02 Mart 2012, Cuma 08:44:03

FRANKFURT İÇİN 'EVET' DEDİLER...

Frankfurt Havalimanı'nın genişlemesini savunanların Römer Meydanı'nda gerçekleştirdiği "Ja zu Fra" eylemine geniş katılım oldu. Havalimanını işleten Fraport Genel Müdürü Stefan Schulte, 71 bin kişinin havalimanında çalıştığının unutulmamasını istedi...
Almanya'nın Frankfurt Havalimanı'nın genişletilmesine destek verenler bugün kent merkezindeki Römer Meydanı'nda gösteri düzenledi. Lufthansa, Condor ve havaalanı işletmesi Fraport'in çağrısı üzerine düzenlenen gösteride havaalanının bölge için önemi vurgulandı. Üçüncü pistin açılması nedeniyle hava kirliliği ve gürültünün arttığını iddia edenlerin haftalardır düzenlediği protesto gösterilerine cevap vermek için gerçekleşen "Ja zu Fra" (Frankfurt Havalimanı için evet) sloganlı karşı gösteride "Havaalanı olmazsa işyeri de olmaz" sloganları atıldı. 
 
BÖLGEYE EKONOMİK GÜÇ KATIYOR 
 
Çalıştıkları şirketlerin yeleklerini giyerek gösteriye katılan yaklaşık 10 bin kişi, Frankfurt Havalimanı'nın uluslararası düzeyde olduğu gibi Frankfurt ve çevresi için de ekonomik anlamda önemli bir yer teşkil ettiğini belirttiler. Fraport Genel Müdürü Stefan Schulte ve Lufthansa Genel Müdürü Christoph Franz yaptıkları konuşmalarda, Frankfurt Havalimanı'nın Avrupa'nın en önemli havalimanı olduğuna dikkat çekerek "Frankfurt ve çevresindeki ekonominin güçlenmesi isteniyorsa havalimanının genişlemesine evet denilmelidir" dediler. 
 
EKMEK PARAMIZ 
 
Condor ve işyeri temsilcileri konuşmalarında, Frankfurt Havalimanı'nda 500'ü aşkın firmada 71 bin kişinin çalıştığını ifade ederek, Frankfurt Havalimanı'nın genişletilmesiyle daha fazla işyeri açılacağını sözlerine eklediler. Gösteriye katılan Airport Hizmet Grubu'nun çalışanları Şenol Demirci, Cafer Ekecik ve Yusuf Bektaş "Havalimanı bizim için çok önemli. Çok sayıda Türk vatandaşı ve çocukları ekmek parası kazanıyorlar" dediler. 
 
PARA ÇÖPE ATILIYOR 
 
Öte yandan havaalanının genişlemesine karşı gelenler ve destekçileri, gösteri için profesyonel bir reklam şirketi ile anlaşma yapılarak tanıtım yapılmasını eleştirdiler. Yeşiller Partisi 1 milyon Euro'luk bir harcamadan bahsederken konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: "Fraport gösteriye katılacakların yol parasını da karşıladı. Fraport ve Lufthansa paraları çöpe attılar." 
 
Sol Parti ise "Ja zu Fra" kampanyasının yanlış olduğunu, insanların havaalanına karşı olmadıklarını, sadece sessizlik ve huzur istediklerini savundu. (Son Dakika)
FRANKFURT İÇİN 'EVET' DEDİLER...

Yorumlar

Bu haber için henüz yorum gönderilmedi.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000