16 Eylül 2014, Salı 08:45:15

PİLOTLARIN GREVİ İPTAL EDİLDİ

Alman Cockpit (VC) pilot sendikasından, yarın Frankfurt Havalimanı'nda yapılması planlanan iş bırakma eyleminden vazgeçildiği bildirildi.
  • ne oldu yemedimiiiiii .....demekki astronotlar dünyanın her yerinde aynıymışşşş.....fossss yanii
  • Ne grevi? Beğenmeyen gider!
  • thyde olsa ertesi gün o pilotlar atılırdı. grev çalışanın hakkıdır
  • Her hafta aynı muhabbet

VC, bugün sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Alman havayolu şirketi Lufthansa pilotlarının salı günü yerel saatle 09.00 ile 17.00 saatleri arasında Frankfurt Havalimanı'nda iş bırakacağını duyurmuştu. Ancak sendikadan yapılan yeni açıklamada, iş bırakma eyleminin gerçekleştirilmeyeceği kaydedildi.

Açıklamada grev kararından vazgeçilmesine ilişkin "Lufthansa yönetimi bugün VC'ye pilotların emekliliğe geçişi konusunda yeni bir teklif sundu. Hürriyet'te yer alan habere göre; Bunun üzerine VC Toplu Sözleşme Komisyonu, Lufthansa'ya bu hafta içinde müzakereleri başlatmak için randevu teklif etti. Bu çerçevede VC, yarınki iş bırakma grevini gerçekleştirmeme kararı aldı" denildi.

Sendikanın anlaşma konusunda her zaman hazır olduğu bildirilen açıklamada, yeni gelişmeyle kalıcı iş bırakma eyleminin önlenip önlenemeyeceğinin henüz belli olmadığı kaydedildi.

Lufthansa yönetimiyle toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmazlık yaşayan pilotlar, nisandan bu yana beş kez iş bırakma eylemi yaptı. Geçen haftalarda Lufthansa pilotları Frankfurt ve Münih'teki havalimanlarında iş bırakmış ve grev sebebiyle 300'den fazla uçuş iptal edilmiş, yaklaşık 45 bin yolcu grevden etkilenmişti.

Almanya genelinde 9 bin 500 üyeye sahip pilot sendikasının nisan ayında yaptığı uyarı grevinde ise Lufthansa yaklaşık 3 bin uçuşunu iptal etmiş ve bu iptallerden 400 bin yolcu etkilenmişti.

PİLOTLARIN GREVİ İPTAL EDİLDİ

Yorumlar

slkpe ~ 10 yıl önce
ne oldu yemedimiiiiii .....demekki astronotlar dünyanın her yerinde aynıymışşşş.....fossss yanii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
iPhone Uygulaması ~ 10 yıl önce
Ne grevi? Beğenmeyen gider!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 10 yıl önce
thyde olsa ertesi gün o pilotlar atılırdı. grev çalışanın hakkıdır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sıktı artık ~ 10 yıl önce
Her hafta aynı muhabbet

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000