27 Nisan 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Thymiz için take off zamanı lutfhansa battı air france battı sos battı batsınlar gavurlar . Elhamdurillah Thymiz hepsini dize getirecek THYde tek kişi ekmeğini kaybetmeyecek daha da büyüyecek iddiasına giren varsa girerim . Thymizi büyük bir pazar bekliyor merkelin lth macronun air france out . Reisimizin önderliğinde büyütülecek . Ayrıca uçucu filan değilim yani personel değilim ekonomiden anlıyorum az buçuk . Önceki krizlere bakın THY için anlarsınız Tek rakibimiz Qatar maalesef
  • Cemil acar da hüseyin keskin de hemen gitmeli. Kurumun anasını ağlattılar. 1933’den beri DHMİ böyle zulüm görmedi.
  • Ali bey DHMİ acar ile ilgili ulusal basına düştü Sizin yollar önce yazdıklarınızı bunlar yeni yazmaya başlamış.
  • Tüm havaçılık çamiası eşid işe eşid üçret nedeniyle aynı mağaşı al malı aynı sektördeyiz bu mağaş farkı neden ?
  • Loadmaster’lar, yeni sendika kuruldugunda gecmeyerek (1-2 arkadas haric), mevcut sendikalarindan memnun olduklarini gosterdiklerinde, o hakki kaybettiler. Simdi yaptiklari secimin sonucu olan Hava-Is’e gidip, dertlerini anlatabilirler. Tabi muhattap olacak birini bulabilirse..
  • Bir önceki yazınızdan sonra Dhmide ufaktan kıvılcımlar oluşmaya başladı artık sosyal medyada çıkan haberlerin savunması başkanlardan istenecekmiş. Sanki yalan haberlermiş gibi. Bu hülleleri kurumda bilmeyen yok ki neyin savunması bişeyler yapacaksanız son yıldaki bütün müdür şef vb sınavsız atamaları iptal edersiniz insanların kurumlarına güveni oluşur.
  • Lufthansa gibi yapalim, adamlar 3 merkezden load control yapiyor, load plan gonderiyor yer Hizmetlerine, olur da degisiklik olursa yuklemede telefonla Bilgi veriyor Merkeze, merkez de son degisiklikleri yapip load balance sheet i acarstan kokpite gonderiyor, sistem tikir tikir isliyor
  • Çare ARFF Kahraman ARFF
  • BÜTÜN BU OLANLARIN N/MUSİBETİN NE OLDUĞUNU sandın : " KARACAHİL " = " Heheh"
  • Loadmasterlığın geleceği yok malasef . Bizi kıskananlar boşuna üzülmesin . İlerde qatar sky cargo gibi tamamen istasyon bazlı hizmet alınacak .Bu iş için son 5 sene diye tahmin ediyorum . Sonrasında bizi ofis saha çalışanı olarak değerlendirirler umarım .

Uzanan el mi iten el mi? Hak mı haksızlık mı?

İki hafta önce “İlker Aycı’ya yalvaracağım” başlığı altında bir yazı kaleme almıştım. Yani bir el uzattım ve sonucunu bekledim. Uzanan ele yanıt verilecek mi yoksa iten el mi olacak diye merak ettim. Aşağıda açıklayacağım. Ve THY Kargo’nun yükünü çeken loadmaster olarak çalışanlar.

Evet, ülkemiz sıkıntı içinden geçiyor. Tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de Corona virüsü sebebiyle olağanüstü günler yaşıyoruz. Tam sarılma zamanı, tam kucaklaşma zamanı, tam birlik olma zamanı, tıpkı kurtuluş savaşında olduğu gibi omuz omuza olma zamanı diye düşünüp; çağrıda bulunuyoruz.

Ve diyoruz ki; hiçbir insanımız işsiz kalmasın, aşsız kalmasın. Paylaşalım, bölüşelim derdindeyiz. Ne var ki İlker Aycı omzuna binen yükün ağırlığından olsa gerek henüz çağrımıza kulak vermedi bir başka ihtimalle kulak asmadı.

Sabır, hele ki şu mübarek Ramazan ayında, sınanma ayında, imtihan ayında bizim en büyük limanımızdır. Biz, işten atılan, aşsız bırakılan o insanlar adına sığındığımız limandan çıkacak güce ve kudrete sahip olduğumuzu bilip, yaradana teslimiyet konusunda şüphesiz tam inananlardanız.

Yine de bu umudumuzu taşıyıp, sürecin takipçisi olmaya devam ediyoruz.

Corona Virüs sebebiyle THY’nin uçucu ekipleri başta olmak üzere çalışanlar İŞKUR üzerinden maaşlarının belirli kısımlarını almış olacaklar.

Havacılığı derinden etkileyen, kasaya kuruş girmediği bu kötü dönemde bunu anlayışla karşılamak zorundayız.

Ancak, bu durum ayda iki-üç gün çalışanlar için geçerli. Daimi çalışanlar için İŞKUR ödemesi söz konusu değil.

Şimdi size görünmez kahramanlardan bahsedip, onların sorununu dile getirmek isterim.

Türk Hava Yolları, her ne kadar yolcu taşımacılığı yapamıyor olsa bile, kargo taşımacılığında belki de tarihinin en fazla uçuşunu yapıyor olabilir.

Görünmez kahraman dediklerim de loadmaster dediğimiz yük uzmanları bir başka deyişle kargo uçaklarına yüklenen kargoların kilosundan hacmine kadar hesaplayıp, ona göre yükleme yapılmasına eşlik eden kahramanlar.

Sayıları fazla değil. Benim bildiğim kadarı ile THY Kargo’da 90-100 arasında loadmaster var. Bu arkadaşlarımıza bu dönemde o kadar çok iş düştü ki, hem riski yani Corona riskini aldılar hem de yükleme riskini alarak en uzak diyarlara gözlerini kırpmadan uçtular.

Uçtular diyorum, çünkü onlar yükleme yaptırdıkları uçaklarla beraber uçup yükün boşaltılmasına da eşlik ediyorlar.

Tıpkı pilotlar gibi. Olmazsa olmaz.

Ama gel gör ki, onlar uçmalarına rağmen İŞKUR üzerinden maaş alacaklar. Pilotlar ise normal maaşlarını ve uçuş tazminatlarını da almış olacaklar, fazla uçuş ücretlerini de alacaklar.

İşte yazımın başlığın da hak mı haksızlık mı dememin sebebi de budur.

Loadmaster arkadaşlar bırakın normal maaşlarını bence ödüllendirilmeliler. Tüm riske rağmen görev üstlenmek her yiğidin harcı değildir.

Gelin onları hem alkışlayalım hem de hak ettiklerinden fazlasını verelim. En azından bu dönemde.

İŞKUR ücreti değil işi kotarma ücreti ile ek prim, ödül verelim.

İyi uçuşlar loadmaster arkadaşlar.

Uzanan el mi iten el mi? Hak mı haksızlık mı?

Yorumlar Tüm Yorumlar (119)

Sorun yok ~ 4 yıl önce
Thymiz için take off zamanı lutfhansa battı air france battı sos battı batsınlar gavurlar . Elhamdurillah Thymiz hepsini dize getirecek THYde tek kişi ekmeğini kaybetmeyecek daha da büyüyecek iddiasına giren varsa girerim . Thymizi büyük bir pazar bekliyor merkelin lth macronun air france out . Reisimizin önderliğinde büyütülecek . Ayrıca uçucu filan değilim yani personel değilim ekonomiden anlıyorum az buçuk . Önceki krizlere bakın THY için anlarsınız Tek rakibimiz Qatar maalesef

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İkisi de ~ 4 yıl önce
Cemil acar da hüseyin keskin de hemen gitmeli. Kurumun anasını ağlattılar. 1933’den beri DHMİ böyle zulüm görmedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Acar Atamalar ~ 4 yıl önce
Ali bey DHMİ acar ile ilgili ulusal basına düştü Sizin yollar önce yazdıklarınızı bunlar yeni yazmaya başlamış.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tahmi Deynekler Pilatforumu ~ 4 yıl önce
Tüm havaçılık çamiası eşid işe eşid üçret nedeniyle aynı mağaşı al malı aynı sektördeyiz bu mağaş farkı neden ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
no subject ~ 4 yıl önce
Loadmaster’lar, yeni sendika kuruldugunda gecmeyerek (1-2 arkadas haric), mevcut sendikalarindan memnun olduklarini gosterdiklerinde, o hakki kaybettiler. Simdi yaptiklari secimin sonucu olan Hava-Is’e gidip, dertlerini anlatabilirler. Tabi muhattap olacak birini bulabilirse..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ ~ 4 yıl önce
Bir önceki yazınızdan sonra Dhmide ufaktan kıvılcımlar oluşmaya başladı artık sosyal medyada çıkan haberlerin savunması başkanlardan istenecekmiş. Sanki yalan haberlermiş gibi. Bu hülleleri kurumda bilmeyen yok ki neyin savunması bişeyler yapacaksanız son yıldaki bütün müdür şef vb sınavsız atamaları iptal edersiniz insanların kurumlarına güveni oluşur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cehalet kötü bir şey ~ 4 yıl önce
Var mı başka derdin:)))
Kardeş ne içiyorsun ~ 4 yıl önce
THY haberine dhmi yorumu yapmak normal bir ruh hali değil yazık acıdım.
Toparlanir ~ 4 yıl önce
Eylul ekime dogru toparlanir herkes bunaldi normale doner hersey iciniz rahat olsun.
Lufthansa ~ 4 yıl önce
Lufthansa gibi yapalim, adamlar 3 merkezden load control yapiyor, load plan gonderiyor yer Hizmetlerine, olur da degisiklik olursa yuklemede telefonla Bilgi veriyor Merkeze, merkez de son degisiklikleri yapip load balance sheet i acarstan kokpite gonderiyor, sistem tikir tikir isliyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
@Lufthansacı ~ 4 yıl önce
dediğiniz kısmen doğru! Yolcu uçaklarında merkezi LCC ler kullanılıyor. CGO da işler değişiyor Loadmaster ler her uçakda görevde. Bilginize rica ederim
Çaresiz değilsiniz, Sizin için burdayız... ~ 4 yıl önce
Çare ARFF Kahraman ARFF

Yanıtla

Kalan karakter 1000
FaRFaRAlar ~ 4 yıl önce
Ne utanmaz bir birim ve mahluklarsınız yaaa. Konu THY burada bile FarFiRi FiNfoNlaR. Allah hortum ile ıslah etsin sizi
ALMA Mazlumun AHINI ÇIKAR Aheste AHESTE ~ 4 yıl önce
BÜTÜN BU OLANLARIN N/MUSİBETİN NE OLDUĞUNU sandın : " KARACAHİL " = " Heheh"

Yanıtla

Kalan karakter 1000
computer devri ~ 4 yıl önce
Loadmasterlığın geleceği yok malasef . Bizi kıskananlar boşuna üzülmesin . İlerde qatar sky cargo gibi tamamen istasyon bazlı hizmet alınacak .Bu iş için son 5 sene diye tahmin ediyorum . Sonrasında bizi ofis saha çalışanı olarak değerlendirirler umarım .

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000