18 Kasım 2021, Perşembe
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Bugün bu haksızlıkları yapanlar yarın aynı haksızlıkları size de yapacaklardır. Size yapamazlarsa eşinize, çocuğunuza kardeşinize amcanıza halanıza dayınıza anneanne veya babaannenize dolaylı olarak haksızlık yapacaklardır.Çünkü bu adamalrın işleri bu. Bu yapılan haksızlıklara bu yorumları yazmanız için size verilen paralar burada hakları için feryat eden çalışanlardan kesilen paralar. Bugün bir doktora trollük yaparsan yarın sen veya ailen doktorsuz ilaçsız iğnesiz kaldığında ve hastanı kaybettiğinde çok ağlarsın. Bugün pilotlara trollük yapanlar, bu tecrübe bu şirketin kokpitini terkettiğinde ve kokpitler tecrübesiz birikimsiz donanımsız kişilere kaldığında ve sen de bu uçakta oturuyorsan: Ya sen ya da senin ailen çok ağlar. Bunu çok iyi bil. Bugün bana yarın sana. Güçlünün değil haklının ve doğrunun yanında olmak dindir imandır.
  • Hala mi maas karsilastiriyorsunuz kabin ve kokpit ile ilgili? Saka gibi bir sirket. Qatar da kabinin maasi fo nun maasinin 4 de 1 i civaridir. Kimse de bundan rahatsizlik duymaz. Tk neden kabine bu kadar cok maas ve deger veriyor?
  • Başkalarının fikirlerine saygı duymayan yabancı özentisi bir Türk daha. Bir bitmediniz ve gitmediniz şu ülkeden avrupa’ya (almıyorlar o yüzden)
  • Onlarin ulkelerine git bakalim ise aliniyor musun :)
  • Yabancılar kadar kafanıza taş düşsün. Bırakın bu gereksiz yorumları. Adamlar iyi, illaki onlardan da problemliler vardır ama, Turklerden de çok saçma sapan karakterler çıkıyor.. zaten bi bizim milletimiz astronot. Maaş konusunda kabin ve Kokpit i karşılaştırarak kadar saçma bir şey de yok. Kardeşim herkes hakkı olan maaşı alsın. O insanlar da bizim gibi risklere uçuyorlar (bizim mesleki riskiniz daha fazla) onlarında hakkını alması lazım. Sendika konuları da artık yozlaşmış ve siyasilesmis... herkes bir hesap peşinde.. Değişim olacaktır ama meslektaşlarımızı ezerek. Havacilikta görev alan diğer çalışanları dislayarak değil. Burada yazan lüzumsuz trollere ve kendini bilmezlere söylenecek çok şey var ama ... Is bulamayan arkadaşlar da merak etmesin az kaldı onlara da yer açılacak.selamlar
  • 3 ay ücretsiz izin alıp moto-kuryelik yapıyım diyorum. Sizce de güzel fikir değil mi belki daha çok kazanırım.
  • Kezban bir hostesle sevgili olmaya razıyım da euro’nun 12.5 TL olduğunu görmeyeydim iyiydi
  • Biz başka şirketlere gidemeyiz fo arkadaşlar, Türkiye’de kurulu düzenimiz var. Siz şirketten ayrılın da bizlere zam yapılsın :)
  • Trajikomik olan sey pilotlarin sirf kabin istedigi diye havais’e bagli kalma zorunlulugudur.
  • Bütün bunlardan pilotların maaşlarını eskisine dönmesini istemeyen sendika sorumludur ve bu sendikayı seçen kabin memurları. Net. Şimdi kabin %92 ile uçsun kokpit %68. Ve sözde pilotun biri (ya da flight simulator pilotu) halen gelmiş kabinin maaşından sana ne diyor. Akıl alır gibi değil.

TRAJİKOMİK

Milli bayrak taşıyıcı havayolu taşıyıcımız Türk Hava Yolları’nda işler iyiden iyiye karıştı. Şirketin basın müşaviri şirketin genel müdüründen bihaber… Bir tweetle Brezilya, Güney Afrika, Nepal ve Sri Lanka uçuşlarının iptal olduğunu duyuran THY Basın Müşaviri Yahya Üstün’ü, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi yine bir tweetle düzelterek uçuşların devam ettiğini duyurdu. Birbirlerinden haberleri yok. Twitter üzerinden şirket yönetiliyor gibi. Yakında ekiplere de twitter üzerinden açıklama yaparlarsa hiç şaşırmamak lazım. Hakikaten trajikomik.

Açıklamalar, bilgilendirmeler gerçekten de doğru düzgün yapılmıyor. Personel büyük oranda bilgileri gerek AirportHaber’den ve gerekse diğer haber kanalları aracılığı ile öğreniyor. Yolcular ise bu konuda daha da mağdur durumda. Daha dün Galatasaray’da forma giyen Kongolu Christian Luyindama Nekadio’nunda içinde bulunduğu TK590 sefer sayılı N’Djamena – İstanbul seferi hiçbir bilgilendirme yapılmadan iptal edildi. Yolcular ne yapsın, nereden, kimden bilgi alsın? Yolcu seferleri ile kargo seferleri arasında bir fark olmalı değil mi?

ÖĞRETMENİM

Zorlu ekonomik şartlar altındayız. Döviz karşısında iyice eriyen Türk Lirası karşısında tüm fiyatlarda uçuşa geçti. Tabi bilet fiyatları da… 24 Kasım Öğretmenler günü yaklaşırken Türk Hava Yolları, öğretmenlere özel bir kampanya yaptı. 24 Nisan 2022 tarihine kadar Miles&Smiles üyesi öğretmen ve birlikte seyahat edecekleri eş ve çocukları için %20 indirim uygulanacak.

Peki, öğretmenlerimiz bilet fiyatlarına yetişebilecek mi? Bugün yeni başlayan bir öğretmenin maaşı 5822 lira. Yıllarını öğrencilerine adayan bir öğretmenin ise 6415 lira… 24 Kasım için bilet ücretlerine bir göz attım. Sinop-İstanbul seferi 479TL, Van-İzmir 750TL, Hatay-Trabzon 718TL, Samsun-Antalya 850 TL gibi tek yön fiyatlarla karşılaştım. Bu fiyatlarla %20 indirim yapsanız da yapmasınız da bir şey fark etmez. Hangi öğretmenler bu ücretleri ödeyebilir?

KAZAN KAYNIYOR

Haftalardır dile getirdiğim maaş konusunda son viraja girmek üzereyiz. Yeni yıl kapıda. Halen tam olarak 2019 maaşlarına dönemedi Türk Hava Yollarımız. Üzerine bir de döviz karşısında eriyen ücretler… Yakında 1500 dolara pilot çalışıyor olursa bu şirkette hiç şaşırmam. Özellikle pilotlardan üst yönetime son bir çağrı… Bu inanın sizler için son çağrı. MAAŞLARI YENİ DÖNEME GİRMEDEN İYİLEŞTİRİN.

Maaşların eskisi gibi bile olmadığı şu dönemde kaç dolara pilot çalıştırmayı planlıyorlar bilemiyorum ama pilotlar arasında kazan iyice kaynadı. Sendikaya ve derneklere bel bağlamayan personel sesini farklı şekillerde duyurmaya çalışıyor ve çoğunluk da diğer havayollarına transfer olmaya çalışıyor.

Pilot sıkıntısı çekmeden, personeli daha fazla üzmeden, mağduriyetler yaşatmadan gelin haklarını hak edenlere teslim edin… İş işten geçmeden…

Emniyetli uçuşlar.

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

TRAJİKOMİK

Yorumlar Tüm Yorumlar (160)

Maaşlı Trollere ~ 2 yıl önce
Bugün bu haksızlıkları yapanlar yarın aynı haksızlıkları size de yapacaklardır. Size yapamazlarsa eşinize, çocuğunuza kardeşinize amcanıza halanıza dayınıza anneanne veya babaannenize dolaylı olarak haksızlık yapacaklardır.Çünkü bu adamalrın işleri bu. Bu yapılan haksızlıklara bu yorumları yazmanız için size verilen paralar burada hakları için feryat eden çalışanlardan kesilen paralar. Bugün bir doktora trollük yaparsan yarın sen veya ailen doktorsuz ilaçsız iğnesiz kaldığında ve hastanı kaybettiğinde çok ağlarsın. Bugün pilotlara trollük yapanlar, bu tecrübe bu şirketin kokpitini terkettiğinde ve kokpitler tecrübesiz birikimsiz donanımsız kişilere kaldığında ve sen de bu uçakta oturuyorsan: Ya sen ya da senin ailen çok ağlar. Bunu çok iyi bil. Bugün bana yarın sana. Güçlünün değil haklının ve doğrunun yanında olmak dindir imandır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hala mi? ~ 2 yıl önce
Hala mi maas karsilastiriyorsunuz kabin ve kokpit ile ilgili? Saka gibi bir sirket. Qatar da kabinin maasi fo nun maasinin 4 de 1 i civaridir. Kimse de bundan rahatsizlik duymaz. Tk neden kabine bu kadar cok maas ve deger veriyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şaka ~ 2 yıl önce
Gibi olan sensin. Maaş katına göre bir grubun fazla kazandığına kanaat getirecek kadar ebleksin kardeşim. Niye diğerine az veriyor demek yerine bunu diyenler sizden ne köy olur ne kasaba, o yüzden de ne verilirse tamah edeceksiniz.
Thy ~ 2 yıl önce
Thy = Turk Hostes Yolları
Kabinciler ~ 2 yıl önce
Yazar pilot maaşlarından ve kaçıp gidebileceklerinden bahsetmiş. Ama vasıfsız kabinci durur mu bu haberin altina da damlamış hemen. Ya sen 2 ayda yetişen sirketin en kolay bulunan elemanisin. Yer hizmetleri sizden fazla eğitim aliyodur. Kokpitle kendini kıyaslama yeter artik çapını bil.
Kardes ~ 2 yıl önce
Qatar da ucan purser 4000$ kazaniyor,fo 9000$…Matematik zayif tabi!!!OTUR SIFIR
yazık ~ 2 yıl önce
bu pilot olmuş veya olacak! seviyeyi siz düşünün! ülke neyse bu da aynada ki yansıması
Kabinciler rumuzluya ~ 2 yıl önce
Moruk sen baya ezilmissin, niye böyle komplekslisin? Boşver insanlarin nerelerde olduğundan, sen kendine kendi işine bak nasıl bende onlar gibi olabilirim de! Onlar yine yetişmiş, sen primat kalmışsin :)
Nerede saygı ~ 2 yıl önce
Başkalarının fikirlerine saygı duymayan yabancı özentisi bir Türk daha. Bir bitmediniz ve gitmediniz şu ülkeden avrupa’ya (almıyorlar o yüzden)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabanci ~ 2 yıl önce
Onlarin ulkelerine git bakalim ise aliniyor musun :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancı Pilot ~ 2 yıl önce
Yabancılar kadar kafanıza taş düşsün. Bırakın bu gereksiz yorumları. Adamlar iyi, illaki onlardan da problemliler vardır ama, Turklerden de çok saçma sapan karakterler çıkıyor.. zaten bi bizim milletimiz astronot. Maaş konusunda kabin ve Kokpit i karşılaştırarak kadar saçma bir şey de yok. Kardeşim herkes hakkı olan maaşı alsın. O insanlar da bizim gibi risklere uçuyorlar (bizim mesleki riskiniz daha fazla) onlarında hakkını alması lazım. Sendika konuları da artık yozlaşmış ve siyasilesmis... herkes bir hesap peşinde.. Değişim olacaktır ama meslektaşlarımızı ezerek. Havacilikta görev alan diğer çalışanları dislayarak değil. Burada yazan lüzumsuz trollere ve kendini bilmezlere söylenecek çok şey var ama ... Is bulamayan arkadaşlar da merak etmesin az kaldı onlara da yer açılacak.selamlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kira ~ 2 yıl önce
Kiranimi odetiyorsun?
Turk ~ 2 yıl önce
Turk pilot kadar kafana tas dussun senin
Konuştu ~ 2 yıl önce
Mahallenin delisi
Fikir ~ 2 yıl önce
İnsanlar fikirlerini söylüyor, sen sevmedin diye söylemeyecekler mi? Troll de senin bbndır…
Selamlar ~ 2 yıl önce
Yorumun like dislike oranından, ülkenin kapasitesini görüyoruz. Bu kapasitelerle neticede buradayız işte şu an. AN-LA-TA-MAZ-SI-NIZ. Güzel ve doğru yorum elimize sağlık.
Selamlar’a ~ 2 yıl önce
En azindan hecelemeyi biliyormussun kabinci. Onu bilmeyen is arkadaslarin da var. dahi anlamindaki de da’yi da ayri yazabiliyor musun bari
Dahi ~ 2 yıl önce
Senin çapını dahi hecelettirebilirim sana sıkıntı yok. Kabinci neyse hangi ülkede geçiyorsa sen millete dil bilgisi dersi vermeye çalışacağına önce edep ve etik kültür öğren, adam sayarsak iletişim kurarsın bizimle.
Türk pilot ~ 2 yıl önce
Türk pilot kadar başına yrk düşsün.
Birilerini hecelettirene ~ 2 yıl önce
İsi gücü servis yapmak olan, ülkenin kapasitesini sorguluyor ironiye bak. Ülke senin gibilerin çok önünde gidiyor da senin gibiler geri çekiyor. Uçuşlarında sen kendini belli et kim kime hecelettiriyor gösterelim.
77 fo ~ 2 yıl önce
Kaç tl kira ödetiyorsun pilot sevgiline? Yabancılar pintidir ona göre.
Hececi ~ 2 yıl önce
Tehdit mi ediyorsun komik insan. İş verenim misin? Kimsin?
Kira ~ 2 yıl önce
Sana birileri soeu sormus kac tl kira odetiyorsun yabanci pilota diye, neden cvp vermiyorsun?
Kabinciye ~ 2 yıl önce
Burada boyle oten kabinci kokpite gelince sut dokmus kedi
Yabancıyı savunana ~ 2 yıl önce
Doğruyu söyle yabancıya mı vurduruyorsun şirkette?
Memur ~ 2 yıl önce
3 ay ücretsiz izin alıp moto-kuryelik yapıyım diyorum. Sizce de güzel fikir değil mi belki daha çok kazanırım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tehlikeli ~ 2 yıl önce
Havalar soğudu o iş sıkıntılı.
:( ~ 2 yıl önce
Kezban bir hostesle sevgili olmaya razıyım da euro’nun 12.5 TL olduğunu görmeyeydim iyiydi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir ~ 2 yıl önce
Kezbandan doğmuşsun sorun olmamalı
Z kodlu arıza ~ 2 yıl önce
Şirkette elini sallasan kezban hostese çarpıyor zaten :))
An itibariyle ~ 2 yıl önce
12.7
77 CPT ~ 2 yıl önce
Biz başka şirketlere gidemeyiz fo arkadaşlar, Türkiye’de kurulu düzenimiz var. Siz şirketten ayrılın da bizlere zam yapılsın :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ne alaka ~ 2 yıl önce
First officer ayrılınca kaptana neden zam yapılsın. Sen de ayrılamazsın zaten, o da ayrı.
Evet oyle olmustu ~ 2 yıl önce
2018 de ayrildik sen de zam aldin. He ben helal ediyor muyum hakkimi? Ne sana ediyorum ne sirkete! Sen o zam mi korkundan yerinden kipirdayamadigindan aldin, benim hakkkm uzerinden aldin, benim sayemde aldin. Korkaksiniz. Vizyonsuzsunuz. Ne o zam mi hakediyorsunuz ne de zam oncesi olan maasi.
Ama sunu da unutma ~ 2 yıl önce
Ben su an fo maasi ile senin aldigin o kaptancik maasinin iki katindan fazlasini kazaniyorum. Sen o parayla anca turkiyede gecinirsin ama bi avrupa amerika tatilini unut. Vizyonsuz adamdan kaptan yapiyorlar iste hata burada
Evet öyle olmuştu ya ~ 2 yıl önce
Ah ne güzel ifade etmişsiniz. Ben de grevde hakkını savunmuş ve bu yüzden sigortası eksik kalmış bir insan olarak, bu kitlenin ağlamalarını, sızlanmalarını,birileri yansın biz kazanalım beklentilerini çok önce gördüğümden boşverin. HAKETMİYORLAR. Siz şu an en güzelini yapmışsınız vesile olmuşlar. Bu gerçeği herkes göremiyor malesef, pardon işine gelmiyor diyecektim. Külfet başkasına,kaymak size devri bitti gitti geçmiş olsun. Kendi basiretsizliğinizin sebebi olarak nedenler üretmeye devam edin, ilgiyle izliyoruz. Yorum için tşkler.
Trajikomik ~ 2 yıl önce
Trajikomik olan sey pilotlarin sirf kabin istedigi diye havais’e bagli kalma zorunlulugudur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika ~ 2 yıl önce
Bütün bunlardan pilotların maaşlarını eskisine dönmesini istemeyen sendika sorumludur ve bu sendikayı seçen kabin memurları. Net. Şimdi kabin %92 ile uçsun kokpit %68. Ve sözde pilotun biri (ya da flight simulator pilotu) halen gelmiş kabinin maaşından sana ne diyor. Akıl alır gibi değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin memuru ~ 2 yıl önce
Tk kabin, kokpitle birlikte hareket etmez, ben kaptan söyledi diye böyle bir şey yapmam. Neden mi? Çünkü aynı gemide olduğumuz halde, kendinizi bu kadar üstün görüp bizim emeğimize maaşımıza sürekli göz dikmeniz, güvenilmezsiniz. Grev zamanı gördük performansınızı, %40 zamla nasıl sustuğunuzu da. Sistem demokratik, çoğunluğun sözü geçer. Uçaktaki kıdem hiyerarşisine alıştığınız için size algılamak zor geliyor olabilir.
KM ~ 2 yıl önce
Suçu sürekli başkasında arayan, dönüpte kendine bakmayan insanlar. Aynen aynen her şeyin sebebi Kabin memurları.Siz kendi elinizle vermediniz haklarınızı.% hesap ediyorsunuz, zam alırken de ettiniz değil mi? Benim maaşım asgari ücretin kaç katı, sizin ki kaç katı? Mantıksız bir hesaplama. Maaşınızı biz vermiyoruz vermeyenlere konuşacaksınız, hala bir öğrenemediniz sağa solla sallıyorsunuz.
Kabin memuruna ~ 2 yıl önce
Cogunlugun sozu gecer demis asagida biri, ayni gunumuz Turkiye’sini temsil ediyorsun kabin memuru. Sizin yuzunuzden binlerce kisi havais’i cekiyor.
%80 ~ 2 yıl önce
Şimdi yüzde 80 kabin memuru 11000 tl maaş alıyor. Yüzde yüz olan 14000-15000 tl. Amir purser’dn bahsetmiyorum bile. Katar emirates’te pilot/kabün maaş oranı 5’tir. Bizde 2.
Ka ~ 2 yıl önce
Öncelikle metamatik bilginize hayran kaldım.yeniden hesaplayın kabin %85 kusurdur.bu matematik ile nasıl pilot olduğunuz merak konusu.ayrica akedemi kesintisi olmayan bir fo benim üç katimdam fazla maaş alıyor.
Akedemi degil akademi ~ 2 yıl önce
Pilotlarin senden neden 5 kat fazla maas almasi gerektiginin ornegisin kabin memuru arkadas. %85 enflasyon zammi dahil olunca %92 oluyor zaten.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000