09 Eylül 2013, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • BEN ÇALIŞTIĞIMIZ DÖNEMDEKİ İNSANLARI BİLİYORUM. ŞU ANDA ÇALIŞAN THY YÖNETİCİLERİNİ TANIMIYORUM. HİÇ BİRİ İLE BİE DİYALOĞUMUZ YOK. HAKSIZLIK İSE TÜRKİYE'MİZDE VAR. YERLEŞMİŞ. HEMDE HER DÖNEMDE. ÜZÜLDÜM SİZİ OKUYUNCA. BİR GÖREVE İNSANI 6 YIL VEKALET ETTİRMEK HİÇ BİR YÖNETİCİLİK PRENSİBİ İLE BAĞDAŞMIYOR TABİİ Kİ.
  • Şu anda THY tamamen Topçu Hava Yolları haline geldi. Hamdi Topçu'dan bahsediyorum. Devlet terbiyesi bilmeyen, adamına göre muamele yapan, insanların ekmeğiyle oynayan, saygısızlık, adaletsizlik, adam kayırma had safhada! Şu anda THY Başkanı eski bir bakkal! Eğitimli ve nitelikli gençler bu zamanda asgari ücretle çalışıyorlar. En yakın arkadaşım iyi bir bölümden lisans mezunu ve ingilizcesi muhteşem. Kendi çabasıyla havacılık sektöründe bir yerden işe başladı elinden tutan kimse olmadı yaşıda bayağı ileri şu anda asgari ücretle çalışıyor. Demek istediğim şey: Bu ülkede iktidar kim olursa o adamını koruyup onu başa getiriyor pırıl pırıl nitelikli gençlerde alakasız işlerde heba oluyor. Hamdi Topçu, ingilizcenin ''İ'' sini bilmeyen biridir. Yarın bu adama siz ''THY için katkılarından dolayı teşekkür ederiz'' gibi haber yaparsanız ben bizzat hepinize BEDDUA ederim. İyi günler.
  • THY olgun bir şirket tüm kusurları tüm hataları kaybedecek kadar da okyanus bir şirket ancak Çalışan insanlar da her yöreden farklı insanlar. THY insan yetiştirmiyor insanların var olan kafalarına aldıkları kadar bilgi veriyor. Bunu da eğitin akademisi ile yapmakta ayrıca çalışmış olduğu ortamın kültürüne göre şekillenenler de var,kendi bildiği doğrularla yürüyenlerde var. Her yerde olduğu gibi bu şirkette de haksızlıklar varsı önceden de vardı yine var. Ben 5 kez şeflik sınavına girdim 2 sini tek başıma kazandığım halde verilmedi diğerlerinde de ya 2 kişi kaldık ya da 3 kişi sonunda da ben sınav kağıdı ile dalga geçtim bu sefer de yapacaktık dediler bakın nasıl bir yöneticilik kültürü oluşmuş ama bu dalgalar bana he katma değer katmıştır. bu arada da Şefliğe vekalet de ettiğim yıllarda var toplam 6 yıl vekaleten şeflik görevini de yaptım. yapamıyorsam neden vekalet veriyorsun o da ayrı. Bakın ne yöneticiler gördüm son günlerde utanmadan biriminin eğitimini birincilikle bitirdiğimi.
  • Sevgili Cetin ağabey, Bütün saydığınız isimler birer değer.Ve ben inanıyorum ki THY A.O.'nun bugün gelmiş olduğu noktada hepsinin katkısı yadsınmaz.Benim eklemek istediğim isimler de var.Sn.Gürol YÜKSEL,Sn.Güven ERTE,Sn.Vala ÇALLI,Sn.Serdar GÜRDAMAR,Sn.Reha PAKKAN,Sn.Ilgar ALPTEKİN,Sn.Semih MELEK,Sn.Serdar DENİZOK,Sn.Sevgi SUNGAR. Saygılarımla.
  • Sayınlar içinde Ankarada müdür iken, İkram başkanlığına aniden hiçbir şey bilmediği halde atanan ve ikramın sonunu getiren Kaya Erim nasıl girdi anlamakta zorlanıyorum. Eski bir arkadaşınız olabilir ama o tarihlerde şirkette personel tarafından kabul edilmeyen tek kişiydi. Diğerlerinin başımızın üstünde yeri vardır. Ölenlere allahtan rahmet, geride kalanlara sağlıklı uzun yıllar dilerim.
  • Havacilik sektorundeki bunca yillik calisma hayatimda yukarida isimlerini saydiginiz isimlerin bircogu icin iyi konusuldugunu maalesef duymadim.Onlarda kendi donemlerindeki iktidarlarin siyasi gucleriyle THY'na girip makam sahibi olmus kisiler tipki gunumuzdekiler gibi.Herkes kendi adamlariyla calismak ister bu dogaldir ancak havacilik gibi gercekten bilgi,birikim,tecrube isteyen sektorlerde boyle isimlerin tepeden inme yonetici olmalari THY'nin gelismesini,buyumesini engellemistir ve hala da durum oyledir.THY'nin mali durumu da iyi degildir devlet el altindan subvanse etmektedir..Topcu,havaciligi 6 ayda Kotil'de ise yeni aldigi genc arkadaslariyla internetten ogrendiklerini heryerde soylemektedirler!! 6 ayda havacilik nasil ogrenilir? Topcu, yandaslarina yer acmak icin 8000 kisinin zorla emekli edilmesine veya atilmasina sebep olmustur ve yaptigi torpiller yuzunden bircok kisinin hakkini yemistir,3 ayda mudur vs yaptigi yandaslari haric her calisan mutsuz,umutsuz,umitsiz,inancsizdir!!
  • Her dönem thy kalifiye insan yetistirmiştir. Bu dönemde önceki dönemde olduğu gibi kaliteli insanlar yetisiyor. O dönemde sevgi saygı vardı bu dönemde yok türü soylemler fazlasıyla subjectif yaklaşımlar, her birey yaşadığı dönemi önemli sanır. İllaki dönem karşılaştırılacaksa rakkamlar karşılaştırılmal, rakkamsal başarılar tesadüf değildir. Rakkamsal başarı iş sulhunun olmadığı yerde olmaz. Onceki dönemde haksızlığa uğradığını beyan eden bir sürü insan var, bu dönemde de olucaktır. Mesele şirketin yarışı dönem sonlarında nerede bitirdiğidir.
  • Oztekin in onune "sn" koymussunuz, saniye anlaminda mi yoksa baska bi anlami var mi??
  • Yazılarınız çok güzel. Sıkıntılarımızı anlatıyor. Dışı kalaylı / parlak ve sözüm ona kurumsal geçinen çirkin bir düzeni tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Mezbahaya kesim için gönderilen hayvanlar bile etlerinin sert olmaması için ON SEKİZ saat dinlendirilmeden kesilmiyorken bu yöneticilerin bizleri nasıl parçaladıkları çalışma programlarından görülüyor. Mezbaha kesimhanesindekiler bile bizim yöneticilerden daha insaflı. Sözüm ona çalışma müfettişleri şirketi denetliyor. Onları nasıl uyutuyorlar, Ölüm vardiyalarını onların gözünden nasıl kaçırıyorlar anlamıyoruz? Allah onlara ne zaman ve nasıl ödetir bilemeyiz ama bizi bu duruma düşürenleri yüce tanrıya havale ediyoruz. Son yazınız güzel bir vefa örneği. Alışılanın, görülenin dışında ve de üstelik bu devirde. Sizi THY’ den uzaklaştıranlarında ismi teşekkür ettiklerinizin arasında geçiyor. Onlara neden teşekkür ediyorsunuz? Bu kadar vefalı görünmek biraz yapmacık olmuyor mu? Siz hep yutkunmayın sıkıntınızı üstlerinize söyleyin derdiniz ya. Zaten iş yerinde sürekli yutkunuyoruz. Bari ağabeyimize yazarken yutkunmayayım dedim. Kusura bakmayın.
  • Çetin bey, öncelikle THY A.O da 20 yılımı ( en güzel yıllardır ) sizin gibi değerli yöneticimlerimle geçirdiğim için mutluyum ve gururluyum. Bizler siz değerli hüsniniyetli işinde duayen olan yöneticiler ile çalışmış olmaktan dolayı çok şanslıyız. Bugünler de bunu daha hala çalışma hayatında devam ettiğimiz süreçlerde daha iyi anlıyoruz. Sizler sayesinde güzel eğitimler aldık ama en önemlisi hayat-iş eğitimlerini sizlerin yanında öğrendik. Temel eğitimlerim her ne kadar kuvvetli olsa da, asker bir ailenden gelsem de, THY A.O da ki geçirdiğimiz çalışma günleri ve dostlukları geriye dönüp baktıkça ne kadar güzel günler olduğunu bize hatırlatıyor ve gözyaşlarımızı tutamıyoruz. Ben kendi adıma bizi yetiştiren başta sizin gibi değerli yöneticilerimiz ile THY A.O dan sonra görev yaptığım Gözen Havacılık A.Ş de Başta MEKİN GÖZEN, İzzet TÜKENMEZ, Mete BOZYİĞİT, Cem BOZYİĞİT, Burtay ÖLEK, Serdar ERSOYLU v.b yöneticilerime ağabeylerime çok şey borçlu olduğumu belirtiyorum. DGRCem

TÜRK HAVA YOLLARIMIZIN ESKİ YÖNETİCİLERİNE SAYGI VE TEŞEKKÜRLER

Sayın Okurlar,
 
Türk Hava Yollarında görev yapan bazı arkadaşlarımız neden bizim Şirketimizle ilgili yazmıyorsunuz diye soruyorlar. THY’den ayrılalı 11 sene geçti. Bizi istesinler veya istemesinler, orası bizim evimiz. Biz orada yetiştik. Bizim dönemimizin tüm yöneticileri değişti. Şirketle hiçbir irtibatım yok. Olup bittiği söylenenleri bende çıkan yazılardan öğreniyorum. Ve de arkadaşlarımız bunları yazıya döküyor. Onların yazdıklarını benim değişik kelimelerle tekrar ifade etmemin ne faydası olur ki? Yaz diyorsunuz. İşte yazı. Aşağıda. Ama okunma adetlerine bakıyorum da müspet konulara sektör çalışanları nedense pek rağbet etmiyorlar. Bunun yanında yapılan bilgilendirmeler de konu edilen tüm yaşanmışlar hep şirketlerdeki menfi uygulamaları kapsıyor..

Merakım o ki; bu iş yerlerinde hiç ama hiç müspet bir şeyler olmuyor mu? Onları da, sektör çalışanlarından bizi takip edenler okusa daha iyi olmaz mı? Bir de bunları bildirmeyi deneseniz.

“Yanılmıyorsam 2008 yılında sektörde yaşanan bir olay üzerine yapılan bir sohbet esnasında Türk Hava Yollarından ayrılmış olup büyük bir havayolunda yönetici olarak çalışan bir hanım arkadaşımız “ THY’ deki eski Yöneticilerimiz bizleri ne kadar iyi yetiştirmişler, bunu şimdi daha iyi anlıyoruz“ demişti. Bunun üzerine aşağıdaki teşekkür mektubunu bir arkadaşımla birlikte içtenlikle kaleme almış ve yayınlamıştık.THY’li bir kardeşimiz’ den bu konuda bir mail adım. Adı geçen yöneticileri tanımamalarına rağmen bu yazının eskiden bir şeylerin çok farklı olduğunu samimiyetle anlattığını ve o zaman bu yazıyı print edip şirket içerisinde belli insanlara verdiklerini ifade ediyor. Tabii ki beş sene önceki bir teşekkürün hatırlanması benim açımdan çok güzel. Eksiklik olarak belirttikleri hususları tamamlayarak, her gün artan şükranlarımızla saygıdeğer büyüklerimize teşekkür ediyor ve minnet duygularımızı yineliyoruz.”

Sn. Agasi Şen, Sn. Ahmet Sayıcı, Sn. Akman Soyer, Sn. Ali Şirip, Sn. Argun Yelutaş, Sn. Atayar Aygün. Sn. Atilla Çelebi, Sn. Aytekin Bilgi, Sn. Bekir Akkan, Sn.Celal Topçuoğlu, Sn. Cem M.Kozlu Sn. Cengiz Sakaryalı, Sn.Erdoğan Balcı, Sn. Erdoğan Kocabaş, Sn. Erdoğan Yücetin, Sn. Erhan Suar, Sn.Erkan Fercan, Sn. Erman Yerdelen, Sn .Ertuğrul Alper, Sn. Faruk Karaman,Sn. Faruk Üretmen-,Sn.Ferda Öneş, Sn.Fevzi Yiğit, Sn. Fikret Okandan, Sn. Halil Gündüz, Sn. İlhan Tufan, Sn. İsmet Özkan Sn. Kaya Erim, Sn. Meftun Yurdagül, Sn. Mehmet Aslan, Sn. Melih Yazıcı, Sn. Mustafa Kolko, Sn. M.Ali İnce, Sn. Mustafa Okar, Sn. Mustafa Şimşek, Sn. Nezihi Geren, Sn. Nurettin Erguvanlı, Sn. Nüshet Bengü Sn. Oktay Coşar, Sn. Oktay Öztekin, Sn. Remzi Yelman, Sn. Rıfat Kaplan, Sn. Sadi Çoklar, Sn. Salim Güler Sn. Sedat Baran, Sn. Selahattin Babüroğlu, Sn. Selahattin Çeviker, Sn Sevgi Gümüştekin, Sn Suphi İşcan, Sn Şükrü Özoğul, Sn Tahir Gökaşan, Sn Tezcan Yaramancı, Sn Turan Emen, Sn Ünal Aran, Sn Vahdettin Gündüz, Sn Vecihi Serim, Sn Vural Akgün, SnYalçın Erışık, Sn Yalçın Onar, Sn Yılmaz Ketenci, Sn Yılmaz Oral, Sn Yılmaz Tuğhan, Sn Yusuf Bolayırlı, Sn. Zihni Barın

Sayın Büyüklerimiz,

Yukarıda alfabetik düzende isimlerini sıraladığımız, aramızdan ayrılmış bulunan ve halen yaşamlarını sürdürmekte olan siz değerli yöneticilerimizin, bizlerin esli çalışanlarınızın kalbimizde yer etmiş olduğunuzu her an hissediyoruz.. 

Geçmişte yaşadığımız anımsamadığımız kötüler ve hiç unutmadığımız güzellikler bir tarafa, sizlerle çalıştığımız dönemlerde hepinizden çok ama çok şey öğrendik.

Kiminizden hoşgörüyü, kiminizden ise yöneticiliğin prensiplerini ve bürokrasiyi, birinizden ast’a güvenmeyi ve onlara karşı toleranslı olmayı, bir diğerinizden ise bizlere tanıdığınız serbestlik içinde üstlere karşı fikrimizi açıklıkla, çekinmeden, bundan ötürü yarın halim olacak diye düşünmeden, savunmayı öğrendik. Sizlerle çalışırken çok şeyden anlar konuma geldik.

Bu dönem deki sektör yöneticilerinin yukarıda belirtilen hasletlere ne denli az sahip olduğunu gördükçe bu günün çalışanları adına içimiz sızlarken, sizlerle birlikte görev yapmış olmaktan ötürü ne kadar şanslı olduğumuzu düşünüyoruz.


Bizleri ne kadar iyi yetiştirdiğinizi, tecrübe ve görüşlerinizden ne denli istifade ettiğimizi bu gün fazlası ile görüyor, yaşıyor ve bu vesile ile siz değerli yöneticilerimizi ve bizlere olan katkılarınızı her zaman saygı ile anıyoruz.

Sizleri, hayatta olanları şükranla, aramızdan ayrılmış olan büyüklerimizi ise rahmetle anıyor, manevi huzurlarında saygı ile eğiliyoruz.
 
Sonsuz teşekkürlerimizle.

Üç Önemli Duygu ( * )

İki ayı aşkın bir süredir yazıyorum. Bakıyorum da hiç güzel, insanları rahatlatacak ve içlerini ferahlatacak bir şey yazamamışım. Var da mı yazmadık, buda ayrı bir konu. Gelen yorumların geneline baktım, onlar benim yazdıklarımdan fazla iç karartıcı. Bilgisayarı karıştırırken aşağıdaki kısa metni buldum. Yazarını not almamışım. Benim yazmadığım kesin. Ama olsun..Evet şartlar iyi değil. Zorlanıyoruz. Aşırı yoruluyoruz. Ve de aşağıda belirtilen duygular hemen hemen hepimizde var. İnançlıyız, kendimize güveniyoruz ve de ileriye her şeye rağmen ümitle bakıyoruz. Yine de her şeye rağmen yaşam güzel diyerek ben de pembe zeminli bir şey yazmış olayım. Yarın hepimiz için daha güzel olacak. Buna kendimizi inandıralım

Evet, hayatımızı güzelleştiren unsurları incelersek aslında fazla detaylı olmadıklarını hatta basit denilebilecek ölçüde yalın olduklarını görürüz. İnanç, güven ve ümit. Eğer bu duygulara sahipsek yaşamın güzel olduğunu söyleyebiliriz. Köy sakinleri yağmur duasına çıkmışlardı. 

Bütün köy ahalisi toplandı. İçlerinden sadece birinde şemsiye vardı Bu inançtır. 

Babalar bebeklerini havaya hoplatır, çocuklar gülmekten bayılır. Yere düşeceklerini akıllarına bile getirmezler. Çünkü babaları onu tutacaktır. Bu güvendir. 

Yatağımıza girerken yarın uyanıp yaşamaya devam edeceğimize dair teminatımız yoktur. Ama yine de ertesi güne dair planlar yaparız. Bu ümittir. 

Ve de bu üçü varsa hayat güzeldir. 
Her şeye rağmen bu üç duyguyu yitirmeyiniz lütfen.
TÜRK HAVA YOLLARIMIZIN ESKİ YÖNETİCİLERİNE SAYGI VE TEŞEKKÜRLER

Yorumlar Tüm Yorumlar (27)

d ~ 6 yıl önce
BEN ÇALIŞTIĞIMIZ DÖNEMDEKİ İNSANLARI BİLİYORUM. ŞU ANDA ÇALIŞAN THY YÖNETİCİLERİNİ TANIMIYORUM. HİÇ BİRİ İLE BİE DİYALOĞUMUZ YOK. HAKSIZLIK İSE TÜRKİYE'MİZDE VAR. YERLEŞMİŞ. HEMDE HER DÖNEMDE. ÜZÜLDÜM SİZİ OKUYUNCA. BİR GÖREVE İNSANI 6 YIL VEKALET ETTİRMEK HİÇ BİR YÖNETİCİLİK PRENSİBİ İLE BAĞDAŞMIYOR TABİİ Kİ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Uzman ~ 11 yıl önce
Şu anda THY tamamen Topçu Hava Yolları haline geldi. Hamdi Topçu'dan bahsediyorum. Devlet terbiyesi bilmeyen, adamına göre muamele yapan, insanların ekmeğiyle oynayan, saygısızlık, adaletsizlik, adam kayırma had safhada! Şu anda THY Başkanı eski bir bakkal! Eğitimli ve nitelikli gençler bu zamanda asgari ücretle çalışıyorlar. En yakın arkadaşım iyi bir bölümden lisans mezunu ve ingilizcesi muhteşem. Kendi çabasıyla havacılık sektöründe bir yerden işe başladı elinden tutan kimse olmadı yaşıda bayağı ileri şu anda asgari ücretle çalışıyor. Demek istediğim şey: Bu ülkede iktidar kim olursa o adamını koruyup onu başa getiriyor pırıl pırıl nitelikli gençlerde alakasız işlerde heba oluyor. Hamdi Topçu, ingilizcenin ''İ'' sini bilmeyen biridir. Yarın bu adama siz ''THY için katkılarından dolayı teşekkür ederiz'' gibi haber yaparsanız ben bizzat hepinize BEDDUA ederim. İyi günler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP THY UZMAN ~ 11 yıl önce
1.Bizim 2010'da kaleme aldığımız yazımız 33-34 senelik THY çalışmamızda adı geçen şahısların bizlere katkılarından ötürü yazılmıştır. 2. Bu bir haber değildir. 3. Hamdi beye teşekkür edilecekse, bunu biz değil sizler onunla beraber çalışanlar yapmalıdır. 4. Her iktidar döneminde kayırma maalesef oluyor. THY galiba bu konuda da rekor peşinde.Hamdi beyin özelliklerini bilmem.Kendileri ile sekiz senede iki veya üç kez görüşmem oldu. 2'si çalıştığım şirketle ilgiliydi. Biri şahsiydi. 5. Arkadaşınız için üzgünüm. Bu tür insanlar maalesef eritiliyor, kendisinden istifade edilmiyor. 6. Beddua etmeyin. İyi değil. Ben Allaha havale etmeyi öğrendim. Tavsiye ederim. Selamlar.
Aproncu .1. ~ 11 yıl önce
THY olgun bir şirket tüm kusurları tüm hataları kaybedecek kadar da okyanus bir şirket ancak Çalışan insanlar da her yöreden farklı insanlar. THY insan yetiştirmiyor insanların var olan kafalarına aldıkları kadar bilgi veriyor. Bunu da eğitin akademisi ile yapmakta ayrıca çalışmış olduğu ortamın kültürüne göre şekillenenler de var,kendi bildiği doğrularla yürüyenlerde var. Her yerde olduğu gibi bu şirkette de haksızlıklar varsı önceden de vardı yine var. Ben 5 kez şeflik sınavına girdim 2 sini tek başıma kazandığım halde verilmedi diğerlerinde de ya 2 kişi kaldık ya da 3 kişi sonunda da ben sınav kağıdı ile dalga geçtim bu sefer de yapacaktık dediler bakın nasıl bir yöneticilik kültürü oluşmuş ama bu dalgalar bana he katma değer katmıştır. bu arada da Şefliğe vekalet de ettiğim yıllarda var toplam 6 yıl vekaleten şeflik görevini de yaptım. yapamıyorsam neden vekalet veriyorsun o da ayrı. Bakın ne yöneticiler gördüm son günlerde utanmadan biriminin eğitimini birincilikle bitirdiğimi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP APRONCU ~ 11 yıl önce
BEN ÇALIŞTIĞIMIZ DÖNEMDEKİ İNSANLARI BİLİYORUM. ŞU ANDA ÇALIŞAN THY YÖNETİCİLERİNİ TANIMIYORUM. HİÇ BİRİ İLE BİE DİYALOĞUMUZ YOK. HAKSIZLIK İSE TÜRKİYE'MİZDE VAR. YERLEŞMİŞ. HEMDE HER DÖNEMDE. ÜZÜLDÜM SİZİ OKUYUNCA. BİR GÖREVE İNSANI 6 YIL VEKALET ETTİRMEK HİÇ BİR YÖNETİCİLİK PRENSİBİ İLE BAĞDAŞMIYOR TABİİ Kİ.
THY ~ 11 yıl önce
Sevgili Cetin ağabey, Bütün saydığınız isimler birer değer.Ve ben inanıyorum ki THY A.O.'nun bugün gelmiş olduğu noktada hepsinin katkısı yadsınmaz.Benim eklemek istediğim isimler de var.Sn.Gürol YÜKSEL,Sn.Güven ERTE,Sn.Vala ÇALLI,Sn.Serdar GÜRDAMAR,Sn.Reha PAKKAN,Sn.Ilgar ALPTEKİN,Sn.Semih MELEK,Sn.Serdar DENİZOK,Sn.Sevgi SUNGAR. Saygılarımla.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP THY ~ 11 yıl önce
SEVGİLİ KARDEŞİM. SAYDIĞINIZ İSİMLER MUTLAKA SİZLERE KATKISI OLAN ARKADAŞLARIMIZDIR. HEPSİ TİCARİ ÜNİTEDEN. BİZ BU TEŞEKKÜRÜ YAZARKEN YER İŞLETME + GENEL MÜDÜRLERİ DİKKATE ALMIŞTIK. LİSTEDE BULUNAN PİLOT PERSONEL YER İŞL. BAŞKANLIĞI YAPMIŞTIR VEYA SN. VAHDETTİN GÜNDÜZ GİBİ ONA BAĞLI ÇALIŞMIŞIZDIR. TABİİ Kİ SEHVEN YAZILMAMIŞ OLANLAR DA BULUNABİLİR. O DA BİZİM KASITSIZ HATAMIZDIR. TEŞEKKÜRLER
Sayınlar ~ 11 yıl önce
Sayınlar içinde Ankarada müdür iken, İkram başkanlığına aniden hiçbir şey bilmediği halde atanan ve ikramın sonunu getiren Kaya Erim nasıl girdi anlamakta zorlanıyorum. Eski bir arkadaşınız olabilir ama o tarihlerde şirkette personel tarafından kabul edilmeyen tek kişiydi. Diğerlerinin başımızın üstünde yeri vardır. Ölenlere allahtan rahmet, geride kalanlara sağlıklı uzun yıllar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SAYINLAR ~ 11 yıl önce
VEFAT ETMİŞ BULUNAN BİR YÖNETİCİ İLE İLGİLİ İFADELERİNİZİ EN HAFİF İFADE İLE YADIRGADIĞIMI SÖYLEMELİYİM. BEN KAYA ERİM İKRAM BAŞKANI İKEN ÜNİTEDE İKRAM MÜDÜR YRD. YAPTIM.KENDİSİNİ İYİ TANIRIM. KISA BİR SÜREDE AYRILDIM İKRAMDAN. EPEYCE SONRA İKRAM BAŞKANI OLDUM. BENDEN SONRADA AYNI GÖREVİ İFA EDENLER OLDU. ANLAYACAĞINIZ İKRAMIN SONUNU KAYA BEY GETİRMEDİ.MALİYET HESAPLARI SİSTEMİN DEĞİŞTİRİLMESİNİ ZORUNLU KILDI BİLDİĞİM KADARI İLE. EĞER KAYA BEY BÖYLE BİR YAZIYA YORUM YAZMA DURUMUNDA KALSAYDI, KİŞİSELLİKTEN SIYRILIP VEFAT EDEN BİR ARKADAŞIN ADINI ZİKREDEREK TENKİT ETMEZDİ. BEN ONDAN SABIRLI OLMAYI ÖĞRENDİM.
Gercekler!! ~ 11 yıl önce
Havacilik sektorundeki bunca yillik calisma hayatimda yukarida isimlerini saydiginiz isimlerin bircogu icin iyi konusuldugunu maalesef duymadim.Onlarda kendi donemlerindeki iktidarlarin siyasi gucleriyle THY'na girip makam sahibi olmus kisiler tipki gunumuzdekiler gibi.Herkes kendi adamlariyla calismak ister bu dogaldir ancak havacilik gibi gercekten bilgi,birikim,tecrube isteyen sektorlerde boyle isimlerin tepeden inme yonetici olmalari THY'nin gelismesini,buyumesini engellemistir ve hala da durum oyledir.THY'nin mali durumu da iyi degildir devlet el altindan subvanse etmektedir..Topcu,havaciligi 6 ayda Kotil'de ise yeni aldigi genc arkadaslariyla internetten ogrendiklerini heryerde soylemektedirler!! 6 ayda havacilik nasil ogrenilir? Topcu, yandaslarina yer acmak icin 8000 kisinin zorla emekli edilmesine veya atilmasina sebep olmustur ve yaptigi torpiller yuzunden bircok kisinin hakkini yemistir,3 ayda mudur vs yaptigi yandaslari haric her calisan mutsuz,umutsuz,umitsiz,inancsizdir!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP GERÇEKLER ~ 11 yıl önce
Havacılıkta kaç seneyi doldurdunuz bilemem. Siz duyduğunuza inanın bende yaşadığıma. Siz o listeden bana tepeden inenleri yazın,ben sizi cevaplarım. Sn. Kozlu ise,CVP haydi Mezbahaya konulu yorumuma bknz. Cem bey şirkete geldiği zaman yanılmıyorsam 6 ay gibi herkese her şeyi sormuştu. Genel Müdürlüğe altı ay sonra başladı desek doğru olur. Yusuf Bolayırlı ve Sn. Çelebi hariç diğer 6 Genel Müdsür ve 1 Genel Müdür Yrd. dışarıdan gelmiştir.Zannederim buda normaldir.Askeri Kökenli Sn. Fercan mevzuat nedeni ile dışarıdan ilgili devlet kurumu tarafından atanmıştır.Dolayısı bu listede kayıtlı 8 kişi dışında herkes ömrünü THY' de geçirmiştir.Ben bu insanlarla 30 senenin üzerinde çalıştım. Duyduklarınıza inanmak sizin tercihiniz olur.Eğer yaşadınız ise ve de kötü hatıralarınız varsa o başka. Tabii ki torpil vb.. her dönemde vardı. THY'nin el altından subvanse edildiğini nasıl biliyorsunuz anlamıyorum. Lütfen THY' deki devlet hissesini her gün kontrol edin.Başka türlü zor olur söylediğiniz.
Gerçekler !!! ~ 11 yıl önce
Çetin bey, yaklaşık 20 sene oldu bu sektörde ve listedekiler hakkında ben sadece duyduklarımı söyledim inanıyorum demedim..Sizce bu sektörün en büyük şirketine dışardan birlerinin hiçbir şekilde bilgileri,tecrübeleri olmadan atanması doğru mudur? Dünyanın en büyük havayolu şirketlerinin yöneticilerine bakın havacılığın içinden yani mutfağından gelmeyen kimseyi bulamazsınız..Kimi işe yolcu hizmetleri memuru olarak kimi teknisyen vs olarak başlamış..Yani ülkemizdeki gibi torpille işe girip direk makam sahibi olmamışlar..Havacılık 6 ayda 1 senede öğrenilebilecek bir sektör müdür? Siz demiştiniz 30 yıldır bu işin içindeyim hala öğrendim diyemiyorum diye..Birisinin torpille işe girip makam sahibi olarak ömrünü orada geçirmesi doğruysa diyecek bir şey yok.Fırsat eşitliğinin olmadığı yerde başarı olur mu? Torpil bitmediği müddetçe,işin içinden gelenler yönetici yapılmadıkları müddetçe bu ülke ve şirketler ileri gidemezler.THY deki sübvanse olayı gerçektir ama ispatı zordur maalesef..Saygılar.
CVP GERÇEKLER ~ 11 yıl önce
SÖYLEDİKLERİNİZLE HEMFİKİRİM. ANCAK BİZİM TEŞEKKÜRÜMÜZÜ YAZARKEN BİZ BUNLARI HİÇ DÜŞÜNMEDİK. İFADE ETTİĞİM ÜZERE GENEL MÜDÜRLER ( SN. BOLAYIRLI VE ÇELEBİ HARİÇ ) DIŞARIDAN GELDİ Kİ BİZ BUNU NORMAL KARŞILIYORUZ. BANA DA TEPEDEN İNME GELDİ DEDİLER. BİLDİĞİM KADARI İLE thy' NA 1971' DE YOLCU HİZMETLERİ MEMURU OLARAK GİRMİŞTİM.YAPACAK BİR ŞEY YOK. HAVACILIK SURATLE DEĞİŞEN, GELİŞEN BİR OLGU. BEN HALEN ÖĞRENİYORUM VE EMİNİM Kİ BİLMEDİĞİM ÇOK AMA ÇOK ŞEY VARDIR. ALLAH ZEKAYI HERKESE EŞİT VERMEMİŞ. SİZİNKİLER BİZLERE ORANLA ÇOK ZEKİLER HERHALDE. BİZİM TEŞEKKÜRÜN ALTINDAN ÇOK ŞEY ÇIKTI. HERKES BİR ŞEY SÖYLEDİ.YAKIŞTI VEYA YAKIŞMADI.ANCAK BEN HERKESİN KENDİNE YAKIŞTIRDIĞI GİBİ HAREKET ETTİĞİNE İNANIYORUM. KALIPLAŞAN BİR SÖZ. DAHA İYİSİNİ BULANA KADAR EN İYİ İŞ SAHİP OLDUĞUNUZDUR.ÜMİDİ YİTİRMEYİN.İNANCI DA.
Her dönem ~ 11 yıl önce
Her dönem thy kalifiye insan yetistirmiştir. Bu dönemde önceki dönemde olduğu gibi kaliteli insanlar yetisiyor. O dönemde sevgi saygı vardı bu dönemde yok türü soylemler fazlasıyla subjectif yaklaşımlar, her birey yaşadığı dönemi önemli sanır. İllaki dönem karşılaştırılacaksa rakkamlar karşılaştırılmal, rakkamsal başarılar tesadüf değildir. Rakkamsal başarı iş sulhunun olmadığı yerde olmaz. Onceki dönemde haksızlığa uğradığını beyan eden bir sürü insan var, bu dönemde de olucaktır. Mesele şirketin yarışı dönem sonlarında nerede bitirdiğidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HER DÖNEM ~ 11 yıl önce
BİZLER ( ESKİ ÇALIŞANLAR ) HALİ İLE KENDİ DÖNEMİMİZDEKİ YÖNETİCİLERİ TANIRIZ. . BU DÖNEMDEKİLERE TEŞEKKÜR ETMEK SİZE DÜŞER. DÜN BİR KANAL'DA HAMDİ BEYİN SÖYLEŞİSİNİ DİNLEDİM.İFADE EDİLEN RAKAMLAR FEVKALADE. KUTLAMAK GEREKİR TABİİ Kİ. KANALDAN TÜM SÖYLEŞİNİN KAYDINI İSTEYECEĞİM. HAKSIZLIKLAR TABİİ Kİ HER DÖNEMDE OLUR. HEMFİKİRİZ. DÖNEMİ ÖNEMLİ SAYMAK, RAKAMLARI KARŞILAŞTIRMAK VB.. HUSUSLARA BİZİM YAZIMIZDA DEĞİNİLMİYOR. BÖYLE BİR AMAÇ YOK ZATEN. BUNLARI NEREDEN ÇIKARTTIĞINIZI ANLAMIYORUM.TABİİ Kİ THY BU DÖNEMDE DE İYİ ARKADAŞLAR YETİŞTİRİYOR DUR. BU SONUÇLAR BİR KİŞİNİN BAŞARISI OLAMAZ. BU GÜZEL SONUÇLARA PERSONELİN MUTLULUĞUNU DA EKLEYEBİLİRSENİZ TEŞEKKÜR ETMEK YETMEZ HAMDİ BEYİN BÜSTÜNÜ DİKMENİZ GEREKİR ŞİRKET BAHÇESİNE. bİZ BU TEŞEKKÜRÜ 2 SENE ÖNCE DEVLET KURULUŞLARINI BEĞENMEYEN, BURUN BÜKEN ÖZEL SEKTÖR YÖNETİCİLERİ İLE YAŞADIKTAN SONRA YAZMIŞTIK.BİLMEM BU BİR ŞEY İFADE EDİYORUMU?
Oktay??? ~ 11 yıl önce
Oztekin in onune "sn" koymussunuz, saniye anlaminda mi yoksa baska bi anlami var mi??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP OKTAY??? ~ 11 yıl önce
BU LİSTEDEKİ İSİMLER BİRLİKTE ÇALIŞTIĞIMIZ YÖNETİCİLERE AİTTİR.SEVİLEN / SEVİLMEYEN AYIRIMI YAPILMAMIŞTIR.SİZ SN. OKTAY ÖZTEKİN'İ SEVMEYEBİLİRSİNİZ. ANCAK BİZİM İNSANLARA HİTAP ŞEKLİMİZİ KENDİ NEZAKETİMİZ BELİRLER. ŞİRKETE EMEK VEREN HERKES SEVELİM SEVMEYELİM CANIMIZI YAKMIŞ OLSUN VEYA OLMASIN ASGARİ BU HİTABI HAK EDER. TABİİ BU BİZİM GÖRÜŞÜMÜZDÜR. NETİCETEN HERKES KENDİNE YAKIŞTIRDIĞI ŞEKİLDE DAVRANIR. ŞİRKETTEN AYRILALI 9 SENE GİBİ BİR SÜRE GEÇEN BİR YÖNETİCİ İLE İLGİLİ GÖRÜŞÜNÜZÜ YAZARKEN NICK NAME KULLANDIĞINIZA GÖRE.....
haydi mezbahaya ~ 11 yıl önce
Yazılarınız çok güzel. Sıkıntılarımızı anlatıyor. Dışı kalaylı / parlak ve sözüm ona kurumsal geçinen çirkin bir düzeni tüm çıplaklığıyla ortaya koyuyor. Mezbahaya kesim için gönderilen hayvanlar bile etlerinin sert olmaması için ON SEKİZ saat dinlendirilmeden kesilmiyorken bu yöneticilerin bizleri nasıl parçaladıkları çalışma programlarından görülüyor. Mezbaha kesimhanesindekiler bile bizim yöneticilerden daha insaflı. Sözüm ona çalışma müfettişleri şirketi denetliyor. Onları nasıl uyutuyorlar, Ölüm vardiyalarını onların gözünden nasıl kaçırıyorlar anlamıyoruz? Allah onlara ne zaman ve nasıl ödetir bilemeyiz ama bizi bu duruma düşürenleri yüce tanrıya havale ediyoruz. Son yazınız güzel bir vefa örneği. Alışılanın, görülenin dışında ve de üstelik bu devirde. Sizi THY’ den uzaklaştıranlarında ismi teşekkür ettiklerinizin arasında geçiyor. Onlara neden teşekkür ediyorsunuz? Bu kadar vefalı görünmek biraz yapmacık olmuyor mu? Siz hep yutkunmayın sıkıntınızı üstlerinize söyleyin derdiniz ya. Zaten iş yerinde sürekli yutkunuyoruz. Bari ağabeyimize yazarken yutkunmayayım dedim. Kusura bakmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HAYDİ MEZBAHAYA ~ 11 yıl önce
Yazılara övgünüz için teşekkür ediyorum. Aslında amaç kimseyi afişe etmek değil ama, kimse yazılanlara aldırmayınca, aksaklıkları düzeltmedikçe üzerine gitme zaruri oluyor. Mezbaha benzetmeniz harika ve de doğru. Gelelim THY' teşekkürüne. Evet beni THY' den çıkartan insanlarda listede yer alıyor.Bunun üzerinden 11 yıl geçti. Geçmişle yaşamak doğru değil.Sn. Bolayırlı ile görüşüyoruz bazen. Sn.Kozlu ile oturduğumuz muhitler farklı. Ben THY' den ayrıldıktan sonra görüştük, yazıştık.Yazıdaki teşekkür bu yöneticilerimizin bizlere kattıklarından ötürüdür ki bunları inkar etmem mümkün değil. Bu saatten sonra kim haklı kim haksız önemli değil.Unuttuk olanları.Bu gün söyleyebiliyorum. Üst yönetici olarak tepe yönetime uymadım.Yapacakları başka bir şey yoktu. Ayrıca beni THY' den uzaklaştırmaktan mutluluk duymadıklarını da biliyorum. Yapacakları bir şey yoktu sözüm doğrudur. Kısmet diyelim. Adı geçen tüm yöneticileri sever ve sayarız.Kıymetlerini bu gün daha iyi anlıyoruz. Selamlar.
Sn Özbey ~ 11 yıl önce
Çetin bey, öncelikle THY A.O da 20 yılımı ( en güzel yıllardır ) sizin gibi değerli yöneticimlerimle geçirdiğim için mutluyum ve gururluyum. Bizler siz değerli hüsniniyetli işinde duayen olan yöneticiler ile çalışmış olmaktan dolayı çok şanslıyız. Bugünler de bunu daha hala çalışma hayatında devam ettiğimiz süreçlerde daha iyi anlıyoruz. Sizler sayesinde güzel eğitimler aldık ama en önemlisi hayat-iş eğitimlerini sizlerin yanında öğrendik. Temel eğitimlerim her ne kadar kuvvetli olsa da, asker bir ailenden gelsem de, THY A.O da ki geçirdiğimiz çalışma günleri ve dostlukları geriye dönüp baktıkça ne kadar güzel günler olduğunu bize hatırlatıyor ve gözyaşlarımızı tutamıyoruz. Ben kendi adıma bizi yetiştiren başta sizin gibi değerli yöneticilerimiz ile THY A.O dan sonra görev yaptığım Gözen Havacılık A.Ş de Başta MEKİN GÖZEN, İzzet TÜKENMEZ, Mete BOZYİĞİT, Cem BOZYİĞİT, Burtay ÖLEK, Serdar ERSOYLU v.b yöneticilerime ağabeylerime çok şey borçlu olduğumu belirtiyorum. DGRCem

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP Sn.Özbey ~ 11 yıl önce
Teşekkür ediyorum.Mailinizi cevaplamış ve Size de uygun olan bir gün görüşelim istemiştim. ( 0532 2831823 ).Sağlıkla kalın.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000