12 Nisan 2011, Salı 11:00:06

BİLAL EKŞİ'DEN İLK MESAJ

Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'ne ait resmi internet sitesinden ilk mesajını yayınladı. Peki, Ekşi ilk mesajında neler dedi?
  • Bence işinin ehli gibi gozukuyor eskiler gibi degil.... Allah yolunu acık etsin Ancak Bilal bey'e tafsiyem SHGM de su an ona şirin gozukmeye çalışanlara temkinli davransın çünkü onlar bize ayrı kendisine ayrı davranırlar
  • Sayın Bilal EKŞİ beyi THY AŞ de 2009 yılında tanıdım. Prensipli,bilgili,işine sadık,düzgün ve saygıdeğer bir mühendis arkadaşımız olarak gördüm. Allah işinde başarılar diler daha nice makamlara... Ömer Lütfi ÇAMSOY
  • Yabancı pilot istihdamını Bilal Bey gerekli olduğu sayıda ve sadece kaptanlara indirger ;Başarılı bir yönetici,bir konunun tüm evrelerini inceleyerek konuyu araştırır ved ebence bu yabancı pilot istihdamını makul sevideye çeker...Tekrar Bilal Bey'e hayırlı olsun ...
  • Türkiyen'in dışında diğer devletlerdeki global havayollarıda ihtiyaç duydukların vakit yabancı pilot istihdam etmekde.fakat kısa bir araştırmadan sonra kendi vatandaşlarından aynı özellikte pilotları bulduklarında onları istihdam etmekteler.Türkiye'de evet kaptan eksiği olabilir ihtiyaç duyulduğundada istihdam edilebilir FAKAT f/o sıkıntısı yoktur ve yıl 2011 türk çocukları en az yabancı meslektaşları kadar eğitimli,bilgili vede terbiyeli..
  • Fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olan insanlar ile dolu guzel memleketimiz. THY de isletme eskiden 2ye ayrilirdi. Ucus Isletme (ki burada hala ve hep pilotlar gorev yapiyor) ve yer isletme. Bilal Eksi yer isletme den sorumlu Genel Mudur yardimciligi yapti. Once bilelim sonra yorum yapalim
  • 1968 senesinde Rize'nin İkizdere ilçesinde doğdum. Lisans Eğitimini Yıldız teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde 1989 yılında tamamladım. Doğmuş ve Üniversiteye başlamış! Arada ne okudu belli değil! DDY, IETT, THY, THY Yer İşletme falan hepsi güzel de THY'de İşletmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı yapan Pilot dışında birisine ilk defa rastlıyorum. Bu THY'de bir devrim olmalı. SHGM'ye Genel Müdür herkes olabilir. Siyasi bir mevkidir, ona lafım yok. Başarılı olur inşallah.
  • Güveniyoruz,her makama layık bir insan olduğunu düşünüyoruz
  • Umarım sayın Ekşi Kapadokya daki balon kaosuna da el atar yüzlerce insan balon uçuşları durdurulan firmalardan karamsarlık içerisinde ve işlerninden emin değiler. Fazla yolcu war ama uçuracak balon firması yetersiz. Açık olanlarda 2.sortilerler günü kurtarmaya çalışıyor ama tehlike giderek büyüyor güvensiz uçuşlar başladı.Herkes kitlendi. Bilal beyin bakışı nasıl olur fikri olan varsa lütfen yazsın ben.. balon firması çalışanıyım yarınımı bilmiyorum.
  • Bilal bey in görev yaptığı THY Yer işletme Gn Md Yrd dönemi Gerçekten Yer İşletme nin Kendine geldiği ve THY nin saygı duyulanbir birimi olduğu yıllardır kısa zaman da buyuk adımlar atmiştir ve önemli projeler gerçekleştirmiştir. Allah Yolunu açık etsin.
  • PRENSİPLİ,ÇALIŞKAN SAĞDUYULU BİR YÖNETİCİ.ÇOK BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞINDAN HİÇ ŞÜPHEMİZ YOK.

İŞTE SİVİL HAVACILIK GENEL MÜDÜRÜ BİLAL EKŞİ İMZALI O MESAJ:

"Değerli SHGM personeli,
Sivil Havacılık Camiasının Saygıdeğer Çalışanları,

Web sayfamızın değerli ziyaretçileri,

Bildiğiniz üzere 11 Nisan 2011 tarihi itibariyle Sivil Havacılık Genel Müdürü olarak görevime başlamış bulunuyorum. Bu çerçevede öncelikle sizlere özgeçmişim ve bugüne kadar almış olduğum görevlerle ilgili bilgi vermek istiyorum.

1968 yılında Rize’nin İkizdere ilçesinde doğdum. Lisans Eğitimimi Yıldız Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde 1989 yılında tamamladım. İş hayatıma üniversiteyi bitirdiğim yıl TCDD’nda Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak başladım.

1994 yılında İstanbul Ulaşım A.Ş.’de Elektronik Atölyesi Şefliği’ne getirildim. Bu görevimde Raylı Taşıma Sistemlerinin tüm elektronik sistemlerinin bakım onarım ve proje sorumluluğu gibi görevler üstlendim. 1995 –1996 yılları arasında İstanbul Ulaşım A.Ş.’de Atölye Müdür Yardımcılığı, 1996 – 2003 yıllarında ise Atölye Müdürlüğü yaptım. Atölye Müdürlüğüm süresince Elektronik, Elektrik ve Mekanik Atölyelerinin sevk idaresi ile Metro Tramvay araçları ile tüm elektronik sistemlerin bakım, onarım ve arızalarının yapan ekibinin yönetimi, Metro ve Tramvay araçlarının alım projesi ile Metro Atölyesinin kurulum projelerini yürütme görevini üstlendim.

2003 yılında Türk Havayolları A.O’nda Revizyon Atölyeleri Başkalığı’na getirildim. Revizyon Atölyeleri Başkanlığında, kadrosu 550 teknisyenden ve toplam 4 müdürlükten oluşan, uçak motoru, iniş takımları ve tüm komponentlerinin bakımlarını yapan bir organizasyona liderlik ettim.

2005 yılına ise THY’de Yer İşletme’den sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevine getirildim. Toplam 2250 kişiden oluşan bir organizasyonun sorumluluğunu yürüttüm ve özellikle zamanında kalkış performansının iyileştirilmesi konusunda çalışmalarda bulundum.

2008- 2009 yılları arasında getirildiğim THY’nin İşletme’den Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevim çerçevesinde de toplam 1900, teknisyen ve mühendis kadrosundan oluşan organizasyonun liderliğini üstlendim.

2009- 2010 yıllarında Kıbrıs Türk Havayollarının yeniden yapılandırılması projesi kapsamında KTHY Genel Müdürlüğü yaptım. 2010- 2011 döneminde ise Turkish Engine Center Genel Müdür Yardımcılığı ve bu görev kapsamında Kalite, İş Geliştirme, EH&S birimlerinin sorumluluğunu üstlendim.

Ulaştırma Bakanlığı’nın 8 Nisan 2011 tarih ve 2011/282 sayılı kararı ile Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’ne atandım.

11 Nisan 2011 tarihi itibariyle başlamış olduğum Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü görevimi tüm paydaşlarla beraber en iyi şekilde yürütmeyi ve gerek Türk sivil havacılığımız gerekse kurumumuzun daha güçlü bir yapıya kavuşup gelişmesini hedeflediğimi belirtmek isterim.

Sivil havacılığımızın hep birlikte daha büyük başarılara imza atması dileğiyle,

Saygılarımla;

Bilal EKŞİ
Sivil Havacılık Genel Müdürü
"

BİLAL EKŞİ'DEN İLK MESAJ

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

Misafir ~ 13 yıl önce
Bence işinin ehli gibi gozukuyor eskiler gibi degil.... Allah yolunu acık etsin Ancak Bilal bey'e tafsiyem SHGM de su an ona şirin gozukmeye çalışanlara temkinli davransın çünkü onlar bize ayrı kendisine ayrı davranırlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Sayın Bilal EKŞİ beyi THY AŞ de 2009 yılında tanıdım. Prensipli,bilgili,işine sadık,düzgün ve saygıdeğer bir mühendis arkadaşımız olarak gördüm. Allah işinde başarılar diler daha nice makamlara... Ömer Lütfi ÇAMSOY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Yabancı pilot istihdamını Bilal Bey gerekli olduğu sayıda ve sadece kaptanlara indirger ;Başarılı bir yönetici,bir konunun tüm evrelerini inceleyerek konuyu araştırır ved ebence bu yabancı pilot istihdamını makul sevideye çeker...Tekrar Bilal Bey'e hayırlı olsun ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Türkiyen'in dışında diğer devletlerdeki global havayollarıda ihtiyaç duydukların vakit yabancı pilot istihdam etmekde.fakat kısa bir araştırmadan sonra kendi vatandaşlarından aynı özellikte pilotları bulduklarında onları istihdam etmekteler.Türkiye'de evet kaptan eksiği olabilir ihtiyaç duyulduğundada istihdam edilebilir FAKAT f/o sıkıntısı yoktur ve yıl 2011 türk çocukları en az yabancı meslektaşları kadar eğitimli,bilgili vede terbiyeli..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Fikir sahibi olmadan bilgi sahibi olan insanlar ile dolu guzel memleketimiz. THY de isletme eskiden 2ye ayrilirdi. Ucus Isletme (ki burada hala ve hep pilotlar gorev yapiyor) ve yer isletme. Bilal Eksi yer isletme den sorumlu Genel Mudur yardimciligi yapti. Once bilelim sonra yorum yapalim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
1968 senesinde Rize'nin İkizdere ilçesinde doğdum. Lisans Eğitimini Yıldız teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünde 1989 yılında tamamladım. Doğmuş ve Üniversiteye başlamış! Arada ne okudu belli değil! DDY, IETT, THY, THY Yer İşletme falan hepsi güzel de THY'de İşletmeden sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı yapan Pilot dışında birisine ilk defa rastlıyorum. Bu THY'de bir devrim olmalı. SHGM'ye Genel Müdür herkes olabilir. Siyasi bir mevkidir, ona lafım yok. Başarılı olur inşallah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Güveniyoruz,her makama layık bir insan olduğunu düşünüyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Umarım sayın Ekşi Kapadokya daki balon kaosuna da el atar yüzlerce insan balon uçuşları durdurulan firmalardan karamsarlık içerisinde ve işlerninden emin değiler. Fazla yolcu war ama uçuracak balon firması yetersiz. Açık olanlarda 2.sortilerler günü kurtarmaya çalışıyor ama tehlike giderek büyüyor güvensiz uçuşlar başladı.Herkes kitlendi. Bilal beyin bakışı nasıl olur fikri olan varsa lütfen yazsın ben.. balon firması çalışanıyım yarınımı bilmiyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
Bilal bey in görev yaptığı THY Yer işletme Gn Md Yrd dönemi Gerçekten Yer İşletme nin Kendine geldiği ve THY nin saygı duyulanbir birimi olduğu yıllardır kısa zaman da buyuk adımlar atmiştir ve önemli projeler gerçekleştirmiştir. Allah Yolunu açık etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 13 yıl önce
PRENSİPLİ,ÇALIŞKAN SAĞDUYULU BİR YÖNETİCİ.ÇOK BÜYÜK BAŞARILARA İMZA ATACAĞINDAN HİÇ ŞÜPHEMİZ YOK.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000