13 Haziran 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • havaalanı müdürlüğü için en az 50 yabancı dil puanı şartı aransın kalite şart
  • Birbirini yediler İkisde layık değildi
  • Sn Genel Müdür bu güzel kuruma bunu niye yapıyorsunuz? Bu kurumun kuruluş amacı torpillileri bir yerlere getirip haklarını alınca yerine diğer torpillileri atamak mıdır?
  • Ali bey, dhmi deki bu mudur atama ve yer degisme furyasinin sebebi tamamen duygusal (
  • Ali ben şahsen bütün giden arkadaşlara yeni gorenlerinde başarılar dilerim ancak biri hariç sayın ticaret pazarlama daire başkanı malum .........gordunmu güzel kardeşim biz kral başkanlar gördük ama inan sen bir felakettin daha dur bir bekle hele......
  • Dhmi de güvenlik görevlisi olamaz raporu (çoğu sahte) alan kişiler müdür ve daire bask. yard oldu. Yatacak yeriniz yok. Alt yapı olmayınca meydanlarda 3-5 yalamayı yanına alarak sürekli kendi reklamını yaptırıyor. Vizyon yok ki napsın, işi gücü siyasi takla bunların.
  • AÇIKÖĞRETİMLİ OLUP ATANAMAYAN KİMSE KALMASIN, BİLİYORSUNUZ LİYAKAT DEĞİL YALAKAT, YAZIK OLDU KURUMA.
  • Sıkın dişinizi 2023 de bunlar nasılsa yolcu. Thy yine 90lardaki itibarını kazanacak. Ve çağdaş uluslararası bir şirket olacak. O zaman liyakatın önemi anlaşılacak.
  • rize ‘ lileri bi araştırsınlar bakalım daha ne gaflar çıkıyor bu ne ki ?
  • kurban parası verilecek dendi ve vazgeçildi sanırım :((

THY’den Kurumsal Gaf ve DHMİ Atamaları...

“Şirketleri korumak lazım” Bu söz Ahmet Bolat’a ait. Evet, ama önce senin ve ekibinin koruması lazım. Bir ölüm ilanını, bir taziye duyurusunu bile yazamayan, düşünemeyen ekiple bunu başaramazsınız. Birinci konumuz bu. İkinci konumuz DHMİ’deki toplu görevden almalar ve yer değişimleri.

Türkiye’nin elde kalmış, elle tutulabilir tek markası THY diyebiliriz. Her ne kadar siyasilerin çöreklendiği bir kurum olsa bile, sahiplenmemiz gereken tek değerimiz diyebilirim.

Ancak geçen hafta yapılan gaf yine gündem yaptı THY’yi. Daha önce bizim gündeme getirdiğimiz “Akgül” soyadlı çalışanların THY İnsan Kaynakları Başkanı Ebubekir Akgül ile yakınlık derecesini sorgulamamıza benzetmeme rağmen, Egemen Şimşek ve Ferit Şimşek kardeşlerin babaları Abdülkadir Şimşek’in hayata veda etmelerini personele duyuru şekli tam bir gaf.

Bu duyuru elimize geçer geçmez bir gariplik olduğunu hissederek THY yöneticilerine sordum. Bu iki kardeşin THY personeli iken; yine THY çalışanı iki kızımız ile evlenmesinden ibaretti durum.

Bana göre abartılacak bir durum söz konusu değil idi. Haberlik bir değeri de yoktu. Zira biz bunu haberleştirmedik bile. Polemiğe açık bir konu olmasına rağmen, durumdan vazife çıkartıp, köpürtülecek bir haber olarak kamuoyunda sansasyon olabileceğini düşündük.

İktidar medyası gibi olmamamız gerektiği bilinciyle hareket ettik. Lakin sosyal medyada gündem olmaya yetti bile.

Anlatmak istediğimiz şu; iki kardeşin ismi yeterliydi bu ölüm ilanında. Bu tür kurumsal hataların, kurumsallığa zarar verdiği görülmeli ve tekrar edilmemesi sağlanmalı. İşte şirketler böyle korunur.

Ben Şimşek kardeşlere başsağlığı diliyorum.

DHMİ’deki atamalar, görevden almalar…

Son yılların belki de en büyük yer değiştirilmesi, görevden alma, atama ve görevden yükselme operasyonu idi.

İşin şekline bakarsanız rotasyon açısından bakarsanız memurların bu tür yer değişimleri doğru kabul edilmeli ve bana göre de doğru. Polislerimiz, öğretmenlerimiz, askerlerimiz, hakimler, savcılar gibi.

Ancak bazı kişiler vardır ki kurumsal hafızadır, bazı kişiler vardır ki hak etmedikleri göreve gelirler. Bütün bunlar kafalarda soru işareti uyandırır ve “Bir yapılanma mı var” sorusunu aklılarla getirir.

Tabi işin bir başka yönü de şu; torpilliler, yalakalar, taklacıların atamalarda göze çarpacak şekilde ödüllendirilmesi.

Bir başka açı ise, Ulaştırma Bakanının istemedikleri. Buna örnek olarak Sadık Sürücü’yü gösterebiliriz.

Turan Ayanlar diye bir şahsiyet var. Yalakanın önde gideni. Dernek başkanlığından Eğitim Daire Başkan Yardımcısı oldu. Korkarım kısa bir süre sonra Osman Serdar’ın yerine Eğitim Daire Başkanı yapılır.

Pis dedikodular da dolaşmıyor değil. Bu atamaların DHMİ içinde ve fakat dışında bir şahsın güdümü ile yapıldığı şeklinde iddialar var. İhtimal vermemekle birlikte imkansız da görmüyorum.

Ancak bu atamalar, yer değiştirmeler, görevden almaların devamı geleceği yönünde duyumlar var. Devlet memurlarının şu hakları var. Atamaların, yer değiştirmelerin, görevden almaların haksız olduğu iddiası ile yargıya gidip geri dönüş alınıyor.

Şunu da unutmayalım. Etik Kurulu DHMİ’deki atamaların haksız, yanlı olduğuna dair rapor yayınlamıştı.

Asıl büyük bomba ise bana gelen bilgiler doğru ise ki ben bunu araştırıyorum farklı sebeplere dayalı. Bu iddiaya matuf bilgilerin doğru olduğu kanaatine varır ve ben bunu belgelendirirsem asıl kıyamet o zaman kopar.

Takipte kalın…

THY’den Kurumsal Gaf ve DHMİ Atamaları...

Yorumlar Tüm Yorumlar (71)

YDS ~ 2 yıl önce
havaalanı müdürlüğü için en az 50 yabancı dil puanı şartı aransın kalite şart

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pazarlamacılar ~ 2 yıl önce
Birbirini yediler İkisde layık değildi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hüseyin Keskin ~ 2 yıl önce
Sn Genel Müdür bu güzel kuruma bunu niye yapıyorsunuz? Bu kurumun kuruluş amacı torpillileri bir yerlere getirip haklarını alınca yerine diğer torpillileri atamak mıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey e ~ 2 yıl önce
Ali bey, dhmi deki bu mudur atama ve yer degisme furyasinin sebebi tamamen duygusal (

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adana hurdaci ~ 2 yıl önce
Ali ben şahsen bütün giden arkadaşlara yeni gorenlerinde başarılar dilerim ancak biri hariç sayın ticaret pazarlama daire başkanı malum .........gordunmu güzel kardeşim biz kral başkanlar gördük ama inan sen bir felakettin daha dur bir bekle hele......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PazarlAMACI ~ 2 yıl önce
kendini pazarlamaktan başka işe yaramayan ailesiyle sektörü yöneten şaibeli biriydi Kurum kurtuldu
Sahte raporlu guvenlikci ~ 2 yıl önce
Dhmi de güvenlik görevlisi olamaz raporu (çoğu sahte) alan kişiler müdür ve daire bask. yard oldu. Yatacak yeriniz yok. Alt yapı olmayınca meydanlarda 3-5 yalamayı yanına alarak sürekli kendi reklamını yaptırıyor. Vizyon yok ki napsın, işi gücü siyasi takla bunların.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ~ 2 yıl önce
AÇIKÖĞRETİMLİ OLUP ATANAMAYAN KİMSE KALMASIN, BİLİYORSUNUZ LİYAKAT DEĞİL YALAKAT, YAZIK OLDU KURUMA.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nasıl olacak? ~ 2 yıl önce
Kurumun çalışan personeli işiyle uğraşıyor, işsizlerin vakti çok makam kapma yarışındalar. Genel Müdür de sağolsun hiç hak/hukuk gözetmiyor. Durmak yok hak yemeye devam.
Arkadaşlar ~ 2 yıl önce
Sıkın dişinizi 2023 de bunlar nasılsa yolcu. Thy yine 90lardaki itibarını kazanacak. Ve çağdaş uluslararası bir şirket olacak. O zaman liyakatın önemi anlaşılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dikkatli ! ~ 2 yıl önce
rize ‘ lileri bi araştırsınlar bakalım daha ne gaflar çıkıyor bu ne ki ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy tgs ~ 2 yıl önce
tgs= rizeli ve akp li olmayan giremez ! genellikle ...
tgs ~ 2 yıl önce
kurban parası verilecek dendi ve vazgeçildi sanırım :((

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000