25 Kasım 2019, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali Bey merhaba iyi çalışmalar Turkish Cargo 5M taşeron personeliyim. Şirket 2015 in Ekim ayında gelmiş olup 2 yıllık sözleşme yapmıştır. Bunun üzerine herhangi bir imza olmadan 2 yıl daha uzatıldığı sözlü olarak beyan edilmiştir. Bu süreçte işi bırakan onlarca insan tazminatsız şekilde ayrılmıştır. 4 senemiz geçtiğimiz ayın 24 ünde dolmuş olup tarafımıza herhangi bir bilgilendirme yapılmamıştır. Tüm taşeronlar olarak bu durumdan rahatsız olmakla birlikte kendimizi alınıp satılan köleler gibi hissetmekteyiz. Birazcık vicdanı olan birileri duysun artık taşeronun bu durumunu biraz olsun insani değer göstersin. Bizimde bir ailemiz olduğunu hatırlasınlar. Konuşurken biz bir aileyiz diyoruz televizyonlarda reklamlar yapıyoruz milyon dolarlar yatırıp. Biz aile falan değiliz. Biz üvey evlat bile değiliz. Kadro gelmedikçe de bu değişmeyecek. Hep köle muameselesi görmeye devam edicez. Bizi insanlıktan soğutan tüm camiayı Allah bildiği gibi yapsın.
  • Gün içinde çalışmayıp fazla mesai için mesaiye kalanların kesilsin bence. Ucucuların boş 1 dakika zamanı yok. Hatta daha da artırılmalı. Unutmayın size para kazandıran ucuculardır. Yerdekiler değil. Gördük gelir tablosunda pazarlama ve genel yönetim giderlerini. Asıl onlardan hesap sorulmalı.Takmışsınız ucuculara. Yaptıgınız zammı vergiyle aldıgınızı yedik sanmayın. Fazlasını geri aldınız dolar uzaya cıkarken.Hala utanmadan fazla mesai alalım bilmemne. Biz bunları görmüyormuyuz? İnsanlar görmüyor mu ? Bir siz mi akıllısınız acaba ?
  • Ne cehennemi bee cennetde cehennemide burda yaşıyorlar
  • Ağzınıza sağlık.. doğru söze ne denir...emek hırsızları niteliksiz yöneticiler görevde kaldıkça hiçbirşey değişmez. Çok yazık milli havayolu ne hallere düştü...
  • Aynı Serviste giden Tgs özellikle uçak altı personeli bu TK lıları yer demedi demeyin,Tgs iyiden iyiye TK tarafına bileniyor bizden uyarması !
  • Ali bey tk calisanlari icin yaptiginiz girisimi kutluyorum.Ancak bu kadar ozveri sahibi basin yapisini neden bir tk calisanlari icin uyguluyorsunuz?onur air atlasglobaldekiler size gorede garson mu?garson zaten odenmeyen primleri var olsun maaslari dusuruldu olsun harcirahlari dusurulup gec yatiriliyor olsun otellerde 2 hatta 4 kisi birakiliyorlar olsun!!!tarafsiz ve ozgur basin anlayisiniz varsa kaleminizi vicdaninizla hareket ettirin.hakedilmis haklar tabi ki elinden alinmamali emekcilerden ama bir tarafdada aclik sinirinda bu meslegi icraa edenlerinden sesi olun.tarafssizsaniz sayet.
  • Çok güzel bir yazı olmuş tebrikler
  • 12 yıl thy de kabin amiri kontrol amirliği yapmış biri olarak çok üzülüyorum şirketin gelmiş olduğu bu duruma. Hepsini o kadar doğru yazmışsınızki kaleminize sağlık. Keşke yöneticilerde yanlışlıkla yazdıklarını okuyup bir saniye de olsa düşünme zahmetinde bulunabilseler
  • EY AHALİ EY İNSANLIK ALEMİ ŞİMDİ ŞUNU İYİ DİNLE VE ANLA KURANDA BAHSEDİLEN BÜTÜN GÜNAHLARIN SONU CEHENNEMDİR KİM NE GÜNAH İŞLEMİŞSE CEHENNEMDE YANICAKDIR AMMA ÖYLE BİR AYET VARKİ DÜŞÜNÜN ÖYLE BİR GÜNAH VARKİ VE O GÜNAHIN SONU CEHENNEMDEN BİLE DAHA ACAYİP BİR YER YÜCE ALLAH SEN KAMU MALINI YİYENİ BANA BIRAK DİYOR EYVAH EYVAH EYVAH O BADEM BIYIKLI SAKALLI DİN BEZİRGANLARI ARKADAŞLAR ALLAH KİTAP PEYGAMBERİ KENDİ TİCARETLERİNE ALET EDİP KAMU MALINI YAĞMALAYAN İŞDE ONLARIN SONU CEHENNEM BİLE DEĞİL YANDILARKİ NE YANDILAR BIRAKIN YESİNLER İNANIN ÜZÜLMEYİN BEKLEYİN VE GÖRÜN SONLARINI BAŞLARINA GELECEK FELAKET ONLARI MİLYON KERE YOK EDİP DİRİLTECEK DE BİTMEDİMİ DİYECEKLER TADICAKLAR EN ACI AZABI KANA KANA İRİNLER İÇECEKLER KİM Kİ KAMU MALI YEMİŞSE ARTIK ONUN SONU ACIKLI BİR AHDIR
  • Yeni havalimanı atlasglobali yedi,oysa siz önceden olacaklar için uyarmıştınız kimse dinlemedi,ne dediyseniz o çıktı o yüzden tebrikler Ali bey,bunlar zannediyorlarki siz havacılık sektörünün kötülügünü istiyorsunuz,thy bitse liman kapansa bu internet siteside kapanır sizde işsiz kalırsınız bunun farkında değiller, yine teşekkürler geleceği gördüğünüz için

THY’de şatafatın sonu kabus…

Türk Hava Yolları, İnsan Kaynakları’ndan sorumlu genel müdür yardımcısı Abdülkerim Çay marifeti ile pilotların, hosteslerin kısacası tüm uçucuların cebine göz dikti. Gizli yürütülen bu çalışmayı AirportHaber ortaya çıkarınca kızılca kıyamet koptu.

İyi ki AirportHaber var ve iyi ki cesur yürekli kalemler var.

Hemen sonucunu söyleyeyim. Yazdık ve tüm çalışma iptal edildi, çöpe atıldı. Ama ya biz olmasaydık ne olacaktı, gelin bunu tartışalım.

Ne olacaktı biliyor musunuz?

Pilotlar, hostesler Cumartesi-Pazar, gece-gündüz, bayram-seyran demeden çalışacak ama mesai yazılmayacak.

“Sezon çok yoğun şirketimize yardımcı olalım” mantığı ile limit üstü uçacaklar ama sen oradan da kesinti yapacaksın.

Peki, pilotlar-hostesler bunu neden yapsın?

Sen, kırmızı halıda yürü diye mi?

Sen, yurtdışında üç beş otelin parasını öde sonra sadece birinde yat diye mi?

Sen, milyon dolarlara ev al sonra üzerinde keyif sür diye mi?

Senin en ucube yerlere açtığın ofislere atadığın müdürlerin parasını ödetmek için mi pilotlardan, hosteslerden kesinti peşindesin?

Sen ve ekibinin yaptığı hatalı planlamalar, kiralamalar ve buna bağlı maliyet artışlarının bedelini pilotlar-hostesler mi ödesin?

Bırakın pilotların, hosteslerin yakasını.

Durun size yapmanız gerekeni söyleyeyim.

Müdürlükleri azaltın, altına verdiğiniz lüks arabaları çekin. Müdürlükler yerine bölge başkanlıkları tesis edin. Müdür diye milyonları aktardığınız pozisyonları şeflik düzeyine indirin.

Şatafatlı hayattan vazgeçin. Eften, püften sponsorlukları durdurun.

Şirket çalışanlarına sevgi aşılayın. Şirket aidiyetini güçlendirin.

“Ben” demekten vazgeçin, “biz” demeyi öğrenin.

İstanbul Havalimanı’ndaki maliyetleri düşürün.

Personeli, THY’nin uzmanlık sınavını dahi geçemeyen şahsiyetin elinden kurtarın.

Sen, bu kış İstanbul Havalimanı’nda nasıl operasyon yapacaksın onu düşün!

Sen, personel havalimanına nasıl ulaşacak onu düşün.

Sen, daha kış gelmeden sis ve kötü hava şartlarında terminalin yolunu bulamayan personelin şartlarını iyileştirmek için çalış.

Sen, açık otopark ile ekip terminali arasında pilotların-hosteslerin kış şartlarında nasıl hareket edeceklerini düşün.

Sen, TGS personelinin yaklaşan kış şartlarında İstanbul Havalimanı apronunda hangi şartlarda çalışacak onları planla.

Sen, şehir merkezi ile İstanbul Havalimanı’nda ısı farkı 8 derece daha düşük olan İstanbul Havalimanı’nda  yani Zemheri’de, Karakış’ta, Gücük ayında insanlar nasıl çalışacak onu düşün.

Sen, sırça köşkte keyfine keyif çatarken, İstanbul Havalimanı ekip terminaline yaptırdığın lüks ofisinde, iklimlendirilmiş odanda millete emir verirken dışarıda ayazda, karda, boranda çalışacak garibanları düşün.

Düşün, düşün bakalım….

THY’de şatafatın sonu kabus…

Yorumlar Tüm Yorumlar (188)

5 M TURKISH CARGO TAŞERON PERSONELLERİ ~ 4 yıl önce
Ali Bey merhaba iyi çalışmalar Turkish Cargo 5M taşeron personeliyim. Şirket 2015 in Ekim ayında gelmiş olup 2 yıllık sözleşme yapmıştır. Bunun üzerine herhangi bir imza olmadan 2 yıl daha uzatıldığı sözlü olarak beyan edilmiştir. Bu süreçte işi bırakan onlarca insan tazminatsız şekilde ayrılmıştır. 4 senemiz geçtiğimiz ayın 24 ünde dolmuş olup tarafımıza herhangi bir bilgilendirme yapılmamıştır. Tüm taşeronlar olarak bu durumdan rahatsız olmakla birlikte kendimizi alınıp satılan köleler gibi hissetmekteyiz. Birazcık vicdanı olan birileri duysun artık taşeronun bu durumunu biraz olsun insani değer göstersin. Bizimde bir ailemiz olduğunu hatırlasınlar. Konuşurken biz bir aileyiz diyoruz televizyonlarda reklamlar yapıyoruz milyon dolarlar yatırıp. Biz aile falan değiliz. Biz üvey evlat bile değiliz. Kadro gelmedikçe de bu değişmeyecek. Hep köle muameselesi görmeye devam edicez. Bizi insanlıktan soğutan tüm camiayı Allah bildiği gibi yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yer ~ 4 yıl önce
Gün içinde çalışmayıp fazla mesai için mesaiye kalanların kesilsin bence. Ucucuların boş 1 dakika zamanı yok. Hatta daha da artırılmalı. Unutmayın size para kazandıran ucuculardır. Yerdekiler değil. Gördük gelir tablosunda pazarlama ve genel yönetim giderlerini. Asıl onlardan hesap sorulmalı.Takmışsınız ucuculara. Yaptıgınız zammı vergiyle aldıgınızı yedik sanmayın. Fazlasını geri aldınız dolar uzaya cıkarken.Hala utanmadan fazla mesai alalım bilmemne. Biz bunları görmüyormuyuz? İnsanlar görmüyor mu ? Bir siz mi akıllısınız acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lale ~ 4 yıl önce
Ne cehennemi bee cennetde cehennemide burda yaşıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bekir Koçak ~ 4 yıl önce
Ağzınıza sağlık.. doğru söze ne denir...emek hırsızları niteliksiz yöneticiler görevde kaldıkça hiçbirşey değişmez. Çok yazık milli havayolu ne hallere düştü...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Millet gırtlağa kadar dolmuş ~ 4 yıl önce
Aynı Serviste giden Tgs özellikle uçak altı personeli bu TK lıları yer demedi demeyin,Tgs iyiden iyiye TK tarafına bileniyor bizden uyarması !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birtek tk uçucu personel mi var ~ 4 yıl önce
Ali bey tk calisanlari icin yaptiginiz girisimi kutluyorum.Ancak bu kadar ozveri sahibi basin yapisini neden bir tk calisanlari icin uyguluyorsunuz?onur air atlasglobaldekiler size gorede garson mu?garson zaten odenmeyen primleri var olsun maaslari dusuruldu olsun harcirahlari dusurulup gec yatiriliyor olsun otellerde 2 hatta 4 kisi birakiliyorlar olsun!!!tarafsiz ve ozgur basin anlayisiniz varsa kaleminizi vicdaninizla hareket ettirin.hakedilmis haklar tabi ki elinden alinmamali emekcilerden ama bir tarafdada aclik sinirinda bu meslegi icraa edenlerinden sesi olun.tarafssizsaniz sayet.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sonuna kadar haklı ~ 4 yıl önce
Çok güzel bir yazı olmuş tebrikler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eskilerden ~ 4 yıl önce
12 yıl thy de kabin amiri kontrol amirliği yapmış biri olarak çok üzülüyorum şirketin gelmiş olduğu bu duruma. Hepsini o kadar doğru yazmışsınızki kaleminize sağlık. Keşke yöneticilerde yanlışlıkla yazdıklarını okuyup bir saniye de olsa düşünme zahmetinde bulunabilseler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KİMSE ASIL BUNU PEK BİLMEZ AMA ~ 4 yıl önce
EY AHALİ EY İNSANLIK ALEMİ ŞİMDİ ŞUNU İYİ DİNLE VE ANLA KURANDA BAHSEDİLEN BÜTÜN GÜNAHLARIN SONU CEHENNEMDİR KİM NE GÜNAH İŞLEMİŞSE CEHENNEMDE YANICAKDIR AMMA ÖYLE BİR AYET VARKİ DÜŞÜNÜN ÖYLE BİR GÜNAH VARKİ VE O GÜNAHIN SONU CEHENNEMDEN BİLE DAHA ACAYİP BİR YER YÜCE ALLAH SEN KAMU MALINI YİYENİ BANA BIRAK DİYOR EYVAH EYVAH EYVAH O BADEM BIYIKLI SAKALLI DİN BEZİRGANLARI ARKADAŞLAR ALLAH KİTAP PEYGAMBERİ KENDİ TİCARETLERİNE ALET EDİP KAMU MALINI YAĞMALAYAN İŞDE ONLARIN SONU CEHENNEM BİLE DEĞİL YANDILARKİ NE YANDILAR BIRAKIN YESİNLER İNANIN ÜZÜLMEYİN BEKLEYİN VE GÖRÜN SONLARINI BAŞLARINA GELECEK FELAKET ONLARI MİLYON KERE YOK EDİP DİRİLTECEK DE BİTMEDİMİ DİYECEKLER TADICAKLAR EN ACI AZABI KANA KANA İRİNLER İÇECEKLER KİM Kİ KAMU MALI YEMİŞSE ARTIK ONUN SONU ACIKLI BİR AHDIR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ruh ~ 4 yıl önce
Unutmayın beyler her koyun kendi bacağından asılır.... O ayet bu ayet ile basitleştirmeyin dinimizi.... kim ne derse desin... sonunda takdir Tek ve tek ALLAHIN....
Atlas global ~ 4 yıl önce
Yeni havalimanı atlasglobali yedi,oysa siz önceden olacaklar için uyarmıştınız kimse dinlemedi,ne dediyseniz o çıktı o yüzden tebrikler Ali bey,bunlar zannediyorlarki siz havacılık sektörünün kötülügünü istiyorsunuz,thy bitse liman kapansa bu internet siteside kapanır sizde işsiz kalırsınız bunun farkında değiller, yine teşekkürler geleceği gördüğünüz için

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000