01 Temmuz 2019, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • İlker bey istasyonlardaki sıkıntıları biliyor komple bir değişiklik yapılacak.Bilal beyin getirdiği müdürler başarız olmuştur bu açık ve nettir.İlker bey doğruyu yapıp bunları gorevden alıcaktır
  • thy teknik Engelli hasta calışanını performanstan 39 yaşında işten attı
  • Ahı var
  • Bilal beyin çılgın istatistiklerinin devamını bekliyoruz,her zaman ki gibi rekorları kırmak istiyoruz ) THY son 2 günün uçuş gekorunu kırdı gibi..
  • pilot düşmanı bilal’in sonu 8 bin tl pilotlar için iyi para diyordu hahahshahah. geldiği gibi şirketin huzurunun içine etmişti 2000 pilot bu Bilal yüzünden istifa etmişti. en güzel ceza olmuş oradan pilotlara yapılacak olan zamları izlemek hahahaha
  • Sovmen is basinda yine.Anca satavatli yasamdsn Ankara.Bir o degil bütün kadrolari.2023 te hepsi tektek gidicek insallah.Maymun gözünü acti.....
  • Severler tek adamlığı. Müdür de benim hostes de benim teknik de. En birinc benim
  • havacı olmayan yöneticiler akp politikalarının da etkisi ile balon gibi şişirdikleri thy yi patlattılar. rte nin de thynin içini boşaltmaktan başka bir amacı yok. varlık fonu var olduğu sürece kimse burda thy şöyle olacak böyle olacak yorum yazmasın
  • genel kurulda yapılan değişiklikleri tartışmanın alemi yok. biri dikte ediyor. biri olur diyor. İsterse diğer tüm iştirakçiler hayır desin. fark etmiyor. Kabul edilmiştir deniyor iş bitiyor. Özentili YK başkanı kendini nasıl görüyor bilmiyorum.Meraklanmayın. biri bir şeyleri kusmaya başlarsa tek adamlığı falan kalmaz.Bilal beye gelince, son genel kuruldan önce başka türlü müydü. Var gibi yok olan yetkilerini kullanabiliyor muydu?Aynı tas aynı hamam.
  • Sayın Ali KIDIK, THY ile ilgili kaygılarınızı anlayabiliyorum, düzeltmek için gösterdiğiniz gayreti de görüyorum. Ancak lütfen artık eskisi gibi havacılıkla ilgili diğer konularda da güzel, faydalı, bilgi verici köşe yazılarınıza da yer veriniz. Zira son zamanlarda sürekli THY yönetimi ile ilgili yazılardan başkasını göremez olduk. Havacılığın sadece THY yönetiminden ibaret olmadığını sizler bizlerden çok daha iyi bilen birisiniz. Bu yorumumu olumsuz bir eleştiri olarak değil, yapıcı bir öneri olarak görmenizi isterim. Teşekkürler.

THY Tek Adam Yönetiminde!

Açık ve net söylüyorum. Cumhurbaşkanı uzun süredir mercek altında tuttuğu Türk Hava Yolları yönetimine neşter atıp hem İlker Aycı’yı hem de Bilal Ekşi’yi görevden alır veya ikisine da ayar verecek, kendinize gelin diyebilecek bir kişiyi icraya koyar diye düşünmüştüm.

Evet, birine ayar verildi de ayarı kaçmış bir ayar. Kim? Bilal Ekşi. Kitabın ortasından konuşursak, bir genel müdür bu şekilde refüze edilmez, saf dışı bırakılmaz. Denir ki; “Bugüne kadar yaptığınız çalışmalarınızdan ötürü teşekkür ederiz. Bundan sonra başka bir arkadaşla çalışacağız”.

Böyle mi oldu? Hayır…

Seni genel müdür olarak bırakıyoruz ama hiçbir yetkin yok.  Ancak sana güzel bir oda, sandalyeler, masalar, her yöne giden uçak biletlerini bedava veriyoruz. Altına lüks bir araç üstelik şoförü de var. E daha ne istiyorsun? İzinsiz su dahi alamazsın. Lavabodaki taharet kağıdını, elini sildiğin kağıt havluyu velhasıl soluduğun hava hariç hepsi bizim onayımızdan geçecek. Ama sen kaktüs gibi, yılbaşı çiçeği gibi, yağlı begonya gibi, orkide gibi süs bitkisi olarak yanı başımızda duracaksın.

Aman kendini önemsiz hissetme he bak sana bütün uluslar arası arenada, havacılık otoriteleri nezdinde sorumluluk yükledik, bizi taca atma. Bunların sorumluluğu da sende. Davul sende tokmak bizde. Biz yaparız, ederiz ama hesabı da sen vereceksin.

İşte böyle bir pozisyonda koskoca THY’mizin genel müdürü.

Sizce böyle bir genel müdürü kim dinler? Mesela odasını temizleyen kişi dinler mi? Güvenlikçi nasıl bakar sahi suratına! “Aaaaa etkisiz/yetkisiz eleman pardon genel müdür geliyor” demez mi içten içe?

Bilal Ekşi ile bir kere oturup çay içmişliğim, yemek yemişliğim, havacılık konusu hariç konuşmuşluğum yok. Açıkçası hiç ama hiçbir pozitif düşüncem yok. Ama yapılana “yanlış, kabul edilemez” diyecek cesaretimiz var. Evet, evet “git” demenin yolu bu olamaz.

“Şimdi ne olacak”  diye soran olabilir.

Tek adamın ve avenesinin dediği olacak. Astığım astık, kestiğim kestik şeklinde yürüyecek. Düzen de olmayacak güven de olmayacak.

Olacak olan veya olması gereken ilk şeyi söyleyeyim. Bilal Ekşi’de azıcık onur var ise istifa eder ki edeceğini düşünüyorum.

Ve THY’ye genel müdür atamaya gerek yok.

İlker Aycı hem genel müdür hem de yönetim kurulu başkanı olmalı. Kendisi ile bu konuyu daha ilk senesinde konuşmuştuk. “Eğer kaos olmasını istemiyorsanız YK başkanı da genel müdür de aynı kişi olmalı” demiştim. Şimdi tam fırsatını yakaladı.

İşte o zaman kırmızı halılar uçan halıya, limuzinler Bugatti’ye, şirketlerdeki YK üyelikleri 40’tan seksene çıkmaması için bir sebep kalmaz.

Bundan sonra İlker Aycı üzerindeki gözler çok daha fazlalaştı. Omzundaki yük bir milyon kez daha arttı. Şirketin tüm Avrupa noktaları zarar ediyor, yolcu sayısı düşüyor. Bunlara çare bulmak onun görevi.

THY markası palyatif çözümler ve şişirme bilançolarla ne kadar gidecek hep beraber göreceğiz.

Şeytanın avukatlığını yapalım ve yazımızı bağlayalım. Arda Ermut icraya armut olarak konulmadı. Tıpkı İlker gibi önce icraya girer sora icranın başına geçer. Demedi demeyin, bekleyip görelim.

Tekraren söylüyorum; Bilal Ekşi bu şekilde bir davranışı hak etmedi.

THY Tek Adam Yönetiminde!

Yorumlar Tüm Yorumlar (43)

Doğru karar ~ 5 yıl önce
İlker bey istasyonlardaki sıkıntıları biliyor komple bir değişiklik yapılacak.Bilal beyin getirdiği müdürler başarız olmuştur bu açık ve nettir.İlker bey doğruyu yapıp bunları gorevden alıcaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sakın yayınlama ~ 5 yıl önce
thy teknik Engelli hasta calışanını performanstan 39 yaşında işten attı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aydın Gaga ~ 5 yıl önce
Kardeşim senin arkadaşların söylüyor verimsiz ve günde 1 balık paketini zor kontrol ediyordu diye
Binlerin ~ 5 yıl önce
Ahı var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel ~ 5 yıl önce
Bilal beyin çılgın istatistiklerinin devamını bekliyoruz,her zaman ki gibi rekorları kırmak istiyoruz ) THY son 2 günün uçuş gekorunu kırdı gibi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
8 bin tl pilotlar için iyi para ~ 5 yıl önce
pilot düşmanı bilal’in sonu 8 bin tl pilotlar için iyi para diyordu hahahshahah. geldiği gibi şirketin huzurunun içine etmişti 2000 pilot bu Bilal yüzünden istifa etmişti. en güzel ceza olmuş oradan pilotlara yapılacak olan zamları izlemek hahahaha

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turt ~ 5 yıl önce
Sovmen is basinda yine.Anca satavatli yasamdsn Ankara.Bir o degil bütün kadrolari.2023 te hepsi tektek gidicek insallah.Maymun gözünü acti.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sit ~ 5 yıl önce
Severler tek adamlığı. Müdür de benim hostes de benim teknik de. En birinc benim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yazık ~ 5 yıl önce
havacı olmayan yöneticiler akp politikalarının da etkisi ile balon gibi şişirdikleri thy yi patlattılar. rte nin de thynin içini boşaltmaktan başka bir amacı yok. varlık fonu var olduğu sürece kimse burda thy şöyle olacak böyle olacak yorum yazmasın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
farklı mıydı? ~ 5 yıl önce
genel kurulda yapılan değişiklikleri tartışmanın alemi yok. biri dikte ediyor. biri olur diyor. İsterse diğer tüm iştirakçiler hayır desin. fark etmiyor. Kabul edilmiştir deniyor iş bitiyor. Özentili YK başkanı kendini nasıl görüyor bilmiyorum.Meraklanmayın. biri bir şeyleri kusmaya başlarsa tek adamlığı falan kalmaz.Bilal beye gelince, son genel kuruldan önce başka türlü müydü. Var gibi yok olan yetkilerini kullanabiliyor muydu?Aynı tas aynı hamam.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lütfen!! ~ 5 yıl önce
Sayın Ali KIDIK, THY ile ilgili kaygılarınızı anlayabiliyorum, düzeltmek için gösterdiğiniz gayreti de görüyorum. Ancak lütfen artık eskisi gibi havacılıkla ilgili diğer konularda da güzel, faydalı, bilgi verici köşe yazılarınıza da yer veriniz. Zira son zamanlarda sürekli THY yönetimi ile ilgili yazılardan başkasını göremez olduk. Havacılığın sadece THY yönetiminden ibaret olmadığını sizler bizlerden çok daha iyi bilen birisiniz. Bu yorumumu olumsuz bir eleştiri olarak değil, yapıcı bir öneri olarak görmenizi isterim. Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mama parası ~ 5 yıl önce
Manasını kestiler aç kaldı etrafa sarıyor işte ne yapacaksın

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000