02 Ağustos 2021, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • YAZIDAKİ KONULARLA İLGİLİ BİR ŞEY SÖYLEYEMEYEN CAHİLLER YAZIYI YAZAN ADAMA SALDIRIRLAR. SENİN YAPINDAKİ TROLLERİN BENİM GÖZLEMİMİ KABUL ETMEMELERİ UMURUMDA OLMAZ. BU TÜR SAÇMALAIKLARIN SON KEZ YAYINLANDI. İSTER İSMİNİ DEĞİŞTİR NE İATERSEN YAP. ALLAH SANA LAYIĞINI VERSİN.
  • CEHALET ZOR ŞEY.
  • TÜRK HAVA YOLLARININ BANA ÖDEDİĞİ MAAŞI HARAM EDECEK OLAN SİZ DEĞİLSİNİZ. YAZDIĞINIZ PEK AKILLI İŞİ DEĞİL.
  • O kadar haklıyız ki davamızda, haykırmak istiyoruz. Sesimiz olduğunuz için teşekkür ederiz Çetin Bey. Arkadaşlar susmayın konuşun, birlik olun. İçinize atmayın baskıları, bizler değerli çalışkan gençleriz. İş bilmeyen eski kafa yöneticilere boyun eğmeyin artık. Orta düzey yöneticiler; ekip sorumluları, amirler, vardiya müdürleri sesiniz çıksın. Yarın aynı şey sizin de başınıza gelecek, öyle bir yönetici olun ki başımıza geldiğinde personeliniz de size destek olsun, hakkınızı savunsun. Ama böyle üç maymunu oynarsanız sizler daha beter olacaksınız. Burdan kimler geçti gitti bir hatırlayın! Önemli olan saygıyla sevgiyle anılmak.
  • Çetin bey, yazınız ve yapılan yorumlardan sonra bazı şeyler netleşmeye başladı artık. 2019 da pegasusda ucaginizagec kaldınız ve chekine kapandı diyelim veya kontuarlar şişmiş çok kalabalık var. Hemen yanınıza bir personel yaklaşır isterseniz işlemlerinizi hemen halledebiliriz diyerek size koltuk satmaya çalışırlar ki bunu hep yaptılar şimdi yapiliyor mu pek bilmiyorum. Kendi personeline mobingi duymuştum ama müşterisine böyle bir mobing yaparak para kazanma sistemini ilk defa gördüm. Bir çok pegasus calinsani arkadaş da bu uygulamadan şikayetçi olsada genel müdürlüğün baskısı ve yönetim yalakası müdür ve amirleri sayesinde hem yolcuyu hemde çalışanı böylesi etik dışı uygulamalarla mobinge maruz bırakan başka bir firma varmıdır bilmiyorum. Kanit mi istiyorsunuz gün için de uçuşların yoğun olduğu bir saatte yolcu olun veya olmayın kontuarda bir personele yaklaşın ve aynen şunu söyleyin ' merhaba falanca yere biletim var chekin yapıp bagajlarimi vermek istiyorum, sıra beklemeden nasıl halledebilirim' diye bir sorun veya koltuk satın almak istiyorum sıra beklemek zorunda mıyım diye bir yem atın. Bakalım nasıl bir yönlendirme yapacaklar size. Personelinden haksız yere kesilen primler, yolcusunu düdüklemek için akla ziyan yöntemler ne ararsanız var. Bunun adı LOW COAST bunun adı PEGASUS. Yazıklar olsun böylesi zihniyete. He bir de utanmadan milli bayramlarda Atatürk rozeti dagitmalari yok mu. Allah'ım evlere senlik. tam bir riyakarlik örneği.
  • BEN MÜDÜRLÜK KADROSUNDAN BAHSETMEDİM. BEN BOŞ İŞLER GENEL MÜDÜR YARDIMCISIYDIM DEDİM ÖNCE OKUMAYI ÖĞRENMEK GEREK TROL BEY AMCA. SİZ 20 SENE ÖNCESİYLE AVUNUN.
  • Cetin bey yaziniz icin tesekkurler. Pegasusta srndikalasmanin onune gecmek icin mobinglere devam ediyor bir yandan da insanlarin sesini kesmek icin yapilmayan zamlar ve multinetlere artis yapiliyor ki sendikaya uye olunmasin diye ama sunun farkinda olamadilar hic bir zaman biz calisanlar gercek bir aile gibiyiz bizlerden birine zarar verirsen sonucuna katlanicaksin sendika pegasusa girecek cikarilan emekci arkadaslarimiz islerine geri donecek yonetici vasfi olmayan insanlar basimizda olmicak calisma sartlari duzelecek kimse yonetici baskisindan korkmasin sendikali kalin bize sendikadan baska destek olan yok mutlu huzurlu iyi sartlarda calismak istiyorsak srndikali olunucak
  • Çetin abi öncelikle çok teşekkür ederim yazınız için. Özellikle misafir hizmetlerinde sendikalaşma öncesi patlamaya hazır bir bomba vardı. Tutulmayan sözler, mola sürelerinin düşürülmesi, primlerin kesilmesi. Artık Yer Hüzmetleri kaynayan bir kazana dönmüştü. Sesi çok çıkan benim gibi personelleri zaten listelere yazmışlardı. Açıklama veya ihtar verecek yer arıyorlardı. Şuan bir kontrol etseler yarısı tıraş olmadan İşe geliyor pandemi döneminde. Maske takıldığı için göze çarpmıyor. Benim bu ihtar cezam pandemi döneminde oldu. Pegasus tarihinde bir ilk! Salak tıraşı olmadan işe geç geldiğim için İK uyarısı alan tek personel benimdir. Tabii yalaka olanlara bir açıklama vs yok. Sakal tıraşını molanda olursun. Bunu diyen yöneticilerimizde icabında yolcu karşısına sakal tıraşsız çıkıyor. Ayrıca her iki günde bir vardiya değiştiği için insanlık hali insan geç kalabilir gayet normal tıraş olmadan işe gelebilir. Fakat ogün bir üst yöneticim “Kusura bakma bildirmem lazım. Bildirmezsem ve duyulursa benim başım belaya girebilir” demişti. Anlaşılan isimler verilmiş bu isimlerin en ufak açığında basalım İK ihtarını denmiş. 5 sene çalıştım son pandemi döneminde sakal tıraşı olmadan işe geç geldiğim için İK uyarısı aldım. Şimdi sebebini herkes biliyor.Ayrıca Kapıları erken kapatma rekoru bende. Hatta bir yöneticimiz bana kendi cebinden para vererek hediye almıştı. Bunuda bir toplantı esnasında herkesin gözü önünde takdim etmişti sağolsun. Ayrıca Gatelerde bilet satış personellerine verdiğim desteklerle rekor üstüne rekor kırıp, sıfır maaliyetle sırf benim özel çabamla şirkete ekstradan 100 binlerce tl kazanç sağladım. her akşam teşekkür mailleri atan müdürler amirler şimdi performans düşüklüğü mü diyorlar? Pasaport iptalinde full olan LWO uçağının iptalini 45 dakikada iki kişi yaptık. Normalde 10 kişi 3 saatte yapamıyor. Adım Mustafa Genç. Bir kişi delikanlıca bu söylediklerin yalan diyebilir mi? Hodri meydan! Şimdide tazminatlarımızı vermeyerek bizi korkuttuklatını düşünüyorlar :-) asıl tir tir titreyen nane ve yardakçıları. Sendika gelecek. Şahsen kesinlikle ben geri dönmeyeceğim ama Pegasus’a sendika gelecek. Başka yolu yok!!!
  • YAZININ GEREKLİ/ DOĞRU OLUP OLMADIĞINA OKRLAR KARAR VERİR. ŞİMDİ BU TÜR YORUMU UYGUN GÖREN TEK KİŞİSİNİZ. TÜRK HAVA YOLLARINDA YAKINDAN BİLDİĞİNİZ VE İFADE ETTİĞİNİZ ÜZERE BOŞ İŞLER GENEL MÜDÜR YARDIMCISIYDIM. YA SİZ SİZ BİR TROL MUSUNUZ. BAŞKA BİR İŞE YARAYACAĞINIZI ZANNETMİYORUM.( TROL'ÜN AÇILIMI: TAKİYE ve RİYA ODAKLI LAFAZAN ) HERHALDE ÖYLESİNİZ VE ALLAH SİZİN TÜRLERİN YAPTIĞI HAVALELERİ DİKKATE ALMAZ. DİLERİM Kİ SİZİ ARKADAŞLARINIZ CEVAPLASIN
  • Bugünde multinete zam yapılmış,değerli çalışma arkadaşlarımız güle güle harcayın,ama unutmayın ki dünkü mail ve bugün multinet zammı hep sendikal faaliyetlerin neticeleridir.Şimdiden böyleyse sendika girdiğinde alacağımız haklarımızı var siz düşünün:))

THY VE PGS’ YÖNETİCİLERİ İNSANI İNSAN YAPAN HASLETLERDEN YOKSUNLAR MI? ( 1 )



THY’deki örmek ne işe yarıyor kimse çözemedi ama yine de sorayım. PEGASUS’ da Etik Kurulu var mı? Bilmiyordum. Varmış. Sual: Bu kurul acaba neye yarıyor?

11.7.2021 günü Kamu Görevlileri Etik Kurulu’na atamalar yapıldı başlıklı bir haber okudum gazetenin birinde.  Kamu Görevlileri Etik Kurulu’na atamalar yapılmış. Kurulun kuruluş amacı, kamu görevlilerinin uymaları gereken saydamlık, tarafsızlık, dürüstlük, hesap verebilirlik, kamu yararını gözetme gibi etik davranış ilkeleri belirlemek ve uygulamayı gözetmek olarak belirtiliyordu haberde. Bu bana ne mi çağrıştırdı? Türk Hava Yolları Etik Kurulunun kuruluşunu tabii ki. Amaçlar birbirinin benzeri. 2012 yılıydı. Şirketin YK Başkanı Hamdi Topçu Bey, Genel Müdürü ise Temel Kotil’di.  İcraatlarının hiç birine etik kurulunun şu veya bu şekilde müdahale etmemesi bu ikilinin etik açısından ne denli düzgün hareket ettiklerinin bir göstergesi sayılmalı. Herhalde ( ? ? )

Evet;  yönetim değişti ve gittiler.. Giden yönetimin devamıyız diyen bir zihniyet iş başı yaptı. Etik kurulunun çalışması açısından değişen bir şey oldu mu?  Yaşananları sıralamaya gerek var mı? Zannederim ki yok. Kimi kabul eder, kimi etmez ama bu yaşanmışları çalışanların hepsi bilir.

BU KONUDAKİ YAZILARIMDA NEDEN THY VE PGS BERABER BAŞLIK OLUYOR?

Nedeni çok basit. THY ‘ de Sendika seçimlerinde Yönetim şu anda Hava İş’ de başta olan Sendikayı destekledi. Desteklemekten de öte Sendika seçimlerini kazanması için çalışanları işten çıkartma ile tehdit etmek dâhil her türlü mobbing’ i uyguladı.    Pegasus ta ise işveren çalışanların tercih ettiği sendika yerine Hava-İş’ e üye olmalarına razı göstermiş görünümde. Hatta bir iki arkadaşımız bunu sağlamak için ve PGS’ de sendika tercihinin istekleri yönde şekillenmesi için çalışanlara mobbing uygulandığını söylüyor. İnsan Kaynakları çalışanlarının ise bunu bir şekilde ortaya koydukları malum. İçinde bulunulan dönemde bu tür sözlerin Bay Nane’nin onayı alınmadan söylenemeyeceği malum. “Başka sendika bulamadılar mı? Sözleri daha net bir şekilde ortaya bunu koyuyor. Bunun Hava İş açısından ne anlama geldiğini anlamak zor değil. Evet,  işverenin bir sendikayı tercih etmesinin anlamı ne? Pegasus ağabeyinin, Türk Hava Yolarının yolunda yürüyor. Yol bozuk, iyi değil ama tabii ki karar onların. İşte bu nedenle başlıklarda her iki şirketi ismini birlikte kullanıyorum. Aslında bu açıdan birbirlerinden farkları yok. Pegasus’ un saygın yöneticileri Türk Hava Yollarının kilerle aynı şekilde anılmak ve hatırlanmak istiyorlarsa, çalışanların şirkete aidiyet duygusunu iyiden iyiye kaybetmelerini onlar için fark etmeyecekse böyle devam etmeleri gerek. Yola devam. Türk Hava Yolları halen yok birbirimizden bir farkımız ama biz Osmanlı Bankasıyız reklamında söylenildiği gibi görüyor kendisini. .

PEGASUS YÖNETİCİLERİ İNSANI İNSAN YAPAN HASLETLERDEN YOKSUNLAR GİBİ.

Pegasus’ ta tepe yönetim personeline bir teşekkür mektubu yollar. Bu mektupta “ Seni her aradığımızda sen telefonun ucundasın.  Desteğini, Sevgini, gücünü, cesaretini, özverini, samimiyetini ve fedakârlığını hep yanımızda hissettik. İyi ki varsın.” Diyor. . Diğer bir mektupta “ Yaşadığımız süreçte, birlikteliğimizin gücüne olan katkın, olağanüstü insani çaban, vermiş olduğun gönülden desteğin için sana ve fedakârlığını esirgemeyen ailene şahsım ve şirketimiz adına en içten teşekkürlerimi borç bilirim “ diye seslenir. Bu mektupların tarihi 18.09.2020. Yanı 01 AUG 2021 tarihi itibarı ile bundan tamına tam 09 ay 14 gün önce yazılmış. İşe girişinden itibaren hiç disiplin cezası almamış bir çalışana yazılan seslenişler bu. Bir başka örnek daha var. “ Pegasus ta 5 yılınızı doldurdunuz.  Sizin katkılarınız ile daha da güçlendik. Emekleriniz için teşekkür ederiz. Sevgi ve saygılarımızla” Bu personel de verimsizlik nedeni ile işten atıldı. 

Aynı durumda başkaları da var.  Geçen süreç içinde onlarda kötü performansı ile ilgili olarak uyarılmamış vb. Haklarında disiplin kovuşturması yapılmamış ve de disiplin cezası almamış. Ama bir tanesi var ki atılmayı hak etmiş (?)  Bu kadar sene boyunca bir uyarı cezası almış( ?)  Nedeni çok yüz kızartıcı ( ? ) O gün işe geç ve sakallı gelmiş. Kargalar bir cenahı ile güler buna.

Tüm dünyada geçerli olan ve ortak kabul edilen etik değerler aşağıdaki şekilde sıralanıyor. Bakalım Pegasus’ un tarzı etiğin hangi değerlerine ters düşüyor.

Dürüst olmak ve doğrudan ayrılmamak, Güvenilir olmak, Adil olmak, Sadakate önem vermek, vatandaşlık bilinci ve sorumluluğuna sahip olmak, yalan söylememek, başkasının hakkına göz dikmemek, etraftaki kişilere yardım etmek, saygılı olmak ve kişisel sınırları bilmek, acıyı ve zor durumları paylaşmak, anlayışlı olmak, karşıdaki kişinin mağduriyetinden faydalanmamak. Evet; bu tabloya göre görünüm o ki, Pegasus’ ta bu yaptırıma karar verenler dürüst değiller, doğrudan ayrılıyorlar, güvenilir değiller, sadakate önem vermiyorlar ve de maalesef yalan da söylüyorlar Anlayışlı olup olmadıklarını okurların takdirine bırakıyorum.  Başka bir deyişle bu işlemi yapan, yapılmasına alet olan zevat belirtilen insani değerlerden, insanı insan yapan bu hasletlerden yoksunlar.

Acaba, bu hususları Pegasus’ ta ki iş etiği Kurulları fark eder mi? Fark ederse de bir şey yapabilirler mi? Hayır, hayır ve de hayır. Disiplin Kurulu üyelerinin, etik kurulu üyelerinin hiçbir merciden emir almadan değerlendirme yapmaları ve karar vermeleri gerekir.(  Bu arada bizi bu duruma düşürmeyen THY’ deki eski yöneticilerimi saygı ile anıyorum.) Oysaki bunlar, Pegasus’ da ki kurul üyeleri emir kulu. Yaptığınız yanlıştır, hele bir durun demek zor iş. Ne yapsın garibanlar? İşlerinden mi olsunlar?  Bu insanların atışmalarına sırtını dönüp sessiz kalmak,  farkında olmamak daha iyi değil mi?

Bu konuda bir arkadaşımızdan aldığım not aşağıda. Aynen yayınlıyorum.  Realist ve doğru bir yaklaşım.” çetin bey. PGS yöneticileri bizlerin üzerinden mevcut sendikalı personele mektup gönderdi bu devirde işsizlik diz boyu ve de işsiz kalmayı göze almak zor. Allah karar verme durumunda olanlara kolaylık versin. Bizlere gelince yapabileceğimiz fazla bir şey yok. Mücadeleye devam etmek dışında. Konu mahkemeye intikal edince kazanacağımızdan şüphe yok. Ama inanıyorum ki bu yöneticiler mahkemenin işe iade kararını uygulamayacaklardır. Eğer mahkeme sendikaya üye olduğumuz için atıldığımız yönünde karar verirse mevzuatın öngördüğü meblağı ödeyerek konuyu noktalayacaklardır. Para mı, iş mi sualinin cevabını siz yazınızda vermişsiniz. Bundan sonrasını düşünemiyorum.” Durum bu merkezde. Allah hepimize yardım etsin. Size desteğiniz için teşekkür ediyoruz” Burada en çarpıcı cümle “ Bundan sonrasını düşünemiyorum” Nasıl düşünsünler ki.

ETİK KURULLARI YETMEDİ ŞİMDİ DE MOBBİNG KURULLARININ OLUŞTURULMASI İSTENİYOR?

Evet; İşverenimiz veya tepe temsilcileri ile onlara bağlı çalışan orta seviyedeki yöneticileri çalışanlara hiç bir şekilde mobbing uygulamazlar. Bu görülmüş bir şey değil. Memur İşverenleri Sendikasının toplu sözleşme öncesinde açıkladıkları talepleri arasında Mobbing Kurullarının ihdası da yer alıyor. Mobbing bu haberde nasıl tarif ediliyor. “ Çalışanların birbirlerini rahatsız ve huzursuz edici davranışları ile taciz etmeleri, birbirlerine kötü davranmaları kısaca kişiler arası psikolojik şiddet uygulamaları anlamına geliyor” Bu tarif okunduğu gibi anlaşılırsa işverenlerimiz Mobbing Kurullarının Kuruluşunu hemen destekleyeceklerdir.

Evet, bu noktada iki şey hatırlatmak isterim. Çalışanlar kelimesi Genel Müdürden en alt seviyedeki çalışana kadar herkesi kapsar. Ve de bu güne kadar tepelerin veya yöneticilerin trolleri dışında personelin birbirine mobbing uyguladığına fazla rastlanmadı. Şirketlerde çalışanlara mobbing uygulayanlar yöneticiler oluyor bu durumda. Dolayısı ile Mobbing Kurulları da aynen Etik Kurulları gibi sisteme ve çalışanlara büyük fayda sağlayacaktır. ( ? ? ? ) İsterseniz inanın. Örneğin Mobbing Kurulu 5 kişiden oluşsun. 2 Sendika temsilcisi ve 3 işveren temsilcisi. Tüm kararlar 3’ e 2 işverenin istediği yönde alınır. Saygıdeğer yöneticilerimiz şekil şartını yerine getirmek için Mobbing Kurullarının ihdasını mutlak destekleyeceklerdir.


 

ÖNEMLİ: MOBBİNG’ DE MARUZ KALAN KİŞİ NE YAPMALI?

Aşağıdaki anlatımda Mobbing şu şekilde tarif ediliyor. Mobbing; mevcut gücün ya da pozisyonun kötüye kullanılarak; sistematik olarak psikolojik şiddet, baskı, kuşatma, taciz, aşağılama, tehdit gibi şekillerde tecelli eden duygusal bir saldırı olarak nitelendirilebilir. Kişinin saygısız ve zararlı bir davranışın hedefi olmasıyla başlayıp; işverenin ima ve alay ile karşısındakinin toplumsal itibarını düşürmeyi de içeren saldırgan bir ortam yaratarak onu işten çıkmaya zorlamasıdır. Yaş, cinsiyet, ırk ayrımı olmaksızın kişiyi iş yaşamından dışlamak amacı ile kasıtlı olarak yapılır.

https://www.indyturk.com/node/210681/t%C3%BCrkiyeden-sesler/%C3%A7al%C4%B1%C5%9Fma-hayat%C4%B1nda-mobbinge-maruz-kalan-ki%C5%9Fi-ne-yapmal%C4%B1-hangi-mercilere

Mobbing’ e maruz kalan kişilerin konuyu hukuki platforma taşıyabilmeleri için bu link kapsamındaki bilgilere sahip olması gerekir. Eğer bu konudan şikâyetçi iseniz okumanızı öneriyorum. Daha bilinçli hareket etmenize imkân sağlayacaktır.

THY VE PGS’ YÖNETİCİLERİ İNSANI İNSAN YAPAN HASLETLERDEN YOKSUNLAR MI? ( 1 )

Yorumlar Tüm Yorumlar (66)

CVP ÇETİN SANA ~ 3 yıl önce
YAZIDAKİ KONULARLA İLGİLİ BİR ŞEY SÖYLEYEMEYEN CAHİLLER YAZIYI YAZAN ADAMA SALDIRIRLAR. SENİN YAPINDAKİ TROLLERİN BENİM GÖZLEMİMİ KABUL ETMEMELERİ UMURUMDA OLMAZ. BU TÜR SAÇMALAIKLARIN SON KEZ YAYINLANDI. İSTER İSMİNİ DEĞİŞTİR NE İATERSEN YAP. ALLAH SANA LAYIĞINI VERSİN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BU ARADA ~ 3 yıl önce
CEHALET ZOR ŞEY.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP GEREKSİZ ~ 3 yıl önce
TÜRK HAVA YOLLARININ BANA ÖDEDİĞİ MAAŞI HARAM EDECEK OLAN SİZ DEĞİLSİNİZ. YAZDIĞINIZ PEK AKILLI İŞİ DEĞİL.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Human ~ 3 yıl önce
Densizlere cevap vermeye gerek yok. Allah onları adaleti ile terbiye etsin. İyi insanlara da merhameti ile muamele etsin.
Çetin sana ~ 3 yıl önce
Söylüyorum. Şöyle kılasik haberler yaz. Motora kuş girdi. Hava limanında yoğunluk. Uçak geri döndü. Sarhoş yolcu. Falanca uçuş ekibinin yeni kıyafetleri belli oldu. Tgs ye eleman alınıyor gibi. Sen kimsin ki THY hakkında yazı yazacak eleştirecek. Sen kimsin ki Pegasus a akıl verecek yol gösterecek. Ben eleştiriyorum ki işler düzelsin gibi bir gözlemi asla kabul etmem. Adamsan gördüğün THY hakkında olumlu iyi bir haber yapda görelim. Yapamazsın .çünkü Nankörsün hayırsızsın çakıl cüheylasın
Başımız dik. ~ 3 yıl önce
O kadar haklıyız ki davamızda, haykırmak istiyoruz. Sesimiz olduğunuz için teşekkür ederiz Çetin Bey. Arkadaşlar susmayın konuşun, birlik olun. İçinize atmayın baskıları, bizler değerli çalışkan gençleriz. İş bilmeyen eski kafa yöneticilere boyun eğmeyin artık. Orta düzey yöneticiler; ekip sorumluları, amirler, vardiya müdürleri sesiniz çıksın. Yarın aynı şey sizin de başınıza gelecek, öyle bir yönetici olun ki başımıza geldiğinde personeliniz de size destek olsun, hakkınızı savunsun. Ama böyle üç maymunu oynarsanız sizler daha beter olacaksınız. Burdan kimler geçti gitti bir hatırlayın! Önemli olan saygıyla sevgiyle anılmak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gizli yolcu ~ 3 yıl önce
Çetin bey, yazınız ve yapılan yorumlardan sonra bazı şeyler netleşmeye başladı artık. 2019 da pegasusda ucaginizagec kaldınız ve chekine kapandı diyelim veya kontuarlar şişmiş çok kalabalık var. Hemen yanınıza bir personel yaklaşır isterseniz işlemlerinizi hemen halledebiliriz diyerek size koltuk satmaya çalışırlar ki bunu hep yaptılar şimdi yapiliyor mu pek bilmiyorum. Kendi personeline mobingi duymuştum ama müşterisine böyle bir mobing yaparak para kazanma sistemini ilk defa gördüm. Bir çok pegasus calinsani arkadaş da bu uygulamadan şikayetçi olsada genel müdürlüğün baskısı ve yönetim yalakası müdür ve amirleri sayesinde hem yolcuyu hemde çalışanı böylesi etik dışı uygulamalarla mobinge maruz bırakan başka bir firma varmıdır bilmiyorum. Kanit mi istiyorsunuz gün için de uçuşların yoğun olduğu bir saatte yolcu olun veya olmayın kontuarda bir personele yaklaşın ve aynen şunu söyleyin ' merhaba falanca yere biletim var chekin yapıp bagajlarimi vermek istiyorum, sıra beklemeden nasıl halledebilirim' diye bir sorun veya koltuk satın almak istiyorum sıra beklemek zorunda mıyım diye bir yem atın. Bakalım nasıl bir yönlendirme yapacaklar size. Personelinden haksız yere kesilen primler, yolcusunu düdüklemek için akla ziyan yöntemler ne ararsanız var. Bunun adı LOW COAST bunun adı PEGASUS. Yazıklar olsun böylesi zihniyete. He bir de utanmadan milli bayramlarda Atatürk rozeti dagitmalari yok mu. Allah'ım evlere senlik. tam bir riyakarlik örneği.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP Haa ~ 3 yıl önce
BEN MÜDÜRLÜK KADROSUNDAN BAHSETMEDİM. BEN BOŞ İŞLER GENEL MÜDÜR YARDIMCISIYDIM DEDİM ÖNCE OKUMAYI ÖĞRENMEK GEREK TROL BEY AMCA. SİZ 20 SENE ÖNCESİYLE AVUNUN.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus mh ~ 3 yıl önce
Cetin bey yaziniz icin tesekkurler. Pegasusta srndikalasmanin onune gecmek icin mobinglere devam ediyor bir yandan da insanlarin sesini kesmek icin yapilmayan zamlar ve multinetlere artis yapiliyor ki sendikaya uye olunmasin diye ama sunun farkinda olamadilar hic bir zaman biz calisanlar gercek bir aile gibiyiz bizlerden birine zarar verirsen sonucuna katlanicaksin sendika pegasusa girecek cikarilan emekci arkadaslarimiz islerine geri donecek yonetici vasfi olmayan insanlar basimizda olmicak calisma sartlari duzelecek kimse yonetici baskisindan korkmasin sendikali kalin bize sendikadan baska destek olan yok mutlu huzurlu iyi sartlarda calismak istiyorsak srndikali olunucak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sakal Tıraşsız Memur (Tıraş Bahane Mobing Şahane) ~ 3 yıl önce
Çetin abi öncelikle çok teşekkür ederim yazınız için. Özellikle misafir hizmetlerinde sendikalaşma öncesi patlamaya hazır bir bomba vardı. Tutulmayan sözler, mola sürelerinin düşürülmesi, primlerin kesilmesi. Artık Yer Hüzmetleri kaynayan bir kazana dönmüştü. Sesi çok çıkan benim gibi personelleri zaten listelere yazmışlardı. Açıklama veya ihtar verecek yer arıyorlardı. Şuan bir kontrol etseler yarısı tıraş olmadan İşe geliyor pandemi döneminde. Maske takıldığı için göze çarpmıyor. Benim bu ihtar cezam pandemi döneminde oldu. Pegasus tarihinde bir ilk! Salak tıraşı olmadan işe geç geldiğim için İK uyarısı alan tek personel benimdir. Tabii yalaka olanlara bir açıklama vs yok. Sakal tıraşını molanda olursun. Bunu diyen yöneticilerimizde icabında yolcu karşısına sakal tıraşsız çıkıyor. Ayrıca her iki günde bir vardiya değiştiği için insanlık hali insan geç kalabilir gayet normal tıraş olmadan işe gelebilir. Fakat ogün bir üst yöneticim “Kusura bakma bildirmem lazım. Bildirmezsem ve duyulursa benim başım belaya girebilir” demişti. Anlaşılan isimler verilmiş bu isimlerin en ufak açığında basalım İK ihtarını denmiş. 5 sene çalıştım son pandemi döneminde sakal tıraşı olmadan işe geç geldiğim için İK uyarısı aldım. Şimdi sebebini herkes biliyor.Ayrıca Kapıları erken kapatma rekoru bende. Hatta bir yöneticimiz bana kendi cebinden para vererek hediye almıştı. Bunuda bir toplantı esnasında herkesin gözü önünde takdim etmişti sağolsun. Ayrıca Gatelerde bilet satış personellerine verdiğim desteklerle rekor üstüne rekor kırıp, sıfır maaliyetle sırf benim özel çabamla şirkete ekstradan 100 binlerce tl kazanç sağladım. her akşam teşekkür mailleri atan müdürler amirler şimdi performans düşüklüğü mü diyorlar? Pasaport iptalinde full olan LWO uçağının iptalini 45 dakikada iki kişi yaptık. Normalde 10 kişi 3 saatte yapamıyor. Adım Mustafa Genç. Bir kişi delikanlıca bu söylediklerin yalan diyebilir mi? Hodri meydan! Şimdide tazminatlarımızı vermeyerek bizi korkuttuklatını düşünüyorlar :-) asıl tir tir titreyen nane ve yardakçıları. Sendika gelecek. Şahsen kesinlikle ben geri dönmeyeceğim ama Pegasus’a sendika gelecek. Başka yolu yok!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BİR GÜN ~ 3 yıl önce
YAZININ GEREKLİ/ DOĞRU OLUP OLMADIĞINA OKRLAR KARAR VERİR. ŞİMDİ BU TÜR YORUMU UYGUN GÖREN TEK KİŞİSİNİZ. TÜRK HAVA YOLLARINDA YAKINDAN BİLDİĞİNİZ VE İFADE ETTİĞİNİZ ÜZERE BOŞ İŞLER GENEL MÜDÜR YARDIMCISIYDIM. YA SİZ SİZ BİR TROL MUSUNUZ. BAŞKA BİR İŞE YARAYACAĞINIZI ZANNETMİYORUM.( TROL'ÜN AÇILIMI: TAKİYE ve RİYA ODAKLI LAFAZAN ) HERHALDE ÖYLESİNİZ VE ALLAH SİZİN TÜRLERİN YAPTIĞI HAVALELERİ DİKKATE ALMAZ. DİLERİM Kİ SİZİ ARKADAŞLARINIZ CEVAPLASIN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gereksiz ~ 3 yıl önce
Bir elemansın.geçmisde Türk hava yollarından aldığın her kuruş gözüne dizine dursun.
Bu arada çetin ~ 3 yıl önce
Yazdığım yazının sağ tarafında siyah bir kutucuk var orayı tıklayınca beni yorumuma direk cevap verebiliyorsun. Böyle ayrı ona cevaben buna cevaben diyerek ayrı yorum yazmaya gerek yok. Bilmiyorsan diye yardımcı olmaya çalışıyorum. Yanlış anlama Cahilsin ya
Multinet ~ 3 yıl önce
Bugünde multinete zam yapılmış,değerli çalışma arkadaşlarımız güle güle harcayın,ama unutmayın ki dünkü mail ve bugün multinet zammı hep sendikal faaliyetlerin neticeleridir.Şimdiden böyleyse sendika girdiğinde alacağımız haklarımızı var siz düşünün:))

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000