07 Eylül 2020, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Pandemi başlangıcında ve sonrasında tamamen dışlanmış, işten atılmakla tehdit edilmiş, süreçle ilgili hiç bilgilendirilmemiş , hor görülmüş , neredeyse tamamen parasız bırakılmış, alacaklı bankalarla ve haciz memurlarıyla baş başa bırakılmış, birkaç saat uçuş için evlerinde ay boyunca boşu boşuna bekletilmiş , adeta yevmiyelik işçi durumuna düşürülmüş ,sonrasında maaşları yarı yarıya indirilmiş, motivasyonlarını ve aidiyet duygularını tamamen yitirmiş bu çalışan grubuyla bu Thy nereye kadar gidebilir, ne yapabilir!?
  • Bir ALPER varmış 77 DE kaptanmış ama hiç yiğit değilmiş. Kızlar inanmayın herkese veriyor telefonunu
  • Şu ütüsü giyer giymez bozulan vakko gömlekleri değiştirin lütfen yoksa gidecem şirketten
  • Zaten Tk ya geçenlerin çoğu buralardan geldi. Gönderin kardeşim gerisi geriye. Ne için geldiler para İçin! O halde kalmak isteyeninde düşürün maaşlarını. Bi afra tafralar zaten.
  • Pgs da ve onurda kabin memuru normal memur ne aliyorsa Tk da ayni ucrete inmelidir, fazlaliklarda atilmalidir
  • Bakın kimse kabinin sabrını denemeye çalışmasın!! Kabin kışı atlatır ama yediği ayazı unutmaz!! Bizim parolamız sevgidir. Ama artık patlamaya hazırız. Yeter artık. Kabinin kokpitten değerli olduğunu hepinize öğreteceğiz.
  • tüm hava yolu şirketleri personel çıkardı THY hariç bu bile yeterli şükretmek için beğenmeyen gidebilir şirket zorla tutmuyor
  • Herkes birbirinin daha az kazanıp kötü olmasını istiyor. Ne kadar iğrenç insanlarsınız..Milletin cebinde gözünüz var Allah size en küçük dahi olsa yöneticilik vermesin milleti aç bırakırsınız resmen... Ülkenin şartlarına göre herkes daha fazla kazansın zaten fırsatçı ve kazıklamaya direkt meyilli çok fazla mahlukat var ülkede.. o yüzden herkes daha çok kazansın bu ahlaksız fırsatçılara gün doğmasın... Ve ülkedeki ve şirketlerdeki her türlü yönetim kademesine ALLAH'tan gerçekten korkan PEYGAMBERDEN utanan insanlar gelsin.
  • DÜNYANIN EN İYİ ÇALIŞAN HAVALİMANI OLAN ATATÜRK HAVALİMANI KAPATILMASAYDI ARAZİSİNE KONUT DİKMEK İÇİN GÖZ KONULMASAYDI BU RANTİYE İSTANBUL HAVALİMANI YAPILMASAYDI ÜÇ BEŞ MÜTAHİDİN ÇOCUKLARININ ELİNDE OYUNCAK OLMASAYDI ŞU ANDA THY İFLASA SÜRÜKLENMEZ BÜTÜN EMEKCİLERDE TAM MAAŞINI ALIRSI NE PANDEMİ NE BAŞKA BİRŞEY THY NİN SONUNU İGA GETİRMEK ÜZEREDİR TARİH KİTAPLARINA DERS OLARAK GEÇİCEK BİR KARA LEKEDİR YÖNETİMİ BİR FACİADIR ELLERİNE GÖZLERİNE BULAŞTIRMIŞLARDIR HATTA SIVAMA SAFHASINA GEÇMİŞDİR
  • Bakıyorum THY sanki pandemi den önceki durumuna gelmiş. Uçuş ve yolu sayısı 3 te 1 e düşmüş ama personel sayısı aynı. Yazıyı yazan zaat beyefendi yazmış olduğun havayolu şirketleri eleman eksiltti. Eleman çıkarmamak için bu şekilde bir uygulama mantıklı tabi ki insanları işinden etmesinler. Madem sendikanız var kabul etmeyin arkadaşlar. Şu an daha iyisi yok ve sizler bunun bilincindesiniz. Allah herkesin yardımcısı olsun.

THY’de Yaprak Dökümü

Türk Hava Yolları ile Sendika’nın anlaşması sonucunda, kokpitte %50, Kabinde %35, diğer personelde de %30 kesintiye gidildi.

Türk Hava Yolları’nın marka değerini bilgi, tecrübe ve hizmetleriyle üst noktalara çıkarmış olan marka pilotlar da, şirketin gönderdiği zorlayıcı maile tepki göstererek, emekliliklerini istedi.

Binlerce uçuş saati olan ve genç nesillere, kişilikleri ile örnek olmuş kaptanlarımıza, Türk Silahlı Kuvvetleri’ndeki ve Türk Sivil Havacılığı’ndaki hizmetlerinden dolayı teşekkür ederiz. Yolunuz açık, mutluluğunuz daim olsun.

THY TAM MAAŞA NE ZAMAN GEÇER?

Alman bayrak taşıyıcı %10 kesinti yaptı, Emirates, 1 ekimde tam maaşa geçiyor, Ryanair %20 indirim yaptı, THY de %50 yi verdi...

Örnekler elbette çoğaltılabilir ancak uçak seferlerindeki doluluk gün geçtikçe artarken THY’nin maaşlarda %50 indirim yapması ne kadar adil? Her altı ayda bir yeniden değerlendirilecek olan durum, değişikliğe götürür mü bilinmez ama umarım bu şekilde 2021 sonuna kadar gidilmez.

Senin Tokluğun Bir Başkasının Açlığı Olmasın!

Bir zamanlar yenilen yemekler bile başkalarından gizlenirdi. Alan var alamayan var düşüncesi ile yapılırdı. Muz bile bu ülkede zenginlik göstergesiydi, saklanarak yenirdi, sokakta yemek ayıptı. Günümüzde ise sosyal medyada herkes, yediği yemeği bile paylaşır oldu... Ne büyük bir değişim!

Şimdilerde de herkesin gözü diğerinin cebinde.  Kim kaç lira maaş almış, hangi restaurantta hangi yemeği yemiş, hangi arabayı kullanır, hangi evde kalır? Geçen haftaki yazıma vurgum. Kesintilerden o kadar memnun olan var ki... Karşılaştırmalar arasında doktorlar bile var. Profesör maaşı 11.000TL, neden onlardan fazla maaş alınıyormuş... Pes! Söylenecek bir şey bulamıyorum. Oldu olacak kabin memurluğu için tıp profesörü kadrosu açılsın. Olacak iş değil. Herkesin maaşı kendini ilgilendirmeli.

Liyakat

Kimin hangi pozisyonlara ne şekilde geldiği belli. Liyakatın olmadığı havayolu şirketinde her türlü dolap döner. Kimileri üç kuruş fazla mesai ücreti almak için taklalar atar, kimisi evine servis yerine taksiyle gitmek için, kimisi de yemek sipariş vermek için... Bunlara bile tamah edenler var! Hakkı hak edene vermediğin sürece de bu iş böyle gelir gider.

İşin yükünü omuzlarında taşıyan, kokpitinden tekniğine kadar her pozisyondaki çalışana hak ettikleri verilmeli ve hak etmeyenler ayıklanmalı. Dıdısının dıdısını işe almak, oturduğu yerden para kazandırmak devri sona ermeli. Bu konuyla ilgili bir hadisi şerifi de hatırlatmak isterim; “Kıyâmet günü haklar muhakkak sahiplerine ödenecektir. Boynuzlu koyundan, boynuzsuz koyun, boynuzlanmasının hakkını alacaktır.”

BAE THY’ye ve İGA’ya çalım attı

Birleşik Arap Emirlikleri ile İsrail arasında yapılan anlaşma sonucunda artık her iki ülkede birbirlerinin hava sahasını kullanabilecek, karşılıklı uçuşlar gerçekleştirebilecek.

Bayrak taşıyıcı havayolu şirketleri El-Al ve Emirates’te bu bağlamda bahse konu olan destinasyonlar için hem THY’ye hem de İGA’ya çalım atmış oldu. THY’nin acilen bu destinasyonlar hakkında yeni bir karar alması şart. Aksi halde bu bölge pazarında kan kaybedecek.

HAYIRLI OLSUN

Milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketimizin yeni teknoloji şirketi kurması, dışarıya ödenen milyonlarca doların içeride kalmasına olanak sağlayacağı gibi pazarda da etkin bir rol sahibi yapacak.

Ancak oluşumun içinde gerçekten iş yapacak ve işi yukarıya taşıyacak kişiler olmalı ki, hedefe ulaşılsın. Aksi halde yeni şirket birilerine kazanç sağlamaktan başka bir şeye yaramaz. Hayırlı, uğurlu olsun.

Saygılarımla.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

THY’de Yaprak Dökümü

Yorumlar Tüm Yorumlar (155)

NEREYE KADAR ~ 4 yıl önce
Pandemi başlangıcında ve sonrasında tamamen dışlanmış, işten atılmakla tehdit edilmiş, süreçle ilgili hiç bilgilendirilmemiş , hor görülmüş , neredeyse tamamen parasız bırakılmış, alacaklı bankalarla ve haciz memurlarıyla baş başa bırakılmış, birkaç saat uçuş için evlerinde ay boyunca boşu boşuna bekletilmiş , adeta yevmiyelik işçi durumuna düşürülmüş ,sonrasında maaşları yarı yarıya indirilmiş, motivasyonlarını ve aidiyet duygularını tamamen yitirmiş bu çalışan grubuyla bu Thy nereye kadar gidebilir, ne yapabilir!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aidiyet ~ 4 yıl önce
Gayette gidiyor işte. Ne sorun olabilir ki arz-talep dengesi en az 4 sene değişmez. Kimsede sesini çıkaramıyor. Hepimiz tıpış tıpış imzaladık işte. Bundan fazla daha ne mi yapabilir. Hep beraber görücez daha neler kaybetcez. Aidiyet kalsa nolcak. Aidiyet isteyen mi var sanki. İsteyen gidebilir dedi şirket daha ne desin.Neydi o söz? Kurt kışı geçirir yediği ayazı unutmaz mıydı?(Unutur unutur)
Nereye kadara... ~ 4 yıl önce
Yevmiyelik işçilerin çoğu sizden tahsilli çoğu önlisanslı insanlar. Benzetirken mantıklı ol. Villasına mı icra gelmiş. Haksız kazancın gideri ani olur. İndirim aslında yüzde75 olmalıydı.
Derdiniz!!! ~ 4 yıl önce
Kaptan 100 bine devam etsin pademi krizi garibanları işten çıkararak sorun atlatılsın öyle mi!,Tek dertleri bu...
Derdiniz'e ~ 4 yıl önce
O yorumda 'garibanlar işten atılsın ' diye bir ifade yada ima var mı kardeşim ya.Işçisinden uçucusuna kadar her çalışanın durumunu ifade eden bir yazı o, nereden uyduruyorsun bu saçma sapan şeyleri!
Km ~ 4 yıl önce
Bir ALPER varmış 77 DE kaptanmış ama hiç yiğit değilmiş. Kızlar inanmayın herkese veriyor telefonunu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KA ~ 4 yıl önce
kardeş suç onda değil kahvehaneden toplama 1.000 2.000 tane takipçisiyle tanısın tanımasın tüm kokpiti hatta aday adaylarını bile ekleyen 24h yatılarla dünyayı gezdiğini zanneden hosteslerde suç, iznimde arjantine gittim kanadaya gittim şöyle gezdim böyle yaptım bloggerım ayağına yatağına yatan bacak show yapan ama aslında açlıktan nefesi kokan hosteslerde suç, bunlar yüzünden alpere sallamayalım bende sevmem normalde
Kıyafeti konusunda hassas kaptan ~ 4 yıl önce
Şu ütüsü giyer giymez bozulan vakko gömlekleri değiştirin lütfen yoksa gidecem şirketten

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çiğnenmiş çiğnenmiş giyilmiş gibi ~ 4 yıl önce
Bir gömlek ancak bu kadar kötü olur. Bu kıyafeti onaylayan makamı istifaya davet ediyorum. Bir ev hanımına sorsalardı, hanım şunu diyecekti... aaa bu gömlek ütü tutmaz aman efenim geçer not vermeyin!
Maksat ~ 4 yıl önce
Yabanci ozentiligi, ithal olunmasiydi. Al sana italyan dizayni ve kumasi. Vakko da hangi dine ve hangi millette hizmet ediyor iyi biliyoruz
ATLAS PGS ONUR ~ 4 yıl önce
Zaten Tk ya geçenlerin çoğu buralardan geldi. Gönderin kardeşim gerisi geriye. Ne için geldiler para İçin! O halde kalmak isteyeninde düşürün maaşlarını. Bi afra tafralar zaten.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 4 yıl önce
Pegasus ve onur çalışan arkadaşlarla aynı maaşı almamız gerektiğini düşünen arkadaşlar pegasus ve onur hangi er ya da hangi afrika ya gidiyor kaç saatlik uçuş yapiyor hangi servise çıkıyorlar duty free den kaç € aliyor ? Ya da sunexpress personeli ne kadar aliyor bırakın çalışanların maaslarini karsilastirmalarini sendikaniz var gidin ona hesap sorun burada şirket müthiş fikirlerinizle kurtarmaya calismayin!!
Pgs da ~ 4 yıl önce
Pgs da ve onurda kabin memuru normal memur ne aliyorsa Tk da ayni ucrete inmelidir, fazlaliklarda atilmalidir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Niye? ~ 4 yıl önce
Aynı servis, aynı uçuş rotaları, aynı düzende mi çalışıyor bu şirketlerin hepsi?
Tk ~ 4 yıl önce
Tk hostesleri artik yemek servisi yapmiyor. Dogru karar olur
Kıdemli Kabin Amiri ~ 4 yıl önce
Bakın kimse kabinin sabrını denemeye çalışmasın!! Kabin kışı atlatır ama yediği ayazı unutmaz!! Bizim parolamız sevgidir. Ama artık patlamaya hazırız. Yeter artık. Kabinin kokpitten değerli olduğunu hepinize öğreteceğiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
37 fo ~ 4 yıl önce
Aynen amirm bizde öyle düşünüyoruz :)
fısssss ~ 4 yıl önce
Trol müsün? Değilsen yazık. Dünyada size en çok değer veren şirket THY. Boş yapmayın. Bırakın Türkiye dışını, Türkiye içinde bile bu şartlarda çalışamazsınız. THY sizi yolda bıraksa bu şartları rüyanızda görürsünüz. Şükredin. Pilotlarda durum bildiğim kadarıyla tam tersi. THY de pilotlar , diğer uluslararası şirketlere göre az alıyolar. Onların kozları var. Sizin?
Çok güldüm ~ 4 yıl önce
En son kaptanlar poğaça yiyemeden sendikaya gittiklerinde"gerekirse 5000 kişi oluruz dediklerinde"böyle gülmüştüm..Çok yaşa sen kıdemli amirim,walla karnıma ağrı girdi gülmekten..Kışı atlatır ayazı unutmazmış
Keh keh ~ 4 yıl önce
Anneeeee, çok korktum yaaaa!!
Technic trainer ~ 4 yıl önce
Değerli Amirim her bölüm çalışanı arkadaşimiz, şirketimiz için çok önemlidir. Her bölümün kendine has zorluklari vardır. Sizin bolumunuzdeki arkadaşlarımızin işinin zorluğuna, yaptılari işin sıkıntısına canlı şahit olmuş biriyim. Fakat bölümleri birbiriyle kıyaslamak, işi bilmeyen boş muhabbet yapacak olanların yaptığı iş dir. Ben şahsen size yakıştıramadım.
Acaba ~ 4 yıl önce
Kıdemli olduğun belki doğrudur ancak Amir olduğuna hiç inanmadım.
İki Kabin Amiri yanyana gelirse ne olur? ~ 4 yıl önce
Uçağın önünde uçmak diye buna derler yürü beeee
Amirim ~ 4 yıl önce
Yorumun çok tiskinç
Plt ~ 4 yıl önce
Mama miaaaa Turcoooo;)))
Kokpitle nealaka ~ 4 yıl önce
Nerden kokpite sardinki simdi mll..qyyy valla bir kokpit uyesiyim sevisyesizliginizden daral geldi, vallahi billahi, neden sardin simdi bize denge eksigi?????
King ~ 4 yıl önce
Allah aşkına bi patlasana boş gaz yapma
Kidemli kabin amiri teyzeme ~ 4 yıl önce
Bu teyzemin cigligini duysumn bird cok sikintisi var.Teyzem sana sabir alacam :)))
Kurt ~ 4 yıl önce
Yahu basit bir yoldan gidelim. Senin anlayacağın şekilde. Sen olmazsan keki çayı pilot dağıtır, yolcuları güvenle tahliye eder, uçakta kavga çıkarsa halleder. Ama sen uçağı uçuramazsın. Yani kim değerli bir daha düşün ;)
cadete ~ 4 yıl önce
Troll eskiden kabin memuru ağzıyla yazıyordun ne ara terfi aldın kıdemli amir oldun :D
neymiş efem? ~ 4 yıl önce
tüm hava yolu şirketleri personel çıkardı THY hariç bu bile yeterli şükretmek için beğenmeyen gidebilir şirket zorla tutmuyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyi sirket ~ 4 yıl önce
Ama yabanci olacaksin, her haklari var ve tam maas aliyorlar, siyasal islamcilar seviyor Rumlari
Herkes Kıskanç ~ 4 yıl önce
Herkes birbirinin daha az kazanıp kötü olmasını istiyor. Ne kadar iğrenç insanlarsınız..Milletin cebinde gözünüz var Allah size en küçük dahi olsa yöneticilik vermesin milleti aç bırakırsınız resmen... Ülkenin şartlarına göre herkes daha fazla kazansın zaten fırsatçı ve kazıklamaya direkt meyilli çok fazla mahlukat var ülkede.. o yüzden herkes daha çok kazansın bu ahlaksız fırsatçılara gün doğmasın... Ve ülkedeki ve şirketlerdeki her türlü yönetim kademesine ALLAH'tan gerçekten korkan PEYGAMBERDEN utanan insanlar gelsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İGA THY PANDEMİ ~ 4 yıl önce
DÜNYANIN EN İYİ ÇALIŞAN HAVALİMANI OLAN ATATÜRK HAVALİMANI KAPATILMASAYDI ARAZİSİNE KONUT DİKMEK İÇİN GÖZ KONULMASAYDI BU RANTİYE İSTANBUL HAVALİMANI YAPILMASAYDI ÜÇ BEŞ MÜTAHİDİN ÇOCUKLARININ ELİNDE OYUNCAK OLMASAYDI ŞU ANDA THY İFLASA SÜRÜKLENMEZ BÜTÜN EMEKCİLERDE TAM MAAŞINI ALIRSI NE PANDEMİ NE BAŞKA BİRŞEY THY NİN SONUNU İGA GETİRMEK ÜZEREDİR TARİH KİTAPLARINA DERS OLARAK GEÇİCEK BİR KARA LEKEDİR YÖNETİMİ BİR FACİADIR ELLERİNE GÖZLERİNE BULAŞTIRMIŞLARDIR HATTA SIVAMA SAFHASINA GEÇMİŞDİR

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teyyareci ~ 4 yıl önce
Yav he he
AHL ~ 4 yıl önce
Kesinlikle karılıyorum eksik bile yazmışsınız.
Adalet ~ 4 yıl önce
Bakıyorum THY sanki pandemi den önceki durumuna gelmiş. Uçuş ve yolu sayısı 3 te 1 e düşmüş ama personel sayısı aynı. Yazıyı yazan zaat beyefendi yazmış olduğun havayolu şirketleri eleman eksiltti. Eleman çıkarmamak için bu şekilde bir uygulama mantıklı tabi ki insanları işinden etmesinler. Madem sendikanız var kabul etmeyin arkadaşlar. Şu an daha iyisi yok ve sizler bunun bilincindesiniz. Allah herkesin yardımcısı olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hiç Uçamayana ? ~ 4 yıl önce
Ne kadar sığ görüşlüsün. Çıkarsalardı öyleyse! 1 sendedir hiç uçmayan km var bunu bilmiyor musun? O halde hiç uçamayana benim hakkımdan niye ödensin? Ayrıca şirketin yaptığı indirimle bir kaptandan kesilen para 10 personelin maaşını karşılıyor. Bu mu adalet ?
Bence ~ 4 yıl önce
Yabanci pilotlar ve 3000 kabin memuru sirketten cikarmaliydi
Adem ~ 4 yıl önce
Tüm cadetlerin çıkarılması lazım yattıkları yerden halen 3.500 lira alıyorlar ne eğitim var ne de çalışma Kabin kokpit yılların emeğini alıyorlar KÇÖ alıyor ve her an göreve hazır, ama bu arkadaşlar tekirdağ sahilde takılıyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000