19 Eylül 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali abi cok gecmis olsun insallah tez zamanda eski sagligina kavusur. Biz kabin ekibi olarak sizi cok seviyoruz ve saygi duyuyoruz. Bizlerin sorunlarini korkmadan hep dile getirdiniz. Getirmeyede devam ediyorsununuz. Saygilar
  • Aidiyet değil de işimiZi seviyoruz . Yoksa yönetime Kızgınız . Kırgınız. Pazar mesailerini , promosyonları verin uleeeyn.
  • aidiyet duygusu mu? biz çalışanlar tarafından bakınca çok absürt görünüyor. başka bir bayrak taşıyıcı şirketin sürecinde sona geldim ve son prosedürel işlemler için tarih bekliyorum. yani ben o aidiyet defterini kapatalı çok oldu. yapılan tüm haksızlıkları geçtim beni en çok kıran büyüklerimizin,"değerli kaptanlarımızın" bizler gruplarda kendi sorunlarımızı da dile getirdikçe, kendi gündemleri neyse onu konuşmaya zorlamaları, bizlere üst perdeden beylik laflar etmeleri oldu. hoş o beylik lafların içini dolduramayacaklarını ve ne kadar zavallı olduklarını daha sonra arkadaşları, devreleri saçma sapan sebeplerle dayatılan maaş sözleşmesini imzalamadıkları, yapılan haksızlığı kabullenmedikleri için şirketten çıkartılırken, çıkıp tek bir laf edemediklerinde anladım. ben olsam hayatta bakamazdım o arkadaşlarımın yüzlerine bir daha. demem o ki herkes hak ettiği şekilde yaşar, yönetilir. arkadan gelen esas aidiyet seli için az daha sabır. son şey, eğer mutlu değilseniz kendi yolunuzu çiziniz.
  • Ali bey abiciğinize çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. YAzınızı okudum elinize kaleminize sağlık.
  • Gecmis olsun...
  • Umarıım abinizin sağlık durumu iyidir Ali bey, acil şifalar dilerim
  • Geçmiş olsun Ali Bey, Acil şifalar dilerim.
  • Burda bir kac kendini bilmez ve yorum yapan ve ayriyetten ne THY personeli nede iştiraki olmayan tipler var. Baslarina yok cpt yok KM yok KA yok TGS diye yazip sonra olumsuz yorum yapan sanki bu sirket onlarsiz bisi yapamiyacak sanan tipler var. Gelip yazinizi karaliyacaklar sirketi karalayacaklar. THY kabinin den tut teknigine yer hizmetlerinden tut taseron iscisine sirketini seven isini duzgun yapan cok insan var. Yalakalik değil havacılığı seviyoruz ilk günkü gibi sevmeyede devam edicez.
  • Haklarımız gasp ediliyor... biz ağlanacak halimize gülüyoruz sayın Kıdık
  • Aidiyet, aidiyet mi, aidiyet ne arar la bazarda

Uçakta yazılan ilk yazı...

Okurlarımı hiç habersiz bırakmadığımı bilirsiniz. Ölüm olmadığı sürece de yazmaya köşe yazılarımı aksatmamaya gayret ederim. Bu yola çıktığımda da yani Airporthaber’i kurduğumda da tek düşündüğüm “bizim haberlerimizi tek kişi dahi beklese onu habersiz bırakmayacağım” demiştim. Aynı düşüncem devam ediyor.

Değerli okurlarım size bu yazıyı tam 11 bin metre havada yazıyorum. Belki kısa olacak ama maruzatımı mazur göreceğinizi umuyorum.

Amerika'da yaşayan abim bir trafik kazası geçirdi ve önemli problemler oluştu. Bizim ailesel bağımız birbirimize olan sevgimiz ve saygımız sonsuz.

Kazayı duyar duymaz süresi biten vizemizi yenileme derdine düştük. Bizimle ilgilenen dostlarımız ki bunların çoğu siyasi vizemizi çözmemize yardımcı oldu. Tabi Amerikan Konsolosluğu da bu konuda elinden geleni yaparak bir günde teslim etti vizemizi.

Bu yazıyı Atlanta uçağında yazıyorum.

Bu tür yazıları sevmem. Övmeyi de sevmem. Zaman zaman bi hakkı teslim eden yazılarıma şahit olursunuz ama genelde gazetecinin asıl görevi olan eleştiri gözüyle bakarım.

THY uçağı ile yaptığım bu uçuşta başta THY YK Başkanı Ahmet Bolat olmak kaydı ile kokpit ve kabin personeline teşekkür ediyorum.

Daha önce de yazmıştım Ahmet Bolat yönetim kurulu başkanı olunca personelin yüzü gülmeye başladı demiştim. Bunu bir kez daha belirgin bir şekilde görmüş oldum.

Karşılama ve ikram sunumlarındaki nezaket çok farklılaşmış. Aidiyet duygusu tamamen oluşmuş, bundan 20 sene önceki güler yüze geri dönmüşler.

Uçakta yazılan ilk yazı...

Yorumlar Tüm Yorumlar (63)

Gecmis olsun ~ 2 yıl önce
Ali abi cok gecmis olsun insallah tez zamanda eski sagligina kavusur. Biz kabin ekibi olarak sizi cok seviyoruz ve saygi duyuyoruz. Bizlerin sorunlarini korkmadan hep dile getirdiniz. Getirmeyede devam ediyorsununuz. Saygilar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 2 yıl önce
Aidiyet değil de işimiZi seviyoruz . Yoksa yönetime Kızgınız . Kırgınız. Pazar mesailerini , promosyonları verin uleeeyn.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F/O ~ 2 yıl önce
aidiyet duygusu mu? biz çalışanlar tarafından bakınca çok absürt görünüyor. başka bir bayrak taşıyıcı şirketin sürecinde sona geldim ve son prosedürel işlemler için tarih bekliyorum. yani ben o aidiyet defterini kapatalı çok oldu. yapılan tüm haksızlıkları geçtim beni en çok kıran büyüklerimizin,"değerli kaptanlarımızın" bizler gruplarda kendi sorunlarımızı da dile getirdikçe, kendi gündemleri neyse onu konuşmaya zorlamaları, bizlere üst perdeden beylik laflar etmeleri oldu. hoş o beylik lafların içini dolduramayacaklarını ve ne kadar zavallı olduklarını daha sonra arkadaşları, devreleri saçma sapan sebeplerle dayatılan maaş sözleşmesini imzalamadıkları, yapılan haksızlığı kabullenmedikleri için şirketten çıkartılırken, çıkıp tek bir laf edemediklerinde anladım. ben olsam hayatta bakamazdım o arkadaşlarımın yüzlerine bir daha. demem o ki herkes hak ettiği şekilde yaşar, yönetilir. arkadan gelen esas aidiyet seli için az daha sabır. son şey, eğer mutlu değilseniz kendi yolunuzu çiziniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
geçmiş olsun ~ 2 yıl önce
Ali bey abiciğinize çok geçmiş olsun. Allah acil şifalar versin. YAzınızı okudum elinize kaleminize sağlık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumsuz ~ 2 yıl önce
Gecmis olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sessiz Takipçi ~ 2 yıl önce
Umarıım abinizin sağlık durumu iyidir Ali bey, acil şifalar dilerim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airliner ~ 2 yıl önce
Geçmiş olsun Ali Bey, Acil şifalar dilerim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Personel olmayanlar ~ 2 yıl önce
Burda bir kac kendini bilmez ve yorum yapan ve ayriyetten ne THY personeli nede iştiraki olmayan tipler var. Baslarina yok cpt yok KM yok KA yok TGS diye yazip sonra olumsuz yorum yapan sanki bu sirket onlarsiz bisi yapamiyacak sanan tipler var. Gelip yazinizi karaliyacaklar sirketi karalayacaklar. THY kabinin den tut teknigine yer hizmetlerinden tut taseron iscisine sirketini seven isini duzgun yapan cok insan var. Yalakalik değil havacılığı seviyoruz ilk günkü gibi sevmeyede devam edicez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
330 KM ~ 2 yıl önce
Haklarımız gasp ediliyor... biz ağlanacak halimize gülüyoruz sayın Kıdık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zalim ~ 2 yıl önce
İftira atan adaletsizlik yapan, adam Kayram engelli personel ile uğraşan şefler müdürler içerde hala kol geziyor. Örneğin ekip iletişim müdürü ve ekip iletişim şefi. yatıp yatıp para kazana, ben bu işi zaten beğenmiyorum diye. Şefin açıklamasını hepimiz biriz şef ne demek: işi bilen kişi demek işi bilmeyen torpilli ekip iletişime şef olan şef ne olacak? Orhan doğan ne olacak. Engelli ile uğraşcak kadar aciz.
737fo ~ 2 yıl önce
Aidiyet, aidiyet mi, aidiyet ne arar la bazarda

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000