08 Kasım 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Kooperatif kurmanın ve bina yapmanın neresi alkışlanacak türden bir davranış ? Bende 2015 te kuracak oldum ama yeterince sağılacak üye bulamadım :) Ayrıca tavanlarda dalga oluşmuş sıva işçiliği o kadar da mükemmel değil...
  • Gerçek olan eleştirileri yayınlayın ki ders alıp kendilerini gelistirsinler...
  • inşaat işine odaklanan kabin memuru neren havacılık çalışanlarına örnek olmalı? arkadaş belkide yanlış sektörde
  • ayakta alkışlıyorum
  • Varmak değil,yol güzelmiş...Yolun ve bahtın açık olsun dostum.
  • Tebrik ederim, yapamazsın edemezsin diyen çok olur, çünkü kimse kendi yapamadığını başkasının yapabilecek oluşunu hazmedemez. THY'nin en büyük eksiği ekip lojmanları,tesisleri yapmamış olmaları. Satmaz kiralardı çok da iyi gelir elde ederdi. Sosyal ekipler korkutucu geliyor sanırım. Başarılar dilerim inanmak,azmetmek ve fark yaratmak..
  • helal olsun demek duser.
  • Tavsiyem, girmeyin bu islere
  • Ikna olmadim :)
  • Eskiden ofisi yokmuş,demiş... şimdi ofisi var ama şimdi de tenezzül edip üyelere bi hoş geldin demek için karanlık camlı ofisten arada bir çıkmayı geçtim her gelen üyeye hoş geldin vs demesine gerek yok hadi onu da geçtim ayaklarını masaya uzatmış şekilde ordan izleyen karakteri ve kibiri gururu var... bunları böyle düşünüp yazan bir insan en azından bi üyesi geldiğinde bacaklarını masanın üzerine uzatmış şekilde kendisini görterecek şekilde karanlık camların arkasından şov yapar gibi hareket yapmaz.... Daha dün kabinde beraber yemek içecek dağıtıyorduk adam mı oldun derler bu şekilde davranarak,derler adama...bizim orda böylelerine sonradan görme diyolar... yemişim senin HİKAYEni...daha dairelerin başlangıç ve bitiş tarihleri konusuna girmiyorum bile...ilk teslimat 2020 Eylül denmişti olmadı 2021 Haziran o da olmadı bakalım bekliyoruz taşınmayı inşaatların tamamlanmasını... bir taraftan kredi öde bir taraftan kira öde...diyeceklerim bu kadar.

THY’li bir kabin memurunun alkışlanacak başarısı…

Bu hafta da önemli konuları işlemek ve ülkemizin havacılık alanında gelişimine katkıda bulunmak için görüşlerimi paylaşmak isterdim. Lakin yine havacılığımızın içinden bir başarı öyküsünü paylaşıp, güzel şeylerin olduğunu da göstermek isterim.

İşte buna örnek.

Erkut Çavuş THY Kabin memuru idi. Aynı zamanda pilotaj eğitimi alıyordu. Airporthaber sayesinde tanıştık. Ofisimize gelip projelerini anlattı. İlk bakışta ütopik hikaye diye düşünenler olsa dahi, genç kardeşimizin umudunu yitirmemek ve onu teşvik etmek için manevi olarak yanında yer aldık.

Bugün geldiği noktada başarısını görmek bizi ayrıca mutlu etti.

Kendisi bize başarısının öyküsünü kısaca yazmış Biz de noktasına virgülüne dokunmadan, onun bütüncül hikayesini aynen sizlerle paylaşıyoruz ki bu örnek başarı diğer kardeşlerimize de ilham kaynağı versin.

“Sevgili Ali abi ,

 Sana ufak hikayemi yazıyorum. Bunu kaleme almak ve hikâyeleştirmek tabi ki senin usta kaleminden geçiyor. Bir çoğuna şahitlik ettiğin ufak hikayem.

 2016 Kasım ayında 26 yaşındayken 700 TL sermaye ile kurdum Hava Kent’i. Türkiye’nin en genç kooperatif başkanı oldum.Henüz 6 aylık kabin memuruydum , bir yandan Ayjet’te pilotaj okuyordum. Pilot olmak için gelmiştim İstanbula , okumak için yeterli maddi imkanım olmadığı için bir yandan da part-time kabin memurluğuna girmiştim THY’de. Sadece 700 tl sermaye ile kurmuştuk Hava Kent’i. O zaman hakkımda haber yapmışlardı  700 tl sermaye ile inşaat nasıl yapacak, daha ofisi bile yok evini göstermiş iş adresi olarak diye. Haklıydılar ofis tutacak para yoktu çünkü. Arkamda ne 60 yıllık köklü bir sendika nede vakıf vardı. Tek başıma 6 arkadaşımı ikna edip kurmuştuk. Daha kurmadan ofisine gelip sana yapmak istediklerimi anlattığım günü hatırlarsın. Sen bana inanmıştın. Desteğin çok oldu hakkını ödeyemem ama hemen hemen herkes “yapamaz , takılır düşer , kolay değil” dedi. Hatta “jet Fadıl , tosuncuk” diyenler çıktı. “Kaçtı ABD’ye yerleşti” diyenleri duydum. Takıldım düştüm evet ama her seferinde ayağa kalktım. Tecrübe ettim, öğrendim. Gecemi gündüzüme kattım, dert ettim. Varımı, yoğumu hatta şeferimi ortaya koydum. Bugün 144 aileyi yuva sahibi yapmanın gururunu yaşıyoruz.Hatta sendikanın kooperatifinden önce bitirdik inşaatı.Tapularını büyük bir gururla teslim ediyoruz. İşçiliği ve malzeme kalitesini gösterirken övünüyoruz.Kooperatifçiliği ve sosyal konut anlayışını değiştirerek. Yerden ısıtmalı , dış cepheleri tuğla kaplamalı , gri su atık sistemli , güneş enerjili peyzaj aydınlatmalı , havuzlu ,otoparklı kokutlar üreterek markalı konut statüsüne getirdik Hava Kent’i. Daha önemlisi verdiğimiz sözü tuttuk. 144 aileye sıcak bir yuva verdik. Metropol şehirlerde ev sahibi olmak hiç kolay değil iken. Bu 5 sene hiç kolay geçmedi. Bir çok iş insanın 3 ömür yaşasa göremeyeceği darbe girişimi, pandemi, ekonomik kriz ne varsa gördük. En çok kan kaybeden sektörlerin başında inşaat gelirken, ortasında bulduk kendimizi. Ama canla başla çalışıp bu kadar fırtınalı denizde gemiyi sağ salim limana yanaştırdık. Ailelere tapularını ve konutlarını teslim ettik.Taşoluk2-Haraççı ve Sancaktepe etaplarını geliştirdik. Hava Kentin yanına şehir planlama şirketi ekledik , Kazakistan - Özbesikstan - Katar gibi ülkelere master plan yaptık , ihracatçı olduk , ülkemize döviz kazandırdık. Yetinmedik bugün kargo taşımacılığı yapabilecek drone imalatı ve üretimi için çalışıyoruz. Teknoloji ile bütünleştirp havacılık sevdamı devam ettiriyorum. Türkiye’nin 40 yaş altı en güçlü 40 yöneticisi arasına girmeyi başardım. Varmak değil, yol güzelmiş bunu anladım. Şimdi yeni projelerle yeni yollar, yeni hikayeler yazacaz inşallah. Dünya için küçük, benim için ise büyük bir adımdı. THY’de örneği var mıdır bilmiyorum. Yoksa umarım ilk ama son olmam, mutlaka benden çok daha potansiyeli olan birçok kişi çıkacaktır. Ben inşallah onlara umut olurum, örnek olurum.

Desteklerin için minnettarım, seni utandırmamak bile benim için büyük bir gurur. Bana çok güvendin, çok destekledin. Bende evvelAllah sözünü yere düşürmedim.

 Sevgiler… 

Erkut”

Evet, manevi desteğimizi esirgemedik, güvendiğimiz için haberlerini de yaptık. O da utanmadı biz de utanmadık.

Başarın daim olsun kardeşim.

Tüm havacılık çalışanlarına da örnek olsun.









THY’li bir kabin memurunun alkışlanacak başarısı…

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Komik olmayın ~ 2 yıl önce
Kooperatif kurmanın ve bina yapmanın neresi alkışlanacak türden bir davranış ? Bende 2015 te kuracak oldum ama yeterince sağılacak üye bulamadım :) Ayrıca tavanlarda dalga oluşmuş sıva işçiliği o kadar da mükemmel değil...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Votandaş ~ 2 yıl önce
Gerçek olan eleştirileri yayınlayın ki ders alıp kendilerini gelistirsinler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tklı ~ 2 yıl önce
inşaat işine odaklanan kabin memuru neren havacılık çalışanlarına örnek olmalı? arkadaş belkide yanlış sektörde

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CECO ~ 2 yıl önce
ayakta alkışlıyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
K/A ~ 2 yıl önce
Varmak değil,yol güzelmiş...Yolun ve bahtın açık olsun dostum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Genç girişim ~ 2 yıl önce
Tebrik ederim, yapamazsın edemezsin diyen çok olur, çünkü kimse kendi yapamadığını başkasının yapabilecek oluşunu hazmedemez. THY'nin en büyük eksiği ekip lojmanları,tesisleri yapmamış olmaları. Satmaz kiralardı çok da iyi gelir elde ederdi. Sosyal ekipler korkutucu geliyor sanırım. Başarılar dilerim inanmak,azmetmek ve fark yaratmak..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
M.A. ~ 2 yıl önce
helal olsun demek duser.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkese ~ 2 yıl önce
Tavsiyem, girmeyin bu islere

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 2 yıl önce
Ikna olmadim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havakent üye ~ 2 yıl önce
Eskiden ofisi yokmuş,demiş... şimdi ofisi var ama şimdi de tenezzül edip üyelere bi hoş geldin demek için karanlık camlı ofisten arada bir çıkmayı geçtim her gelen üyeye hoş geldin vs demesine gerek yok hadi onu da geçtim ayaklarını masaya uzatmış şekilde ordan izleyen karakteri ve kibiri gururu var... bunları böyle düşünüp yazan bir insan en azından bi üyesi geldiğinde bacaklarını masanın üzerine uzatmış şekilde kendisini görterecek şekilde karanlık camların arkasından şov yapar gibi hareket yapmaz.... Daha dün kabinde beraber yemek içecek dağıtıyorduk adam mı oldun derler bu şekilde davranarak,derler adama...bizim orda böylelerine sonradan görme diyolar... yemişim senin HİKAYEni...daha dairelerin başlangıç ve bitiş tarihleri konusuna girmiyorum bile...ilk teslimat 2020 Eylül denmişti olmadı 2021 Haziran o da olmadı bakalım bekliyoruz taşınmayı inşaatların tamamlanmasını... bir taraftan kredi öde bir taraftan kira öde...diyeceklerim bu kadar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000