23 Eylül 2013, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Çetin Bey, Siz Android isimli arkadaşı yönetici falan sandınız herhalde ama o da bende en alt tabakayız.Yani memuruz!...Hani o üst yönetimdekiler binlerce lira maaş alırken bizler fazla mesai karşılığı izne yollanıyoruz hani.Elinizdeki belgeleri falan bizimle paylaşmanızı istemiyoruz elbette öyle bir talebimiz yok.Fakat size sadece motivasyonla ilgili birşey söylemek istiyorum ben.Şirket çalışanı motive etmek için paradan bahsetmeli.2 senedir maaşına zam alamayan personel grubu var burda.TGS HAVAŞ ve diğer firmalara kalifiye eleman kaptırmaların sebebi bu.Yada başka şirketlere geçenlerin Çelebi'ye eziyet etmelerinin sebebi bu.Tıpkı sizin ayrıldığınız ilk günden beri Çelebi'ye bombardıman yapmanız gibi.Saygılarımla
  • Cetin bey, Bahsetmis oldugunuz sirketin hangi sirket oldugu zaten asikar. Ancak siz bu aksakliklara dur demek icin bir sey yaptiniz mi yoksa her aksam tum personele motivasyon amacli "Japonya'dan doga harikalari" mailleri atmakla mi yetindiniz? Hakikaten merak icerisindeyiz.
  • sayın çetin bey :sizce havalimanında çalışanların özellikle thy cargo'da çalışanlar hepsi ama hepsi depresyonda nedeni çok basit işciyi piskolojik olarak baskı yapılıyor ve zorla mesai'ye kalacaksınız deniniyor eğer mesaiye kalmassanız hemen thy kargo müdürü söyledi herkez mesai'ye kalacak kalmıyanların savunmasını alın diyorlar işte thy cargoda her işi yapan taşeron ama maaşa gelince üst yönetim elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz ama üst yönetimin aldığı karar yapacak birşey yok deniliyor ve işcinin 2 tane olması gereken çay molasını 1 çay molasına düşüren şirket politikası bumudur sizce sorarım size sayın çetin bey
  • CEVAP :) ÖZÜR DİLİYORUM. SİZİ HAFTAYA PAZAR GECESİ CEVAPLAYACAĞIM. UMARIM AYIP ETMİYORUM DUR. APH YÖNETİMİNDEN YORUMUNUZU GİRMEMELERİ RİCASINDA BULUNDUM. ( NEDENİNİ DE ANLATARAK TABİİ. BU KONUDA HASSASLAR ) YORUMUNUZDA MENFİ BİR HUSUS YER ALMADIĞI İÇİN KABUL ETTİLER. . P.TESİ SABAHI SİZE CEVABIMI OKUYABİLİRSİNİZ. TEKRAR KUSURUMA BAKMAYINIZ LTF.ÇETİN ÖZBEY
  • Tamamıyle THY'nı ve onları sözüm ona yönetenleri anlatan bir yazı olmuş...Sektörün mutfağından gelmeyen torpillilerin yönetici oldukları başta THY olmak üzere tüm şirketlerde durum bu maalesef...Cem Kozlu'yu övenlere katılamayacağım ki bu benim şahsi görüşüm...Sonuçta o da dönemin başbakanının atadığı,sektörden gelmeyen biriydi o da torpili elinden geldiğince yaptı,yaptırdı, bilhassa part time çalışanların haklarını bolca yedi tıpkı diğer yöneticiler gibi...Bence tek bir kişinin bile hakkını yemek affedilemez, ya bunu bilerek hareket edip adil ve doğru olacaksınız ya da ben hak yemem,yedirmem deyip bu işi kabul etmeyeceksiniz ya hiçbir şeyi umursamayıp ben sadece işime ve parama bakarım deyip bir şekilde bedelini ödeyeceksiniz...Dünyada ,THY hariç büyük havayolu olup da geçmişinde havacılık olmayanların yönetici olabildikleri şirket yok gibi...Bir tek Aeroflot'un başkanı bildiğim kadarıyle bankacılıktan gelme ama tabii Aeroflot büyük şirket mi bence değil...Teşekkürler,saygılar...
  • eğer elinizde böyle bir şey vatsa onu patronlara ve her şeyi bilen pilot genel müdüre gonderin. CEO olacağım diye her şeye şapka çıkartarak boyun eden Genel Mudure. Zannetmem ama belki milyarda bir ihtimal faydası olur.
  • cetin bey konuyla ilgilendigibiz icin tesekkur ederim fakat durumdadegisen bisey yok hoca bildigini okur misali patronun yonetimde hukmu kalmamis anlasilan
  • Sayın çalışkan , en son arzu ettiğim şey sizi çelişkiye düşürmektir. Kim olduğunuzu bilemediğimden genel olarak yorumlamak isterim. Evet ben o dönemleri yaşadım ve Sayın Kozlu ile oluşan büyük değişimin farkına vardım. THY çok büyük bir şirket mecazi anlamındaki büyüklüğünün yanı sıra hacim olarakta büyük bir şirket. 26 yıl geçirdim bende büyük haksızlıklara uğradım zaman zaman . Benim zamanımda bu olanları kişisel almamayı öğrendik yani işimize küsmedik beraber çalıştığımız arkadaşlarımızdan , amirlerimizden intikam almamamız gerktiği bilinci ile hem kendimize hemde işimize olan saygımızı kayıp etmedik. Budur.
  • yaklaşık 8 yıldır mavi yakalı olarak çalıştığım şirketin idari işler bölümüne artık işe maddi nedenlerden dolayı özel aracımla gelmek istemediğimi vardiya personelini toplayan servis aracının güzergahının benim evime yakın bir noktadan geçecek şekilde değiştirilip benide almasını istediğimi belirttim. Aldığım cevap; '' biz her personele göre güzergah değişikliği yapamayız'' oldu. Ama evim şehir merkezi sınırları içinde ve servisin evime en yakın geçtiği noktaya varmak için benim yine arabamı kullanmak yada dolmuş,taksi vs. binmek zorunda olduğumu belirttiğimde, ''o zaman evini güzergaha göre alsaydın/kiralasaydın'' cevabını aldım. Bu sizce doğru bir yaklaşımmıdır?
  • Steve Job gibiymissiniz

VAY CANINA; BÖYLE BİR ŞİRKET VAR MI?

Evet; aşağıda bir şirketin Yönetim Kurulu Başkanının Kuruluşun hayli bozuk olan işlerinin iyileştirilmesini nasıl sağladıklarını açıklayan anlatımından bazı kesitler yer alıyor. Metin içerisinden sizlere nakletmek üzere özellikle İnsan Yönetimi ile ilgili bölümlerin bir kısmını aldım. Yalnız anlatımın hangi şirketin Yönetim Kurulu Başkanına ait olduğunun şu aşamada zikretmemek için kurum ismi geçen cümleleri genel yapısını ve anlamını bozmadan değiştirdim.

ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA BAŞI YAZIMDA SİZLERE BUNUN HANGİ ŞİRKET OLDUĞUNU DUYURACAĞIM. TABİİ AŞAĞIDA YER ALAN İFADELERİN AİT OLDUĞU YÖNETİM KURULU BAŞKANININ İSMİYLE. EVET; BU UYGULAMALARI YAPAN ŞİRKETDE / ŞİRKETLERDE VARMIŞ DİYE İÇİNİZİ Mİ ÇEKERSİNİZ, YOKSA BİZİ ANLATMIŞLAR MI DERSİNİZ BİLEMİYORUM.

  1. Üst Yönetim katının kapıları kilitliydi. İçeri girmek için bir kartınızın olması gerekiyordu. Tabii ki bu kat için giriş onayı verilmiş bir kart. Katın rahatlık veren zarafetini güvenlik kameraları bozuyordu. Güvenlik;  şirkette veya patronlarda bir paranoya haline gelmişti. Doğrusunu isterseniz bu kat insanlara bir yılan tuzağı havası veriyordu. Çalışanlardan şu veya bu nedenle çekinen ve onlardan her şeyi saklayan bir yöneticinin başarılı olacağı düşünülemez. Esasen şirket özel olarak üst yönetim katında olan bazı şeyler nedeni ile sorun yaşıyordu. Bunu belirtilen katta oturanların küçük bir bölümü ile tüm çalışanlar biliyordu. Tabii ki bu düzeni tamamı ile değiştirdik. Bu katı herkese açık bir hale getirdik.
     
  2. Şirketin Ekip çalışması mantığındaki en büyük eksiği; Şirket yöneticilerine, bağlı olunan insanlara, üstlere ve müşteriler gösterilen saygı ve verdiğimiz değeri her kademedeki çalışanların birbirinden esirgemesiydi.  Tabii bu başıbozukluğun en tepeden başladığını da ifade etmeliyim. Şirketin moralinde oluşan birçok yaralı doku vardı. Bu şirketin en iyi çalışanları bile yaşadıkları deneyimlerden sonra mutsuz ve sıkıntılılardı. Bu deneyimler onlara kuşkucu güvensiz ve savunmacı olmayı öğretmişti.  Bu konuyu dengelemekle mevcut IK sorunun en önemli etabını geçmeyi hedeflemiştik.

Bütün çalışma arkadaşlarımıza tüm çalışanlarımızın değer verilmeyi ve saygı duyulmayı hak ettiğini ısrarla aşıladık. Ve de başta üst yönetim kademesi olmak üzere hepimiz bunu titizlikle uyguladık. Sonuç ortada. En önemli etap geçildi.

  1. Diyelim ki bir pizza markasının işletmesini yapıyorsunuz. Ve de patronunuz size “Başarılı bir pizza işletmesi olabilmemiz, müşteriyi artırıp para kazanabilmeniz için tek yol daha ucuz pizza yapmaktır “ dedi. Ne yaparsınız? Daha ucuz pizza yapmaya çalışırsınız. Daha az sos, taze sebze yerine konserve, taze et yerine donmuş et alırsınız. Çok geçmeden pizzanın ana maddesi olan peyniri yarıya indirmek gibi parlak bir fikir geliştirirsiniz. Sonuçta kimsenin yemek istemediği bir pizza yapabilirsiniz. Pizza ucuzlamasına ucuzladı da, talep yok. Malum ucuzun da ucuzu var. Üst yönetime yaranmak için Peynirsiz pizza yapmaya çalışanların sırtını sıvazlamayın. Önce bu zihniyeti yıktık.

4.       Başarılı işgücü daima mutlu iş gücüdür. Mutlu iş gücü ise ihtiyaçları tatmin edici boyutta karşılanmış olan çalışanlardan oluşur. Bu genel bir kuraldır ve şirketimizde haliyle bu kurala tabidir artık. Artık; iş gücümüzün mutluluğunu hangi kıstasa göre ölçerseniz ölçün puanlar yüksektir.

a.       Yetersiz maaş artımları dikkate alınarak maaşlar ortalama % 25 oranında artırılmıştır.

b.      Hastalık nedeni ile devamsızlıkta % 29 düşüş sağlanmıştır.

c.       Personel devir hızı yüzde 45 azalmış,

d.      İş kazalarında % 54 düşüş sağlanmıştır. Vb.

  1. Şirket çalışmak için berbat bir iş yeriydi. Yıllardır devam eden işten çıkarmalar, dönemsel güncellemeleri çeşitli bahanelerle yapılmayan ( senelik ücret artışları )  ücretler, tutulmayan vaatlerden oluşan bir şirket kültürü, çalışanları korku ve nefrete sürükleyen şeylerden bazılarıydı. En hafif deyimi ile insanlar işe geldiklerinde mutlu değillerdi. İşe gelmek istemeyen insanlarla iyi bir şey üretemezsiniz. Burası her konuda maliyet odaklı,  yönetim stratejilerinin ve ekiplerinin bir gecede değiştiği, çalışanların iş arkadaşlarını bir anda gözden çıkartarak kendilerini korumaya çalıştıkları, neredeyse üniteler arası iletişimin hiç mevcut olmadığı, söylenen her şeyin doğruluğuna inanabilmek için mutlak araştırma ihtiyacının hissedildiği bir yerdi. Kaldı ki araştırma sonuçları genelde ifade edilen hususun doğru olmadığını ortaya koyuyordu. Şirketi yörüngesine oturması için bunların sıfırlanmasının hayli zor olduğunu takdir edersiniz. Yükseldikçe bir şeyi daha iyi anlamaya başladım. Hangi iş konusunda olursa olsun, kaç kişinin başında olursanız olun birlikte çalıştıklarım hep insandı. Onların ihtiyaçlarına yakından ve samimiyetle baktığınızda işlerin daha iyi gitmesini sağlayabiliyorsunuz. Bu tarafımca bulunmuş bir yöntem değil tabii. Ama doğruluğuna eminim. Uyguladık ve doğruluğunu gördük. Yönettiğiniz insanların neler hissettiklerine ilişkin yolunuzu kaybetmeye görün bir kere. Emin olun ki pek fazla uzağa gidemeyeceksiniz. Bu durumda olan şirketler dönüşü zor olan bir yola girmişlerdir.
     
  2. Kimlerle iş yaptığınızı hiç aklınızdan çıkartmayın. Çalışanlar şirkette uygulanan karmaşık politikalara ve bunları uygulayan saygıdeğer yöneticilere katlanan insanlar olmakla kalmıyorlardı. Onların başka sorunları da vardı. Onlar gerçek anlamda bir makine değillerdi. Çalışanlarda baskın olan duygu güvensizlikti. Birlikte çalışmak ve birbirimize insan gibi davranmamız için kat edilecek uzun bir yol vardı. Hep birlikte yürüdük bu yolda. Sonu iyi oldu.
     
  3. Yalakalığın bir bütün olarak işinize verdiği zarardan bağımsız olarak bu tarzı benimsemiş olan kişilerin kendilerine de zarar verdiğini görebilirsiniz. Yalakalığın sorunlu yanı birisinin köpeği veya bağırsak paraziti olmaktan farklı bir şey olmamasıdır.  Bu kişiler tatil veya iş seyahati fark etmez yalakası oldukları kişinin gittiği yere gitmek, onun yediğini beğenerek yemek, onunla vakit geçirmek, en fazla onu beğenmek ve de hatta bir anlamda onunla birlikte ölmek zorundadır. Eğer birinin köpeğiyseniz, yalakası olduğunuz şahıs  ayrılınca siz de bir anlamda ölmüş olacaksınız. Personelime ilk etapta yalakalık ve başkalarının altını oyma günlerinin geçmişte kaldığını söyledim. Şunun da altını çizerek, hep iyi şeyleri duymak istemiyorum, bana güzel olmayan, iyi gitmeyen şeyleri de söylemelisiniz. Siz bu konuda kararlılık gösterince bu türün artık şirkete yanaşamayacakları gerçek. Tabii bunu onlar da biliyor. Bu durumda olanlar mı?  Tabii ki onları süpürdük. Zaten barınamazlardı.
     
  4. Çalışanları bilgilendirmek ve onlara karşı dürüst olmak temelde aynı şeylerdir. Mahkemede doğruyu, tüm doğruyu ve yalnızca doğruyu söyleyeceğinize yemin edersiniz. Eğer çalışanlarınıza karşı dürüst olmak istiyorsanız da aynı şekilde davranmalısınız. Onları derinden etkileyecek bir şeyi çalışanlara söylememek sinsi ve üstü kapalı bir şekilde onlara yalan söylemektir. Biz çalışanlarımıza yalan söylemeye son verdik., biz onlardan bilgi saklamamaya söz verdik.
     
  5. Başınızı dik tutabilmenin kendinize ve sigortalarınıza güvenmenin birçok yolu vardır. Yalnız, yönünüzü kaybedip, kapıyı kapatmak üzere olduğunuzda onu itip içeriye girebilecek insanları işe aldığınıza emin olmanız gerekir. Bu da sizin kabiliyetiniz veya eksikliğinizdir. Beğenmediğiniz takdirde bir insanın görüşlerini dikkate almayabilirsiniz. Ama o kişi görüşünü verilere dayandırıyorsa zekanın kendinizi beğenmişliğinizden ve egonuzdan baskın çıkmalıdır. Müşterilerinizi olduğu kadar çalışanlarınızı da mutlak dinleyin. Tek başına bir şey yapamayacağınızı aklınızdan çıkartmayın. Sizi üst sıralara çıkartacak ve orada tutacak olan ekibinizdir. Ve ekibiniz size yakın olan birkaç üç yöneticiden ibaret değildir. Ben şu kadar senelik bir sektörün öncüsü bir şirketi yönetiyorum düşüncesi ile çalışanlarınızı dikkate almaz, onları yok sayarsanız hızla en alta ineceğinize emin olabilirsiniz. Unutmayın. Şirketinizin geleceğini şekillendiren geçmişiniz değildir. Bu güne bakın. Yarını planlayın.
     
  6. Şunu da unutmayın. İnsanlarla beraber çalışıyorsanız ve de hedefleriniz yükseklerdeyse, öncelikle çalışanların sizi bir değer olarak görmesi gerekir.  İster Yönetim Kurulu Başkanı veya Genel Müdür olun, ister uçak temizlik personeli, bagaj yükleme işçisi veya teknisyen olun, çalışanlarınız takıma bir değer katabileceğinizi / kattığınızı hissetmeli, görmeli ve size güvenmelidirler. Güven duygusu tesis edildikten sonra gerisi nispeten daha kolay.

Dikkati çekmesi için önemli gördüğüm yerleri bold karaktere çevirmek istedim. Tüm yazı simsiyah oldu. Evet, anlatımın, Operasyonel, pazarlama, mali, teknik vb. konuları da var tabii ki. Onları şimdilik geçiyorum.

Evet; Yönetim Kurulu Başkanının söylediklerinden bazıları işte bunlar.

Kim beğenir, kim beğenmez, kim doğru, kim yanlış bulur onu ben bilemem dersem de inanmayın. Beğenmeyecekleri ve yanlış bulacakları pekâlâ bilirim. Tanrı onlara çalışanları daha doğrusu insan yapısını anlama yeteneği versin.

Bu arada bir tek şeyi daha iyi bilirim ki, oda denenmiş ve iyi sonuç alınmış uygulamalar kesin doğrudur.

Öyle veya böyle sizleri 30 Eylül Pazartesi günü bu saygın yönetici ile tanıştıracağım.

VAY CANINA; BÖYLE BİR ŞİRKET VAR MI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (29)

iPhone Uygulaması ~ 11 yıl önce
Çetin Bey, Siz Android isimli arkadaşı yönetici falan sandınız herhalde ama o da bende en alt tabakayız.Yani memuruz!...Hani o üst yönetimdekiler binlerce lira maaş alırken bizler fazla mesai karşılığı izne yollanıyoruz hani.Elinizdeki belgeleri falan bizimle paylaşmanızı istemiyoruz elbette öyle bir talebimiz yok.Fakat size sadece motivasyonla ilgili birşey söylemek istiyorum ben.Şirket çalışanı motive etmek için paradan bahsetmeli.2 senedir maaşına zam alamayan personel grubu var burda.TGS HAVAŞ ve diğer firmalara kalifiye eleman kaptırmaların sebebi bu.Yada başka şirketlere geçenlerin Çelebi'ye eziyet etmelerinin sebebi bu.Tıpkı sizin ayrıldığınız ilk günden beri Çelebi'ye bombardıman yapmanız gibi.Saygılarımla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ANDROID ~ 11 yıl önce
ORADA GÖREVLENDİRİLMİŞ ŞAHISLAR VAR. AYNI USLUBU KULLANMIŞSINIZ. BEN AYRILDIĞIM GÜNDEN BERİ ÇELEBİYİ BOMBALAMIYORUM. ÇALIŞIRKEN DE BUNU YAZILI VE SOZLU YAPIYORDUM. HERHALDE YÖNETİCİLERİNİZ DE BÖYLE DAVRANIYORDUR NE DERSİNİZ. NE YAZIK Kİ BUNLARI ORTAYA KOYAMIYORUM. SİZLERİM ÇALIŞMA ŞARTLARININ DÜZELMESİNİ İSTEMEYİ VE BUNUN İÇİN YAZMAYI ÇELEBİYE EZİYET ETMEK OLARAK YORUMLAMA YAKLAŞIMINIZ BANA ÇOK DEĞİŞİK GELDİ.ÇELEBİ İLE KİŞİSEL BİR SORUNUM VAR DERSEM AYIP EDERİM. BANA SAĞLANANLARDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR BORÇLUYUMDUR. ANCAK ŞU ANDA YAPTIĞIM İŞ VE ÖZELLİKLE İHBAR SÜRECİNDEKİ ÇALIŞMA ESNASINDA İÇİMİZİ BURAN ÇOK ŞEYLER OLDU. BUNLAR ÇELEBİ İLE, KURUMLA İLGİLİ DEĞİL KENDİ DEYİŞLERİ İLE İKİ DAMARIMI KESSEN ÇELEBİ RENKLERİNDE KAN AKAR DİYEN ZİHNİEVVEL GAYRETKEŞLERİN SÖZÜ. SİZİ O HANIMEFENDİYE BENZETTİĞİM İÇİN DE KUSURUMA BAKMAYINIZ. BİR GÜN KARŞILAŞIRSAK VE DE GÖRÜŞÜRSEK BANA BU YAZIŞMAYI HATIRLATIN BİLMENİZ İÇİN SİZE SÖYLEYECEK BİR İKİ ŞEYİM VAR. kOLAY GELSİN.
Android Uygulaması ~ 11 yıl önce
Cetin bey, Bahsetmis oldugunuz sirketin hangi sirket oldugu zaten asikar. Ancak siz bu aksakliklara dur demek icin bir sey yaptiniz mi yoksa her aksam tum personele motivasyon amacli "Japonya'dan doga harikalari" mailleri atmakla mi yetindiniz? Hakikaten merak icerisindeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ANDROID ~ 11 yıl önce
CVP ANDROID AŞİKAR DEDİĞİNİZ BİLGİYE GİBİ SAHİP DEĞİLSİNİZ MOBBİNG USTASI HANIMEFENDİ.BU DA AŞİKAR.KONU ÇELEBİ İSE ORADA HANGİ KONU İLE İLGİLİ ÇALIŞTIĞIM ORTADA. BİR SÜRE DENETİMLE BİRLİKTE KURUMSAL İLETİŞİM, DAHA SONRA YALNIZ DENETİM.BİR DENETÇİNİN YAPABİLECEĞİ ŞEY DOĞRU TESPİTLERİ RAPORLAMAKTAN ÖTE DEĞİL. HİÇ İCRACI OLMADIM O ŞİRKETTE. ÖNEMLİ OLAN BU RAPORLARDAN YAZILARA KONU OLAN HUSUSLARI ÜST YÖNETİME BİLDİRİP BİLDİRMEDİĞİM. SİZİN GİBİLERE KIZIP BU RAPORLARI ULU ORTA KULLANMAMI MI İSTİYORSUNUZ. SİZİ O KADAR ÖNEMSEMİYORUM.İKİNCİSİ GÖNDERDİĞİM MAİLLERİ İKİ KİŞİ ZEMMETTİ BU GÜNE KADAR. İKİSİ DE SİZDİNİZ. HALEN O MAİLLERİ GÖNDERİYORUM.MERAKLANMAYIN. YARIN MARİANNE'NİN BİR SUNUMU VE ANDRE RIEU KONSER VİDEOSU VAR. ÇALIŞANI MOTİVE ETMEK SİZİN İŞİNİZ. İNSANLARI O KADAR FAZLA MOTİVE ETMİŞSİNİZ Kİ YORULMUŞLAR. YORUMLARA NEDEN ADINIZI YAZMIYORSUNUZ Kİ? SİZİNLE AÇIK AÇIK YAZIŞMAK HOŞUMA GİDER. HEM YORUMLARINIZ ÜSTLERİNİZİN DE HOŞUNA GİDİYORDUR. SİZE ŞİMDİLİK ZARARI OLMAYACAKTIR.
DOGRUCU ~ 11 yıl önce
sayın çetin bey :sizce havalimanında çalışanların özellikle thy cargo'da çalışanlar hepsi ama hepsi depresyonda nedeni çok basit işciyi piskolojik olarak baskı yapılıyor ve zorla mesai'ye kalacaksınız deniniyor eğer mesaiye kalmassanız hemen thy kargo müdürü söyledi herkez mesai'ye kalacak kalmıyanların savunmasını alın diyorlar işte thy cargoda her işi yapan taşeron ama maaşa gelince üst yönetim elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz ama üst yönetimin aldığı karar yapacak birşey yok deniliyor ve işcinin 2 tane olması gereken çay molasını 1 çay molasına düşüren şirket politikası bumudur sizce sorarım size sayın çetin bey

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DOĞRUCU ~ 11 yıl önce
ÇALIŞAN FAZLA MESAİYE RIZASI OLMASI HALİNDE KALIR NOTU VARDI ESKİDEN. YANILMIYORSAM ŞİMDİDE TIS' DE YER ALIYOR ZANNEDERİM. UYGULANMAYACAK KONULARIN BU ŞEKİLDE RESMİLEŞTİRİLMESİ MEVZUATLARIN CİDDİYE ALINMAMASINA NEDEN OLMAZ MI?TAŞERON ÇALIŞTIRMANIN ŞARTLARI MAALESEF OTURTULMADI HALEN. ŞARTLARIN BELİRLİ ESASLARA EKSİKSİZ OLARAK BAĞLANDIĞINI ZANNETMİYORUM. DİLERİM Kİ TEK VE EN ÖNEMLİ SIKINTINIZ İKİ ADET OLAN ÇAY MOLASININ BİRE DÜŞÜRÜLMESİ OLSUN.
CEVAP :) ~ 11 yıl önce
CEVAP :) ÖZÜR DİLİYORUM. SİZİ HAFTAYA PAZAR GECESİ CEVAPLAYACAĞIM. UMARIM AYIP ETMİYORUM DUR. APH YÖNETİMİNDEN YORUMUNUZU GİRMEMELERİ RİCASINDA BULUNDUM. ( NEDENİNİ DE ANLATARAK TABİİ. BU KONUDA HASSASLAR ) YORUMUNUZDA MENFİ BİR HUSUS YER ALMADIĞI İÇİN KABUL ETTİLER. . P.TESİ SABAHI SİZE CEVABIMI OKUYABİLİRSİNİZ. TEKRAR KUSURUMA BAKMAYINIZ LTF.ÇETİN ÖZBEY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY ~ 11 yıl önce
Tamamıyle THY'nı ve onları sözüm ona yönetenleri anlatan bir yazı olmuş...Sektörün mutfağından gelmeyen torpillilerin yönetici oldukları başta THY olmak üzere tüm şirketlerde durum bu maalesef...Cem Kozlu'yu övenlere katılamayacağım ki bu benim şahsi görüşüm...Sonuçta o da dönemin başbakanının atadığı,sektörden gelmeyen biriydi o da torpili elinden geldiğince yaptı,yaptırdı, bilhassa part time çalışanların haklarını bolca yedi tıpkı diğer yöneticiler gibi...Bence tek bir kişinin bile hakkını yemek affedilemez, ya bunu bilerek hareket edip adil ve doğru olacaksınız ya da ben hak yemem,yedirmem deyip bu işi kabul etmeyeceksiniz ya hiçbir şeyi umursamayıp ben sadece işime ve parama bakarım deyip bir şekilde bedelini ödeyeceksiniz...Dünyada ,THY hariç büyük havayolu olup da geçmişinde havacılık olmayanların yönetici olabildikleri şirket yok gibi...Bir tek Aeroflot'un başkanı bildiğim kadarıyle bankacılıktan gelme ama tabii Aeroflot büyük şirket mi bence değil...Teşekkürler,saygılar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP THY ~ 11 yıl önce
HER KONUDA AYNI GÖRÜŞTE OLMAMIZ TABİİ Kİ MÜMKÜN DEĞİL. DEVLET HİSSESİ BULUNAN KURULUŞLARDA GENEL MÜDÜRLERİN HAKİM HİSSE TARAFINDAN ATANMASI ARTIK TEAMÜL OLDU. BEN HAK YEMEM DOLAYISI İLE BU GÖREVİ KABUL ETMEM PEK MÜMKÜN BİR DAVRANIŞ TARZI DEĞİL. BUNUN BİR ÖRNEĞİNİ BİLİYORSANIZ ÖĞRENMEK İSTERİM.BİZDE SON OTUZ KIRK SENEDİR İÇTEN ATANAN BİR NAZARLIK VAR. O DA YUSUF BOLAYIRLI BEY. BU ANLATIM YAŞANMIŞ BİR OLAY. BANA cetı[email protected] ADRESİME BOŞ BİR MAİL ATANLARA ( KONUDA BÖYLE BİR ŞİRKET VAR " YAZMALI GEREKLİ BİLGİYİ GONDERECEĞİM.BENİ OKUDUĞUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
misafir ~ 11 yıl önce
Geçenlerde benim gibi işsiz pilot arkadaşımla konuşurken daha okuldan yeni mezun olacak bir arkadaşı THY çağırmış. Evraklarınızı getirin haftaya eğitiminiz başlıyor demişler. Adını bilmediğim o arkadaş ta ben başvuruda bulunmadım, bu şekilde işe alınmam doğru değil deyip işi reddetmiş. Şu sırala kendisi Pegasus kapısından içeri girmeye çalışıyormuş. Allah o arkadaşımın yolunu açık etsin, ne isterse kendisine nasip eylesin.
CVP MİSAFİR ~ 11 yıl önce
şAŞIRDIM. kALDI MI BÖYLELERİ.TEMENNİ EDERİMKİ İSTEDİĞİNE ULAŞABİLSİNLER VE İYİ UÇUŞLAR YAPSINLAR.ÇAĞIRANLARA DERS OLMAZ Kİ ?
Acı ama gerçek ~ 11 yıl önce
Yusuf Bey,işin içinden gelebilir, nazarlık olabilir tamam ama o da maalesef çok torpil yaptı,yaptırdı ve özellikle de part time çalışanların haklarını yedi...Onun zamanında özellikle 98 ve 99 da thy na part timelar ile birlikte işe çok sayıda kadrolu da alındı üstelik de şartları yani eğitimleri,askerlik durumları vs eşitken yani torpilliler kadrolu torpilsizler part time olarak işe başladılar bizler bunu tesadüf eseri yıllar sonra öğrendik!!! Bunu yapan,yaptıran,göz yuman görüp,duyup da makamı ve maaşı için tepki vermeyen her kim varsa suçludur,vebal altındadır...
CVP ACI AMA G.... ~ 11 yıl önce
YUSUF BEY DÖNEMİNDE BENDE YÖNETİMDEYDİM. YER HİZMETİ RUHSATI ALDIK. FAZLA İŞÇİ PERSONEL İHTİYACI VARDI. APRON BİNASINDA ÇALIŞAN İŞÇİ MEMUR ARKADAŞLARIMIZA, KARDEŞİNİZ, AKRABANIZ, KOMŞUNUZ KEFİL OLACAĞINIZ KİM VARSA GETİRİN DEDİK. HER NE İSE EKİP TAMAMLANDI. DAHA SONRA FALAN PARTİNİN İL BAŞKANLIĞINDAN LİSTE GELDİĞİNİ VE O LİSTE UYARINCA PERSONEL ALIMI YAPILDIĞI SÖYLENDİ.YUSUF BEY SONUÇTA BAŞKA BİR NEDENLE BENİ İŞTEN UZAKLAŞTIRDI. AMA O ANA KADAR BANA BİR KEZ OLSUN AHMETİ PT AL, MEHMET KADROLU OLSUN FALAN DA DEMEDİ.TABİİ Kİ İNANDIRMAK GÜÇ. AMA BÖYLE. SONUÇTA YAPILAN / YAPILDIĞI SÖYLENEN HER ŞEY GENEL MÜDÜRÜN KABAHATİ OLUR. BU SÖYLEDİKLERİNİZ DUYUM ÖTESİ TESPİT İSE BUNUN VİCDANİ SORUMLULUĞUNA HEPİMİZ ORTAĞIZ DEMEKTİR. BU ARADA ÖZEL SEKTÖR DAHİL MAALESEF TORPİLİN İŞLEMEDİĞİ BİR YER YOK. BU DA HAKİKAT.
BAŞKALARINA ANLAT ~ 11 yıl önce
eğer elinizde böyle bir şey vatsa onu patronlara ve her şeyi bilen pilot genel müdüre gonderin. CEO olacağım diye her şeye şapka çıkartarak boyun eden Genel Mudure. Zannetmem ama belki milyarda bir ihtimal faydası olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BŞK SINA ANLAT ~ 11 yıl önce
GENEL MÜDÜRÜNÜZLE BİR SÜRE AYNI ÇATI ALTINDA BULUNDUM. GOL BİR DAKİKA BİR HER ŞEYİ BİLDİĞİNİ ANLAMIŞTIK ZATEN. PİLOT OLDUĞUNU BİLMİYORDUM. BU UNVANI HERKES BİR ŞEYLERİN DEN ÖTÜRÜ KENDİNE YAKIŞTIRIYOR. CEO OLMAYI ARZU ETTİĞİNİ DUYMUŞTUM. HAYLİ ZAMAN GEÇTİ NEDEN OLMADI Kİ? HAYIRLI OLSUN DİYELİM. GENEL MÜDÜRÜNÜZÜN SENE BAŞINDA YAPTIĞI ÜNİTE ZİYARETLERİNDE MAAŞ ZAMLARININ YETERLİ OLMADIĞINI SENEYE BU KONUYU HALLEDEMEZ İSE, KENDİSİNİN DE AYRILACAĞINI SÖYLEDİĞİ İNSANLAR VAR. ERKEN SÖYLENMİŞ BİR SÖZDÜ. BEKLEYELİM BAKALIM. SÖZÜNÜ YERİNE GETİREMEDİĞİ İÇİN ÇALIŞANLARDAN UTANIP İSTİFAEN Mİ AYRILACAK YOKSA ŞİRKETİN STANDART GENEL MÜDÜRLÜK GÖREV SÜRESİNİN SONUNA GELDİĞİ İÇİN Mİ GİDECEK GÖRECEĞİZ. ÇOK BİLEN ÇOK YANILIR DEMİŞLER AMA.............
ali alcayir ~ 11 yıl önce
cetin bey konuyla ilgilendigibiz icin tesekkur ederim fakat durumdadegisen bisey yok hoca bildigini okur misali patronun yonetimde hukmu kalmamis anlasilan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ALİ ALÇAYIR ~ 11 yıl önce
ALİ BEY BU NOTU NEDEN AİRPORTHABER YORUMLARI ARASINA KATTIĞINIZI ANLAYAMADIM. BANA TELEFONDA SÖYLEDİKLERİNİZİ PATRONLARA VE BİR KAÇ GÜN SONRA DA GENEL MÜDÜRE İLETTİM. ŞAYET SAYIN GENEL MÜDÜRDE İLGİLENMEDİLERSE BİR ŞEY YAPABİLMEM MÜMKÜN DEĞİL. BİLDİĞİNİZ ÜZERE BEN ÇELEBİDEN AYRILDIM.FAZLA BENİMSENEN BİRİ OLMADIĞIM ORTADA.DOLAYISI İLE BU TÜR KONULARA ŞU VEYA BU ŞEKİLDE GİRMEK İSTEMEM.BURADA YAZI YAZMAMI NASIL DEĞERLENDİRDİĞİNİZİ İLEMEM AMA ÇELEBİ İLE GÖRÜŞEREK KARŞILIKLI ALINAN BİLGİ İLE BİR YAZI YAZMAMDA MÜMKÜN DEĞİL. ZİRA ŞİRKETLE BİR İLİŞKİM KALMADI. KONU HUKUKA İNTİKAL ETTİĞİNE GÖRE KİM NE YAPTI İSE ZATEN ORTAYA ÇIKACAKTIR. MERVEYE SAĞLIKLAR DİLİYORUM.BEN ÇELEBİDE İKEN EŞİMLE KENDİSİNİ ZİYARET ETTİĞİMDE KURUMSAL İLETİŞİM KONUSU İLE İLGİLİ ONA BİR SÖZ VERMİŞTİM. O SÖZÜ TUTMAK İÇİN ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIMI KENDİSİNE SEVGİLERİMLE İLETİNİZ LUTFEN.
Ayşegül Öztopuz ~ 11 yıl önce
Sayın çalışkan , en son arzu ettiğim şey sizi çelişkiye düşürmektir. Kim olduğunuzu bilemediğimden genel olarak yorumlamak isterim. Evet ben o dönemleri yaşadım ve Sayın Kozlu ile oluşan büyük değişimin farkına vardım. THY çok büyük bir şirket mecazi anlamındaki büyüklüğünün yanı sıra hacim olarakta büyük bir şirket. 26 yıl geçirdim bende büyük haksızlıklara uğradım zaman zaman . Benim zamanımda bu olanları kişisel almamayı öğrendik yani işimize küsmedik beraber çalıştığımız arkadaşlarımızdan , amirlerimizden intikam almamamız gerktiği bilinci ile hem kendimize hemde işimize olan saygımızı kayıp etmedik. Budur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇALIŞKAN ~ 11 yıl önce
HAKSIZLIK MAALESEF HER YERDE VAR. VE ÇOĞUNLUK BUNDAN NASİBİNİ ALIYOR. SİZDE BUNLARDAN BİRİSİNİZ ANLADIĞIM KADARI İLE. AMİRLERDEN İNTİKAM ALMA DÜŞÜNCESİ HOŞ DEĞİL. OLAYLARI KİŞİSEL ALMAMAYA GAYRET ETMEK GEREKİR.BEN THY' DEN 32 SENE SONRA UZAKLAŞTIRILDIM. ( KİBAR OLSUN DİYE KOVULDUM DEMİYORUM ) BU GÜN BENİ YUVADAN UZAKLAŞTIRAN İNSANLARIN THY' YE VERDİKLERİNİ DÜŞÜNÜNCE ONLARA TEŞEKKÜR EDİYOR VE ŞÜKRANLA ANIYORUM.
merhaba ~ 11 yıl önce
yaklaşık 8 yıldır mavi yakalı olarak çalıştığım şirketin idari işler bölümüne artık işe maddi nedenlerden dolayı özel aracımla gelmek istemediğimi vardiya personelini toplayan servis aracının güzergahının benim evime yakın bir noktadan geçecek şekilde değiştirilip benide almasını istediğimi belirttim. Aldığım cevap; '' biz her personele göre güzergah değişikliği yapamayız'' oldu. Ama evim şehir merkezi sınırları içinde ve servisin evime en yakın geçtiği noktaya varmak için benim yine arabamı kullanmak yada dolmuş,taksi vs. binmek zorunda olduğumu belirttiğimde, ''o zaman evini güzergaha göre alsaydın/kiralasaydın'' cevabını aldım. Bu sizce doğru bir yaklaşımmıdır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MERHABA ~ 11 yıl önce
EVET ARKADAŞIM. HER PERSONEL KENDİSİNİN EVİNE EN YAKIN NOKTADAN ALINMASINI İSTER.DOLAYISI İLE SİZİN İÇİN YAPILACAK BİR GÜZERGAH DEĞİŞİKLİĞİNDEN SONRA BU KONUDA YENİ TALEPLERLE KARŞILAŞILACAĞI MUTLAK. YÖNETİM HALİ İLE BUNU İSTEMEZ VE DE HAKLIDIR. SÖYLENİLEN DOĞRU OLMASINA DOĞRU DA " O ZAMAN EVİNİ GÜZERGAHA GÖRE ALSAYDIN, YAKLAŞIMI, BAŞKA BİR DEYİŞLE DOĞRUNUN İFADE EDİLİŞ ŞEKLİ ŞIK DEĞİL.BU SİZE DAHA DÜZGÜN ANLATILABİLİRDİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM. KOLAY GELSİN.
Yav ~ 11 yıl önce
Steve Job gibiymissiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP VAV ~ 11 yıl önce
RAHMETLİ BABAM MÜSLÜMANLIĞIN ŞARTI ALTIDIR VE ALTINCISI DA DİĞER ŞARTLAR KADAR ÖNEMLİDİR. O DA HADDİNİ BİLMEK DERDİ. BİZ BU YAŞTA HALEN ÖĞRENMEYE ÇALIŞIYORUZ DA ONU BİLE TAM BECEREBİLMİŞ DEĞİLİM.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000