13 Aralık 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Bir de uçak bakım teknisyenleri var Türk havacılığın da isimleri pek anılmasa da insanlar pandeminin başından beri neredeyse tam vardiyalarina geliyorlar ve bizim canımız da onlara emanet bu insanları yürekten tebrik ve teşekkür ediyorum bir havacılık takipçisi olarak onlardan hiç bahsedilmemesi garip geliyor normal çalışan olarak bahsedilmesi daha da garip geliyor bir garip ünvanlar savaşı
  • Bravo ali bey ne kadar güzel özetlemişsiniz bir kargo çalışanı olarak taşrada aldıgım 3000 lirayla geçim yapmak okadar zorki Allah razı olsun sesimize ses olduğunuz için
  • Kendini karşılamaya gelecek hosteslerin eli yüzü düzgün olsun dediğini de yazmamışsınız. Adam napsın tabi imam hatip de de sıra arkadaşlarının eli yüzü düzgündü ordan alışık.
  • Boş
  • Madem kar açıkladınız neden personelin hakkını iade etmiyorsunuz. Ge-çi-ne-mi-yo-ruz. Paramızı verin artık. Neyi bekliyorsunuz.
  • Taşeron işçiyi unutma! Kimse bize bakmıyor sahabımız yokk nolcak bizim halimiz hani bize zam, hani sevği kardeşlik fazla çalışan, ezilen, savğı, sevği görmeyen taşeron!!! Svg syg
  • Ocak ayına kadar size mühlet demiştim. Ocakta maaşlar reel ekonomiye göre düzenlenir haklar verilir verilir, verilmezse ekiple gideriz demiştim. İsterseniz deneyin yapamazlar nasılsa deyin. Lütfen bizi bir kez daha sınayın. Sınamaya çalışanlar iflas ettiler siz de şansınızı deneyin. Ali Bey saygılar!.
  • Kendi çalışanına verdiğin eğitimin ücretini dolar& euro ile üstelik o ayki kurun gördüğü en yüksek değerden çarpmak hangi vicdana hangi hukuğa uygun? Maaşları da dolar& euroyla alsın o zaman çalışanın.
  • Valla Ocakta büyük beklenti var, karşıladılar karşıladılar karşılamadılar azdan az çoktan çok!
  • İyi ki amerika ve lax düşkünü ilker ve onu torpille makam sahibi yaptıran iktidar dini bütün,alınları secdeye değen yerli ve milliciler ya aksi olsaymış neler olurmuş Allah bilir...

THY’de acele edilenler…

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı bazı şeyleri alel acele yapmak istiyor. Mesela kargonun bölünerek farklı bir şirket yapılması. Murad ettiği nedir bilinmez ama kırmızı kart yediği belli. Acelesini anlayamadık ama ben acele etmesi gereken şeyleri söyleyeceğim.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, pandemi döneminde kargoya olan taleplerin artması ile birlikte, kargo taşımacılığının bu gazla devam edeceğini ve bu nedenle de uçuk paralar kazanılacağını düşünerek apar topar kargolaşma yoluna gitmek istedi.

Altı ne kadar dolu, gelecekte ne kadar bu şekilde gider diye düşünmeden “yaptım, oldu, bitti” şeklinde şirket kurdurdu.

Ama kazın ayağı öyle değil. İstediğiniz gibi olamaz. Şirketi bölecekseniz bir genel kurul yapmanız gerekiyor. E genel kurul yapmak lazımsa bunu da kafana göre yapamazsın. Kafanı yasladığın makamın onay vermesi gerekiyor böyle şeylere.

“Bana Los Angeles bileti organize edin, uçağa gidene kadar da kimsenin haberi olmasın” talimatına benzemez bu işler. Almanya’ya veya dünyanın her hangi bir ülkesine giderken en az beş otelden yer ayırtıp, parasını ödeyip hangi otelde kaldığınızın bilinmemesine de benzemez bu işler. Yedi yıldızlı restaurantlardan aşağı yerlerde yemek yememeye de benzemez bu işler.

Öyle ya seni oraya getiren iradenin talimatı ile yapmak zorundasın.

İlker Bey dediğini yaptıramadı. Kargo ayrılamadı. Aslına bakarsanız kimse de anlamıyor neden ayrılacağını. Ayrı genel müdürlükler, ayrı binalar, ayrı personeller, ayrı planlamalar, ayrı yönetim kurulları velhasıl tamamen ayrı bir iştirak.

Yürüyen bir sisteme ayrı bir yük yüklemek, farklı bir amaca hizmet etmeli. O amaç hasıl olmadan, netleşmeden kim buna neden izin versin?

Anladığım kadarıyla THY yönetim kurulu bu netlikte cevaplar alamadığı için olağanüstü genel kurula izin vermedi. Ya da büyük reis buna geçit vermedi.

Acelen nedir İlker Aycı?

Soru bu! Bu soruya cevap verirsen toplum aydınlanır. Diğer sorduğum soruların cevaplarını başka kanallara veriyorsun biliyorum ama sosyal medyamı buraya bulaştırmamaya özen göstereceğim.

İlker Aycı’ya ben kargoyu bölme konusunda gösterdiği aciliyeti şu konularda göstermesini tavsiye ederim.

Mesela, pilotlardan kesmiş olduğun yüzde elli maaş kesintisini derhal geri iade et ve yeni TİS sözleşmesini ona göre planla.

Mesela, kabin memurlarından kestiğin yüzde 35’lik kesintiyi maaşlara iade et, sonra TİS sözleşmesine imza at.

Mesela, normal çalışanlardan kestiğin yüzde 30’u hemen iade et, sendikal TİS’i o şekilde yeniden hesaplayarak imzala.

Mesela, İstanbul Havalimanı ve SAW insani olarak düşünüp personele seyyanen ödeme yaptı, sen de bir kez olsun insani düşünüp çalışanların tamamına yakınına tam maaş seyyanen ödeme yap. Yap ki çalışanlar yüzde elliyi geçen enflasyon altında ezilmesinin yarattığı yıkımdan bir nebze rahatlasın.

Mesela, TİS’te yüzde elliyi geçen enflasyon oranında zam yap görelim acelenin çalışanlar olduğunu.

Mesela, TGS çalışanlarına yüzde yüz zam yap.

Mesela, THY kargodaki 5M çalışanlarının derdine kulak ver.

Mesela, tarikatlara, cemaatlere, torpilli vekil, bürokrat ve bakan çocuklarına verdiğin önemi Anadolu çocuklarına da ver.

Nasıl olur ama bu saydıklarımı yaparsan. Güzel olur mu?

Yok, yok sen Kemer Country’de otururken Büyükdere’de bulunan adresine yerleş sahilde deniz havası al daha iyi.

THY’de acele edilenler…

Yorumlar Tüm Yorumlar (88)

Pilot-kabin memuru-normal çalışan ~ 2 yıl önce
Bir de uçak bakım teknisyenleri var Türk havacılığın da isimleri pek anılmasa da insanlar pandeminin başından beri neredeyse tam vardiyalarina geliyorlar ve bizim canımız da onlara emanet bu insanları yürekten tebrik ve teşekkür ediyorum bir havacılık takipçisi olarak onlardan hiç bahsedilmemesi garip geliyor normal çalışan olarak bahsedilmesi daha da garip geliyor bir garip ünvanlar savaşı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kargo çalışanı ~ 2 yıl önce
Bravo ali bey ne kadar güzel özetlemişsiniz bir kargo çalışanı olarak taşrada aldıgım 3000 lirayla geçim yapmak okadar zorki Allah razı olsun sesimize ses olduğunuz için

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmam Hatip sıraları ~ 2 yıl önce
Kendini karşılamaya gelecek hosteslerin eli yüzü düzgün olsun dediğini de yazmamışsınız. Adam napsın tabi imam hatip de de sıra arkadaşlarının eli yüzü düzgündü ordan alışık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Boşsun ~ 2 yıl önce
Boş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
77 P4 ~ 2 yıl önce
Madem kar açıkladınız neden personelin hakkını iade etmiyorsunuz. Ge-çi-ne-mi-yo-ruz. Paramızı verin artık. Neyi bekliyorsunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kimsesiz Şoför! ~ 2 yıl önce
Taşeron işçiyi unutma! Kimse bize bakmıyor sahabımız yokk nolcak bizim halimiz hani bize zam, hani sevği kardeşlik fazla çalışan, ezilen, savğı, sevği görmeyen taşeron!!! Svg syg

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daha önce de söylemiştim ~ 2 yıl önce
Ocak ayına kadar size mühlet demiştim. Ocakta maaşlar reel ekonomiye göre düzenlenir haklar verilir verilir, verilmezse ekiple gideriz demiştim. İsterseniz deneyin yapamazlar nasılsa deyin. Lütfen bizi bir kez daha sınayın. Sınamaya çalışanlar iflas ettiler siz de şansınızı deneyin. Ali Bey saygılar!.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alırken $,€ ~ 2 yıl önce
Kendi çalışanına verdiğin eğitimin ücretini dolar& euro ile üstelik o ayki kurun gördüğü en yüksek değerden çarpmak hangi vicdana hangi hukuğa uygun? Maaşları da dolar& euroyla alsın o zaman çalışanın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İka ~ 2 yıl önce
Valla Ocakta büyük beklenti var, karşıladılar karşıladılar karşılamadılar azdan az çoktan çok!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık ~ 2 yıl önce
İyi ki amerika ve lax düşkünü ilker ve onu torpille makam sahibi yaptıran iktidar dini bütün,alınları secdeye değen yerli ve milliciler ya aksi olsaymış neler olurmuş Allah bilir...

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000