01 Şubat 2021, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • YORUMUNUZ KONU İLE İLİNTİLİ OLMAMASI NEDENİ İLE SANSÜRLENMİŞTİR. DÜRÜSTLÜK BİR MEZİYET DEĞİL, İNSAN OLABİLMENİN BİR ŞARTIDIR. VE DE KİMSE BENİM AĞZIMDAN BEN DÜRÜSTÜM DİYE BİR SÖZ DUYMAMIŞTIR. AYRICA KABİNLE İLGİLİ ANLATIMLARINIZIN DOĞRULUĞUNU DA BİLEMEM.
  • DAĞARCIĞINIZ BOMBOŞ DEĞİL Mİ? EVET DEĞİŞİK KONULARI CEVAP VEREMEYECEĞİNİZİ BİLE BİLE BEKLİYORUM.
  • ÖNCE İNSANLARA DÜZGÜN HİTAP ETMEYİ ÖĞRENİN. İKİNCİSİ OKUDUĞUNU ANLAMAK İÇİN ÇABA SARF EDİN. O YAZILARI OKURSANIZ ZOR AMA NEDEN ATILDIĞIMI BELKİ ANLAYABİLİRSİNİZ.
  • SİZ MUTLAK AYNI PARKURDA UÇAN DİĞER HAVAYOLLARININ AFİŞE OLMAYAN FİYATLARINI DA BİLİYORSUNUZDUR( ? ) BEN BİLMEDİĞİM İÇİN SUSAYIM BARİ.( ? )
  • SİZ NEYİ KİME HARAM EDİYORSUNUZ. THY' NA DEĞİL YÖNETİCİLERE SÖYLEYİN. THY' NE HAKKINIZ VARSA HARAM EDİYORSUNUZ AMA MAAŞ ALMAYA DEVAM. NE İŞ?
  • Adaletli yönetimin gelmesi için arkadaş şirketine verilen tavizlerin son bulması havalimanın dünyaya örnek olması için istifa etmesi gerekir..havacılık koltukta öğrenilmez..
  • Çetin Bey yayınlamazsanız saygı duyarım ama kesinlikle kişisel ya da kişilere yönelik değil yorumum. Bu yorumum yayınlanmazsa gerçek ismimle hiç saklamadan da ulaşırım sorun yok. Ben disiplin kuruluna hiç gitmedim ve bu konularla ilgili kişisel bir sorunum yok. Attığı iyi niyetli tweetler için bile disiplin kuruluna gönderilip çıkartılan kabin memuru arkadaşlarım oldu. Şunu anlamıyorum, onlar atılırken çok abartılı skandallara karışanlar neden atılmıyor? Ya da çok abartılı skandallara karışanlar bile atılmıyorsa insanlar basit tweetler için neden atılıyor? Disiplin kurulu neye göre karar veriyor? Ne kadar adil? Yoksa torpili olan ne skandal işlerse işlesin korunup, torpilsiz olanlar düşünmeden attıkları bir tweet için anında işten mi atılıyor? Bu disiplin kurulu işlerinde torpilin çok fazla döndüğüne inanıyoruz, disiplin kurulunun sadece torpilsizi işten atma bahanesi olduğuna inanıyoruz.
  • Siz korkusuz cesur bir adamsınız, doğru gördüğünüz şeyleri söylemekten çekinmiyorsunuz,(doğru veya yanlış) bilemem ama helal olsun size. Duruşunuz, asaletiniz yeter. Başarılı yazılarınızın devamını dilerim.
  • Hep eski donemde gelmistir, media ve haberlesme gelismis olsaydi belki gelmelerine gerekde kalmayabilirdi
  • Adalet ve Esitlik Thy de yok. Yunana ve Israil liye ucuz bilet satiyor. Turklere kazik atiyor. Arastirin. 2 - 23 Eylul gidis donus. New York JFK - ATH ( Atina ) $871.26 . JFK - TLV ( Tel Aviv ) $639.22 . JFK - IST $1019.07 . JFK - ADB ( Izmir ) $1186.91 . JFK - DLM ( Dalaman ) $1256.91 . Adalete ve esitlige bak. Thy den calisanlarda memnun degil. Yolcular da memnun degil. Haram olsun thy.

THY’de Yok demeyin: Adalet ve Eşitlik Milattan Önce Bile Yokmuş. O Dönemin Atasözlerine Bakın

İnsanlar yaşamda eşitlik ve adalet bulunmamasından ben kendimi bildim bileli şikâyetçi. Beni bırakın babamın da aynı konudaki şikâyetlerini hatırlıyorum. Belki babamın babası hatta onun da dedesinin de aynı konuda serzenişleri vardır mutlak. Onları bir kenara koyalım.

Bilirsiniz Atasözlerini. Sahipleri, kimin söylediği belli değildir. Nesilden nesle aktarılarak günümüze kadar ulaşan, anonim nitelik taşıyan, kalıplaşmış özsözler biçiminde rastladığımız, önceki kuşakların gözlemlerini yol gösterici birer kural olarak sunan atasözlerinden faydalanmayan yok denecek kadar azdır.

Bir de “ Büyük Sözler “var. Bunları söyleyenler bellidir. Ve de anonim olanları dışında genelde tanınmış, bilinen ilim ve bilim adamları, düşünürler, filozoflar ve devlet adamları ile konularında temayüz etmiş, takdir edilen vb. şahsiyetler tarafından söylenen öğretici nitelikteki, öğüt verici sözlerdir. Onların da temeli yaşanmışlara dayanır.

Milattan Önce 3 Ocak 106, Arpino, İtalya Doğumlu Cicero bakın ne söylemiş. Sizce bu sözü durduğu yerde, aklına geldi de mi söyledi?  Mutlak ülkesinde belki de komşu ülkelerden birinde bir şeyler yaşamış / yaşanmış veya yaşananları görmüş ve etkilenmiştir ki ibret veren bu sözü söylemiştir. Başka türlüsü mümkün mü? İleride belki bu tür şeyler olur diye düşünülüp, planlayıp söylenmiş olması pek mümkün değil gibi.. Atasözlerinin de, büyük sözlerinde çıkış noktası aynı. İnsan yaşamını etkileyen konular üzerine bina edilmiştir her ikisi de.Toplumsal eşitlik ve uyum, sadece kamusal görev üstlenmiş kişilerin insanların çıkarları uğruna kendi çıkarlarından vazgeçmeleri ya da onları ertelemeleriyle mümkün olabilir.” Doğru veya yanlış bu söz o devirde söylenmiş.

Eşitliğin olmadığı yerde haksızlık başkaldırır diye bir söz var ( 1 ). Geçenlerde bir haber bülteninde Ankara Belediyesi eski Başkanı Melih Gökçek sırası gelmemesine rağmen aşı olduğu söylendi. İtirazlar yükseldi hemen, takip ettik. Özellikle muhalefetten ve kendilerine mikrofon uzatılan vatandaşlardan. Sunucu kısa bir süre sonra Melih beyin eşinin annesinin yaşını söyledi ve bu yaştaki insanlarla birlikte ikamet edenlerinde aşı olma haklarının bulunduğunu ifade etti.  Demek ki Melih beyin aşı olması normaldi. Tabii ki sevindik. Artık normal yapılan şeyler de bizi sevindirebiliyor. Buraya kadar güzel. İki gün sonra aynı haber bültenin de başka bir konu dile getirildi. Bir vatandaşımız yazmış ve Melih Bey ile aynı durumda olmasına rağmen kendilerine aşı yapılmamış, taleplerine cevap bile verilmemiş. Tabii ki bunun Melih beyle bir ilgisi yok. Devletin verdiği hakkı kimin kullanıp kimin kullanamayacağını belirlemek bu kademelerin işi değil. Mehmet bu hakkı kullanır, Ahmet kullanamaz diyemezsiniz. Eşitlik kavramı toplumun tüm bireylerini kapsayan ayrıcalıksız bir bütünü ifade eder. Eşitlik toplumda birlik ve beraberliği amaçlayan dayanışma içerisinde birlikte var olmayı öngörür. Haksızlıkların giderilmesi için en temel düşüncedir eşitlik. Temenni ediyorum ki o beyefendi bulunup aşısı yapılmış olsun.

Evet; kaleme aldığım okuduğunuz bu yazı bitmişti. Bu paragrafı bu gün 29.Ocak günü ilave ediyorum. Bu akşam haberlerde bir doktor 86 yaşındaki bir insanla aynı evde kalan kişilerin aşı olmak haklarının olmadığını ancak sırası gelince olabileceğini ( kendi ailesini örnek vererek ) belirtti. Kime inanacağımızı iyi şaşırdık.

Rahmetli Altan Erbulak’ın Torpil Hikâyesi

Bu torpil müessesesi eskiden de vardı, şimdi de. Belki bu aralar şirazesinden iyice çıktı. Herhalde başka bir yöntem bulundu, o dönemlerde hamili kart ile başlayan tavsiyeler genelde tutulur ve istek yerine getirilirdi. Ne olur ne olmaz düşüncesi ile. Yeter ki kartın diğer yüzünde yazılı olan isim geçerli birinin adı olsun. .

Fenerbahçe-Galatasaray maçına giden Altan Erbulak, gazeteci kimliğiyle Basın ve Şeref Tribünü'nün kapısından içeri girerken, bir görevli tarafından durdurulur. Erbulak listede isminin olmasına rağmen kartını yanına almayı unutmuştur. Kapıdaki görevli “ sen Altan Erbulak’a hiç benzemiyorsun, 1.65 boyundaki bir adam mı Altan bey " der ve kapıyı açmaz. Neticeten basın kartı sahibi Altan Erbulak Fenerbahçe Galatasaray maçına giremez. Kapıdan döner.

Bir sonraki maçta, (...) kalabalığın arasından zar zor sıyrılan adam elindeki kartviziti kapıdaki görevliye uzatır: " bunu size vermemi istediler". O kapıdan hiç kimseyi içeri almayan görevli, göz attığı kartvizitte klasik bir istekle karşılaşır: "Kart hamili yakınımdır, maça alınmasını rica ederim". Karşısındaki adamı kovmadan önce ne olur, ne olmaz diyerek kartın arka yüzünü çevirir ve kartı verenin ismini okur. Belki de kartın sahibini tanımaz ama renkte vermez. Yine de "Beyefendi sizi Altan Erbulak mı gönderdi "diye sorar. Evet, bir arkadaşının eline kartvizitini vererek maça gönderen Altan Erbulak'tır. Görevli, "Siz lütfen içeri buyurun" diyerek ünlü sanatçının arkadaşını Basın ve Şeref Tribünü'nün kapısından içeri alır.  Kapıdaki adam diğer bekleyenlere hesap verme zorunda olduğunu hisseder. "Duymadınız mı yahu, adam Altan Erbulak'ın yakını" Keramet kartvizittedir.  Oysaki Altan Erbulak kartı ile kapıdan içeri giren adam Altan Erbulak'ın ta kendisidir?

Eşitliğin olmadığı yerde haksızlık başkaldırır diye bir söz var ( 2  ) Evet; Ülkemiz Sivil Havacılık sektöründe 2019 yılı verilerine göre tahmini 225.000 personel görev yapıyor.  THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı geçenlerde THY’ de 46 bin civarında çalışan olduğunu ifade etti. ( Tabii yan kuruluşlar ile birlikte ). Ve yine bir haber okuduk. THY çalışanlarına aşı yapılacakmış. Yanlış okumadınız. Sivil Havacılık sektörü çalışanlarına değil. THY çalışanlarına. Haber böyle Birçok şeyde insanların ayrıştırılmasına alıştık. Çalışanların işe alınmasında, görevde yükselmelerinde, vb. vb. Ama bu iş başka. Sağlık konusunda, bu denli büyük bir tehlike yaşanırken insanların ayrıştırılması doğru değil. THY’ nin insanlarını kamuoyu nezdinde antipatik etmeyin. Bunu isteyen kendileri değil, aklınca onlara bir gösteri yapmak isteyen üstleridir.  Bende o sektörün eski bir mensubuyum. Yapılan işin önemini müdrikim. Bir kısım personelin binlerce yolcu ile muhatap olduklarını da bilirim. Ama bu tür çalışanlar yalnız THY’ de değil. Temennim bu haber doğru değil densin veya sektörün yolcu ile muhatap olan tüm çalışanları kurum tefriki yapılmadan aşılansın. Bunu takiben de diğer çalışanlar sıraları geldiğinde aşılanabilirler tabii ki.

İşyerlerimizde adalet ve eşitlik: (Temel Aksoy ) İnsanların günlük hayatlarında adaleti en yakından deneyimledikleri ortamlar, zamanlarının büyük bölümünü geçirdikleri işyerleridir. Görevlerin, ücretlerin, terfilerin, ödül ve cezaların çalışanlar arasında nasıl dağıtıldığı, işyerindeki adaletin en temel göstergesidir. Bir işyerindeki adalet, hiç şüphesiz o işyerinin huzurunu ve başarısını belirleyen en temel unsurdur.

İşyerinde adalet, sadece insanların haklarını teslim etmekle sınırlı değildir. Gerçek anlamda adalet sağlamak için yönetimin çalışanlara hak dağıtımı sürecinde kendi seslerini duyurmalarına imkân tanıması ve onlara saygılı davranması gerekir. Adil işyerlerinde bu süreç, gecikmesiz ve nezaket kuralları çerçevesinde işler. İşyerindeki adalet duygusu insanların birbirlerine ve kuruma olan güveninin çimentosudur.

Evet, Sn. Aksoy’un iki paragrafı işyerlerimizde olması gerekeni özetliyor. Geçmiş yazılarımızda konu ettiğimiz eşitlik ve adalet olgularına tamamı ile ters düşen yaşanmışların bir bölümünü bir araya getirerek şekillendirmeyi düşünmüştüm bu yazımı. Düşündüm ki kötüleri, şu an için hatırlanması gerekli olmayan yaşanmışları yazıya dökerek tekrarlamanın bir faydası olmayacak. Konunun geneline bakmak daha faydalı gibi.

Evet; eşitsizliğin ve adaletsizliğin MÖ’ de mevcut olduğunu o dönemin atasözlerinden anlamıştık. Daha sonrasında da insanların ahlak anlayışından kaynaklanan bu oluşumlara her dönemde rastlanıldığı ayan beyan belli.  Bu durumda iş yönetenlere düşüyor hali ile.

Sn. İlker Aycı’nın bir sözü var. “KÖTÜ ÇALIŞAN OLMAZ, KÖTÜ YÖNETİCİ OLUR “ mealindeydi yanılmıyorsam. Şirkette görev yeni başladığı zamanlarda söylemişti. Bir söz daha var, YÖNETİCİ ADİL VE DÜRÜST OLURSA KİMSE EĞRİ OLMAYA CESARET EDEMEZ. Evet, işyerindeki eğriliklerin nedenini fazla araştırmaya gerek yok. Başka bir söz var ki o da: “ El ayağın çalışmasından memnun değilse sorumlu baştır” diyor. Bu sözleri söyleyenler aynı insan değil. Ama sözler birbirini tamamlıyor ve doğruluyor.

Evet; biz insanları bu istenmeyen şekle sokanlar kim? Kimse değil. Hasletlerimiz, hırslarımız, egolarımız insani duygularımızı yitirmemiz ve de hayat şartları. Eşitsizliğin de, adaletsizliğin de altında bu var.

Bir dostum diyor ki: olmamız gerektiğine inandığımız gibi olup, olmadığımızı en iyi kendimiz biliriz. Bu yüzden kendimizi sahte riyakâr, dürüst olmayan biri gibi hisseder ve gizlenmeğe çalışır, olmadığımız biri olduğumuz imajını vermeğe, kendimizi öyleymişiz gibi göstermeğe çalışırız. Bu çabanın sonunda kendimizin suni olduğunu hisseder, başkalarının bunu görmesini engellemek için suni maskeler takarız yüzümüze. Nedendir bilinmez, başkalarının bizim göründüğümüz gibi olmadığımızı görüp anlamalarından da çok korkarız. İyi düşünün, aslında tüm hayatınız boyunca hiç kimse, bizlere kendimize verdiğimiz zararı vermedi. Hiç kimse bizi kendimiz kadar sömürmedi. Şikâyet ettiğimiz eşitsizlikte adaletsizlikte bizlerden, biz insanlardan kaynaklanıyor. Eşitliğin kaynağında biz varız, Körükleyen, talepkâr olan ve bundan şikâyet edenden bizleriz. Ama MÖ, ama MS veya günümüzde. Tablo hep aynı tablo. Hiç değişmiyor. Nedeni ortada. Bizler hiç değişmiyoruz. Hamurumuzda var bu tür işler.

THY’de Yok demeyin: Adalet ve Eşitlik Milattan Önce Bile Yokmuş. O Dönemin Atasözlerine Bakın

Yorumlar Tüm Yorumlar (45)

cvp çetin bey ~ 3 yıl önce
YORUMUNUZ KONU İLE İLİNTİLİ OLMAMASI NEDENİ İLE SANSÜRLENMİŞTİR. DÜRÜSTLÜK BİR MEZİYET DEĞİL, İNSAN OLABİLMENİN BİR ŞARTIDIR. VE DE KİMSE BENİM AĞZIMDAN BEN DÜRÜSTÜM DİYE BİR SÖZ DUYMAMIŞTIR. AYRICA KABİNLE İLGİLİ ANLATIMLARINIZIN DOĞRULUĞUNU DA BİLEMEM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
EVET BEKLİYORUM. ~ 3 yıl önce
DAĞARCIĞINIZ BOMBOŞ DEĞİL Mİ? EVET DEĞİŞİK KONULARI CEVAP VEREMEYECEĞİNİZİ BİLE BİLE BEKLİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇETİN EFENDİ ~ 3 yıl önce
ÖNCE İNSANLARA DÜZGÜN HİTAP ETMEYİ ÖĞRENİN. İKİNCİSİ OKUDUĞUNU ANLAMAK İÇİN ÇABA SARF EDİN. O YAZILARI OKURSANIZ ZOR AMA NEDEN ATILDIĞIMI BELKİ ANLAYABİLİRSİNİZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ÇETİN EFENDİ ~ 3 yıl önce
EFENDİ güzel bir hitaptır,tabi efendi olan kişiler için ..Bu hitap şeklinden neden rahatsız oldunuz anlamadım ,yoksa kendinizi efendi kişilikli biri olarak görmüyormusunuz? Alınganlık yapmadan yorumları okuyarak (zor ama )cevap verirseniz iyi olur
CVP ÇETİN E.2 ~ 3 yıl önce
YORUMLARA CEVAP VERİYORUM. SİZİNKİ YORUM DEĞİL.
cevap çetin ef'ye ~ 3 yıl önce
trolmusun nesin belli değil. allah şifa versin
cvp trol özentisine ~ 3 yıl önce
sen o adamın işten neden atıldığını düşünme. mutlak olan bir şey var ki o da senin ve senin gibilerin aynı nedenle işten atılman mümkün değil. Yürek ister.
efendiler yesin seni ~ 3 yıl önce
Çetin Özbey’ in neden kovulduğunu ben söyleyeyim de rahatla. Qualiflayer’a tek başına karşı çıktı. Yerden göğe haklıydı. Haklı olduğu da anlaşıldı. Türk Hava Yollarına A grubu Yer Hizmeti ruhsatı alınması için yine tek başına direndi. Ve de aldı. Seninkilerin kurduğu TGS’ nin patenti Çetin Özbey’ e aittir. O atıldıktan sonra ruhsatı iade ettiler. Bunu kendisi neden söylemez onun cevabını veremiyorum. Çünkü bende anlamıyorum. Ayrılalı 20 sene olmuş halen o adamı konuşuyorsanız bir hikmeti vardır. Onu karalamak, küçümsemek size ne kazandıracak. Şimdi rahatladın mı?
CV TÜRKLERE KAZIK ~ 3 yıl önce
SİZ MUTLAK AYNI PARKURDA UÇAN DİĞER HAVAYOLLARININ AFİŞE OLMAYAN FİYATLARINI DA BİLİYORSUNUZDUR( ? ) BEN BİLMEDİĞİM İÇİN SUSAYIM BARİ.( ? )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TÜRKLERE KAZIK. ~ 3 yıl önce
SİZ NEYİ KİME HARAM EDİYORSUNUZ. THY' NA DEĞİL YÖNETİCİLERE SÖYLEYİN. THY' NE HAKKINIZ VARSA HARAM EDİYORSUNUZ AMA MAAŞ ALMAYA DEVAM. NE İŞ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Evet, THY Turklere kazik atiyor. ~ 3 yıl önce
JFK - DLM $1256.91. JFK - IST $1019.07 Istanbul - Dalaman kac para? Aradaki Farki hesapla bakalim. $237.84 USD. Ucaklarin ve calisanlarin sucu yok. Yoneticilere soyluyorum. Resmen Turklere kazik atiyor. Haram olsun thy.
Evet, THY Turklere kazik atiyor. ~ 3 yıl önce
JFK - DLM $1256.91. JFK - IST $1019.07 Istanbul - Dalaman kac para? Aradaki Farki hesapla bakalim. $237.84 USD. Ucaklarin ve calisanlarin sucu yok. Yoneticilere soyluyorum. Resmen Turklere kazik atiyor. Haram olsun thy.
Kazik ~ 3 yıl önce
Adam tk personeli degil
Kadri Samsunlu ~ 3 yıl önce
Adaletli yönetimin gelmesi için arkadaş şirketine verilen tavizlerin son bulması havalimanın dünyaya örnek olması için istifa etmesi gerekir..havacılık koltukta öğrenilmez..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KADRİ SAMSUNLU ~ 3 yıl önce
EVET KADRİ BEY HAKLISINIZ. ANCAK DAHA ÖNCE SİVİL HAVACILIĞI İNTERNETTEN 5-6 AYDA ÖĞRENEN YÖNETİCİLER DE GÖRMÜŞTÜK. SAĞLIKLAR DİLİYORUM.
Cvp ~ 3 yıl önce
Evet böyle yöneticiler bile hiç olmazsa azim yapmış öğrenmiş şimdi ki yönetim tenezzül edip onu bile öğrenmemiş..bankacı muhasebeci kargocu havalimanı üst yönetiminde sadce aldığı pirime bakar havacılık şans ile degil risk ve öngörü ile yapılır..sonra kiracı ayrı ağlar personel ayrı thy ayrı ağlar..su sebilinden kira isteyen bir yönetim vardı unutmamak gerekir..thy çalışanları havacılıktan soğudu iga ceosu sayesinde..
Disiplin ~ 3 yıl önce
Çetin Bey yayınlamazsanız saygı duyarım ama kesinlikle kişisel ya da kişilere yönelik değil yorumum. Bu yorumum yayınlanmazsa gerçek ismimle hiç saklamadan da ulaşırım sorun yok. Ben disiplin kuruluna hiç gitmedim ve bu konularla ilgili kişisel bir sorunum yok. Attığı iyi niyetli tweetler için bile disiplin kuruluna gönderilip çıkartılan kabin memuru arkadaşlarım oldu. Şunu anlamıyorum, onlar atılırken çok abartılı skandallara karışanlar neden atılmıyor? Ya da çok abartılı skandallara karışanlar bile atılmıyorsa insanlar basit tweetler için neden atılıyor? Disiplin kurulu neye göre karar veriyor? Ne kadar adil? Yoksa torpili olan ne skandal işlerse işlesin korunup, torpilsiz olanlar düşünmeden attıkları bir tweet için anında işten mi atılıyor? Bu disiplin kurulu işlerinde torpilin çok fazla döndüğüne inanıyoruz, disiplin kurulunun sadece torpilsizi işten atma bahanesi olduğuna inanıyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DİSİPLİN ~ 3 yıl önce
EVET, YAZI KONUSU İLE İLGİLİ OLMAMASI NEDENİ İLE YAYIMLAMAMAM GEREKİR. ANCAK NOTUNUZ SPESİFİK BİR KİŞİ İLE İLGİLİ DEĞİL. BU NEDENLE SİZİ CEVAPLIYORUM. DİSİPLİN KURULUNDA ESKİDEN 2 SENDİKA TEMSİLCİSİ VE BİRİ BAŞKAN OLMAK ÜZERE 3 İŞVEREN TEMSİLCİSİ VARDI. ŞİMDİKİ DURUMU BİLEMİYORUM. BEN THY' DE DİSİPLİN KURULU BAŞKANLIĞI YAPTIM. ÇALIŞTIĞIM SÜRE ZARFINDA NE GENEL MÜDÜR VE YK BAŞKANI NE DE ÜYELERİNDEN FALANI İŞTEN ATIN, FİLANI ATMAYIN ŞEKLİNDE HİÇ BİR YÖNLENDİRME / TALİMAT ALMADIM. BU KESİN. EĞER ADAMSA BU TÜR KURULLARIN BAŞKAN VE ÜYELERİ ŞİRKET ÜST KADEMELERİNDEN TALİMAT ALMAZLAR. İŞLEYİŞ BÖYLEDİŞ. SÖZ KONUSU OLAYIN DİSİPLİN KURULUNA VERİLMESİ İÇİN İLK AMİRİNİN GEREKLİ ÖN SORUŞTURMAYI YAPIP, GENEL MÜDÜRE SUNMASI VE DE GENEL MÜDÜRÜN GEREKLİ GÖRMESİ HALİNDE KONUYU DEĞERLENDİRMESİ İÇİN DİSİPLİN KURULUNA HAVALE ETMESİ GEREKİR. DİSİPLİN KURULU İCRA MAKAMI DEĞİLDİR. GÖRÜŞÜNÜ GENEL MÜDÜRE BİLDİRİR VE KARAR GENEL MÜDÜR ONAYINI TAKİBEN İŞLER. ŞU ANDA SİSTEMİN NASIL ÇALIŞTIĞINI BİLEMİYORUM. YORUM DA YAPMAK İSTEMEM. HER YERDE GÖRÜLEN TORPİL KOLUNU DİSİPLİN KURULUNA KADAR UZATTI İSE TABİİ Kİ, KÖTÜ. UNUTMAMAK GEREKİR Kİ EL AYAĞIN ÇALIŞMASINDAN ŞİKÂYETÇİ İSE SORUMLU BAŞTIR.
Sn. Çetin Bey ~ 3 yıl önce
Siz korkusuz cesur bir adamsınız, doğru gördüğünüz şeyleri söylemekten çekinmiyorsunuz,(doğru veya yanlış) bilemem ama helal olsun size. Duruşunuz, asaletiniz yeter. Başarılı yazılarınızın devamını dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SN ÇETİN.. ~ 3 yıl önce
TEŞEKKÜRLER EDİYORUM. SAĞOLUNUZ.
Peygamberler ~ 3 yıl önce
Hep eski donemde gelmistir, media ve haberlesme gelismis olsaydi belki gelmelerine gerekde kalmayabilirdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turklere kazik bilet sat. Yunanliya, israil liye ucuz bilet sat. ~ 3 yıl önce
Adalet ve Esitlik Thy de yok. Yunana ve Israil liye ucuz bilet satiyor. Turklere kazik atiyor. Arastirin. 2 - 23 Eylul gidis donus. New York JFK - ATH ( Atina ) $871.26 . JFK - TLV ( Tel Aviv ) $639.22 . JFK - IST $1019.07 . JFK - ADB ( Izmir ) $1186.91 . JFK - DLM ( Dalaman ) $1256.91 . Adalete ve esitlige bak. Thy den calisanlarda memnun degil. Yolcular da memnun degil. Haram olsun thy.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000