23 Mart 2009, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • İnsanlara verilmiş olan ismin başına bey deyince beyefendi hanım deyince de hanımefendi olunmuyor.Nüfus cüzdanında sadece isim ve soyad yeralır başka bir ek yoktur .. Dr. Kaptan Mühendis , bey hanım diye yazmaz. Bu alınganlık niye ?Kendisine isimle hitap edilmesinden rahatsız olunup başına bey konulmasını istemek komplex sonucudur bence .Yorumlar bir kişye ait olsa ne çıkar on kişiye ait olsa ne yazar ! Nasıl ki övgü mesajı yazanlara yalak demek yanlışsa , eleştiri yazanlara da kuyruk acısı tanımı tersiz ve yanlış olur. Okuyucular zaten okumuş burada yorum yazmış. Vicdanla ne ilgisi var THY kaptanı.. ( Sen şimdi Sayın THY kaptanı denmesini de istersin ) . Site yazı yazmış okuyucular yorum yazmış. Sende arkadaşını savunuyorsun problem yok..
  • Sayın yorumcu, Bahadır Altan Kaptan'dan 'Bahadır' diye bahsetme cesaretini nerden aldığınızı inanın çok merak ediyorum...Ama şu kesin, bu yazı altındaki tüm negatif yorumlar sadece bir kişiye ait, artık nasıl bir kuyruk acısı varsa...Allahtan Bahadır Altan Kaptan'ı karalamak burada yorum yazmakla, hakkında atıp tutmakla olmuyor... Değerlendirmeyi okuyucuların vicdanına bırakıyorum... THY Kaptanı...
  • Anlaşıldığı kadarıyla sendikalı olan bu kişi burdaki yorum yazanları "Emek düşmanı.." "Sendika düşmanı.." olarak nitelendirmiş ve aslında HALT etmiş !!! Kardeşim gözlüğün yoksa ve ihtiyacın varsa tak bir daha oku !! Burda yorum yazanlarda emek sahibi yani emekçi.. !! patron değil yani!! Zaten anladığın belli ki " Bir gün patron sizi de kapı önüne koyduğunda..." demişsin.Ama illa karşıt görüş yaznak demek b..k atmak demek olmamalı değil mi ? Ne diye böyle saçma sapan yorum yazarsın ? Bizler sendikalı değiliz ama keşke olabilsek!! Gerçi faydalı olup olmadığı da meçhul ve tartışmalı bir halde ..Zira madem kapı önüne koyulduğunda faydası oluyor , bahadır a neden olamadı? Bahadır dışında THY dan çıkartılmış insanlara neden olamadı??
  • emek düsmanlari sendika düsmanlari hemen saldirmaya basliyorsunuz bir gün sizin patronunuz sizi kapinin önüne koydugunda sendikanin önemini anlarsiniz
  • Ne yani şimdi bahadır davayı kazandı diye haklı mı olmuş oluyor? Davalar bir çok aşamadan geçer ve her dava içinde bir çok iddia yer alır. Bu iddialardan bazılarında Bahadır hukuk açısından o bölümü kazanmış olabilir ancak diğerlerin de de kaybedebilir. Madem davayı kazandı hadi bakalım girebiliyorsa girsin THY 'na !!!.. Bir dava hopp diye bitmez.. içinden alınacak bir noktayı davanın tümüne mal edemezsiniz.. Tıpkı Atlasjet Isparta kazasında olduğu gibi.. Dün yayınlanan haberde Atlasjet hakında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.Ve yolcu yakınları da " Bileti Atlasjet den aldık. Biletde Atlasjet güvencesiyle uçacaksınız yazıyordu..Nasıl kimsenin sorumluluğu olamaz.." şeklinde isyan ediyordu..Atlasjet suçsuz olarak kabul edilebilirmi
  • Medyanin gucunu kullanarak insanlara kara calmak kolay ancak yalanin da camurun da bir haddi hududu var.Sn.Kidik siz de cok iyi biliyorsunuz ki Sn.Altan'in is akdinin feshi gerekcesi yemek molasi vermesi degildi,eminim yine biliyorsunuz ki turiste yardim etmesi polise gorev yerinde mukavemet degildir. Sendika yonetimini sevmeyebilirsiniz ancak evrensel dogrulara da karsi gelmek biraz sacma oluyor. THY ile olan davayi Sn. Altan'in kazanmis olmasi da size bir sey ifade etmiyor mu?
  • SAYIN YAZAR , BOŞ BAŞAK DİK , DOLU BAŞAK EĞİK DURUR SÖZÜYLE HER ŞEYİ ANLATMIŞ OLDUNUZ. TEBRİKLER.BU ARADA DHMİ PERSONELİ OLARAK DAHA FAZLA DHMİ HABERLERİ BEKLİYORUZ.İYİ ÇALIŞMALAR
  • Deli deliyi görünce sopasını saklarmış, kahraman arkadaşımızda herhalde pegasusu görünce kahramanlık falanı geçip polislere sakladı,arkadaşa katılıyorum
  • Bahadır kime ne yaptı diye yorum yazan kişinin yazdıklarından çıkan anlam ; bu camiada bir tek bahadırın cesurdur , doğru bildiğini bir tek o savunur, acaip cesaretlidir !! Diğer sektör çalışanları beceriksiz korkak, cesareti olmayan kişilerdir .. Bahadırdaki cesaretin onda biri kimse de yoktur !! Öylemi?? Bu ne kendini bilmez bir yorumdur !! Bahadır sendika üyesi olarak bazı çıkışlar yapmış yürüyüşlere katılmış sendikanın pilot temsilcisi vazifelerini yapmış olabilir ( aynı şeyleri Pegasus da yapması mümkün mü bu soruyu neden Esss .. geçiyorsunuz ??) ancak unutmayın ki sektördeki tüm ÖZEL havayolları içinde bahadırsan başka da sendikalı pilot yok ama seslerini duyuran doğruları savunan da bir çok insan var.
  • Sayın Ali Kıdık tarafından yazılan bu yazıyı ve yapılan bazı yorumları okuduğumda havacılık camiamız adına büyük üzüntü duydum. Öncelikle Bahadır Altan Kaptan'ı eleştirirken kullanılan uslüp gerçekten çok rahatsız edici.Bahadır Altan Kaptan da hepimiz gibi bir insan, doğruları ve yanlışları olmuş olabilir, fakat onu şahsen tanıyan ve vicdan sahibi herkesin hemfikir olacağı bazı şeyler var. THY'daki eleştirilen duruşun sebebi kişisel çıkar veya makam hırsı adınamıdır? Verdiği mücadele kimin için ve kime karşıdır? Sonuçta ne kazanmıştır ve ne kaybetmiştir? Sadece doğru bildiğinin peşinden gitmiş ve işinden olmuştur. Kendisinin gösterdiği cesaretin onda birini gösteremeyenler, onu nasıl eleştiriyor anlamak mümkün değil...

THY’de Kâbus, Pegasus’da Sus Pus

Kaptan Bahadır Altan. Hava-İş Sendikası’nın ünlü sendika temsilcisi. Türk Havayolları pilotlarını sendikal şemsiye altında kışkırtıp THY’nin özellikle yaz aylarında kâbusu oluyordu.

Bahadır Altan’la ilgili bu yazıyı yazmayı çok önceden planlamıştım. Ancak havacılık sektörünün her gün değişen gündemi yazının gecikmesine neden oldu. Bahadır Altan, bu köşenin konuğu olmasına yol açan gündemi de geçen hafta kendisi yaratmış oldu.

Öyle bir tesadüf ki, Kaptan Pilot Bahadır Altan beraberinde Hava İş Sendikası Eğitim Sekreteri Engin Barutçu ile beraber havalimanında bulunuyorlar ve Arap asıllı turist ile havalimanı polisi arasında yaşanan tartışmanın içine düşüyorlar. Yardımsever! Bahadır Altan’da turiste yardım etmek için hemen kolları sıvıyor. Nasıl yardımseverlikse her gün yoğun stres altında çalışan polislerin işine müdahale etmeye başlıyor.  Üst düzey bir yetkiliden aldığım bilgiye göre, Bahadır Altan, turistlere yardım etmiyor onları polise karşı kışkırtıyor. Aynı zamanda polislere sert müdahale ediyor.

Bu davranış Bahadır Altan’a pahalıya mal oluyor. Polise görev yerinde mukavemetten gözaltına alınıyor. AirportHaber’de yayınlanan resimlere ve Airport TV’de yayınlanan görüntülere baktım. Bahadır Altan’ın yürüyüşü ve yüzündeki ifadeler bana Atilay Ayçin’i hatırlattı. Sanki “sendika başkanı ben olmalıyım” der gibi bir eda ile yürüyordu.

Aslında Bahadır Altan’nın THY dönemine bakmak lazım. Türk Havayolları’nda özellikle sendika temsilcisi olduktan sonra sivri çıkışları ile havacılık sektörü tanımıştı kendisini. Sendika temsilciliği yaptığı sırada sözde pilotların hakkını koruduğunu savunarak uçuşlar sırasında pilotların gidilen noktada bir saat 15 dakika istirahat etmeden yeniden uçuşa gitmelerinin sakıncalı olduğunu iddia ediyordu. Özellikle toplu iş sözleşmeleri esnasında sık sık basına beyanatlar vererek yolcuların üzerinde korku salan bu açıklamalar THY’yi de zor durumda bırakıyordu.

Bahadır Altan’ın THY’deki işine son verilmesi de olaylı olmuştu. Altan, bir Ankara uçuşu sırasında uçağın kokpitinde yemek yerken uçağa yolcu alınmıştı. Yemek yediği gerekçesiyle yolcuları uçaktan indirmişti. İşte bardağı taşıran son nokta da o olmuştu. Bahadır Altan kendi başını kendisi yemişti. Bu davranışı ile THY’deki iş akdi feshedilmişti.

Peki, sonra ne oldu? Bahadır Altan’ı Pegasus Havayolları kapıverdi. Sendikacı kimliği ile ortalarda dolaşıp “Bir noktaya uçuş yapıldıktan sonra ikinci noktaya uçmak için pilotların en az bir saat 15 dakika dinlenme süresi olmalı” diyen Bahadır Altan’ı nasıl işe aldı orasını da anlamış değilim. Elbette şirket kuralları anlatılmıştır kendisine.

Şimdi ben sormak istiyorum Bahadır Altan’a.

“Bir noktaya uçuş yapıldıktan sonra ikinci noktaya uçmak için pilotların en az bir saat 15 dakika dinlenmeleri gerek” diyen Sayın Bahadır Altan Pegasus Havayolları’nda bu uçuşlarda ne kadar dinleniyor?

Bildiğim kadarı ile THY’de bir noktaya uçuş yapan pilotlar yeni bir noktaya uçmak için bir saat dinlenme süresi kullanıyorlar. Bu süre Pegasus Havayolları’nda 30 dakika. Peki, THY’de dinlenme sürelerini bahane ederek uçakların güvensiz olduğunu söyleyen Bahadır Altan aynı şeyi Pegasus Havayolları için söyleyebiliyor mu? Soruyorum sana Bahadır Altan Pegasus Havayolları güvensiz mi? “Güvensiz” diyemezsin. Çünkü hemen hemen tüm şirketlerimiz olduğu gibi Pegasus Havayolları da güvenli bir şirketimiz.

Bahadır Altan bana göre güvenilir olmayan sensin artık. Diyeceksin ki, “THY’de sendika vardı ve sendikal olarak söylemek zorundaydım. Üyesi ve temsilcisi olduğum sendikanın emirlerini yapmak zorundaydım” Bende diyorum ki, eğer gücün yetiyorsa ve “THY’de söylediklerimde samimi bir davranış içindeydim” diyorsan şimdi aynı söylemleri yine yapmalısın. Yapamazsın. Aynı gün kapının önüne koyarlar adamı.

Boş başaksın Bahadır Altan. Dolu başak eğik durur Bahadır Altan. Boş başak dik durur. Söylemlerinle eylemlerin birbirini tutacak. Ama dün THY’de söylediklerini bugün Pegasus’da söyleyemiyorsun. Kim güvenir senin sendikacılığına. Seninkisi sadece duygusalmış Bahadır Altan.

Değerlendirme sizlere ait sevgili okular. Ben sadece hatırlatma yaptım…

Haftaya görüşmek dileğiyle…

Hoşcakalın…

THY’de Kâbus, Pegasus’da Sus Pus

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Misafir ~ 15 yıl önce
İnsanlara verilmiş olan ismin başına bey deyince beyefendi hanım deyince de hanımefendi olunmuyor.Nüfus cüzdanında sadece isim ve soyad yeralır başka bir ek yoktur .. Dr. Kaptan Mühendis , bey hanım diye yazmaz. Bu alınganlık niye ?Kendisine isimle hitap edilmesinden rahatsız olunup başına bey konulmasını istemek komplex sonucudur bence .Yorumlar bir kişye ait olsa ne çıkar on kişiye ait olsa ne yazar ! Nasıl ki övgü mesajı yazanlara yalak demek yanlışsa , eleştiri yazanlara da kuyruk acısı tanımı tersiz ve yanlış olur. Okuyucular zaten okumuş burada yorum yazmış. Vicdanla ne ilgisi var THY kaptanı.. ( Sen şimdi Sayın THY kaptanı denmesini de istersin ) . Site yazı yazmış okuyucular yorum yazmış. Sende arkadaşını savunuyorsun problem yok..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın yorumcu, Bahadır Altan Kaptan'dan 'Bahadır' diye bahsetme cesaretini nerden aldığınızı inanın çok merak ediyorum...Ama şu kesin, bu yazı altındaki tüm negatif yorumlar sadece bir kişiye ait, artık nasıl bir kuyruk acısı varsa...Allahtan Bahadır Altan Kaptan'ı karalamak burada yorum yazmakla, hakkında atıp tutmakla olmuyor... Değerlendirmeyi okuyucuların vicdanına bırakıyorum... THY Kaptanı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Anlaşıldığı kadarıyla sendikalı olan bu kişi burdaki yorum yazanları "Emek düşmanı.." "Sendika düşmanı.." olarak nitelendirmiş ve aslında HALT etmiş !!! Kardeşim gözlüğün yoksa ve ihtiyacın varsa tak bir daha oku !! Burda yorum yazanlarda emek sahibi yani emekçi.. !! patron değil yani!! Zaten anladığın belli ki " Bir gün patron sizi de kapı önüne koyduğunda..." demişsin.Ama illa karşıt görüş yaznak demek b..k atmak demek olmamalı değil mi ? Ne diye böyle saçma sapan yorum yazarsın ? Bizler sendikalı değiliz ama keşke olabilsek!! Gerçi faydalı olup olmadığı da meçhul ve tartışmalı bir halde ..Zira madem kapı önüne koyulduğunda faydası oluyor , bahadır a neden olamadı? Bahadır dışında THY dan çıkartılmış insanlara neden olamadı??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
emek düsmanlari sendika düsmanlari hemen saldirmaya basliyorsunuz bir gün sizin patronunuz sizi kapinin önüne koydugunda sendikanin önemini anlarsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Ne yani şimdi bahadır davayı kazandı diye haklı mı olmuş oluyor? Davalar bir çok aşamadan geçer ve her dava içinde bir çok iddia yer alır. Bu iddialardan bazılarında Bahadır hukuk açısından o bölümü kazanmış olabilir ancak diğerlerin de de kaybedebilir. Madem davayı kazandı hadi bakalım girebiliyorsa girsin THY 'na !!!.. Bir dava hopp diye bitmez.. içinden alınacak bir noktayı davanın tümüne mal edemezsiniz.. Tıpkı Atlasjet Isparta kazasında olduğu gibi.. Dün yayınlanan haberde Atlasjet hakında kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.Ve yolcu yakınları da " Bileti Atlasjet den aldık. Biletde Atlasjet güvencesiyle uçacaksınız yazıyordu..Nasıl kimsenin sorumluluğu olamaz.." şeklinde isyan ediyordu..Atlasjet suçsuz olarak kabul edilebilirmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Medyanin gucunu kullanarak insanlara kara calmak kolay ancak yalanin da camurun da bir haddi hududu var.Sn.Kidik siz de cok iyi biliyorsunuz ki Sn.Altan'in is akdinin feshi gerekcesi yemek molasi vermesi degildi,eminim yine biliyorsunuz ki turiste yardim etmesi polise gorev yerinde mukavemet degildir. Sendika yonetimini sevmeyebilirsiniz ancak evrensel dogrulara da karsi gelmek biraz sacma oluyor. THY ile olan davayi Sn. Altan'in kazanmis olmasi da size bir sey ifade etmiyor mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
SAYIN YAZAR , BOŞ BAŞAK DİK , DOLU BAŞAK EĞİK DURUR SÖZÜYLE HER ŞEYİ ANLATMIŞ OLDUNUZ. TEBRİKLER.BU ARADA DHMİ PERSONELİ OLARAK DAHA FAZLA DHMİ HABERLERİ BEKLİYORUZ.İYİ ÇALIŞMALAR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Deli deliyi görünce sopasını saklarmış, kahraman arkadaşımızda herhalde pegasusu görünce kahramanlık falanı geçip polislere sakladı,arkadaşa katılıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Bahadır kime ne yaptı diye yorum yazan kişinin yazdıklarından çıkan anlam ; bu camiada bir tek bahadırın cesurdur , doğru bildiğini bir tek o savunur, acaip cesaretlidir !! Diğer sektör çalışanları beceriksiz korkak, cesareti olmayan kişilerdir .. Bahadırdaki cesaretin onda biri kimse de yoktur !! Öylemi?? Bu ne kendini bilmez bir yorumdur !! Bahadır sendika üyesi olarak bazı çıkışlar yapmış yürüyüşlere katılmış sendikanın pilot temsilcisi vazifelerini yapmış olabilir ( aynı şeyleri Pegasus da yapması mümkün mü bu soruyu neden Esss .. geçiyorsunuz ??) ancak unutmayın ki sektördeki tüm ÖZEL havayolları içinde bahadırsan başka da sendikalı pilot yok ama seslerini duyuran doğruları savunan da bir çok insan var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Sayın Ali Kıdık tarafından yazılan bu yazıyı ve yapılan bazı yorumları okuduğumda havacılık camiamız adına büyük üzüntü duydum. Öncelikle Bahadır Altan Kaptan'ı eleştirirken kullanılan uslüp gerçekten çok rahatsız edici.Bahadır Altan Kaptan da hepimiz gibi bir insan, doğruları ve yanlışları olmuş olabilir, fakat onu şahsen tanıyan ve vicdan sahibi herkesin hemfikir olacağı bazı şeyler var. THY'daki eleştirilen duruşun sebebi kişisel çıkar veya makam hırsı adınamıdır? Verdiği mücadele kimin için ve kime karşıdır? Sonuçta ne kazanmıştır ve ne kaybetmiştir? Sadece doğru bildiğinin peşinden gitmiş ve işinden olmuştur. Kendisinin gösterdiği cesaretin onda birini gösteremeyenler, onu nasıl eleştiriyor anlamak mümkün değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000