05 Ekim 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Thy’de filoya yeni katilacak olan A350’ler icin yurtdisinda katar’dan fln ISTEN ATILAN A350 pilotlari Thy’de ise baslayacagi duyumu var, dogru mudur? Ustelik thy kaptanlarinin A350 egitimi vb var iken. Boyle ise bu THY’nin Turk pilotlarina vurdugu en son hancerdir.
  • Ülke insanı neler yazıyor çiziyor, bu fikir fakiri güruhlar neler! Kabinciler mabinciler...
  • Kabine bu kadar 2999 ve fesih denmesinin sebebi kabinin adaletsiz yönetilmesidir. Emin olun o yorumların çoğunu sizin zannettiğiniz gibi tgs falan değil, kabinden çıkmak zorunda kalan ya da çıkarılan kişiler yazıyor. Benim THY'ye önerim şu: daha şirkete yeni girmiş hostese yok pirzolayı tepsiye yan koydun, kolayı tepsiye dik koydun gibi saçma sapan sebeplerden düşük uds verip, 3 uds üst üste gelince de atılmasına sebep olan tüm amirlerin sözleşmesini feshedin. Bu amirler yüzünden her yıl çıkarılan bir sürü kabin memuru şirkete dava açıyor ve şirkete masraf yaratıyor. Bu amirler şirketi zarara uğratıyor, evli çocuklu demeden atın gitsin. Bakalım o millete düşük uds vermeye benziyor muymuş bu işler....
  • Pandemi sürecinde de çok iyi anladık ki biz taşeron personeller insan değiliz birilerinin gözlerinde. Pandemi sürecinde dahi öyle güzel ayırdınız ki insanları. Adamına göre evden çalışma adamına göre kısmi çalışma THY ye karantina taşerona çalışmaya devam. Aynı iş yerinde çalışan veya servisinde pozitif çıkan tk personelleri karantinaya alınırken taşeronlar durmak yok çalışın dediniz. Test yaptırmaya gidene neden gidiyorsunuz dediniz. Dua edin ki bizden birileri bu süreçte hastalıktan hayatını kaybetmesin. Çünkü bunun vebali hem bu dünyada hem ahiret hayatında üzerinizde olacak. Halbuki hepiniz namazında niyazında adamlarsınız ama neden insanlıktan çıkarsınız bilmem. Dünya malı ahiret malından daha tatlı geliyor galiba. Allah vicdan nasip eylesin
  • Her hafta THY! Sürekli THY! Bu ülkede başka bir havacılık problemi yok gibi bir tutturdunuz sürekli aynı yarayı kaşıma üzerine yazmaya. Amaç sırf hit alabilmek başka bir şey değil. Siyasetçi ya da taraf değilseniz, şu ülkedeki farklı havacılık problemlerine de değinin biraz. Ayrıca sözde yıllardır sektörün içindesiniz. Daha hala THY' nin devlet kontrolünden çıkıp başka birinin kontrolüne giremeyeceğini öğrenememişsiniz. THY'nin satılması ya da başka mecraların kontrolüne geçmesi Türk Devleti' nin ortadan kalkmasıyla olur ancak. O yüzden boşuna laf salatası yapmayı bırakın.
  • Kabin memuru maaslari 2998 tl olmadan bu is cozulmez.
  • Bu şirkette pilot ve kabinci fazlalığı var sadece müdürlük değil. Yabancı pilotların ve 6000 kabin memurunun işten çıkarılması gerek. Şirkete ağır yük oluyorlar
  • Siyasal sistem kalkınmak ve gelişmek için sistemi tıkayan bir takım yapısal değişikliklere gitse, kanun ve kararnameler çıkarsa bunu ne sakıncası var. Sonuçları beklentie uygun veya değil de olabilir. Konjonktür bazen beklentilerin tersine de çıkabilir. Krizler bazen değil firmaları devletleri bile yıkabilir. Bu sebeple kriz döneminde siyasl çıkar arayışında olmak ahlaken hoş bir çizgi değil. Orta olmak daha inandırıcı ve çekici lacaktır. Bizleri de daha büyütecektir.
  • Kaptan maaşı 19.999 sabitlensin FO 9.999
  • Yıl sonunda mutlaka bir aşı gerekli faz aşaması bitip geniş insan kitlelerine uygulanacak duruma gelecek, ondan sonra da bir kaç ay içinde turizm ve seyehat hareketleri hızlı bir şekilde artacaktır.Havacılık sektörünün de için de bulunduğu bu kriz böylece tarihin derinliklerine gömülecektir.Kimse enseyi karartıp umutsuzluğa kapılmasın.

THY’ye Varlık Fonu mu Yokluk Fonu mu?

Yapma Hamdi bey. Biz sizi “Var mısın yok musun” yarışmasının gizemli banka müdürü sanıyorduk. Bi ara da fırıncılık falan yapmıştınız. Neyinize gerek THY ile ilgili açıklama yapmak. Varlık Fonu falan sizin bilebileceğiniz şeyler değil. Hem THY güçlüdür, başında da güçlü bir irade var!

Eğer varlığınızı başka birinin tahakkümü altına verirseniz, sizin varlığınızın geleceğine dinamit koymuşsunuz demektir.

THY’nin Varlık Fonu’na devredilmesine ilk karşı çıkanlardan biriyimdir. Hatta belki de tekimdir. Varlık Fonu’nun esprisi elindeki gücü başkasının yönetmesine terk etmektir. Malın varsa malına, paran varsa parana hükmeder.

Her şey bize karanlık. Bu karanlığı delip aydınlığa kavuşmak öyle zor ki, değil fener projektör bile aydınlatmaz bu karanlığı.

Birkaç gündür THY’nin yüzde 49 hissesini elinde bulunduran Varlık Fonu ile ilgili iddialar, hikayeler internet sitelerinde tıklamaya açıldı. Neymiş efendim Varlık Fonu THY’yi kurtarmak için plan hazırlıyormuş.

Arkadaş THY’nin kasasının sahibi zaten sizsiniz. Geleni yediyseniz siz yediniz, yemediyseniz zaten THY’nin parasıyla caka satamazsınız. Ancak aldığınızı geri iade edin yeter. THY zorda olabilir, uçaklar uçmuyor olabilir. Ama Hamdi Topçu’nun dediği gibi şu yedek akçeleri bir yerlere sıvıştırmadıysanız, kırmızı halıların altına saklamadıysanız çıkarın da hem kurum, hem THY hem de çalışanlar rahatlasın.

THY’nin eski Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu, görevden ayrılırken 2 milyar dolar yedek akçe para bıraktıklarını açıklamış. Vallahi Hamdi bey o parayı piyasaya sürseniz Türkiye’nin ekonomisi rahatlar.

Ama siz yine de kendinize gelin gizemli Hamdi kalın, fırıncı Hamdi kalın. Neyinize gerek şimdi THY’nin kasasına 2 milyar Dolar bırakarak çıktık demek.

Ben İlker Aycı’nın THY’nin başına gelmiş en şansız insan olduğunu düşünüyorum. Baksanıza bütün musibetler onun döneminde yaşandı. Bombalamadan, hain kalkışmaya kadar her şey onun döneminde yaşandı.

Adam ne yapsın!

Şunu yapabilir mesela. Tabi etrafındakiler etkileyip “Nayır, nolamaz” deyip kafasını çelmezse. Haksız yere işten attığı, kişisel egolarına yenik düşüp günahsız insanların ekmeğiyle oynadığını fark edip onların işini iade ederse aldığı ahlardan kurtulur ve her şey düzene oturur.

Yanındaki “Kral, çok yaşa kral” diyenlerden kurtulduğu an, denge unsuru deyip cemaatleri, siyasileri dinlemediği an, torpil düzenine son verdiği an, garip gurabanın hakkını koruduğu an, dilde değil yürekte inançlı hareket ettiği an, liyakata önem verdiği an, personele “tasarruf” deyip maaşları indirince kendisi şaşalı hayattan kurtulduğu an, yurtdışı seyahatlerde birden fazla otelden rezervasyon yapıp onların paralarını ödeyip tek bir otelde kalmadığı an THY’de düzelme olur.

Bundan sonra korku tüneline giriyoruz. Kış dönemi başlamak üzere. Uçaklar daha az uçacak, pandemi dalga dalga yayılırsa THY için kıyamet senaryosunu yazmaya bile gerek yok.

“THE END” deyip ya kaçacaklar, ya da şimdiden bu sorunları planlayacaklar. Sendikanın jestine Avrupa’dan kredi gelir mi bilemem. Gelirse bir süre THY’yi götürür. Mesela Nisan 2021’e kadar. O zaman da uçuşlar, yaz uçuşları başlar. Diyelim ve umalım ki pandemi uzak dursun, hiç olmazsa aşısı bulunsun da THY’miz de sektörümüz de kurtulsun.

Biliyorum ki, tüm sektör aynı çilenin esareti altında.

Sanmasınlar ki sadece THY’yi düşünüyoruz. Ama burası Türkiye’nin gözbebeği, diğerleri de göz nuru. Hepsi için dua ediyoruz ve hepsi için iyilik diliyoruz.

Nefes almaya ihtiyacımız var.  

THY’ye Varlık Fonu mu Yokluk Fonu mu?

Yorumlar Tüm Yorumlar (166)

Airbus A350 ~ 4 yıl önce
Thy’de filoya yeni katilacak olan A350’ler icin yurtdisinda katar’dan fln ISTEN ATILAN A350 pilotlari Thy’de ise baslayacagi duyumu var, dogru mudur? Ustelik thy kaptanlarinin A350 egitimi vb var iken. Boyle ise bu THY’nin Turk pilotlarina vurdugu en son hancerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Memur ~ 4 yıl önce
Ülke insanı neler yazıyor çiziyor, bu fikir fakiri güruhlar neler! Kabinciler mabinciler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kabinci ~ 4 yıl önce
Kabine bu kadar 2999 ve fesih denmesinin sebebi kabinin adaletsiz yönetilmesidir. Emin olun o yorumların çoğunu sizin zannettiğiniz gibi tgs falan değil, kabinden çıkmak zorunda kalan ya da çıkarılan kişiler yazıyor. Benim THY'ye önerim şu: daha şirkete yeni girmiş hostese yok pirzolayı tepsiye yan koydun, kolayı tepsiye dik koydun gibi saçma sapan sebeplerden düşük uds verip, 3 uds üst üste gelince de atılmasına sebep olan tüm amirlerin sözleşmesini feshedin. Bu amirler yüzünden her yıl çıkarılan bir sürü kabin memuru şirkete dava açıyor ve şirkete masraf yaratıyor. Bu amirler şirketi zarara uğratıyor, evli çocuklu demeden atın gitsin. Bakalım o millete düşük uds vermeye benziyor muymuş bu işler....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Turkish Cargo 5M TAŞERONU ~ 4 yıl önce
Pandemi sürecinde de çok iyi anladık ki biz taşeron personeller insan değiliz birilerinin gözlerinde. Pandemi sürecinde dahi öyle güzel ayırdınız ki insanları. Adamına göre evden çalışma adamına göre kısmi çalışma THY ye karantina taşerona çalışmaya devam. Aynı iş yerinde çalışan veya servisinde pozitif çıkan tk personelleri karantinaya alınırken taşeronlar durmak yok çalışın dediniz. Test yaptırmaya gidene neden gidiyorsunuz dediniz. Dua edin ki bizden birileri bu süreçte hastalıktan hayatını kaybetmesin. Çünkü bunun vebali hem bu dünyada hem ahiret hayatında üzerinizde olacak. Halbuki hepiniz namazında niyazında adamlarsınız ama neden insanlıktan çıkarsınız bilmem. Dünya malı ahiret malından daha tatlı geliyor galiba. Allah vicdan nasip eylesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 4 yıl önce
Her hafta THY! Sürekli THY! Bu ülkede başka bir havacılık problemi yok gibi bir tutturdunuz sürekli aynı yarayı kaşıma üzerine yazmaya. Amaç sırf hit alabilmek başka bir şey değil. Siyasetçi ya da taraf değilseniz, şu ülkedeki farklı havacılık problemlerine de değinin biraz. Ayrıca sözde yıllardır sektörün içindesiniz. Daha hala THY' nin devlet kontrolünden çıkıp başka birinin kontrolüne giremeyeceğini öğrenememişsiniz. THY'nin satılması ya da başka mecraların kontrolüne geçmesi Türk Devleti' nin ortadan kalkmasıyla olur ancak. O yüzden boşuna laf salatası yapmayı bırakın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tekrar ediyorum ~ 4 yıl önce
Kabin memuru maaslari 2998 tl olmadan bu is cozulmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İstasyon mdr ~ 4 yıl önce
Saygıdeğer yer personeli arkadaşım, bu yorumundan anladığım kadarıyla yer personelisin, kendini diğer arkadaşlarınla kıyaslama ben neden hala bu işi yapıyorum de, şirket bi fiyat belirlemiş ona göre alım açmış bu insanlarda kazanıp girmişler, hiç bir yere varamazsın bu yorumunla, şimdi kendine gel yaşın varsa kokpite kabine git mühendis ol güzel yerlere gel, saygıyla selamlıyorum seni, kalbinde güzellikler açması dileğiyle uzakdoğudan sevgilerimi yolluyorum.
Git öteye ~ 4 yıl önce
Hadi be kardeşim hala mı zırlıyorsun, yazık sana
1 lira ~ 4 yıl önce
1 lira indirime gitmissin :)
Tekrar edene... ~ 4 yıl önce
Ben 2999 diyorum daha cömertim... Pas bilet hakkı da senede bir kez, teknikten sonra biniş diyorum...
Kardeş ~ 4 yıl önce
Net mi bürütmü yazdığın ? 2998 küsüratlı yazınca bürüt gibi geldi bana
2998 mi ~ 4 yıl önce
2999 değil miydi? 1 tl kesinti yapmışsın.
Haklisin ~ 4 yıl önce
Bu haliyle cok fazla aliyorlar, hicbir meslek grubu bu kadar az egitimle bunlarin kazandigini kazanmiyor, normal memur bunlar, pgs ne veriyorsa Tk en fazla bunu vermeli
Külfet ~ 4 yıl önce
Bu şirkette pilot ve kabinci fazlalığı var sadece müdürlük değil. Yabancı pilotların ve 6000 kabin memurunun işten çıkarılması gerek. Şirkete ağır yük oluyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O Asım ~ 4 yıl önce
Uçucu personel kadar taş düşsün başına çoluğundan, çocuğundan çıksın benim rıskım benim maaşıma göz dikme artık
Yapısal Değişim ~ 4 yıl önce
Siyasal sistem kalkınmak ve gelişmek için sistemi tıkayan bir takım yapısal değişikliklere gitse, kanun ve kararnameler çıkarsa bunu ne sakıncası var. Sonuçları beklentie uygun veya değil de olabilir. Konjonktür bazen beklentilerin tersine de çıkabilir. Krizler bazen değil firmaları devletleri bile yıkabilir. Bu sebeple kriz döneminde siyasl çıkar arayışında olmak ahlaken hoş bir çizgi değil. Orta olmak daha inandırıcı ve çekici lacaktır. Bizleri de daha büyütecektir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Can ~ 4 yıl önce
Kaptan maaşı 19.999 sabitlensin FO 9.999

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 4 yıl önce
La arabanın kredisi zaten 16.500 hahahahaah allah seni güldürdün beni, neyse gel akşama yeşilköy de balık yedireyim sana
Fazla bile... ~ 4 yıl önce
Max. 10bin yeter kaptana o da uygun olmayan saatlerde işe gittiği içindir...işin spesifik sayılmasına değil... , 19.999 lirayı kimse alamıyor...
Km ~ 4 yıl önce
Kabin memuru maasi da 999 tl olmali.
CAN A ~ 4 yıl önce
MERAK ETME ,COVID ETKİLERİ BİRAZ GEÇTİĞİNDS PİLOTSUZLUKTAN UÇAKLAR YERDE KALACAK!!!!
Yanlış ~ 4 yıl önce
Kabin maaşı 2199 olacaktı.
Az kaldı ~ 4 yıl önce
Yıl sonunda mutlaka bir aşı gerekli faz aşaması bitip geniş insan kitlelerine uygulanacak duruma gelecek, ondan sonra da bir kaç ay içinde turizm ve seyehat hareketleri hızlı bir şekilde artacaktır.Havacılık sektörünün de için de bulunduğu bu kriz böylece tarihin derinliklerine gömülecektir.Kimse enseyi karartıp umutsuzluğa kapılmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Millette para çok! ~ 4 yıl önce
Pandemi bitse insanlar cebi deldi, psikoloji kötü biraz da bunu düşünmek lazım olumlu yorum yaparken...
Oldu... ~ 4 yıl önce
İnsanlar cebi deldi, hangi parayla uçuyormuş....
Ok ~ 4 yıl önce
Az ic george

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000