09 Aralık 2019, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]

THY’nin kararı ve Onur Air’in zamanlaması

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), 2019 yılının 11 aylık performansını açıkladı. Toplam yolcu sayısı 195.6 milyon olarak açıklandı. Geçen yılın aynı döneminde sayı 196.6 milyondu.

Geçen yıla göre arada sadece 1 milyon yolcu farkı var ki, bu da şimdilik çok normal. 2018 yılındaki toplam yolcu sayısı 210.1 milyon idi. Buradan hareketle şunu söyleyebiliriz; 2019 yılının toplam yolcu sayısı geçen yılı rahatlıkla geçecek.

Burada enteresan bir durum yok.

Hani İstanbul Havalimanı’na geçişle birlikte havacılık bitecekti ya; yok bitmiyor. Yolcu sayısında bir sıkıntı yok, aksine artacak.

Şimdi diyeceksiniz ki, daha geçen hafta İstanbul Havalimanı’nı eleştirdin.

Evet; ama sapla samanı ayırmak lazım.

Eleştirilecek husus belli. İstanbul Havalimanı’nda faaliyet gösteren şirketlerin beli büküldü. Yolcular bir bardak su alamıyor. Sorun uçulamıyor olması değil, maliyetlerin çok yüksek olması.

Sorunu doğru tespit etmek ve onun üzerine yürümek gerek. İstanbul Havalimanı başka, İGA başka.

Seslenilmesi ve bunu duyması gereken adres İGA’dır. İGA eğer duymamaya devam ederse başka şirketler de bayrağı çekebilir.

THY’deki alkol kararı!

Türk Hava Yolları bildiğiniz gibi uçaktaki alkol ikramında kısıtlamaya gitti.

Belli başlı içkileri çıkardı.

Buradaki amaç neydi peki?

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin paylaşımından anladığımız kadarıyla uçuş güvenliği riski hedef alındı. Genel Müdür’ü referans almamızda sanırım bir tuhaflık yok. Çünkü kendisi bu yönde bir paylaşım yaptı.

Peki gerçekten hedef uçuş güvenliği mi yoksa maliyet hesabı mı?

Ben THY uçaklarında alkol nedeniyle bir problem yaşandığını şu an düşünüyorum da, aklıma hiç gelmiyor. Bu tip bir sorunu hafızasında taşıyan varsa yorumlarda buluşalım.

Alkolün bir faydası mı var insana? Hayır yok.

Ama THY iseniz ve dünya normlarında hizmet verip en çok ülkeye uçan havayolu iseniz bu kararınız biraz tuhaf değil mi?

Onur Air’in ilginç zamanlaması

26 Kasım Atlasglobal’in uçuşlarını durdurduğunu açıkladığı tarih. Açıklamasındaki en önemli hususlardan biri İstanbul Havalimanı’ndaki maliyetlerin yüksek olmasından ötürü çıkmaza girilmesi...

Ülkenin en büyük özel havayolu şirketlerinden Onur Air Genel Müdürü Teoman Tosun’un açıklama yaptığı tarih ise 29 Kasım sabahı…

Çalışmalarını ve Onur Air için ciddi mesai harcadığını çok iyi bildiğim Teoman Tosun’un yaptığı açıklamada ısrarlı ve aşırı övücü İstanbul Havalimanı vurgusu ilginç geldi bana.

Atlasglobal’in İstanbul Havalimanı ile ilgili yaptığı tespitin üzerinde 3 gün bile geçmeden Sayın Tosun’un ifadeleri biraz ilginç. En azından zamanlaması beni şaşırttı.

Yani burada Atlasglobal’in serzenişinin yersiz olduğu ve İstanbul Havalimanı’ndaki tüm şirketlerin mutlu mesut olduğu mesajı mı verilmek istendi acaba? Eğer öyle olsa bile Atlasglobal’in açıklamasındaki yazının mürekkebinin kuruması beklense daha iyi olmaz mıydı?

Kimse kimseye destek olmak zorunda değil. Ama en azından ‘onlar haksız’ diye düşündürmenin anlamı var mıydı?

Ben mi yanlış düşünüyorum ne dersiniz?

Herkese iyi haftalar…

THY’nin kararı ve Onur Air’in zamanlaması

Yorumlar

Çelebi ~ 4 yıl önce
Kimse yazmıyor etmiyor kafayı yicem. Arkadaşlar geçen hafta 80 kişi çıkarıldı daha dün 38 şoför A kapıdan alınıp dolapları boşaltılıp kapı önüne konuldu bu sabah 35 kişi daha çıkarılacak telefonla arandı. Hiç mi duymuyorsunuz Airport haber olarak bütün liman biliyorda siz mi duymadınız. Yaa hala hindistan ihalesini haber yapıyorsunuz. Ay sonuna kadar 85 kişi deniliyor yani 50 kişi daha işsiz kalacak. Ama en büyük havacılık sitesi 3 maymunu oynuyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Transfer yolcu ~ 4 yıl önce
Yer ile alakalı: Bir önceki uçuşunda aşırı alkol tükettiği için devam uçuşunu kaçıran sonrasında yer hizmetleri personeline ilginç anlar yaşatan yolcular ile ilgili, arkadaşlar örnekler vereceklerdir diye düşünüyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can ~ 4 yıl önce
Kabin ekibi böyle yolcuları uçağa almama veya alkol vermeme hakkına sahiptir. Eğer yolcu havalimanında taşkınlık yapıyorsa adam anında göz altına alınıp nezarethaneye atılmalıdır. Böylece ortada problem kalmaz.
Cana ~ 4 yıl önce
Demesi kolay uygulama sorun
Kmm ~ 4 yıl önce
Onur yeni havalimanını çok seviyo o yüzden hep ciddeden uçuyo burayla hiç işi yok :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aferin Teo ~ 4 yıl önce
İstanbul'dan uçakların uçmadığı halde bu kadar gereksiz bir açıklama yapmaya neden gerek duydun ki? Atlas olmayınca meydan sana mı kalacak sandın?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Khgo ~ 4 yıl önce
İlk önce onurair personelinin hakkını vermeyi öğrensin asgari ücrete yardımcı teknisyen çalıştırıyor halen konışuyorlar yüzsünler hiç değilse Atlas işçisinin hakkını veriyor

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000