26 Eylül 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Sayın yazar yine incelikler taşıyan bir kaç konuyu ele almışsınız size teşekkür etmek lazım yönetimler bir kaç konuyu gözden kaçırtmamalı bence her çalışanını bir proje ekibinin başındaki en önemli kişi olduğu bilincini aşılamak ve geliştirmek bu tasarruf konusu olduğu gibi uçuş var emniyet kaliteli iş yapma kayıpları önlemek konularında kısaca yaptığı işin önemini ve ancak nasıl yaparsa en iyisini yapmaya çalışması olmalı bence ikram çeşitliliğini artırmak olduğu gibi güleryüzle ve çok temiz olmasına dikkat edilmesi Business Class servisi yapan ekibe önceki yıllarda olduğu gibi güzel eğitimler alınmalı profesyonel kaynaklardan bir de ön galley bölümünde gereksiz gürültü ve ekip sohbetinden kaçınılmalı bence güzel motivasyon ve örnek hizmet veren personeli ödüllendirmek bir çok şeye bilimsel çözüm olur diye düşünüyorum kaliteye uçuş emniyetine yakıt tasarrufuna özendirici önlemler alınması bunu Atlas global uyguluyordu FDM Programı güzel takip edilecek olursa yeterli verilere ulaşmakta mümkün olur özellikleri uzun mesafe uçan büyük gövdeli uçaklarla çizilen hedeflere ulaşmak mümkün olabilir . Kaleminize kuvvet siz yazmaya devam ediniz lütfen THY çok büyük şirkettir bir çok şeyi başarır buna şüphe yok . Teşekkür ederim ben şirketin değişik kademelerinde görev yapmış bir eski personelim sistemin nasıl çalıştığını veya çalışması gerektiğini bilerek yazıyorum kolay gelsin başarılar yazmaya irdelemeye devam yeşil pasaport konusu tamamen mevzuat siyasî yöneticiler karar verirlerse yasa tasarısına bakar bu konu .
  • SERDAR BEY ONUR HAVAYOLLARI YETKİLİLERİ İLE KONUŞUP DURUMLA İLGİLİ BİLGİ YAZSANJZ MAĞDURLAR OLARAK BEKLİYORUZ.
  • Teknisyen arkadaşlarımızın pas ced bilette kabin grubuyla aynı seviyeye getirilmesi olumlu bir şey ,ancak bir kokpit üyesi olan FO’ların kabin ekibiyle aynı seviyede olması çok mantıksız ve haksız bir uygulama.FO bir kokpit üyesidir , pas ced bilette önce kaptan pilot , ardından FO şeklinde bir sıralama olmalıdır.THY yönetimi geleceğin kaptanı olan FO’ ları ciddi bir şekilde rencide eden bu uygulamadan derhal vazgeçmelidir.
  • Pas ced bilet sıralamasında FO’lar “diğer çalışanlar” grubunda yer alıyor.”Diğer çalışanlar “ ne demek ya,FO bir kokpit çalışanı değil mi ya!?
  • Benim bayrak taşıyan biricik kurumuma 41 kere maşallah kaç bin insan ekmek yiyiyor maşallah..
  • Bu başarılara rağmen borsada hala istenilen seviyede değil pegasusun üçte bir fiyatında
  • Akp oy moy yok
  • Aslında THY larında belli sene görev yapmış tüm personele bu hak verilmeli sadece uçuculara değil. Sonuçta bu personel kamu görevi yürütmekte TÜRKİYEYİ uçurmakta.
  • ARTIK İGA HAKKINDA BİŞEYLER YAZMANIZ GEREKİYOR BENCE.NEDEN HİÇ BİŞEYLER YAZILMIO BU CALISANLAR NE YAPACAK CILDIRACAK ARTIK YANSAMIZNIZ YOKSA SİZDE
  • Thy de çalışan tüm taşeron personel kadro istiyor!

YÜKSELİŞ

Türk Hava Yolları, havacılığın oscarı olarak tanımlanan Skytrax’te dünyanın en iyi havayolu listesinde yükselmeye devam ediyor.

6 yıl üst üste Avrupa’nın en iyi havayolu ödülünü alan ancak 2017 yılında bu ödülü Lufthansa’ya kaptıran Türk Hava Yolları, Haziran 2018'de yaptığı açıklama ile Skytrax değerlendirmelerine katılmayacağını duyurmuştu. Ancak buna rağmen katılıp Güney Avrupa’nın en iyi havayolu, En İyi Business Salon ve En İyi Business Class Salonu yemeği dalları olmak üzere toplam üç alanda ödüle layık görülmüştü.

İşte ne olduysa bu tarihten sonra sıralamada korkunç bir düşüşe geçen İlker Aycı yönetimindeki THY, 2019 yılında dünyanın en iyi havayolları arasında 27. sırada yer almıştı. Sorun neredeydi dersiniz? 2015 yılında Hamdi Topçu’nun yerine yönetimin başına geçen İlker Aycı’da mı yoksa alt kademelerdeki yöneticilerde mi?

Türk Hava Yolları, bu düşüşlerin ardından tekrar yükselişe geçtiyse bunun en büyük mimarı hiç kuşkusuz bayrağı Aycı’dan devralan Prof.Dr. Ahmet Bolat’tır. Kadrolarda önemli değişikler yapan Bolat, şirkete de birçok yeniliği getirdi. Filo ve personel planlamasını da son derece doğru bir şekilde planlayan şirketin, kârlılığı ve borsadaki değeri de uçuşa geçti.

Pandeminin ardından iyi bir performans ile çalışmalarına devam eden Türk Hava Yolları, 2022 Skytrax’te başarıyla Avrupa’nın En İyi Havayolu, Dünyanın En İyi Business Class İkram Hizmetleri, Güney Avrupa'nın En İyi Havayolu ödüllerine layık görüldü. Dünya sıralamasında ise büyük bir çıkış yaparak yedinci sırada yer aldı.

Yeni yıl ile birlikte önemli değişikliklere gidecek olan Türk Hava Yolları’nın önünüzdeki sene başarılarına yenilerini ekleyeceğine hiç şüphem yok. Tebrikler Türk Hava Yolları…

YEŞİL PASAPORT

TALPA’nın sürekli olarak gündemde tutmaya çalıştığı yeşil pasaport sorunu halen çözülmedi. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’na konunun defalarca iletildiğini tahmin ediyorum. Bir kez de ben ulaşarak konunun akibetini sordum ancak henüz yanıt alamadım. En azından 10 yıl boyunca görev yapmış pilotlara şimdiye kadar çoktan bu hakkın verilmesi gerekirdi. Ne diyelim belki başka bahara…

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

YÜKSELİŞ

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Ödül nasıl alınır emekli THY’li ~ 2 yıl önce
Sayın yazar yine incelikler taşıyan bir kaç konuyu ele almışsınız size teşekkür etmek lazım yönetimler bir kaç konuyu gözden kaçırtmamalı bence her çalışanını bir proje ekibinin başındaki en önemli kişi olduğu bilincini aşılamak ve geliştirmek bu tasarruf konusu olduğu gibi uçuş var emniyet kaliteli iş yapma kayıpları önlemek konularında kısaca yaptığı işin önemini ve ancak nasıl yaparsa en iyisini yapmaya çalışması olmalı bence ikram çeşitliliğini artırmak olduğu gibi güleryüzle ve çok temiz olmasına dikkat edilmesi Business Class servisi yapan ekibe önceki yıllarda olduğu gibi güzel eğitimler alınmalı profesyonel kaynaklardan bir de ön galley bölümünde gereksiz gürültü ve ekip sohbetinden kaçınılmalı bence güzel motivasyon ve örnek hizmet veren personeli ödüllendirmek bir çok şeye bilimsel çözüm olur diye düşünüyorum kaliteye uçuş emniyetine yakıt tasarrufuna özendirici önlemler alınması bunu Atlas global uyguluyordu FDM Programı güzel takip edilecek olursa yeterli verilere ulaşmakta mümkün olur özellikleri uzun mesafe uçan büyük gövdeli uçaklarla çizilen hedeflere ulaşmak mümkün olabilir . Kaleminize kuvvet siz yazmaya devam ediniz lütfen THY çok büyük şirkettir bir çok şeyi başarır buna şüphe yok . Teşekkür ederim ben şirketin değişik kademelerinde görev yapmış bir eski personelim sistemin nasıl çalıştığını veya çalışması gerektiğini bilerek yazıyorum kolay gelsin başarılar yazmaya irdelemeye devam yeşil pasaport konusu tamamen mevzuat siyasî yöneticiler karar verirlerse yasa tasarısına bakar bu konu .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
UÇUCU ~ 2 yıl önce
SERDAR BEY ONUR HAVAYOLLARI YETKİLİLERİ İLE KONUŞUP DURUMLA İLGİLİ BİLGİ YAZSANJZ MAĞDURLAR OLARAK BEKLİYORUZ.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yanlıştan dönün ~ 2 yıl önce
Teknisyen arkadaşlarımızın pas ced bilette kabin grubuyla aynı seviyeye getirilmesi olumlu bir şey ,ancak bir kokpit üyesi olan FO’ların kabin ekibiyle aynı seviyede olması çok mantıksız ve haksız bir uygulama.FO bir kokpit üyesidir , pas ced bilette önce kaptan pilot , ardından FO şeklinde bir sıralama olmalıdır.THY yönetimi geleceğin kaptanı olan FO’ ları ciddi bir şekilde rencide eden bu uygulamadan derhal vazgeçmelidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne demek ~ 2 yıl önce
Pas ced bilet sıralamasında FO’lar “diğer çalışanlar” grubunda yer alıyor.”Diğer çalışanlar “ ne demek ya,FO bir kokpit çalışanı değil mi ya!?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Maalesef ~ 2 yıl önce
THY’nin pilotuna verdiği değer bu kadar maalesef!
Helal olsun( bagaj hizmetleri kayıp eşya) ~ 2 yıl önce
Benim bayrak taşıyan biricik kurumuma 41 kere maşallah kaç bin insan ekmek yiyiyor maşallah..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
abuzer ~ 2 yıl önce
Bu başarılara rağmen borsada hala istenilen seviyede değil pegasusun üçte bir fiyatında

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Akp ye oy yok ~ 2 yıl önce
Akp oy moy yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YEŞİL HAK ~ 2 yıl önce
Aslında THY larında belli sene görev yapmış tüm personele bu hak verilmeli sadece uçuculara değil. Sonuçta bu personel kamu görevi yürütmekte TÜRKİYEYİ uçurmakta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeşil Pasaport ~ 2 yıl önce
Taviz tavizi doğuruyor. Her meslek grubu kamu hizmeti yapıyor. Nasıl herkes CED bilet alamıyorsa, Yeşil pasaportuda herkes almamalı. Eskisi gibi sadece 1-3 derece devlet memurları almalı. Avukatlara verildi. İş adamlarına verildi, TIR şoförlerine verildi. Şimdi THY. Yarın bir başkası. Sonuçunda tüm Yeşil pasaport hakkı kayıp olur. Doğru değil bu istekler. Hep sade vatandaşa üzerine binilmemeli.
İGA ~ 2 yıl önce
ARTIK İGA HAKKINDA BİŞEYLER YAZMANIZ GEREKİYOR BENCE.NEDEN HİÇ BİŞEYLER YAZILMIO BU CALISANLAR NE YAPACAK CILDIRACAK ARTIK YANSAMIZNIZ YOKSA SİZDE

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 2 yıl önce
Thy de çalışan tüm taşeron personel kadro istiyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000