20 Haziran 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • MOBBING VAR…
  • İtibardan tasarruf olmaz. O uçak yerine yangın söndürme uçağı alsak ülkeye daha çok faydası olur. Amma velakin itibaren tasarruf olmaz nokta iş bitti. Vatandaş kemer sıkmaya devam
  • Bizi bu dincilik bitirecek. Sen bi kere okuduğunu anlamamışsın. Adam bir sürü rezalet saymış, sonra da namaz kıldığı yani dindar göründüğü için görmezden geliyorlar. Demiş. Zaten dincilik yaptığı için işe aldılar, müdür yaptılar demiş. O kadar lafın arasında sadece namaza mı takıldın? Demekki sen de dincisin?
  • Biz toplum olarak makam mevkii hastasıyız bu tek bir bakan için değil tüm kabine için geçerli fazla lafı uzatmayacağım sadece devletin lüks makam araçlarına ödediği paraları uçaklar otomobil koruma için zırhlı araçlar gerçek rakamlar ortaya çıkarılsın dudak uçuklatır
  • VİP TİCARETİ Felaket Esenboğa mehmet istanbul kadir Vip tüccarları
  • devletin en çok kâr eden en çok vergi veren kurumlarından biriydi Dhmi, özelleştirilen döviz garantisi verilen havalimanları yüzünden, keyfi alınan uçaklar yüzünden zarar eden ,batan bir kurum haline dönüştü personele bir yılda verilen paralarla 3 tane uçak alındı, personele verilmesi gereken ,ülkemize girmesi gereken paralar çetelere patronlara aktarıldı, bu yazı için teşekkürler Ali bey, umarım bugüne kadar gösterdiğiniz tavrı olası yeni iktidar döneminde de gösterirsiniz
  • Hani aynı gemideyiz batarsak beraber batacağız diyorlarya işte o gemi artık battı bence şuan Zamlara baksanizya.
  • Almanya da bir THY müdürü, Sefi dövüyor yetmiyor attiriyor isten. 5 yildir görev aldigi istasyonda toplasan 12 ay bulunmamistir. Ucus saatlerini kendine ve para yediren cevresine göre ayarliyor. Personel, müdürün özel islerine ve isteklerine yetisemez hale gelmis. Ama namaz kiliyor.
  • çoğu havaalanı zarar kar edebilenler özelleştirildi şekeri peyniri bu kadar pahalı yiyorsan bu yüzden ama bunu anlayabilen gören çok az
  • Özel büro şefleri evlerinden mesai yazıyor.İK kayıtları mevcuttur.Adalete önem verdiğini biliyoruz

Ulaştırma Bakanının Keyif Uçağı…

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu bakan olduğu günden beri DHMİ’nin kalibrasyon uçakları ile havada fink atıyor. Tarifeli uçakla çok fazla seyahat etmişliği yok. Hatta bir yurtdışı seyahatine tarifeli uçakla gidip sonra da özel uçağı çağırtarak geri geldiği yönünde bilgi var.

Devlet Hava Meydanları’nın üç uçak aldığı haberini yayınlamıştık. Kaynaklara göre bu uçakların 70 milyon dolara alındığı, uçaklardan birinin 12 kişilik olduğu ve bu 12 kişilik uçağın özel donanımlı olduğu bilgisi ulaşınca merak ettim ve araştırmaya başladım.

Bir kalibrasyon uçağı neden 12 kişilik olur ve neden özel donanımlı olur diye düşünmeye başladım. Kaynaklarımdan detay öğrenmek için sorgulamaya başladım.

Uçağın içinde ne ararsan var.

Özel video sistemleri, kesintisiz tv yayını, gazeteleri okumak için özel internet yayını ve bu internet kesintisiz olacak, ayrıca uydu telefon. Bu uydu telefon çok kanallı olacak.

Bir platformda bunu açıklamak zorunda kaldım. Sonra öğrendik ki uçaklar 70 milyon dolara değil 109 milyon dolara alınmış. Demek ki bizim bilmediğimiz ve ihale şartnamesinde yazmayan talepler de eklenmiş içine.

Bu arada uçakların parasının DHMİ kasasından değil Eurocontrol’den gelen para ile alındığı ifade edildi. Milleti kandırmak kolay ama bu işi bilenleri kandırmak imkansız. Eurocontrol dediğiniz sizin ülkeniz adına hava sahamızdan geçen uçaklardan para toplayan bir kuruluş. Ülkenin kasasına giren para özel uçağa harcanınca dur demek lazım. Bu parayı DHMİ’nin cefakar çalışanlarına dağıtın da hak yerini bulsun.

Sizin keyfinize hizmet edecek bir para değil o paralar.

Ulaştırma bakanı kendi keyfine göre uçak konfigürasyonu yaptırmış olabilir. Nasıl olsa bu ülkenin paraya ihtiyacı yok, nasıl olsa soran sorgulayan yok.

Kılıf kalibrasyon uçağı, gerçek keyif uçağı.

Bir kalibrasyon uçağı en fazla 5 kişilik olur. Bir teknisyen, iki pilot ve bir laboratuar uzmanı olur uçakta. Ama alınan uçağın biri tam bir sülale taşıyacak cinsten.

Bakanın yakınları da uçaktan nasipleniyor. Danışmanlar yakın akrabalardan oluşuyor. Bu danışmanlar, VIP’den geçiyor, özel karşılamalar, uğurlamalar yapılıyor.

Meselenin özü şu. Gemi uzun zamandır su alıyor ve lale devri yaşanan ülkede; kimin hangi keyfiyette olduğunu soran, sorgulayan yok.

Havacılık düzeni yerle bir. Tek yaranmak istenilen nokta “Reis”.

Oysa Reisin; tarafsız bir göze, doğru söylenen söze, kendini değil memleketi düşünen yöneticiye ihtiyacı var.

Su alan gemiden kaçırılan kaçırılıyor, yenilen yeniyor, çalınan çalınıyor.

Diyeceğim şu ki; havacılık bağsız başsız, içinde onca dalavere dönen dolaplarla dolu.

Dilim varmıyor ama bir gün gelecek, “Biz ne yaptık” denilecek ama çok geç olacak.

Ulaştırma Bakanının Keyif Uçağı…

Yorumlar Tüm Yorumlar (48)

TGS ESB YHM de ~ 2 yıl önce
MOBBING VAR…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Like this Squad geam in here, Esb Tgs ~ 2 yıl önce
Squad geam den farksız oldu, kotumu bil fiil mukemmel oldu ,insanlar işini daha ciddiye almali.Yeni yonetim çok displinli tebrik ederiz, bir çalısan olarak memnunuz âma tedirginizde.Hergün birisi işden çikartıliyor. Tgs ye , bir kimlik ve karakter kazandıracagıniza eminiz. Best Regard.
İtibaren Tasarruf ~ 2 yıl önce
İtibardan tasarruf olmaz. O uçak yerine yangın söndürme uçağı alsak ülkeye daha çok faydası olur. Amma velakin itibaren tasarruf olmaz nokta iş bitti. Vatandaş kemer sıkmaya devam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
doğru konuşun.cvp ~ 2 yıl önce
Bizi bu dincilik bitirecek. Sen bi kere okuduğunu anlamamışsın. Adam bir sürü rezalet saymış, sonra da namaz kıldığı yani dindar göründüğü için görmezden geliyorlar. Demiş. Zaten dincilik yaptığı için işe aldılar, müdür yaptılar demiş. O kadar lafın arasında sadece namaza mı takıldın? Demekki sen de dincisin?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.......... ~ 2 yıl önce
Biz toplum olarak makam mevkii hastasıyız bu tek bir bakan için değil tüm kabine için geçerli fazla lafı uzatmayacağım sadece devletin lüks makam araçlarına ödediği paraları uçaklar otomobil koruma için zırhlı araçlar gerçek rakamlar ortaya çıkarılsın dudak uçuklatır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.......cvp ~ 2 yıl önce
Bu da yeni moda. İktidardakiler her haltı yesin.. Her türlü istismarı, usulsüzlüğü yolsuzluğu yapsın. Fakir fukara toplumun suçu olsun. Kendi adına konuş. Biz toplum olarak makam mevki istismarlarından nefret ediyoruz. Bütün bunların hesabını soracağız.
Ali bey VİP REZALETİNE EL ATIN ~ 2 yıl önce
VİP TİCARETİ Felaket Esenboğa mehmet istanbul kadir Vip tüccarları

Yanıtla

Kalan karakter 1000
havacılıkta bir emekçi ~ 2 yıl önce
devletin en çok kâr eden en çok vergi veren kurumlarından biriydi Dhmi, özelleştirilen döviz garantisi verilen havalimanları yüzünden, keyfi alınan uçaklar yüzünden zarar eden ,batan bir kurum haline dönüştü personele bir yılda verilen paralarla 3 tane uçak alındı, personele verilmesi gereken ,ülkemize girmesi gereken paralar çetelere patronlara aktarıldı, bu yazı için teşekkürler Ali bey, umarım bugüne kadar gösterdiğiniz tavrı olası yeni iktidar döneminde de gösterirsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gemi battı ~ 2 yıl önce
Hani aynı gemideyiz batarsak beraber batacağız diyorlarya işte o gemi artık battı bence şuan Zamlara baksanizya.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gurbetci ~ 2 yıl önce
Almanya da bir THY müdürü, Sefi dövüyor yetmiyor attiriyor isten. 5 yildir görev aldigi istasyonda toplasan 12 ay bulunmamistir. Ucus saatlerini kendine ve para yediren cevresine göre ayarliyor. Personel, müdürün özel islerine ve isteklerine yetisemez hale gelmis. Ama namaz kiliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru konuşun ~ 2 yıl önce
Maksat namaza mı dil uzatmak? Açık açık de ben dininizi sevmiyorum diye. Eğer dediğin gibiyse müdürün kusuru namaz mefhumuna ne zarar verir? Adam sallıyorum Adana'lı olsun bu adamın kusuru Adanalılar'ı mı bağlar. Nefret suçunuz yüzünüzden sevmediğiniz idarecilerin ekmeğine yağ sürülüyor. Haklı mesele varken haksız olunuyor. Yazıklar olsun sizin gibi muhalefete ancak bahsettiğin müdür gibilerin ağzına sakız olursunuz.
zarar ~ 2 yıl önce
çoğu havaalanı zarar kar edebilenler özelleştirildi şekeri peyniri bu kadar pahalı yiyorsan bu yüzden ama bunu anlayabilen gören çok az

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn.Bolat ~ 2 yıl önce
Özel büro şefleri evlerinden mesai yazıyor.İK kayıtları mevcuttur.Adalete önem verdiğini biliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000