27 Ocak 2020, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • Fatih bey THY daha zamı aciklamadı tga te bu sene ne kadar zam verilecek bi de kâr payı verilecek mi
  • Keşke psikolojilerini de iyi kontrol edip alsalar, pilot adayı olarak seçilen bazı inanılmaz tipler var, çok şaşırıyorum.
  • Aslında bu kararlarla ilgili söylenecek o kadar çok şey var ki. Hastalığın uçuşa elverişsiz olduğunu kanıtlayacak kararlar. Örn; geçenlerde avrupa'daydı sanırım bir enfeksiyon hastalığı olan pilotun uçuş lisansını yeniden mahkeme kararı ile geri alması. Eğer personel herhangi bir rahatsızlığından yada hastalığından sonra o işe elverişsiz olduğunu düşünüyorsa zaten işine devam etmez yada başvuruda bulunmaz kanaatindeyim. Bilemiyorum benim naçizane fikrim bu yönde. (Sektörden biri değilim. Olmak isteyip ama olamayacak biri)
  • "-THY’de kaptan olarak işe başlayacak biri için geçerli mi? –HAYIR sadece adayları kapsayan bir kriter bu." bu tipsiz f/o ilanına başvuracaklar için geçerli değil mi anlamına geliyor?
  • Cüzzü bi fiyata bu durumu goz ardi ediyorlar vedia
  • Yeni eklenen kriter ve şaşılığın çeşitleri var. Sadece şaşılık yazılıp geçilmiş. Ayrım olması gerekmez mi? Mesela ben de şaşılık hastasıyım fakat benimki en hafif olan şekili, ben istemedikçe gözüm kaymıyor ve şaşı olduğum anlaşılamıyor. Kısaca ağır ve hafif halleri var bu hastalığın. Geleceğe dönük hayaller sarsıldı gibi... Umarım ben başvurana kadar 2-3 yıl içinde kriterler düzeltilir.
  • thy teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından hasta çalışanını 39 yaşında işten attı
  • -THY bu rahatsızlıkları nereden bilecek? – E-nabızdan hastalıkla ilgili alınan tedaviler ya da ameliyatlar görülebilecek. eee daha iki-üç gün önce e-nabıza gizleme özelliği geldi. şimdi ne olucak?
  • Wuhandaki hastalık sebebiyle 20 kişi rapor aldı kimse işe gelmedi.thy kabin kokpiti korumak için ne yapıyor acaba ? Kabin kokpit uzakdoguda büyük risk altında hayati tehlike var
  • Bende yer hizmetlerinde çalışıyorum kabin için başvurdum ama kolda dövme gördüler olmaz dediler,normalde e nabıza bakıyorlardı kola niye baktılar anlamadım,şimdi bende alnımın ortasına büyük bir dövme yaptırıcam Buda benim alın yazım olsun,kısmet değilmiş

THY'nin yeni sağlık kriteri

Türk Hava Yolları’nın belirlediği sağlık kriterleri THY’de işe başlamayı hayal eden yüzlerce belki de binlerce adayda hayal kırıklığına sebep oldu.

Sosyal medya aracılığı ile hem beni hem de AirportHaber hesaplarını soru yağmuruna tuttular. Bunlara bildiğim ölçüde cevap vermeye çalışacağım.

Geçtiğimiz günlerde yaptığımız özel haberde şu bilgiler yer aldı:

Kireçlenme, başparmak şekil bozukluğu, menisküs, eklem iltihaplanması, diz hastalıkları, omuz çıkması, uyku apnesi, şaşılık, gözde kanlanma, kekemelik, araç tutması hastalığı, migren, titreme gibi hastalıkların yanı sıra atnalı şeklindeki birleşik böbrekliler, migren rahatsızlığı olanlar, böbrek nakli yaptıranlar, dermatit ve egzama tedavisi olanlar ile  cilt kanseri ve koah hastaları işe kabul edilmeyecek.

Sağlık kriterlerinde THY tabici caizse sınırları zorlayan karar almış.

Geçelim merak edilenlere:

-Bu kriterler birebir böyle mi, bahsedilen hastalıkları olanlar işe alınmayacak mı? – EVET alınmayacak.

-Bu kriterler THY’de kokpit ya da kabin için eğitime girecekleri mi kapsıyor? – EVET tamamen onlara yönelik bir düzenleme bu.

-THY’de kaptan olarak işe başlayacak biri için geçerli mi? –HAYIR sadece adayları kapsayan bir kriter bu.

-Ne zamandan itibaren geçerli olacak? – Yayınlayacak ilk ilandan itibaren geçerli olacak.

-THY bu rahatsızlıkları nereden bilecek? – E-nabızdan hastalıkla ilgili alınan tedaviler ya da ameliyatlar görülebilecek.

Bir de THY’ye sorulması gereken sorular var bence.

-Bu kriterler biraz abartı değil mi? Adeta yeni doğmuş birindeki özellikler aranıyor. Bu kadar fazla diye düşünülmedi mi?

-Dil problemini çözmüş, aylarca emek harcamış para harcamış biri örneğin egzama rahatsızlığı var diye hayallerini çöpe mi atacak?

Bazı rahatsızlıkların uçucu olmakla uzaktan yakından ilgisi yok. Yeni bir düzenleme yapılması gerekmez mi? Bununla ilgili bir planınız var mı?

Bu kriterler herkes için mi geçerli yoksa kimseyi tanımayanlar için bir eleme yöntemi mi?

THY'nin yeni sağlık kriteri

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Thy ~ 4 yıl önce
Fatih bey THY daha zamı aciklamadı tga te bu sene ne kadar zam verilecek bi de kâr payı verilecek mi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anonymous ~ 4 yıl önce
Keşke psikolojilerini de iyi kontrol edip alsalar, pilot adayı olarak seçilen bazı inanılmaz tipler var, çok şaşırıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sağlık kıstasları ~ 4 yıl önce
Aslında bu kararlarla ilgili söylenecek o kadar çok şey var ki. Hastalığın uçuşa elverişsiz olduğunu kanıtlayacak kararlar. Örn; geçenlerde avrupa'daydı sanırım bir enfeksiyon hastalığı olan pilotun uçuş lisansını yeniden mahkeme kararı ile geri alması. Eğer personel herhangi bir rahatsızlığından yada hastalığından sonra o işe elverişsiz olduğunu düşünüyorsa zaten işine devam etmez yada başvuruda bulunmaz kanaatindeyim. Bilemiyorum benim naçizane fikrim bu yönde. (Sektörden biri değilim. Olmak isteyip ama olamayacak biri)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acaba ~ 4 yıl önce
"-THY’de kaptan olarak işe başlayacak biri için geçerli mi? –HAYIR sadece adayları kapsayan bir kriter bu." bu tipsiz f/o ilanına başvuracaklar için geçerli değil mi anlamına geliyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km1 ~ 4 yıl önce
Cüzzü bi fiyata bu durumu goz ardi ediyorlar vedia

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaşılık ~ 4 yıl önce
Yeni eklenen kriter ve şaşılığın çeşitleri var. Sadece şaşılık yazılıp geçilmiş. Ayrım olması gerekmez mi? Mesela ben de şaşılık hastasıyım fakat benimki en hafif olan şekili, ben istemedikçe gözüm kaymıyor ve şaşı olduğum anlaşılamıyor. Kısaca ağır ve hafif halleri var bu hastalığın. Geleceğe dönük hayaller sarsıldı gibi... Umarım ben başvurana kadar 2-3 yıl içinde kriterler düzeltilir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
zalimsiniz ~ 4 yıl önce
thy teknik Engelli ellerinden ve ayaklarından hasta çalışanını 39 yaşında işten attı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aday ~ 4 yıl önce
-THY bu rahatsızlıkları nereden bilecek? – E-nabızdan hastalıkla ilgili alınan tedaviler ya da ameliyatlar görülebilecek. eee daha iki-üç gün önce e-nabıza gizleme özelliği geldi. şimdi ne olucak?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hee he ~ 4 yıl önce
sokaktaki dr. Ahmete geldi o. bunun adı HAVACILIK şirketin adı THY
Yhm ~ 4 yıl önce
Wuhandaki hastalık sebebiyle 20 kişi rapor aldı kimse işe gelmedi.thy kabin kokpiti korumak için ne yapıyor acaba ? Kabin kokpit uzakdoguda büyük risk altında hayati tehlike var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dövme ~ 4 yıl önce
Bende yer hizmetlerinde çalışıyorum kabin için başvurdum ama kolda dövme gördüler olmaz dediler,normalde e nabıza bakıyorlardı kola niye baktılar anlamadım,şimdi bende alnımın ortasına büyük bir dövme yaptırıcam Buda benim alın yazım olsun,kısmet değilmiş

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dövme ~ 4 yıl önce
Vucutta dövme varsa boy ebdesti olmuyor, enabet enabet dolaşıyorsun sokaklarda
Cabin ~ 4 yıl önce
Görünecek yerde dövme olmayacak
Dövme ye ~ 4 yıl önce
Hayır her türlü olunur. Niyetin belliyse ve inancın tamsa kabul olmaması için böyle saçma sapan sebeplere ihtiyaç yok!
kokpitte? ~ 4 yıl önce
kolu bilekten boyna dövmeli fo lar var onları nası alıyolar? bi de kısa kollu giyip gözüne sokuyor?
Yapılan işe bakın ybzlr ~ 4 yıl önce
Kardeşim adamlar iyi pilot size ne dövmelerinden

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000