11 Kasım 2019, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • avrupaya kadar gitmenize gerek yok. Atlasglobal Havayollarındaki kabin memurlarına her uçuş öncesi emegency soruları sorulur. bu uygulama thyde de vardı ama birkaç yıl önce kaldırıldı. Şu anki kabin memurları acil inişte hangi komutları vereceğini bilmeden, uçakta bir yangın çıksa neler yapacağını bilmeden uçuyor.
  • Eğitim şart.
  • Sadece iga thy değil yer hizmetleri firmalarıda personellerine acı çektiriyor resmen. Yazıklar olsun hepsinin cebine milyonlar kazandiriyoruz ama gördüğümüz muamele hayvandan beter
  • tey allahım
  • necisiniz bilmiyorum lakin nefret ettirdiniz kendinizden bir daha akp mi aman aman
  • Mobbing vardir, adamina gore kurallar vardir, planlama memurlari bunu sahane yapar
  • Pilot olmadan o uçak uçmaz. O uçak ucmazsa yolcu taşınmaz. Bir pilot iki buçuk yilda oraya oturabiliyor. Lise mezunu bir aylık eğitimle uçucu olup üstune 10000 tl almıyorlar.. Eğitim, emek ve liyakat açısından baktığınizda kabin memurlarına göre çok az alıyorlar..
  • Tam ortama uygun. Thy ile Cennete uçun.
  • Senelerdir, gözlerine kestirdikleri, hoşuna gitmeyen, kendi aralarında birbirine pasladıkları, işten attırmak, soğutmak, baskı yapmak, aşağılamak, küçük düşürmek pahasına her türlü şeyi denediler.. isminizi çıkartırlar, yapmadığınız şeyi yapmış, yaptığınız işide yapmamış gösterirler.. bunlar bunların işi çünki.. kendilerine bunu meslek edinen bir grup kişiler..
  • Ha burada çok dedikodu geliyor. İGA’daki araç kiralama işi yapanlardan bazıları hakkında çeşitli iddialar var. Mesela, turistler dolandırılıyor. Kredi kartlı ödemelerde fahiş rakamlar çekiliyor. Turistler kandırılıyor, üç beş kuruş fazla almak için ülkemiz resmen sabote ediliyor ??? PEKİ BU FİRMALAR NEDEN TURİST KAZIKLAMAYA ÇALIŞIYOR ? ÇÜNKÜ MALİYETLERİ İNANILMAZ YÜKSEK !!!! OFİSLERİN YERİ BERBAT ... ondan olabilir mi acaba ? firmalara suç bulmak en kolayı .. mesele firmalar kazıkladığı turistlerden aldığı parayla kira ödemeye çalışıyor.. çok mu mutlular sanıyorsunuz turistlerden sürekli şikayet almaktan ??????????????

THY’de mobbing dönemi ve İGA’da batan batana…

THY kar açıkladı ama aslında zarar etti. Karşılaştırma geçen yıla göre bakılmalı.  Bütün bu zararın hıncı da personelden çıkarılacak gibi. Mobbing üstüne mobbing yapılıyor. Tabi özellikle uçucu personele. Ve İGA’da yüksek kiraların, plansız dağılımların zararını esnaf çekmeye başladı.

Önce THY’den başlayalım. THY geçen hafta kar açıkladı. Eminim dışarıdan seyredenlerin kulağına hoş gelen bir durumdur. Ama gel gör ki geçen yıla oranla neredeyse yarı yarıya zarar ettirdi. Yani geçen yıl 4 milyarın üzerinde idi açıklanan kar oranı.

Bahane üretebilirsin ama patron her daim kasadaki paraya bakar. Yılsonu yaklaşıyor, hesap kesim zamanı da geliyor. Görelim bakalım hangi bahanenin arkasına saklanılacak.

Bahaneleri sıralayayım.

Efendim, İstanbul Havalimanı’na taşınma masrafları, ulaşımın getirdiği ek maliyetler, yeni havalimanının getirdiği maliyet artışları, yere indirdiğimiz Boeing 737 Max’lar hepsini üst üste koyunca zarardayız.

Peki, patron bunu yer mi? Yemez.

Yönetimin diyeceği söz. “Efendim Atatürk Havalimanı’nda olsaydık çok daha fazla kar ederdik”

Patron ne der? Hep birlikte göreceğiz.

Patronun tepkisini veya alacağı aksiyonu tahmin edenler, şimdiden çalışanlar üzerinde mobbing uygulayarak acısını çıkartmaya başladı bile.

Kabin memurları ağır baskı altında. Uçakların içinde ajanlar cirit atıyor. En küçük bir hareket rapor ediliyor ve uyarı ile başlayan işe son vermeler.

Hatta sorgusuz sualsiz işten atmaları duymaya başladık bile. Kötü idarenin getirdiği kötü gidişat yılbaşından sonra daha da hissedilecek.

Bu arada yılbaşından sonra personele yapılacak zam da üstüne binecek ve THY’nin zarar eden kasasından ek maliyetlerin getirdiği yük nasıl karşılanacak göreceğiz.

Yoksa sendikanın kapısı çalınıp, “Zammı öteleyelim mi” denecek bunu da hep beraber öğrenmiş olacağız.

İGA esnafı kan ağlıyor.

Batan batana. Müşteri yok, müşteri uğramıyor.

Araç kiralayan şirketleri kastediyorum.

İGA yönetimi araç kiralama işini yapan şirketleri tam bir kaosa sürükledi. Bu işi yapan firmalar olmaması gereken yerlerde konumlandırıldı.

Sonuç söyleyelim. Yedi ayda 4-5 firma iflas etti. Ayakta kalmaya direnenler de çare arıyor. Kimi evini satıyor, kimi arabasını satıyor, kimi kredi çekiyor ve kira ödemeye çalışıyor.

Esnafı bu duruma düşüren İGA yönetimi mi suçlu yoksa onları bu zor durumla karşı karşıya gelmesini sağlayan pazarlama departmanı mı? Sorunu cevabı İGA’da.

İGA bu kötü gidişatı görmüş olmalı ki, astronomik rakamlara kiralanan yerler kiralık araç işini yapanları uçurumun kenarından almak için yeni bir hamle yapıyor.

İşin başında olması gerekeni şimdi yapmaya çalışıyor.

Araç kiralama işi görünür yerde olmalı. Tıpkı Atatürk Havalimanı’nda olduğu gibi. İGA aynısını yapmak ve yanlıştan geri dönmek için yolcuların çıkış noktasına taşıyor kiralık araç firmalarını.

Ama nasıl?  “İşine gelirse, keyfin isterse” modeli ile. Ek masraflar, ek taşınma maliyetleri, ek ofis oluşturma giderlerini göğüsleyecek olanlar için.

Ha burada çok dedikodu geliyor. İGA’daki araç kiralama işi yapanlardan bazıları hakkında çeşitli iddialar var. Mesela, turistler dolandırılıyor. Kredi kartlı ödemelerde fahiş rakamlar çekiliyor.

Turistler kandırılıyor, üç beş kuruş fazla almak için ülkemiz resmen sabote ediliyor.

Bir yandan iyi niyetli çalışmak isteyenler, diğer yandan üçkağıtçılar.

Bir yanda batanlar diğer yanda batmamaya çalışanlar ve haksızlığa uğrayanlar.

Ne diyelim...

THY’de mobbing dönemi ve İGA’da batan batana…

Yorumlar Tüm Yorumlar (104)

atlas ~ 4 yıl önce
avrupaya kadar gitmenize gerek yok. Atlasglobal Havayollarındaki kabin memurlarına her uçuş öncesi emegency soruları sorulur. bu uygulama thyde de vardı ama birkaç yıl önce kaldırıldı. Şu anki kabin memurları acil inişte hangi komutları vereceğini bilmeden, uçakta bir yangın çıksa neler yapacağını bilmeden uçuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Türk Pilotu ~ 4 yıl önce
Eğitim şart.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EmektarMemur ~ 4 yıl önce
Sadece iga thy değil yer hizmetleri firmalarıda personellerine acı çektiriyor resmen. Yazıklar olsun hepsinin cebine milyonlar kazandiriyoruz ama gördüğümüz muamele hayvandan beter

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kes beee uçuş stresi yetmiyo her gün bi de sözlüye çekilelim başka isteğin var mı ~ 4 yıl önce
tey allahım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TKya ~ 4 yıl önce
necisiniz bilmiyorum lakin nefret ettirdiniz kendinizden bir daha akp mi aman aman

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk da her donem ~ 4 yıl önce
Mobbing vardir, adamina gore kurallar vardir, planlama memurlari bunu sahane yapar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartallar uçuyor ~ 4 yıl önce
Kartallar uçmaya devam! şirket varsın ölsün, yeterki uçan Kartal olsun, başlarında da şirketi parçalayan akbabalar .. al sana kuşlara yem olmuş bir kurum .. 80 ultra başarılı harward lı Kartal var şirketin başında kim tutar bu küçük enişteleri :)
:) ~ 4 yıl önce
Pilot olmadan o uçak uçmaz. O uçak ucmazsa yolcu taşınmaz. Bir pilot iki buçuk yilda oraya oturabiliyor. Lise mezunu bir aylık eğitimle uçucu olup üstune 10000 tl almıyorlar.. Eğitim, emek ve liyakat açısından baktığınizda kabin memurlarına göre çok az alıyorlar..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oyak ~ 4 yıl önce
Yaptığı işi övme hastalığı bu ülkenin en büyük sorunlarından biridir.şikayetin varsa dedikodu yapacağına çık yönetime söyle.olmadı mı?bas git dubaiye?o kadar iyisen her yerde iş bulursun.aldığın eğitimin karşılığını vermek sanki bir lütufmuş gibi davranmayın artık.yere göğe sığdıramadığınız o işi lise mezunu adamlar yapıyor yurt dışında.
Ali Dayı ~ 4 yıl önce
Tam ortama uygun. Thy ile Cennete uçun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu ilk defa yapılmıyor.. ~ 4 yıl önce
Senelerdir, gözlerine kestirdikleri, hoşuna gitmeyen, kendi aralarında birbirine pasladıkları, işten attırmak, soğutmak, baskı yapmak, aşağılamak, küçük düşürmek pahasına her türlü şeyi denediler.. isminizi çıkartırlar, yapmadığınız şeyi yapmış, yaptığınız işide yapmamış gösterirler.. bunlar bunların işi çünki.. kendilerine bunu meslek edinen bir grup kişiler..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet ~ 4 yıl önce
Ha burada çok dedikodu geliyor. İGA’daki araç kiralama işi yapanlardan bazıları hakkında çeşitli iddialar var. Mesela, turistler dolandırılıyor. Kredi kartlı ödemelerde fahiş rakamlar çekiliyor. Turistler kandırılıyor, üç beş kuruş fazla almak için ülkemiz resmen sabote ediliyor ??? PEKİ BU FİRMALAR NEDEN TURİST KAZIKLAMAYA ÇALIŞIYOR ? ÇÜNKÜ MALİYETLERİ İNANILMAZ YÜKSEK !!!! OFİSLERİN YERİ BERBAT ... ondan olabilir mi acaba ? firmalara suç bulmak en kolayı .. mesele firmalar kazıkladığı turistlerden aldığı parayla kira ödemeye çalışıyor.. çok mu mutlular sanıyorsunuz turistlerden sürekli şikayet almaktan ??????????????

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Abuzer ~ 4 yıl önce
Namusunla kazanamıyorsan çalarım diyorsun bu ülke ne zaman karın doyurmak için erkeklerin it kopuk haramzade kadınların orospu olduğu bir yer haline geldi
ABC ~ 4 yıl önce
Ne alaka? Kiraların yüksek olması insanları dolandırmanın bahanesi olamaz. O zaman fakirler de gidip mağaza, banka soysun fakirlikten yaptılar deriz.
Hak mı ~ 4 yıl önce
Yüksek kira ödeyen herkes müşteri kandırsın o zaman.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000