01 Haziran 2020, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • SİZİN ( TK ) İŞTEN ÇIKARTILAN ARKADAŞIMIZ İLE AYNI KİMSE OLDUĞUNUZU ANLAMADIĞIMI ZANNETMEYİN. DESTEK DEDİĞİNİZ AYNI YORUMU HER HAFTA YAYIMLAMANIN SİZE BİR FAYDA SAĞLAMAYACAĞI DA AÇIK. KALDIKİ AİRPORT HABERDEKİ 5 YAZARINDA SAYFALARINA BAKTIM HİÇ BİRİNDE GÖNDERİNİZ YAYIMLANMIYOR. DİĞER SİTELERDE DE RASTLAMADIM. BU HAFTA GELEN YAZIŞMALARIMIZIN BEĞENENLER, BEĞEĞENMEYENLER TIKLAMALARINA BAKIN. BU UYGULAMA SİZE HİÇ BİR FAYDA SAĞLAMAYACAKTIR.
  • HİÇ BİR ŞEYİ YANLIŞ ANLAMADIM. YALNIZ KONU ÖLMÜŞ ADAMLAR İLE İLGİLİ OLUNCA BU TÜR TERSLİĞİM TUTUYOR. YİNE DE KIRACAK BİE ŞEY SÖYLEDİĞİMİ ZANNETMİYORUM. AÇIKLAMANIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
  • Üstad,arkadaş Özal öncesi rüşvet yoktu demiyor onun zamanında rüşvet normalleşti diyor. Ayrıca son paragrafta da o ve sonra gelen aynı kafalar sayesinde halimiz ortada diye yazmış siz de o öyleydi de bugün farklı olan ne diye cevap vermişsiniz. Yani bugün de durumun devam ettiğini anlatmaya çalışıyor. Aslında tespitleri doğru. Sanırım bir yanlış anlaşılma var. Sağlıklar dilerim.
  • abi;hindistanda ölüm sayısı cok az.kendileri soyledı..ama ınanıyormuyuz asla;türkiyede dısardan öyle görünüyor.kimse ınanmıyor..
  • Engelli yorumları gözükmez oldu 2 haftadır cetin bey kolay gelsin desteğinizi çektinizmi arkadaştan
  • Engelli yorumları gözükmez oldu 2 haftadır cetin bey kolay gelsin desteğinizi çektinizmi arkadaştan
  • Ab ye ucus filan gerceklestiremez thy. Bosuna hayal kurmayin.
  • Yaşınız kemale geldimi? Peki siz? Uzun yazdığınıza göre zor gibi, Doğrumu yazdıklarınız,şüphelimi? Bugüne kadar yazdıklarınızı geriye dönübde hiç eşleştirdinizmi? Varmı değişiklik yoksa ayna gibimisiniz? Yazarlarmı kahraman yoksa kahramanlarmı yazar? Eğer benliğinizdeseniz, okuyankar farklı olabilirmi? Yazarken nereden gücünüzü alıyorsunuz, sakın İlham deme, onlar insanları çoktan unuttu. Yazdıklarınla bugüne kadar oturupda bir hesab çıkarabildinmi?
  • Ustad yazılarınız çok uzun. Bu yüzden okunma sayısı düşük. Başlıklar bile çok uzun
  • SATİŞ OFİSLERİ EN ÖNEMLİ DEPARTMAN SATİŞ MEMURLARI KOLAY YETİŞMİYOR.

Türk Hava Yolları, Condor GmbH, İspanya, Türkiye ve Covid-19

Havayolları zor durumda. Havayolları 2020’yi hatta 2021’i nasıl geçireceklerini düşünüyor. Sivil Havacılığın tüm faaliyetleri krizin durumuna göre ayarlanacak.  Ülkelerin Turizm faaliyetlerinin durumu da aynı. Turizm Bakanımız Otellerimizin ancak % 50’ ni açabiliriz diyor. ( Gazete haberi). Ve de dünya Havayolları’nın tüm operasyonlarını Bu arada Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, 15 Haziran'dan itibaren Almanya'dan Avrupa Birliği’ne uçuşların tekrar başlayacağını söylediği yer aldı basında.   Maas, Türkiye dâhil diğer uçuşlar için de çalışmaların devam ettiğini belirterek, kararın Türkiye’deki koşullara bağlı olacağını vurguladı. Covid-19’un gidişatına göre ayarlayacakları en sık görülen haberler arasında.

Geçenlerde Alman havayolu şirketi Condor 25 Haziran tarihinde yaz programı kapsamında 2020 senesi Ekim ayı sonuna kadar ülkesinin Frankfurt, Düsseldorf, Münih, Hamburg, Hannover, Stuttgart, Leipzig/Halle ve Berlin – Schoenefeld Havalimanlarından 29 tatil noktasına sefer yapacağını açıkladı. Condor’ un uçuş yapacağı noktalar arasında Yunanistan, İspanya ve Türkiye de var. Condor Yunanistan da 14 Havalimanına uçuş yapacak. İspanya’ya yapacağını açıkladığı uçuş sayısı ise Adalar da dâhil olmak üzere 8. Aynı havayolu Türkiye’de yalnız tek bir noktaya uçuş planladı O da Antalya. Şu anda yapılan planlamaların değişmesi tabii ki olası. İlavelerde olacaktır. Çıkartılan uçuşlarda. Ancak ne olursa olsun bu başlangıç planlaması, Türkiye’mize bu günlerdeki bakışın bir göstergesi.

TÜRKİYEMİZE EN FAZLA TURİST GÖNDEREN ÜLKELER: 2019 yılında Türkiye’ye en çok ziyaretçi gönderen ülke 7 milyon ile Rusya Federasyonu olurken, Almanya 5 milyon 27 bin kişinin gönderdi. 2018, 2017 ve 2016 yılında da sıralama aynıydı. 2020 yazında Covid-19’un ülkelerin Turizm faaliyetlerini sekteye uğratacağı hepimiz tarafından biliniyor. İspanya ve Türkiye’nin COVİD-19 karnelerine kısaca bir bakalım.

CORONA VE İSPANYA: :İspanyanın Condor tarafından değerlendirilme şekli şaşırtıcı. Tabii ki Condor’ da bu planlamayı oluştururken acentelerin (yolcu) talebini ve de Alman hükumetinin görüşünü dikkate almıştır. İspanya’da vaka sayılarındaki hızlı artış ülkedeki sağlık sistemi zor durumda bırakmıştı. Corona virüs tespit edilen hastaların hastane koridorlarda yatırıldığı yayımlanan resimlerde açık ve net bir şekilde görüldü. Sonuçta İspanya’da sağlık sistemi hemen hemen çöktü. Kendileri bunu itiraf ettiler. Buna rağmen başlangıçta içinde bulundukları rahat havadan  süratle  kurtulan  İspanya  sokağa  çıkma  yasağı  başta  olmak  üzere  ve  diğer  tü m  tedbirleri  titizlikle uygulamaya geçtiler.  2019 yılında yapılan nüfus sayımına göre 46.940.00 nüfusa sahip olan İspanyanın 200 bini aşkın COVİD 19 vakası sonucunda 27. 940 can kaybı olduğu Mayıs ayının 22’si civarında ilan edilmişti. Söz konusu ülkenin Mart 2020 ayından beri Pandemi konusundaki durumunu ve geçirdikleri aşamaları basından takip ettik. Ülkede ilan edilen o hal 07 Haziran’ a kadar uzatıldı. Özetle İspanyadaki vaka ve ölüm sayısı Türkiye’ den çok fazla. Ülkelerin nüfusları dikkate alındığı ve de konuya o pencereden bakıldığı takdirde İspanyanın durumunun daha da vahim olduğunu söylemek zor olmasa gerek.

CORONA VE YUNANİSTAN: 2019 yılında Yunanistan’da yapılan sayıma göre ülkenin nüfusu 10.72 Milyon. Yunanistan’ın sağlık sistemindeki alt yapı zafiyeti malum. Virüsün hızla yayılması durumunda sağlık sistemini bir anda felce uğratabileceği düşüncesi yetkililerin ve uzmanların erken hareket ederken Yunan halkının tedbirlere eksiksiz riayet etmeleri ile virüsün yayılımını kontrol altına aldığı da biliniyor. Böylece Corona savaşında komşumuz

103 can kaybı ile büyük başarı gösterdi. Tabii ki komşunun bu başarısını takdir ediyor ve can kayıplarının az olmasından  büyük  memnuniyet  duyuyor  Ve  de  Condor’  un  Yunanistan  için  yaptığı  uçuş  planlamasını yadırgamıyorum. Yunanistan bunu hak etti ve ediyor.

CORONA VE TÜRKİYE: Gördüğümüz ve takip ettiğimiz kadarı ile 2019 yılı nüfus sayımı sonuçlarına göre

82.000.000 nüfusa sahip Türkiye’mizde Covid-19 ile büyük ve başarılı bir mücadele örneği verdi. 24 Mayıs itibarı ile 156.827 vaka sayısına karşın 4340 can kaybı yaşadık. Ve de temenni ediyoruz ki bu bela’ dan kısa bir süre sonra kurtulacağız. Bu arada birçok ülkeye sağlık malzemesi yardımı yaptığımız da ortada.

Bu güne kadar Almanya’nın İspanya’ya Türkiye’ den daha fazla turist gönderdiği biliniyor. Yukarıda kısaca özetlenen COVİT-19 karnelerine rağmen,  Almanya bayraklı Condor firmasının bu güne kadar 5-6 noktaya uçtuğu Türkiye’de 2020 yazında uçacağını duyurduğu tek bir noktaya karşın İspanya’da ise 8 noktaya sefer planlamış olmasını nasıl anlamam / yorumlamam gerekir? Bilemedim

TÜRK HAVA YOLLARI NASIL BİR PLANLAMA YAPTI: Turizmgünlüğü.com’ da yayınlanan bilgiye göre: Haziran

2020 ayında 19 ülkeye yapacağı seferlerle yurtdışı uçuşlarına başlayacak.  THY Üç aylık dönem için düzenlenen uçuş programına göre, yurt dışında 19 ülke ve 23 noktaya haftalık 75 frekans uçuş planlandı. Kanada’da Toront o, Kazakistan’da Almatı, Afganistan’da Kabil, Japonya’da Tokyo, Çin’de Şanghay, Güney Kore’de Seul, Singapur, Danimarka’da Kopenhag, İsveç’te Stockholm, Norveç’te Oslo, Almanya’da Frankfurt, Berlin, Düsseldorf ve Münih, Avusturya’da Viyana, Hollanda’da Amsterdam, Belçika’da Brüksel, Beyaz Rusya’da Minsk, Gürcistan’da Tiflis, Lübnan’da Beyrut, Kuveyt ve İsrail’de Tel-Aviv seferleri icra edilecek. THY, Temmuz ve Ağustos’ta ise uçuşlarını arttırmayı amaçlıyor. Temmuz’da 74 ülke ve 103 noktada haftalık 572 frekans, Ağustos’ta 98 ülke 160 noktada 937 frekans uçuş planlandı Eylül ayında ise 99 ülke, 166 noktada haftalık 989 frekans uçuş yapılması öngörülüyor. Anlayamadığım husus ise Türk Hava Yollarının ABD'den sonra dünyanın en çok vaka ve ölüm görülen ülkesi olan Brezilya'nın Sao Paulo kentine de direkt uçuşlar için bilet satışına başlaması. Eğer bu bilgide bir hata var ise mutlak THY tarafından açıklanacak ve düzeltilecektir.

Türk Hava Yollarının filo yapısı ile ilgili ne yapacağı henüz belli değil. Uçak alım sözleşmelerinin detaylarını bilmediğimiz için fikir yürütmemiz zor. Faydası da yok. Kira ücretlerinin düşürülmesi konusunda üreticilerle görüşmeğe başlamışlardır herhalde. Mutlak ki yönetim bu konuda çalışıyordur ve de yapılacak uygulamalar önümüzdeki günlerde netleşecektir. Temennimiz sonucun herkes için iyi olmasıdır. Hem Havayolumuz hem de çalışanlar için. Bu arada Yönetim de bu güne kadar yapılan bir takım hataları düzeltme yoluna giderse şirketimizin krizi mümkün olan en az zarar ile atlatacağına olan inancımızla birlikte çalışanların Türk Hava Yolları yönetimine olan güveni de artacaktır.

GALİBA ANLATAMADIK: Acaba biz Türkiye olarak bu konudaki başarımızı iyi duyuramadık mı, yoksa Dünya Sağlık Örgütünün kendilerine de raporlanan Covid-19 bilgilerini tam olarak paylaşmadığını mı düşünmeliyim. Sağlık Bakanlığımızın bizlere duyurduğu günlük gelişmeleri aynı şekilde Dünya sağlık Örgütüne de raporladığı mutlak. ( muhtemelen belirli dönemler için ) . Ayrıca söz konusu örgütün Türkiye bürosu da gelişmeleri yerinde takip ediyor. Bunun dışında üçüncü bir şık var mı bilemiyorum. Almanya’nın bize düşmanca davranışından bahsetmek realist bir yaklaşım olmayacaktır. Ancak yukarıdaki iki şıktan hangisi doğru olursa olsun “ Hatalıyız “ desem eminim ki çok kimse bana kızacaktır. Evet, denizi geçiyoruz, önümüzde bir dere var. Haydi dereyi de geçmeğe çalışalım diyeyim bari. Dış işleri Bakanımızın “Biz biliyoruz ki Alman, Rus dostlarımız da Türkiye'ye gelmek istiyor. Pandemi konusunda da diğer alternatif ülkelerdeki seviyeyi vaka ve diğer rakamlarla, sağlık kapasiteleriyle bizi kıyasladıkları zaman Türkiye ön plana çıkıyor. “ sözü beni ümitlendirmişti. Temenni ederim ki konuyu ben hatalı değerlendirmiş olayım. Etkisi var mıdır bilemem ama televizyonlarda boy gösterip, Sağlık Bakanlığının verdiği rakamlar doğru değil diye konuşanların ve de sanal medyada bunu yayanların çorbadaki tuzları acaba ne kadar?

RAHMETLİ TURGUT ÖZAL: Hatırlıyorum da yaşanan körfez kriz esnasında rahmetli Turgut Özal kurumları yurt dışında Türkiye’nin tanıtımını yapmaya zorlamıştı. Bu kriz ortamı reklam yapılmasının zamanıdır, insanları Türkiye’ye davet edin, Onların ülkemizi hiç tanımadığını düşünün. Ve yapacağınız reklamlarda Türkiye’mizi anlatın reklamlarınız davetkâr olmalı. Ve de çalıştığınız kuruluşu, hizmetlerinizi değil Türkiye’yi ön plana çıkartmalısınız reklamlarınızda demişlerdi.

Bu Corona’nın üzerine tanıtım mı kurulur diyeceksiniz? Demeyin, Yapılacak olan bir hatırlatma. Biz sizi yine bekliyoruz demenin bir şekli. Onu reklamcılara sorun. Türk Hava Yollarının birlikte çalıştığı ajans işinde çok çok iyi. Hazırladığı reklamlar 4x4. Onlar bunun bir yolunu bulacaktır. Aklıma geldi de söyleyeyim dedim. Belki’ de bir şeyleri duyurmanın en iyi yollarından biri de budur. Kim bilir? Tüm etrafımız savaşlarla çevrilmiş olmasına rağmen o zaman hayli faydalı olmuştu. Hele bir onlara danışın.

Türk Hava Yolları, Condor GmbH, İspanya, Türkiye ve Covid-19

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

CVP TK ~ 4 yıl önce
SİZİN ( TK ) İŞTEN ÇIKARTILAN ARKADAŞIMIZ İLE AYNI KİMSE OLDUĞUNUZU ANLAMADIĞIMI ZANNETMEYİN. DESTEK DEDİĞİNİZ AYNI YORUMU HER HAFTA YAYIMLAMANIN SİZE BİR FAYDA SAĞLAMAYACAĞI DA AÇIK. KALDIKİ AİRPORT HABERDEKİ 5 YAZARINDA SAYFALARINA BAKTIM HİÇ BİRİNDE GÖNDERİNİZ YAYIMLANMIYOR. DİĞER SİTELERDE DE RASTLAMADIM. BU HAFTA GELEN YAZIŞMALARIMIZIN BEĞENENLER, BEĞEĞENMEYENLER TIKLAMALARINA BAKIN. BU UYGULAMA SİZE HİÇ BİR FAYDA SAĞLAMAYACAKTIR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP GERÇEKLER ~ 4 yıl önce
HİÇ BİR ŞEYİ YANLIŞ ANLAMADIM. YALNIZ KONU ÖLMÜŞ ADAMLAR İLE İLGİLİ OLUNCA BU TÜR TERSLİĞİM TUTUYOR. YİNE DE KIRACAK BİE ŞEY SÖYLEDİĞİMİ ZANNETMİYORUM. AÇIKLAMANIZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
cvp gerçekler'e ~ 4 yıl önce
Üstad,arkadaş Özal öncesi rüşvet yoktu demiyor onun zamanında rüşvet normalleşti diyor. Ayrıca son paragrafta da o ve sonra gelen aynı kafalar sayesinde halimiz ortada diye yazmış siz de o öyleydi de bugün farklı olan ne diye cevap vermişsiniz. Yani bugün de durumun devam ettiğini anlatmaya çalışıyor. Aslında tespitleri doğru. Sanırım bir yanlış anlaşılma var. Sağlıklar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çeto abiye ~ 4 yıl önce
abi;hindistanda ölüm sayısı cok az.kendileri soyledı..ama ınanıyormuyuz asla;türkiyede dısardan öyle görünüyor.kimse ınanmıyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 4 yıl önce
Engelli yorumları gözükmez oldu 2 haftadır cetin bey kolay gelsin desteğinizi çektinizmi arkadaştan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TK ~ 4 yıl önce
ARKADAŞIM. HER HAFTA AYNI YORUMU YAYINLAMANIN ADI DESTEK OLMAZ.BU ARA İNSANLARIN HEPSİ SIKINTIDA VE DE ÖNCE HASTALIK SONRADA İŞ KORKUSU ÇEKİYOR. GEÇİM SIKINTISI DA CABASI. HER HAFTA AYNI NOTU GÖRENLER MIRILDANMAYA VE HAFİFTEN TERS ÇIKMAYA BAŞLIYOR. BU TARZDA BİR İKİ CEVABİ YORUMDA GELDİ.
tk ~ 4 yıl önce
Engelli sonusta oda işten atıldı oda iş sıkıntısı cekiyor 1.5 senedir tepki verenleri insanın aklı almıyor başlarına gelirse ne yapacaklar başkaları onlara tepki verince devam etsinler
tk ~ 4 yıl önce
Engelli yorumları gözükmez oldu 2 haftadır cetin bey kolay gelsin desteğinizi çektinizmi arkadaştan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hurkus ~ 4 yıl önce
Ab ye ucus filan gerceklestiremez thy. Bosuna hayal kurmayin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmed ~ 4 yıl önce
Yaşınız kemale geldimi? Peki siz? Uzun yazdığınıza göre zor gibi, Doğrumu yazdıklarınız,şüphelimi? Bugüne kadar yazdıklarınızı geriye dönübde hiç eşleştirdinizmi? Varmı değişiklik yoksa ayna gibimisiniz? Yazarlarmı kahraman yoksa kahramanlarmı yazar? Eğer benliğinizdeseniz, okuyankar farklı olabilirmi? Yazarken nereden gücünüzü alıyorsunuz, sakın İlham deme, onlar insanları çoktan unuttu. Yazdıklarınla bugüne kadar oturupda bir hesab çıkarabildinmi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP AHMET. ~ 4 yıl önce
NE DEDİĞİNİZİ ANLAMADIM. ÖNCE YAZDIĞINI BİR KERE DAHA OKU.
Uzunluk ~ 4 yıl önce
Ustad yazılarınız çok uzun. Bu yüzden okunma sayısı düşük. Başlıklar bile çok uzun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP UZUNLUK ~ 4 yıl önce
ADAMA YAZILARINIZ NEDEN UZUN DİYE SORMUŞLAR. CEVAP " KISA YAZACAK KADAR VAKTİM YOKTU" OLMUŞ. BENDE VAKİT ÇOK. EMEKLİYİM MALUM. AMA KISA YAZMAYI ÇOK İSTEMEME RAĞMEN BECEREMİYORUM. DENEDİM OLMADI. SONUÇTA PROFESYONEL BİR YAZAR DEĞİLİM. ELİM KALEM TUTUYOR O KADAR.
Dayı ~ 4 yıl önce
Keşke cevap yazarken küçük harf kullansaymışsın :) adamın gözüne gözüne sokarcasına..
Ali ~ 4 yıl önce
Bunu yazan kişi İspanya ve İtlyadaki şu anki duruma bakmıyor galiba en iyi durumdaki iki ülke inşallah herkes böyle olur.işe yaramaz bir yazı
CVP DAYI ~ 4 yıl önce
EN AŞAĞI 100 KEZ ANLATTIM YORUMLARA VERDİĞİM CEVAPLARDA NEDEN BÜYÜK HARF KULLANDIĞIMI.
CVP ALİ ~ 4 yıl önce
BİRAZ GAZETE OKUYUN VE HABERLERİ DİNLEYİN. İSPANYA VE İTALYA EN İYİ DURUMDAKİ ÜLKE İNŞALLAH HERKES BÖYLE OLUR TEMENNİNİZ İÇİN BİR ŞEY SÖYLEMEK İSTEMİYORUM. ÇOK İŞE YARAR VE AYDINLATICI BİR YORUM YAZMIŞSINIZ.
Satiş Ofisleri en önemli departman THY SATİŞ MEMURLARI ~ 4 yıl önce
SATİŞ OFİSLERİ EN ÖNEMLİ DEPARTMAN SATİŞ MEMURLARI KOLAY YETİŞMİYOR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Loop ~ 4 yıl önce
Dijital çağda satış ofisi, acente vs ihtiyacı azalıyor. Gelecekte daha az satış personeli daha fazla yapay zeka olacak...
:) ~ 4 yıl önce
Nasıl yetiştiğinizi bi anlatasana karadenizin hangi yaylasında ? Boş kovan kuru sıkı atarak mı ? Hiç biriniz ingilizcesi bile yok kolay yetişmiyomuş
Satış ~ 4 yıl önce
Ne yaptıgını bi türlü anlamadığım tek ofis boş kalabalık ! Toplama personel bileti alan alır zaten siz neden varsınız anlamadık ? Bankoların önü çoğunlukla boş ofis oturan yok elde telsiz kahve diyarı
yapBoz ~ 4 yıl önce
Şirketimin satışından,kabinine her birim Bir bütünün yapı taşıdır.Zincirde 1 halka olmazsa zincir anlamsızlaşır.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000