15 Ekim 2018, Pazartesi 12:05:07

Lufthansa yetiştirecek pilot bulamıyor

Avrupa'nın en büyük havayolu şirketleri arasında yer alan Alman Lufthansa'da pilot krizi yaşanıyor.
  • Bunlarin gozu o kadar ac ki hepsi nefret ettikleri arap ulkelerde para kazanmanin pesinde. Bati medeniyeti ac bir medeniyettir
  • Aslinda pilotluk yapilicak is degil. Ucmak cok guzel. Bir ucagi kullanmak idare etmek kumanda etmek cok guzel ama gunumuzde havacilik yapmak cok zorlasti. Bir suru kural bir suru prosedur bir suru stress. Artik yeni jenerasyon daha farkli seylere bakiyo. Kimse o kadar parayi yatirip da pilot olup da bu stresi gece gunduz cekmez. Pilotlugu seviyorum ama havaciliktan nefret ediyorum. Herkes egolu herkes sinsi artniyetli. Ne bicim meslek bu. Ne bicim camia.
  • Pilot lazımsa gelelim hemen
  • Siz de Türkiye'nin yaptığını yapın: Alman vatandaşı olmayanı LH'a almama kuralını kaldırın ve yabancı pilot alın.
  • X, Y ve Z kuşakları arasında farkı anlamayıp işe alımlarda aynı kural(FAA&EASA) , prosedür izleyen havacılık sektörü, dünya çapında daha çok havanda su dövecek anlaşılan.Kuşaklar gittikçe daha rahat ve stressiz, çok çabuk sonuç odaklı iş eliminasyonları ile ilgilenmekteler ve bir kere elendikleri sektörü tekrar denemenin zaman kaybı olduğuna inanmaktalar.Havacılık sektörü disiplin, tedbir ve emeğin kuşağı olan X kuşağında uyguladığı işe alım süreçlerini, sabırsız Y ve Z kuşaklarına da uygulanamadığını eninde sonunda anlayacak ; FAA ve EASA kuralları tekrardan yazılmak zorunda kalacaktır.
  • Lufthansa grounda alim varmı?
  • Daha da bulmuçaklar kim 100 bin euro işzis olmaya yatırır türkiyeye de geçiyor
  • Desenize artık dünya çapında sado mazo enayi aday bulamıyorsunuz.Pilotsuz yolcu uçağı yaparsınız olur biter.
  • Eminim 10 sene sonrasındaki riskten bahsediyorlardır. Biz 3 ay sonrasını göremiyoruz

Avrupa'nın en büyük havayolu şirketleri arasında yer alan Alman Lufthansa'da pilot krizi yaşanıyor.

Uçuş akademisinde yetiştirilecek pilot bulamadıklarını ifade eden uçuş eğitim müdürü Ola Hansson; 'Yılda 500'den fazla pilot yetiştiremiyoruz. Bu öğretmen pilot eksikliğimizin yanında pilot adayı sıkınıtısından da kaynaklanıyor' dedi.

Pilot olmak isteyenlerin sayısında azalma meydana geldiğini ifade eden Hannson; 'Bu pilot açığına neden olacak ciddi bir sorun' ifadelerine yer verdi.

Lufthansa yetiştirecek pilot bulamıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Yamyam almanlar ~ 6 yıl önce
Bunlarin gozu o kadar ac ki hepsi nefret ettikleri arap ulkelerde para kazanmanin pesinde. Bati medeniyeti ac bir medeniyettir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotluk ~ 6 yıl önce
Aslinda pilotluk yapilicak is degil. Ucmak cok guzel. Bir ucagi kullanmak idare etmek kumanda etmek cok guzel ama gunumuzde havacilik yapmak cok zorlasti. Bir suru kural bir suru prosedur bir suru stress. Artik yeni jenerasyon daha farkli seylere bakiyo. Kimse o kadar parayi yatirip da pilot olup da bu stresi gece gunduz cekmez. Pilotlugu seviyorum ama havaciliktan nefret ediyorum. Herkes egolu herkes sinsi artniyetli. Ne bicim meslek bu. Ne bicim camia.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aynen ~ 6 yıl önce
Aynen oyle, Ben de pilotum ve bu isi yarim biraktim. Cekilecek meslek degil ayni geliri baska turlu daha rahat elde ediyorum. Bir arkadasim butun egitimleri bitirdi ve meslekten vazgecti. Mukemmel bir hayatim var iyi ki de turkiye sartlarinda pilot olmamisim. havacilik Camiasinda cok cop var.
Sinsilik ~ 6 yıl önce
Sinsilik ve cekememezlik kabin arasinda var dostum. Ben bir host’um sahsen hostesler arasinda neler gordum neler. O yatilarda neler yasaniyor neler
.. ~ 6 yıl önce
Pilot lazımsa gelelim hemen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yabancı Pilot ~ 6 yıl önce
Siz de Türkiye'nin yaptığını yapın: Alman vatandaşı olmayanı LH'a almama kuralını kaldırın ve yabancı pilot alın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuşaklar arası fark ~ 6 yıl önce
X, Y ve Z kuşakları arasında farkı anlamayıp işe alımlarda aynı kural(FAA&EASA) , prosedür izleyen havacılık sektörü, dünya çapında daha çok havanda su dövecek anlaşılan.Kuşaklar gittikçe daha rahat ve stressiz, çok çabuk sonuç odaklı iş eliminasyonları ile ilgilenmekteler ve bir kere elendikleri sektörü tekrar denemenin zaman kaybı olduğuna inanmaktalar.Havacılık sektörü disiplin, tedbir ve emeğin kuşağı olan X kuşağında uyguladığı işe alım süreçlerini, sabırsız Y ve Z kuşaklarına da uygulanamadığını eninde sonunda anlayacak ; FAA ve EASA kuralları tekrardan yazılmak zorunda kalacaktır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lufthansa ground ~ 6 yıl önce
Lufthansa grounda alim varmı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilot ~ 6 yıl önce
Daha da bulmuçaklar kim 100 bin euro işzis olmaya yatırır türkiyeye de geçiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 6 yıl önce
Desenize artık dünya çapında sado mazo enayi aday bulamıyorsunuz.Pilotsuz yolcu uçağı yaparsınız olur biter.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ilkel demode ~ 6 yıl önce
adamsın..
... ~ 6 yıl önce
Zoruna mı gitti?
.. ~ 6 yıl önce
Eminim 10 sene sonrasındaki riskten bahsediyorlardır. Biz 3 ay sonrasını göremiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000