29 Ağustos 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Alınan Son Bilgilere Göre Tgs Ödeme Planlaması Yapıldı Bu Gece Tasören Firmalarla Beraber Yatması Kararı Alındı
  • Serdar bey dedikleriniz çıkmaya başladı.taşeron 20000 alacak peki TGS kaç lira alacak? Bilgilendirme yapmanızı rica ederiz. Merak içindeyiz.
  • Arkadaşlar adam başı 20.000 tl herkese hayırlı olsun ahmet bolat yeni konuşmasında söyledi 7 eylülde hesaplarınıza bakın allah razı olsun hepsinden
  • Bütün iştiraklere verilmezse oy moy yok.
  • Bu konuları bu haftada haber yapın sizlerin ve Ali kidik beyin sayesinde inanıyoruz ki biseyler olacak başka bizden bahseden hiç bir haber sosyal medya mecraa yok çünkü hem sizdde hayatınızda almadığıniz yorumları almış olursunuz
  • Taseron derken sirket yaz.Teknikte taseron destek hizmeti veriyor.Bunun icinde ofis,depo,lojistik,tesis bakim hizmeti sanki taseron bi temizlik yapiyor anlamiyorum saf tesis bakim gibi mesela sadece temizlik yok.Biri biz olmasak ucak ucmaz der bi gercekci bakin ya burasi han bizler yolcuyuz.tgs de biri yok pilot yok kabin el insaf otobusle surdan ankaraya gitsen beynin doner saatlerce ayiptir.Camdan baksan asagi odun koper bu insanlara laf gunah yapma.Teknige laf atar olmaz bu insanlar bu sartlarda girdi haklari bu sorgulamak kimsenin hakki degil.Isallah bizde bu haklara sahip oluruz de insanlarin alinterini kurcalama ayip.
  • İga çalışanlarına birşey yok. Şaka gibi. Banka Promosyonu yok. İkramiye yok. Delinin biri kuyuya taş atmış. Neymiş banka promosyonu verilecekmiş. Ama herhangi bir açıklama yok. Bu konuda en iyi tgs. Herşeyi 1 ay öncesinden açıklıyor. Bizim ıga ise doğru yada yanlış herhangi bir bilgi vermiyor.
  • Ss
  • Ne bu kadar feryat feveran kardeşim ya kimse bize girerken her sene şu zamanda şu kadar prim alacaksınız diye kimse bize söz vermedi ayrıca bütün şartlar işe girerken anlatıldı şahsen ben kimse tarafından kandırıldığımı düşünmüyorum sadece Ahmet Bey eylül ayı için bir söz verdi ama görüyorumki herkes çok fazla sabırsız. Hakkımızı istiyoruz falan haklarımız zaten bize girerken söylendi şartları kabul ederek girdik. Ekstra bi durum prim gelişti o da inanıyorum ki en geç 15'ine kadar yatacaktır. Lütfen hainlik yapmayın biraz sakin beyler...
  • Ilkokul, lise mezunu tgsli ile benim primim bir olamaz!

ZAFER

Geçtiğimiz haftayı çok yoğun bir şekilde geçirdik. Sizlerden gelen isteklerle birlikte THY’deki prim konusunu, yetkili sendikanın çıkışını, toplu istifa iddialarını, pilot yorgunluğunu, Onur Air’i, TGS çalışanlarının Antalya maceralarına kadar birçok konuya kısa kısa değinmek istiyorum.

Onur Air

Türlü sebeplerle çalışanlarını büyük bir kaosla yüz yüze bırakan Onur Air’in patronu Cankut Bagana’dan halen bir ses yok. İstanbul Havalimanı terminalinde Onur Air’in ofisini gördükçe halen içim sızlıyor. İntihar edenler oldu, yuvası yıkılanlar… İnsan bu kadar mı duyarsız kalır?

Hal böyle olunca birlik olmakta zorlanan Onur Air çalışanları, davalar açarak, alacaklarının tahsili yoluna bireysel olarak başvuruyor. Bu yüzden gelen sorulara yanıt olsun; siz de davanıza sahip çıkın.

TGS

Turkish Ground Servis’in geçtiğimiz günlerde İstanbul’daki personeli geçici bir süreliğine Antalya’ya çekeceği gündeme gelmişti. Halbuki bu yeni bir uygulama değil. Temmuz ayında Ankara Esenboğa Havalimanı’nda görevli TGS çalışanlarının bir kısmı geçici olarak Antalya İstasyonuna çekilmiş ve görev süreleri de ikinci bir bilgilendirme ile uzatılarak 30.09.2022 olmuştu. Buraya kadar her şey normal. İhtiyaç doğrultusunda bu tür yer değiştirmeler elbette hoş görülebilir.

Gönüllü olarak bu değişime razı gelen personel bu seferde otelden dolayı rahatsız. Aynı odada iki hatta üç kişi bile kalan var. Gürültü problemi var, temizlik problemi var, var oğlu var. Eğer yönetim herkese eşit mesafedeyse, pilotlar gibi, kabin memurları gibi, TGS’e çalışanlarını da tek başlarına konaklattırmalıydı. Yorum sizin…

TOPLU İSTİFA

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda pilotların yetkili sendikadan toplu olarak ayrılacağı iyice konuşuluyor. Eğer bu gerçekleşirse, yetkili sendika Hava-İş’e bir tepki hareketi olarak yorumlanabilir. Çünkü üyeler sendikadan bekleneni alamıyor. Sanıyorum bu durum Hava-İş’in de kulağına gitmiş olacak ki; geçtiğimiz günlerde Ahmet Bolat’ın bir sözü cımbızlanarak malzeme edilmiş ve üyelerin menfaatleri gözetilmeye çalışılmış. Hayrola, bugüne kadar neredeydiniz?

THY’de PRİM

Edindiğim bilgilere göre Türk Hava Yolları’nda prim planlamaları tamamlandı. Buna göre ödemeler Eylül’de başlıyor. İlk ay taşeronlarla başlayacak olan prim ödemelerinde daha sonra TGS ve DOCO gibi iştiraklere ay ay yer verilecek. Rakam konusunda da ne yazık ki net bir bilgi henüz edinemedim.

YORGUNLUK ANKETİ

Yine geçtiğimiz haftanın en çok konuşulanlarından biri de yorgunluk problemiydi. Bana kalırsa yorgunluğun ana nedeni planlamadaki sıkıntılar ve dinlenme sürelerinin yanlış belirlenmesi. Bunun da çözüm merkezi aslında uçuştan sorumlu genel müdür yardımcılığı. Ama düşünceler farklı galiba.

Gerek TALPA’dan ve HAVA-SEN’den konuyla ilgili açıklamalar yapıldı. Ancak bir şekilde konunun üstü örtülmeye çalışılsa da bazıları olayı çözmenin derdinde. Bulunan çözüm yolu da bu minvalde üst yönetimle paylaşıldı. Öyle ümit ediyorum ki, konunun asıl muhatabının bulamadığı çözüm yolu, bu sayede elde edilecek ve en kısa zamanda şirkete 300’e yakın yetişmiş pilot kazandırılacak.

Havacılık Tıbbı Derneği ile Havacılık ve Uzay Tıbbı Platformu tarafından hazırlanmış ikinci dönem yorgunluk anketi, yöneticilerin dikkatini doğru bir şekilde çekebilmek ve net bir şekilde anlatabilmek adına çok önemli. Bu sebeple katılımlarınız da çok değerli.

Anket için : https://www.surveymonkey.de/r/YORGUNPILOT

30 AĞUSTOS

Türkiye'nin en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST bu yıl Karadeniz Bölgesi genelinde Samsun merkezli olarak 30 Ağustos’ta kapılarını açacak. Ben de bu festivale katılarak hem Zafer Bayramı’mızda Samsun’da olmayı hem de bu etkinlikle ilgili bilgileri sizlerle paylaşmaya çalışacağım.

Kurtuluş mücadelemizin en önemli savaşları olan Büyük Taarruz ve Başkomutanlık Meydan Muharebesi’nin yüzüncü yılında Başta Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarını, kurtuluş mücadelesine katkı sağlamış tüm ecdadımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMIMIZ KUTLU OLSUN…

Cesaret gösteren ve tehlikeye atılan kazanır… Korkak kalp daima mağluptur.Mustafa Kemal ATATÜRK    (Akademi Notlarından)

 

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

ZAFER

Yorumlar Tüm Yorumlar (235)

Mülayim Yanyatmaz ~ 2 yıl önce
Alınan Son Bilgilere Göre Tgs Ödeme Planlaması Yapıldı Bu Gece Tasören Firmalarla Beraber Yatması Kararı Alındı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
20000 ~ 2 yıl önce
Serdar bey dedikleriniz çıkmaya başladı.taşeron 20000 alacak peki TGS kaç lira alacak? Bilgilendirme yapmanızı rica ederiz. Merak içindeyiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy a.o ~ 2 yıl önce
Arkadaşlar adam başı 20.000 tl herkese hayırlı olsun ahmet bolat yeni konuşmasında söyledi 7 eylülde hesaplarınıza bakın allah razı olsun hepsinden

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oy moy yok ~ 2 yıl önce
Bütün iştiraklere verilmezse oy moy yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Oy moy yok diyen zat ~ 2 yıl önce
Oy koy yok diyen zat 2023 de bu hükümet yıkılırsa seçimden 1 sene sonra evine ekmek götüremeyeceksin bunlarıda hesaba katarak oyunu kullan pire için yorgan yakarsan sonra açıkta kalırsın
Sayın yazar ~ 2 yıl önce
Bu konuları bu haftada haber yapın sizlerin ve Ali kidik beyin sayesinde inanıyoruz ki biseyler olacak başka bizden bahseden hiç bir haber sosyal medya mecraa yok çünkü hem sizdde hayatınızda almadığıniz yorumları almış olursunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saf taseron ~ 2 yıl önce
Taseron derken sirket yaz.Teknikte taseron destek hizmeti veriyor.Bunun icinde ofis,depo,lojistik,tesis bakim hizmeti sanki taseron bi temizlik yapiyor anlamiyorum saf tesis bakim gibi mesela sadece temizlik yok.Biri biz olmasak ucak ucmaz der bi gercekci bakin ya burasi han bizler yolcuyuz.tgs de biri yok pilot yok kabin el insaf otobusle surdan ankaraya gitsen beynin doner saatlerce ayiptir.Camdan baksan asagi odun koper bu insanlara laf gunah yapma.Teknige laf atar olmaz bu insanlar bu sartlarda girdi haklari bu sorgulamak kimsenin hakki degil.Isallah bizde bu haklara sahip oluruz de insanlarin alinterini kurcalama ayip.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin memuru ~ 2 yıl önce
İnşaallah İkramiyenin En iyisini alırsınız ; çalıştığımız emekçi ve bu düşüncede olan TÜM çalışma arkadaşlarımızla gurur duyuyorum
Iga ıga ıga ~ 2 yıl önce
İga çalışanlarına birşey yok. Şaka gibi. Banka Promosyonu yok. İkramiye yok. Delinin biri kuyuya taş atmış. Neymiş banka promosyonu verilecekmiş. Ama herhangi bir açıklama yok. Bu konuda en iyi tgs. Herşeyi 1 ay öncesinden açıklıyor. Bizim ıga ise doğru yada yanlış herhangi bir bilgi vermiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
oldu ~ 2 yıl önce
oldu. Havalimanı takscilerine de versin THY
5m ~ 2 yıl önce
Ss

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TurkishGS SAW ~ 2 yıl önce
Ne bu kadar feryat feveran kardeşim ya kimse bize girerken her sene şu zamanda şu kadar prim alacaksınız diye kimse bize söz vermedi ayrıca bütün şartlar işe girerken anlatıldı şahsen ben kimse tarafından kandırıldığımı düşünmüyorum sadece Ahmet Bey eylül ayı için bir söz verdi ama görüyorumki herkes çok fazla sabırsız. Hakkımızı istiyoruz falan haklarımız zaten bize girerken söylendi şartları kabul ederek girdik. Ekstra bi durum prim gelişti o da inanıyorum ki en geç 15'ine kadar yatacaktır. Lütfen hainlik yapmayın biraz sakin beyler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sensin hain ~ 2 yıl önce
Pandemi çıkacak maaşlar yarıya inecek hatta ilk aylarda yüzde 10 alacaksınız da denmedi. O yüzden kısa kes. Makarna alıp şükret sen
Cpt ~ 2 yıl önce
Ailenin yüzüne bakarken utanıyormusun yoksa senin gibi asalaktan gururmu duyuyorlar .Alo duyamadım ne dedin.
737cpt ~ 2 yıl önce
Ilkokul, lise mezunu tgsli ile benim primim bir olamaz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Lisans mezunu tgsliyim neden sizin gibi önlisans mezunları benden fazla maaş alıyor derler adama

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000