06 Mart 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • taşeronken çalışmayan yattığı yerden kazandığı parayı azımsayan kendini teknisyenle bir tutan güruh kadroya geçince başımıza ali kıran baş kesen olacak umarım yönetim de bunun farkındadır...
  • Havaalanınin üvey evladı airpak sanırım ne yeni sirkete gece biliyoruz nede bu ikramiyeden yararlanıyoruz çalışma şartları ve giyindigimiz alanı söylemiyoruz bile
  • Bengi Güvenlik kadroya alınmayacak söz konusu dolaşıyor ne kadar doğru bilinmez. Bizi unutmayın lütfen. Ek olarak vericeğiniz maaşta tam maaş değil 7200 TL yatıcak deniliyor. Neden bizi taşeronun eline bırakırsınız anlamam. Emek veriyoruz elimizden alınıyor çok sağolun.
  • Thy engelli alımı yapmıyor engelli çalıştırmak istemiyor Devletin şirketi engellilere sahip çıkmıyor
  • Giderayak size kıyak gececekler mi sanıyorsunuz?! Thy de seçimden sonra bu yönetimden sinek bile bulamayacaksınız. Son 3 maaşlarını alıp, sonra gün gün ne zaman kapının önüne koyulacağız diye kapıya gitmemek için de yalakalığa bakacaklar. Unutun thy destek aşyi.
  • Paylaşmıyosunuz yorumlarımızı hepınız aynısınız
  • Bengi Güvenlikte görevliyiz geçmicekmiyiz kadroya başkanım bizi unutmayın umutlandık bizde taşeronun eline bırakmayın 1. Gün bile dayanacak halimiz kalmadı ailenize katılmak istiyoruz :(
  • Ali bey merhaba, lütfen bu seneki kabin memuru alımındaki saçmalıkları dile getirin. Birçok insan kullanarak özel hastanelerin servetine servet katıldı. İş umuduyla ülkenin dört bir yerinden insanın cebindeki 3 kuruş özel hastanelere aktarıldı. Kredi çekip bu süreci geçiren aday kabin memurları var. THY yönetimi insanların hayalleriyle oynadı
  • Defalarca reklam edilen 3. maaş muhabbeti vardıya hani 7200 tl olarak yatıyor net değil hayalet kara 5M dile getirin ahmet bolat bey görsün ne yapıcak çok merak ediyorum. Ahmet bey mailde de net diye defalarca demiştir. Bunu lütfen dile getirin yorumumu paylaşmamazlık yapmayın
  • THY bünyesinde kendini şirket sahibi sanan çalışanlar var gerçekten çok yazık genç yaşta şizofreni olmuşlar

THY’de yeni şirket bilmecesi…

THY 22 Şubat 2023 tarihinde bir yönetim kurulu kararı alarak KAP’a bildirimde bulundu. Karara göre yeni bir şirket kurulacak ve bu şirket THY’nin ana iştigal konuları hariç; temizlikten operasyonel faaliyetlere kadar kapsamı geniş bir iştirak olacaktı.

Aradan 15 günü aşkın bir süre geçmesine rağmen henüz bir adım atılmadı. Ne şirketin yeri tutuldu, ne İstanbul Ticaret Odası’na bir başvuru yapıldı.

Daha önceden de belirttiğim gibi yeni şirketin amacı THY’nin taşeron sistemindeki şirketlerden aldığı hizmeti kendi kuracağı şirketlere kaydırıp, burada çalışan personeli de THY’nin yüzde 100 iştiraki olan şirketin altında istihdam edilecekti.

Aslına bakarsanız bu hamle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim tarihi vermesinin hemen ardından geldi. Bir nevi seçim lokması olarak da düşünebiliriz.

Türkiye’de yaşanan gelişmelere paralel olarak bu sürecin uzayacağını düşünüyorum. Örneğin deprem bahanesinin arkasına sığınılabilir, örneğin siyasi ibrenin değişiyor görünmesini fırsat bilip zamana yayabilir endişesini taşıyorum.

Tabi bir başka alan da THY’nin iştiraklerine ihaleli, ihalesiz verdiği taahhütlerin süresinin sona ermesi beklenebilir.

THY’nin beklemek ve bekletmek için bir sürü sebebi olabilir. Bu yüzden taşerondan THY bünyesindeki bir şirkete geçiş yapılacağını bekleyen kardeşlerimin sabırlı olmasında, süreci takip etmesinden yanayım.

Dediğim gibi henüz şirket kurulmadı, genel müdür ve/veya yöneticileri belli olmadı. Adres sadece KAP’a bildirilen yönetim kurulu kararı. Onun bir fazlasını bulmak imkansız. Kötü niyet aramıyorum ama 47 milyar kar ettik diyen bir şirketin bir başka şirketi kurması 2-3 saat ile 2-3 günü almalı.

Büyük umutlarla bekleyen taşeron çalışanlarının hayalleri bir kez daha suya düşmesine neden olunmamalı.

THY yönetimi bu konudaki çalışmasına bir takvim oluşturmalı ve hangi taşeron firmalarındaki kardeşlerimiz THY’nin yelpazesi geniş şirketinde istihdam edilecek bunu da deklere etmeli.

Yaz geliyor, hazırlıklar tam gaz…

Türkiye bir yandan seçime hazırlanırken turizm şirketleri de diğer yandan turizm çalışmalarına başladı. Havayolu şirketleri kadrolarını sağlamlaştırırken birçok şirket kaptan arayışında.  Mavi Gök, SouthWind, Corendon gibi şirketler kadrolarını sağlamlaştırma yolunda önemli adımlar atıyor.

Yeni oyuncuların bu sezon tam teşekküllü devreye girmesinin ardından, İzmir merkezli Air Anka’nın da büyük gövdeli uçaklarla sezona hazırlanması ülkemize getirilecek her kuruş dövizin ne kadar önemli olduğu bilinciyle heyecan yaratıyor.

Burada önemli görev Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne düşüyor. Sektörün önünü olabildiğince açmalı. İç rekabeti değil dış rekabeti teşvik edici girişimlere önderlik etmeli.

Bu arada özellikle Atatürk Havalimanı merkezli MRO şirketleri bir kez daha gözden geçirilmeli. İstanbul Havalimanı’na fokuslanan dikkatler Atatürk Havalimanı’ndan uzaklaşmamalı. Tüm kural ve kaidelerle yönetmelikleri alt üst eden bir çok görüntü var elimizde.

Önceki dönemlerde bu gibi görüntülerde form4 iptaline giden süreçleri çok iyi biliyoruz.

O dönemlerde form4’ü iptal edilmiş bir kişi şimdi bir başka şirketin yönetim kurulu başkanlığını üstlendi. Bilmiyorum ama orada nasıl bir yol izleyecek hep beraber göreceğiz.

Havacılık 2023 yılında güzel geçsin temennisi ile gelecek yıllara sağlıklı bir havacılık temeli ile gitmemizi umut ederek iyi uçuşlar diliyorum.

THY’de yeni şirket bilmecesi…

Yorumlar Tüm Yorumlar (80)

teknik ~ 1 yıl önce
taşeronken çalışmayan yattığı yerden kazandığı parayı azımsayan kendini teknisyenle bir tutan güruh kadroya geçince başımıza ali kıran baş kesen olacak umarım yönetim de bunun farkındadır...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airpak ~ 1 yıl önce
Havaalanınin üvey evladı airpak sanırım ne yeni sirkete gece biliyoruz nede bu ikramiyeden yararlanıyoruz çalışma şartları ve giyindigimiz alanı söylemiyoruz bile

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 1 yıl önce
Bengi Güvenlik kadroya alınmayacak söz konusu dolaşıyor ne kadar doğru bilinmez. Bizi unutmayın lütfen. Ek olarak vericeğiniz maaşta tam maaş değil 7200 TL yatıcak deniliyor. Neden bizi taşeronun eline bırakırsınız anlamam. Emek veriyoruz elimizden alınıyor çok sağolun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engelli ~ 1 yıl önce
Thy engelli alımı yapmıyor engelli çalıştırmak istemiyor Devletin şirketi engellilere sahip çıkmıyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Olmayacak dua ~ 1 yıl önce
Giderayak size kıyak gececekler mi sanıyorsunuz?! Thy de seçimden sonra bu yönetimden sinek bile bulamayacaksınız. Son 3 maaşlarını alıp, sonra gün gün ne zaman kapının önüne koyulacağız diye kapıya gitmemek için de yalakalığa bakacaklar. Unutun thy destek aşyi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALİ KIDIK BEYE ~ 1 yıl önce
Paylaşmıyosunuz yorumlarımızı hepınız aynısınız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 1 yıl önce
Bengi Güvenlikte görevliyiz geçmicekmiyiz kadroya başkanım bizi unutmayın umutlandık bizde taşeronun eline bırakmayın 1. Gün bile dayanacak halimiz kalmadı ailenize katılmak istiyoruz :(

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayse hn. ~ 1 yıl önce
Ali bey merhaba, lütfen bu seneki kabin memuru alımındaki saçmalıkları dile getirin. Birçok insan kullanarak özel hastanelerin servetine servet katıldı. İş umuduyla ülkenin dört bir yerinden insanın cebindeki 3 kuruş özel hastanelere aktarıldı. Kredi çekip bu süreci geçiren aday kabin memurları var. THY yönetimi insanların hayalleriyle oynadı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALİ KIDIK BEYE ~ 1 yıl önce
Defalarca reklam edilen 3. maaş muhabbeti vardıya hani 7200 tl olarak yatıyor net değil hayalet kara 5M dile getirin ahmet bolat bey görsün ne yapıcak çok merak ediyorum. Ahmet bey mailde de net diye defalarca demiştir. Bunu lütfen dile getirin yorumumu paylaşmamazlık yapmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cevap ~ 1 yıl önce
Aynen öyle tüm taşorenlere yarim maaş yatırıyorlar yönetim herzaman aynı hiç değişmediler yazık
Kadrolu ~ 1 yıl önce
THY bünyesinde kendini şirket sahibi sanan çalışanlar var gerçekten çok yazık genç yaşta şizofreni olmuşlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000