08 Mayıs 2023, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • Fatih hocam hayirli olsun yazarligin. Sonraki yazilarinda pazar mesaileri ya da diger havayollari %50 zam yaparken bize 20 yapilmasi gibi hususlara degineceginden kuskumuz yok.
  • Bize de söylesene biz de kullanalım
  • Yönetim alehinde konuşanlara tek sözüm doymazsınız be. Size pazar paralarını verseler cumartesi parasını istersiniz. Sözlerime Devam edebilirim ama etmeyeceğim çünkü sizin gibi insanlara polemiğede girilmez çünkü hep haklı olan sizsiniz.
  • Yıllardır üstüne yatılan banka promosyonlarimindesek verilmeyen terfiler,gurupları desek ahmet bolat beyin yaptığı herşeyin gölgesine siginmalarimi desek kötü çalışma ortamı uzun mesailerimi desek deneyle bitmez
  • Sen öyle san kardeşim içerde dönen fırıldakları şeytan bile şaşkınlıkla izliyordur
  • Allah onun ve ailesinin yardımcısı olsun inş Allah bin kere razı olsun Ahmet başkandan
  • Para versede vermesede Allah razı olsun Ahmet başkandan, personelle sık sık bir araya gelmesi personeli dinlemesi personelin düşüncesini dinlemesi ve önemsemesi bile paradan çok daha önemli. Ahmet başkan son 10 yılda personel açısından baş üstünde tutulan tek başkan diyebilirim. Para harcanır gider ama gönül almak harcanmakla bitmez Ahmet başkanı seviyoruz başımızın üstünde yeri var.
  • Onlarin maasi 50 bin taseron ( istirak) 15 bin bu farkida unutma somurmeye devam
  • Sn Yazar bence genele bakarak çok doğru bir izlenim yapmışsınız evet genel olarak personelin çoğu şuan,ki Başkandan çok memnun zaten anlamış ve anlatmışsınız tekrara gerek yok...Ama bu kurumda öyle kişiler onlar cennete girse orayı bile beğenmezler onun için onları yok sayın mendebur insanlar böyledir "yaşanmamış yaşamlar"
  • Gerçekten tam olarak içimizden geçen duyguları yazıya dökmüşsünüz!!!

THY’de Bir ‘Fark’ Var

Türk Hava Yolları’nda yönetim değişikliğinin ardından son yıllarda hiç olmadığı kadar personel memnuniyeti oluştu. Bunun nedeni sadece personeller için verilen ikramiyeler değil, onların önemli olduğunu hissettiren bir iradenin olması…

Her yönetim elbette kurumun büyümesi ve havacılığın dünyadaki gelişimiyle  paralel olarak THY’nin de yerini alması için bir mücadele verdi. Şüphesiz. Bazı yönetimler gerçekten çok şanssız dönemler yaşadı. Havacılık sektörünü doğrudan sarsan ekonomik krizler ve siyasi gelişmelerle mücadele etmek zorunda kaldı.

Ancak personele bunu olumlu ya da olumsuz anlamda yansıtmak ciddi bir maharet gerektirir.

Türk Hava Yolları bir üst akıl, ağabeydir.

Altında birçok şirket ve binlerce personeli barından bir ağabey…

İşte şu anki yönetim bu ağabeyliği hakkıyla yerine getiriyor mu; Bence evet.

Şirket kârlılığını sadece THY A.O çalışanlarına yansıtmak, iştirak şirketleri yok saymak ve onların aidiyetini sarsmak nasıl makul bir karar değilse, bugün onlara ‘siz bizsiniz, biz de siziz’ demek o kadar makul bir bakış açısıdır.

Bugün hangi iştirak şirketinin çalışanıyla konuşsak Ahmet Bolat için ‘baba adam’ diyor. Bunu sadece onlara da ikramiye vererek sağlayamazsınız. Hani derler ya baba olmak sadece para vermekle olmaz diye… Ahmet Bolat an itibarıyla çalışanların gözünde hem adil hem de alçakgönüllü bir patron.

Seçim yatırımı şeklinde yorumlamak da bir yorum ama burada çalışanlar mutluysa seçim yatırımı mantalitesini de bir kenara koymakta fayda var. İnsan hissetmediği şeyi kolay kolay yapamaz. 

Kibir sadece sahibine zarar verir.

Çalışanlarla bir araya gelindiğinde ‘paranızı verdim kral benim’ demek de bir yöneticilik işidir, para verse de ‘ben de sizlerden biriyim’ hissiyatını çalışanlarına hissetirmek de yöneticilik işidir. Aradaki fark size hafızalarda edindiğiniz yeri gösterir.

Başkana 3 maaş, Müdüre 2 maaş, THY personellerine 1 maaş ikramiye ama  iştiraklere yok demekle, Genel Müdürden işçilere kadar herkese eşit 15 Bin Lira demek arasındaki farkı başka türlü nasıl anlatabilirsiniz ki?

Şu an görünen THY ve ortağı olduğu şirketlerde her şey yolunda. Umalım da böyle devam etsin.

THY’de Bir ‘Fark’ Var

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Km1 ~ 11 ay önce
Fatih hocam hayirli olsun yazarligin. Sonraki yazilarinda pazar mesaileri ya da diger havayollari %50 zam yaparken bize 20 yapilmasi gibi hususlara degineceginden kuskumuz yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne içiyosan ~ 11 ay önce
Bize de söylesene biz de kullanalım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doyumsuzlara ~ 11 ay önce
Yönetim alehinde konuşanlara tek sözüm doymazsınız be. Size pazar paralarını verseler cumartesi parasını istersiniz. Sözlerime Devam edebilirim ama etmeyeceğim çünkü sizin gibi insanlara polemiğede girilmez çünkü hep haklı olan sizsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne diyelim Do &co ~ 11 ay önce
Yıllardır üstüne yatılan banka promosyonlarimindesek verilmeyen terfiler,gurupları desek ahmet bolat beyin yaptığı herşeyin gölgesine siginmalarimi desek kötü çalışma ortamı uzun mesailerimi desek deneyle bitmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Malesef ~ 11 ay önce
Sen öyle san kardeşim içerde dönen fırıldakları şeytan bile şaşkınlıkla izliyordur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs işçi ~ 11 ay önce
Allah onun ve ailesinin yardımcısı olsun inş Allah bin kere razı olsun Ahmet başkandan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 11 ay önce
Para versede vermesede Allah razı olsun Ahmet başkandan, personelle sık sık bir araya gelmesi personeli dinlemesi personelin düşüncesini dinlemesi ve önemsemesi bile paradan çok daha önemli. Ahmet başkan son 10 yılda personel açısından baş üstünde tutulan tek başkan diyebilirim. Para harcanır gider ama gönül almak harcanmakla bitmez Ahmet başkanı seviyoruz başımızın üstünde yeri var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs taseron ~ 11 ay önce
Onlarin maasi 50 bin taseron ( istirak) 15 bin bu farkida unutma somurmeye devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K A R A L*K A L E M ~ 12 ay önce
Sn Yazar bence genele bakarak çok doğru bir izlenim yapmışsınız evet genel olarak personelin çoğu şuan,ki Başkandan çok memnun zaten anlamış ve anlatmışsınız tekrara gerek yok...Ama bu kurumda öyle kişiler onlar cennete girse orayı bile beğenmezler onun için onları yok sayın mendebur insanlar böyledir "yaşanmamış yaşamlar"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kötü bir dil ~ 12 ay önce
Umarım huzura kavuşursunuz
Mükemmel ~ 12 ay önce
Gerçekten tam olarak içimizden geçen duyguları yazıya dökmüşsünüz!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000