza Tk sorumlu yapanlar görmüyor mu bu adalet sistemini en az maaşı bizler alıyoruz torpile Tk olanlar şimdi bizi eziyor hocam

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000